Zcoin Review: Sigma-protokolla, yksityiset liiketoimet ja paljon muuta

Tässä Zcoin-katsauksessa tarkastelemme toista mielenkiintoista nimettömyyskolikkoa, joka on kehittänyt viime aikoina kehitystä.

ZCoin on yksi suurimmista yksityisyyden suojakolikoista, joka yrittää luoda nimettömiä liiketoimia, kaivostoiminnan vaihdettavuutta ja hajauttamista ainutlaatuisella ja skaalautuvalla tavalla.

Alun perin Zerocoin-protokolla kehitettiin Bitcoinin laajennukseksi, mutta kun yhteisö ei hyväksynyt sitä, se julkaistiin omana kolikkona ja lohkoketjuna.

Kanssa ZCoin voit käyttää ilman tapahtumahistoriaa tai linkkiä henkilöllisyytesi. Tämä on dramaattinen parannus yksityisyyteen verrattuna Bitcoiniin, jossa osoitteet tehdään avoimiksi kaksinkertaisen kulutusongelman torjumiseksi.

Zcoin ja Zerocoin-protokolla

ZCoin-protokolla

Kuva Wikipedian kautta

Idea Zerocoin-protokollasta tuli Johns Hopkinsin professorilta Matthew D Greeniltä ja kahdelta hänen jatko-opiskelijaltaan – Ian Miersiltä ja Christina Garmanilta. Vaikka sitä ehdotettiin parannukseksi Bitcoinille, se ei koskaan päässyt yksimielisyyteen, joten syyskuussa 2016 Poramin Insom julkaisi lohkoketjun ja kryptovaluutan Zerocoin-protokollan idean avulla.

Zcoin ei liity muihin kryptovaluuttoihin, jotka käyttävät Zerocash-protokollaa. Vaikka Zerocash on kehitys Zcoinin vanhasta Zerocoin-protokollasta, niiden toteutukset eivät ole yksinkertaisia ​​haarukoita toisiinsa, vaan ne riippuvat erilaisista salausoletuksista ja erilaisista kompromisseista.

Koska se kehitettiin Bitcoin-parannuksena, ZCoinien lähettäminen toimii täsmälleen samalla tavalla kuin Bitcoin ja tapahtumat kirjataan julkiseen pääkirjaan. Zerocoin-protokolla käyttää kuitenkin rahapelaamista näiden tapahtumien tekemiseen anonyymiksi. Pohjimmiltaan ZCoin vaatii, että lyöt Zerocoinia ennen kuin voit käyttää rahaa.

Näillä uusilla Zerocoineilla ei ole tapahtumahistoriaa, ja koska kolikoita lyömällä on niin monta käyttäjää, on mahdotonta jäljittää vasta lyötyjä kolikoita tietylle käyttäjälle. Sitä on verrattu rahanpesutyyppiin, jossa vanhat kolikot tuhoutuvat ja vasta lyödyt kolikot eivät ole jäljitettävissä..

Sigma-protokolla

Sigma-protokolla pantiin täytäntöön heinäkuussa 2019 ja korvasi Zerocoin-protokollan.

Zcoin on ensimmäinen Sigma-protokollan täysimääräinen toteutus, jonka avulla käyttäjät voivat saada täydellisen yksityisyyden nollatiedon salaustodistusten avulla. Yksi Sigma-protokollan tärkeimmistä eduista on, että se on poistanut luotettavan asennuksen tarpeen.

Luotettu kokoonpano on jotain, mihin muiden kryptovaluuttojen, kuten ZCashin, on pitänyt luottaa “seremonian” kautta. Tämä on myös ollut yksi tärkeimmistä kiistakysymyksistä ZCash-lohkoketjun turvallisuuden suhteen. Sinun on todella uskottava, että asennus on tehty oikein, jotta voit luottaa siihen.


Poistamalla tämän luotettavan asennuksen Sigma-protokolla tuo Zcoinille ainutlaatuisen edun.

Sigma-protokolla on ZCoin-salauksen tekijän Aram Jivanyanin kehittämän seuraavan sukupolven Lelantus-tietosuojaprotokollan edeltäjä, joka rakentaa edelleen Sigmaa ja laajentaa huomattavasti sen toimintoja ja tietosuojaominaisuuksia poistamalla kiinteiden nimitysten tarpeen rahan lyömisessä ja kulutuksessa..

Voit oppia lisää Sigma-protokollasta tässä.

Zero-Knowledge Proofs

Zerocoins käyttää jotain nimeltään Zero-Knowledge Proofs auttamaan säilyttämään nimettömyyden. Salaus määrittelee nollatietotodistuksen menetelmäksi, jonka mukaan osapuoli voi osoittaa toiselle osapuolelle tietävänsä, mikä on x: n arvo, ilman että tarvitsee jakaa muita tietoja sen lisäksi, että he tietävät, mikä on x: n arvo.

Yksi yksinkertainen tapa osoittaa tämä määritelmä on todistaa ystävällesi, että tiedät Gmail-salasanasi kertomatta heille mikä se on kirjautumalla Gmail-tiliisi. Tämä todistaa, että tiedät mikä Gmail-salasana on antamatta lisätietoja.

ZeroCoin Privacy vs. Bitcoin

Kuvan lähde: Zcoin-blogi

Nollatietovarmennukset toimivat ZCoinille osoittaessaan todisteen siitä, että omistat lähettämäsi Zcoinin, ilmoittamatta kenellekään näiden ZCoinien lähdettä..

Kuinka Zerocoin saavuttaa nimettömyyden

Kun Zerocoin lyödään, se tuhoaa ZCoinin prosessin aikana. Kun näin tapahtuu, Zerocoin-protokolla tuottaa satunnaisen sarjanumeron “R” ja salaisen numeron “s”. Näitä satunnaisesti tuotettuja R: itä ja s: itä käytetään sitten salaustoiminnossa arvon “V” luomiseen, johon olet sitoutunut.

V-arvo lähetetään estoketjuun estääkseen sen muuttumista tulevaisuudessa. Tämä arvo V on julkisesti nähtävissä, samoin kuin kaikki muut V-arvot, jotka luovat ihmiset, jotka lyövät.

Nyt Zerocoin R: n käyttämiseen annetaan nollatiedon todiste, joka osoittaa, että R-arvo vastaa V: n julkista arvoa. Tämä nolla-todiste osoittaa vain, että R: täsi on jonkin verran V: tä, mutta se ei paljasta kumpi. Näin zerokolikot voidaan käyttää ilman, että kukaan pystyy määrittämään niiden alkuperää.

Zerocoinien kaksoiskulutuksen välttämiseksi Znodes tarkistaa, että nollatietotodistus oli pätevä ja että Zerocoin R: tä ei aiemmin käytetty.

Kaivos ZCoin

Zcoin alkoi käyttää Lyra2z-algoritmia työn todistamiseen, mutta muutti äskettäin Merkle Tree Proof of Work -algoritmiin (MTP) useiden ongelmien ratkaisemiseksi..

Zcoinin yksityisyys vs. Bitcoin

MTP verrattuna muihin algoritmeihin. Kuvan lähde: YouTube

MTP tunnetaan muistikovana algoritmina, ja sillä on useita etuja, joista yksi on ASIC-sirujen kehityksen estäminen, mikä voi johtaa kaivostoiminnan keskittämiseen. Se auttaa myös estämään tietokoneiden tartuttamisen ja tekemisen osaksi kaivosrobotteja. ZCoinin perustajalla on seuraava sanottava:

Peruskäsite on, että sen olisi määritettävä sama hinta / hinta yhdelle laskentayksikölle kaikilla alustoilla, mikä tarkoittaa, että ei ole yhtä laitetta, jonka pitäisi saada merkittävä etu toiseen verrattuna samaan hintaan, mikä edistäisi tasa-arvoista tietojenkäsittelyä

Joten, tavoitteena on pitää ZCoin toteuttamiskelpoisena suorittimen louhinnassa keinona hajauttaa verkon turvallisuus. ZCoinin käyttämästä MTP: stä on tehty myös vähemmän muistia kuluttavaa kuin aiemmissa versioissa, ja se on vähemmän alttiina DOS-hyökkäyksille. ZCoin-tiimi ei kuitenkaan vastusta grafiikkasuoritinten louhintaa, mutta MTP: n myötä CPU-kaivos pysyy kilpailukykyisenä, vaikka myös grafiikkasuoritinten louhintaa hyödynnettäisiin.

Jos haluat lisätietoja, voit lukea kattavan oppaan ZCoinin louhinnasta.

Perustajan palkinto

Perustajapalkkio toteutettiin ZCoinin kehityksen rahoittamiseksi, ja siinä täsmennetään, että ensimmäisten neljän vuoden aikana 14 prosenttia kaivetuista Z-kolikoista menee perustajan palkintopooliin. Tämä 14 prosenttia jaetaan seuraavasti:

  • ZCoin-tiimi sai 6%
  • Siemensijoittajat saavat 6%
  • ZCoinin perustaja Poramin Insom saa 2%

Kun ensimmäiset neljä vuotta on kulunut (syyskuussa 2020), lohkopalkinnot palautuvat kokonaan kaivostyöläisille ja Znodeille.

Znodes

Znodit ovat samanlaisia ​​kuin pääsolmut siinä mielessä, että ne ovat ZCoin-verkon tietokoneita, jotka käyttävät täydellistä kopiota lohkoketjusta ja työskentelevät tapahtumien käsittelemiseksi. Znodeja kannustetaan vastaanottamaan 30% vasta lyötyistä ZCoinista, tällä hetkellä 7,5 lohkoa kohti.

Znodeja käyttävien on kuitenkin panostettava 1000 ZCoinia, jotta voidaan osoittaa, että he ovat sijoittaneet suuresti ZCoin-verkkoon. Panos on kannustin pitämään verkko toiminnassa rehellisesti ja jatkuvalla käyttöajalla.

ZNode ennen / jälkeen

Ennen & Kun ZNodes on ZCoin

30. elokuuta 2019 lähtien Znoden suorittamisen tuottoprosentti on noin 15,8% Masternodes.online-sivuston tietojen perusteella. Se arvioi, että solmu saa palkkion 17 päivän välein 7 tuntia 50 minuuttia.

Kun XZC: n hinta on tällä hetkellä 5,82 dollaria kuukaudessa, Znoden käyttäminen on noin 75 dollaria. Tämä perustuu 4 990 aktiiviseen pääsolmuun. Jos pääsolmujen määrä kasvaa, voitto pienenee ja päinvastoin.

Kolikoiden hankinta ja kestävyys

Koska ZCoin perustui Bitcoiniin, alun perin oli tarkoitus luoda 21 miljoonaa kolikkoa, mutta koodivirhe johti ylimääräisen 388 450 kolikon luomiseen. Virhe on korjattu, ja ZCoinin enimmäistarjonta on nyt asetettu noin 21,4 miljoonaan. Elokuussa 2019 ZCoinin kiertävä tarjonta on 8261 093 XZC.

Kuten Bitcoin, ZCoin aloitti 10 minuutin lohkopalkkioajan, joka kuitenkin väheni 5 minuuttiin kesäkuusta 2018 lähtien. Tällä hetkellä lohkoa kohti myönnetään 25 kolikkoa. Tämä palkinto puolittuu noin neljän vuoden välein, kunnes kaikki ZCoins on lyöty. Kun kaikki kolikot on lyöty, kaivostyöläiset palkitaan edelleen transaktiomaksuilla.

Zcoin-tiimi

Vaikka Matthew Green keksi alun perin idean ZCoinille, toteutus oli Poramin Insom. Tuolloin hän työskenteli Matthew Greenin johdolla Johns Hopkinsissa, mikä loi täydellisen mentorisuhteen.

Ennen ZCoinin kehittämistä Poramin kehitti Vertcoinia, mutta hän muutti työskentelemään ZCoinin kanssa nähdessään tarpeen nimettömille tapahtumille kryptovaluuttatilassa. Hän aikoo lopulta palata Vertcoinin kehitykseen, mutta keskittyy toistaiseksi täysin ZCoiniin.

Zcoinin yksityisyys vs. Bitcoin

Vasemmalta: Poramin Insom (perustaja), Peter Shugalev (lyijykehittäjä), Tadhg Riordan (vakavuuden kehittäjä), Snguyen (kehittäjä)

ZCoinin pääkehittäjä on Peter Shugalev, ohjelmistoarkkitehti ja ohjelmoija, joka tuo yli 15 vuoden kokemuksen ZCoin-projektiin. Hänellä on Moskovassa toimiva maisterintutkinto Moskovan valtion tietojenkäsittelytieteen ja matematiikan yliopistosta ja hän on jopa luonut oman ohjelmointikielensä, jota käytettiin allekirjoituksiin perustuvassa tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmässä..

Liiketoiminnan puolella ZCoinin varatoimitusjohtaja on Reuben Yap, yritysjuristi 10 vuotta, joka aloitti ZCoinissa lokakuussa 2016 ja on ollut keskeinen tekijä ZCoin-projektin vision ja suunnan muokkaamisessa.

Hän on hyvin perehtynyt blockchain-tietosuojakäytäntöihin ja viettää paljon aikaa matkustellessaan ja puhuen niistä yksinkertaisella ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Hän on pitkään ollut yksityisyyden puolustaja ja aiemmin perustanut yhden Aasian parhaista VPN-palveluista (bolehvpn.com).

XZC-tunnus

XZC-tunnuksen alku oli vahva, ja se avattiin lokakuussa 2016 hieman yli 0,90 dollaria kukin. Viikon sisällä se kävi kauppaa yli 5 dollaria, ja toisen viikon lopussa se oli noussut 8 dollariin. Se ei kuitenkaan pystynyt pitämään näitä tasoja, ja marraskuuhun mennessä se oli liukastunut takaisin alle 1 dollarin kauppaan.

Se liukui edelleen loppuvuoden 2016 aikana, vaikka vaihtelua oli myös paljon, ja hinta saattoi muuttua jopa 30-50% muutamassa päivässä.

Vuoden 2017 alkaessa XZC oli noussut takaisin $ 1 -tason yläpuolelle ja kävi pian kauppaa myös yli $ 2: n. Se jatkoi kiipeilyä, ja kesä- / heinäkuussa 2017 sen kauppa vaihteli välillä 10-20 dollaria. Elokuussa pudotettiin alle 7 dollariin, mutta XZC toipui pian ja kävi kauppaa 10-15 dollarilla koko syksyn 2017.

XZC-hintataso

XZC-hintataso. Kuva kautta CMC

Hinta alkoi todella nousta marraskuussa 2017, ja kuten useimpien kryptovaluuttojen kohdalla, ZCoin näki valtavan hinnan nousun joulukuun 2017 aikana ja nousi korkeimmalle 169,99 dollariin 26. joulukuuta 2017. Siitä lähtien hinta on noussut melko bittiä, ja lukuun ottamatta huhtikuun 2018 palautumista, on siirtynyt tasaisesti.

Elokuusta 2019 lähtien yhden ZCoinin (XZC) arvo on 5,83 dollaria, ja hinta liikkuu tasaisesti alhaisimman osan vuodesta 2018, kun alin 4,21 dollarin osuma oli joulukuussa. Hinta palautui alkuvuodesta 2019 ja oli kesäkuussa lähellä 15 dollaria. Se vietti kesäkuun ja suurimman osan heinäkuusta kaupankäynnin välillä $ 10 – $ 13, mutta sitten vetäytyi yhdessä laajempien salausmarkkinoiden kanssa.

Ostaminen & XZC: n säilyttäminen

Suurin ZCoinin (XZC) kaupankäyntivolyymi löytyy MXC: ltä, vaikka CoinEx-alustalla on myös hyvä määrä kaupankäyntimäärää. CHAOEXilla on myös paljon volyymia, ja sen lisäksi saat XZC: n Binancesta, DigiFinexistä, Huobi Globalista ja useista muista pienemmistä pörsseistä..

Volyymien osalta se on suhteellisen hyvin jakautunut pörsseihin, vaikka yli 80% on keskittynyt 3. parhaan joukkoon. Likviditeettiä on kuitenkin kunnollista, vaikka tilauskannat ovatkin melko syviä. Tämä tarkoittaa suurten lohkotilausten helppoa toteutusta.

Binance XZC

Rekisteröidy Binancessa ja osta XZC-tunnuksia

ZCoin-projektilla on virkamies työpöydän GUI-lompakko, mikä on luultavasti paras valinta, koska siinä on sisäänrakennetut minttu- ja kulutustoiminnot. Saatavilla on myös Electrum-kevyt lompakko.

Niille, jotka haluavat matkapuhelimia, on useita vaihtoehtoja, kuten Trust Wallet, Coinomi, Edge Wallet, Cobo Wallet ja joukko muita.

Lisäksi ZCoin-kehittäjät työskentelevät alkuperäisen mobiililompakon parissa, jonka odotetaan julkaistavan vuoden 2019 loppuun mennessä. Molemmat suositut laitteistolompakot, Ledger ja Trezor, tukevat myös XZC: tä.

ZCoin-kehitys & Tiekartta

Jotain, mitä haluan joskus tehdä määritellessäni projektin kehityksen edistymistä, on tutkia heidän GitHub-arkistojaan. Tarkkailemalla kuinka paljon koodia työnnetään, voidaan saada hyvä käsitys siitä, mitä juuri tehdään.

Siksi päätin hypätä Zcoiniin virallinen GitHub. Alla on koodi, joka sitoo GitHubinsa kolmen ensimmäisen aktiivisimman repon. Nämä ovat kuluneen vuoden aikana tehtyjen sitoumusten kokonaismäärä.

ZCoin GitHub

Sitoutuu valitsemaan repot viimeisten 12 kuukauden ajalta

Kuten näette, he ovat olleet melko aktiivisia säännöllisen sitoumusvirran kanssa. Lisäksi on olemassa 66 muuta arkistoa, joiden aktiivisuus vaihtelee.

Tämä kehitystaso on enemmän kuin olemme nähneet muissa vastaavan vaiheen projekteissa. Itse asiassa, jos vertaisimme Zcoinia muihin projekteihin sitoumusten kokonaismäärän perusteella, se tulee sisään numero 52.

Tämä on tietysti järkevää, koska Zcoin-kehittäjät ovat viime aikoina työskennelleet useita päivityksiä. Ensisijainen näistä on tietysti Sigma-protokolla, joka on vihdoin loppu.

Niiden etenemissuunnitelmassa on myös joitain todella jännittäviä päivityksiä. Alla on joitain merkittävimpiä päivityksiä, jotka on vielä suunniteltu vuodelle 2019.

  • Käyttöliittymän uudistaminen: Uusi GUI-lompakko on tulossa, joka perustuu Vue.js-tiedostoon.
  • RAP: Vastaanottimen osoitteen yksityisyys: Tämän avulla käyttäjät voivat jakaa yhden staattisen julkisen osoitteen, joka ohjaa tapahtumat upouusiin osoitteisiin. Tämä säilyttää yksityisyyden, eikä mikään muu yksityisyyden kolikko ole käyttänyt sitä.
  • Salattu solmuyhteys: Tämä salattu solmuyhteys mahdollistaa Zcoin-liikenteen sensuuriresistenssin.
  • MTP-uudistus: Ne parantavat MTP: tä ASIC-vastustuskykyisten ominaisuuksien edistämiseksi
  • Alkuperäinen mobiililompakko: Lanseeraa mobiililompakko, jolla on täysi tietosuojatuki

Sitten kohti vuotta 2020 voidaan odottaa tutkimusta skaalauksesta, hallinnasta ja kvanttiresistenteistä algoritmeista. Jos haluat pysyä ajan tasalla kehityksestä, voit siirtyä heidän eteenpäin virallinen blogi.

Johtopäätös

ZCoin näkee jonkin verran etua koodin perustamisesta, joka perustuu Bitcoinin ydinkoodiin. Se helpottaa projektin toteuttamista Bitcoinin tekemissä muutoksissa. Nimettömyystekijä on varmasti iso juttu, etenkin sellaisissa maissa kuin Kiina, jossa yksityisyyttä on vaikea saavuttaa.

Kun länsimaat alkavat säännellä kryptovaluuttoja, on hyvät mahdollisuudet, että yksityisyydestä tulee yhä tärkeämpää kaikkialla Euroopassa ja Yhdysvalloissa..

Jotkut ovat valittaneet Founder’s Rewardin sisällyttämisestä ZCoiniin, mutta siellä on muita kryptovaluuttoja, jotka ovat toteuttaneet samanlaisia ​​ominaisuuksia.

Loppujen lopuksi kehitystiimi tarvitsee varoja, jos he haluavat jatkaa työskentelyään ZCoinissa, ja Insom itse myönsi, että syy hänen oli lopetettava Vertcoinin työ oli varojen puutteesta. Joka tapauksessa on vain yksi vuosi, kunnes perustajan palkkio on suoritettu, ja lyön vetoa viiden vuoden päästä, kukaan ei edes muista perustajan palkintoa.

Omistettu perustaja ja johtava kehittäjä yhdistettynä kehitysrahoitukseen ja vankka tiekartta tekevät ZCoinin tulevaisuudesta näyttävän.

Esitelty kuva Zcoinin kautta & Fotolia

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me