Viacoin-arvostelu: Alkuperäinen Micropayments CryptoCurrency

Viacoin (VIA) on kryptovaluutta, joka on ollut käytössä vuodesta 2014, mutta on viime aikoina saanut uutta kiinnostusta yhteisöltä.

Viacoin rakennettiin Bitcoin-protokollasta, ja kuten Bitcoin, se luotiin hajautettuna vertaisoperaatioiden valuuttana. On kuitenkin olemassa useita asioita, jotka tekevät Viacoinista ainutlaatuisen itsessään. Näitä ovat esimerkiksi sen hajautusalgoritmi ja sekoitettu kaivostoiminta.

Kuitenkin niin monien “Bitcoinin kaltaisten” kryptovaluuttojen kanssa, voiko Viacoin todella kilpailla?

Tässä Viacoin-katsauksessa tarkastelen perusteellisesti projektia, mukaan lukien sen tekniikka, kehitys ja etenemissuunnitelma. Tarkastelen myös tunnuksen pitkäaikaisia ​​käyttötapauksia ja mahdollisuuksia sen käyttöönottoon pitkällä aikavälillä.

ViaCoin & Scrypt-algoritmi

Viacoin käyttää samaa Scrypt-konsensusalgoritmia, jota Litecoin käyttää. Kehittäjät valitsivat tämän algoritmin, koska sitä pidettiin tuolloin ASIC-resistenttinä algoritmina. Verrattuna Bitcoinin käyttämään SHA-256-algoritmiin Scrypt-algoritmin tiedettiin alentavan ASIC-kaivostoiminnan tehokkuutta merkittävästi.

Hajautusalgoritmit Via

SHA 256 verrattuna Litecoinin Scrypt-algoritmiin. Kuvan lähde: Keskitaso

Näin ei ole enää, koska useat yritykset ovat kehittäneet ASIC-yksiköitä, jotka kykenevät kaivamaan Scrypt-pohjaisia ​​kolikoita. Tämä on poistanut algoritmin ASIC-resistenssin.

Viacoin & Yhdistetty kaivos

Viacoin on vain pieni joukko kryptovaluuttoja, jotka ovat toteuttaneet Auxiliary Proof-of-Work -tekniikan, joka tunnetaan myös nimellä yhdistetty kaivos. Tämä on yksimielinen menetelmä, jonka avulla louhitaan kaksi erilaista kolikkoa samanaikaisesti.

Prosessi toimii toissijaisella kolikolla (tässä tapauksessa Viacoin), joka takaa suuremman ja vakiintuneemman ketjun hash-voiman. Useimmissa tapauksissa kaivostyöläiset ovat päättäneet Litecoinista vakiintuneimpana ketjuna ja sulauttaa Viacoinin kaivoksen Litecoiniin.

Yhdistetyn kaivostoiminnan avulla on useita etuja. Yksi on se, että yhdistetty kaivostoiminta on resursseja ystävällisempää ja tehokkaampaa, koska kaivostyöläisten ei tarvitse käyttää ylimääräistä sähköä molempien lohkoketjujen kaivamiseen ja palkkioiden keräämiseen molemmilta.

Viacoin Scrypt

Rakennettu Bitcoinille ja Scrypt-hajautukselle

Toissijainen ketju hyötyy myös turvallisuuden lisääntymisestä vakiintuneemman ketjun lisääntyneen hash-voiman ansiosta. Ja vakiintuneet ketjut eivät kärsi turvotuksesta sisällyttämällä hasseja toissijaisesta ketjusta.

Vaikka sähköä säästetään aputyöntekijöillä, yhdistetyn kaivostoiminnan toteuttaminen vaatii enemmän kehitystyötä. Kaivosaltaiden ja kaivostyöntekijöiden yhdistettyä kaivostoimintaa tuetaan myös jatkuvasti.

Salamaverkko & Erillinen todistaja

Viacoin on ottanut käyttöön tuen Lightning Networkille ja Segregated Witnessille (SegWit). Jopa ilman Lightning Networkia ja SegWit Viacoin on 25 kertaa nopeampi kuin Bitcoin, 24 sekunnin estoajansa ansiosta. SegWitin ja Lightning Network -tuen lisääminen on kuitenkin auttanut verkon mittakaavaa entistä tehokkaammin avaamalla ketjun ulkopuolisia maksukanavia ja pienentämällä tapahtumakokoja.

Yksi välitön hyöty on atomivaihdoissa, ja Viacoin oli ensimmäinen kryptovaluutta, joka pani täytäntöön Peter Toddin OP_CHECKLOCKTIMEVERIFY BIP 65 -ehdotuksen. Nyt Viacoinin haltijat voivat käyttää ketjujen välisiä atomivaihtosopimuksia vaihtaakseen Viacoinia suoraan lukuisille muille kryptovaluutoille tarvitsematta käydä läpi mitään keskitettyjä pörssejä. Muutama atomivaihtoon tuetuista kolikoista sisältää Bitcoin, Decred, Litecoin ja Vertcoin.

Viacoin-ominaisuudet

Vuonna 2014 lanseerattu Viacoin on nähnyt monia muutoksia ja kehityksiä vuosien varrella. Ja huolimatta siitä, että se on suhteellisen tuntematon kolikko, se näkee edelleen voimakasta kehitystä. Kuten aiemmin mainittiin, se oli ensimmäinen kryptovaluutta, joka otti käyttöön atomiswapit. Se on myös äskettäin lisännyt useita hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka auttavat Viacoinin transaktiopuolella, mikä tekee siitä käyttäjäystävällisemmän ja toiminnallisemman.

Viacoin-pankkiautomaatti

Viacoin Ledger -tuki & Generalbytes ATM

Näitä viimeaikaisia ​​ominaisuuksien esittelyjä ovat:

 • Tuki Ledger Nano S-, Ledger Blue- ja Trezor-laitteistolompakkoille;
 • Tuki General Bytes -automaateille, jolloin Viacoin on saatavana yli 1250 pankkiautomaatilla yli 40 maassa;
 • BTCPay-palvelintuki, joka tekee Viacoinista saatavan maksuvaihtoehdon, kun luot itse isännöivän maksuprosessorin;
 • Esittelyssä Viacoin CoPay -allekirjoituslompakko;
 • Vaihtoehtoiset Viacoin Core -toteutukset Golangissa, .NET: ssä ja Javassa.

Kaikkien äskettäin julkaistujen uusien ominaisuuksien lisäksi tuleva tiekartta on täynnä uusia ominaisuuksia, joiden pitäisi olla pian saatavilla Viacoin-lohkoketjussa ja verkossa. Käsittelemme tämän alla olevassa etenemissuunnitelmassa.

Viacoin-tiimi

Bitcoin Core -kehittäjä BTCDrake aloitti Viacoin-projektin heinäkuussa 2014. Pian toisen Bitcoin Core -kehittäjän Peter Todd liittyi projektiin neuvonantajana.

Molemmat lähtivät Viacoinista syyskuussa 2016, ja sen otti haltuunsa 21-vuotias kehittäjä, joka tunnetaan nimellä Romano. Vaikka jotkut ajattelivat hänet alun perin liian nuoreksi johtaakseen projektia, hän on tehnyt erinomaista työtä johtaen Viacoinin tulevaisuuteen.

Viacoin-tiimi

Jotkut Via-tiimin jäsenet. Vasemmalta: Romano (Johtava kehittäjä), Frank (kehittäjä), Järjestä uudelleen (kehittäjä)

Sen lisäksi, että he ovat jatkuvasti noudattaneet määräaikojaan ja tavoitteitaan, Viacoinin nykyisestä kehitystiimistä ei tiedetä paljoakaan, koska he kaikki käyttävät GitHub-aliaksiaan.

Toisin kuin useimmat muut projektit, kaikki, jotka löydät Viacoinin “Tiimi” -sivulta, ovat joitain käsin piirrettyjä piirrettyjä visioita ja linkkejä GitHub-, LinkedIn- ja Twitter-profiilisivuille. Heille on suurelta osin annettu heidän nimettömyytensä ja salassapitovelvollisuutensa, mutta he ovat omistautuneet Viacoinin kehittämiseen.

Viacoin (VIA) -tunnus

Viacoin-tunnus, jonka tunnussymboli VIA, julkaistiin 18. heinäkuuta 2014 hintaan 0,102205 dollaria, ja saman vuoden elokuun loppuun mennessä se kävi kauppaa 0,40 dollarilla 400%: n tuotolla. Elokuussa 2015 VIA: n hinta laski 0,004 dollariin tappion ollessa noin 99%!

VIA: n hinta pysyi vakiona melkein kaksi vuotta, kunnes se osoitti lopulta elämän merkkejä vuonna 2017, kun koko kryptovaluuttamarkkinat alkoivat nousta. Se seurasi härkätrendiä markkinoilla ja nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 6,84 dollariin 8. tammikuuta 2018. Siitä lähtien hinta on laskenut tasaisesti yhdessä laajempien salausmarkkinoiden kanssa ja 8. tammikuuta 2019, tasan vuosi sen jälkeen. Kaikkien aikojen korkeimmillaan VIA käy kauppaa $ 0.326422.

Atomivaihtosopimusten toteutus antoi VIA: lle vauhtia vuonna 2018, jopa salauksen karhumarkkinoilla. On mielenkiintoista nähdä, nouseeko VIA nopeasti muiden markkinoiden kanssa. Aatomisvaihtojen kanssa, jotka jo toimivat, VIA: sta voi tulla kannattava vaihtoehto Bitcoinille ja Litecoinille, jos niiden verkot ovat ruuhkaisia, hitaita ja kalliita.

Binance VIA

Rekisteröidy Binancessa ja osta VIA-tunnuksia

Ne, jotka ovat kiinnostuneita tekemään niin, voivat silti kaivaa VIA: n, jos haluavat, mutta koska lähes kaikki kolikot on jo luotu, palkkiot ovat niin pieniä, että se ei todellakaan ole sen arvoista. Tämä tarkoittaa, että paras valinta VIA: n hankkimiseksi on ostaa se jostakin VIA: ta tarjoavasta pörssistä. Onneksi sinulla on paljon vaihtoehtoja tässä suhteessa.

Paras vaihto VIA: n ostamiseen on Binance, koska sillä on noin 60% kaupankäynnin kokonaismäärästä. Voit käyttää BTC: tä, ETH: ta ja BNB: tä VIA: n ostamiseen Binancesta. Bittrexillä on myös kohtuullinen määrä volyymiä vaihdettaessa BTC VIA: ksi. Ja pienemmällä pörssillä, jonka nimi on Coinroom, on noin 25% VIA: n kaupankäyntimääristä. Coinroom on hyvä valinta monille, koska voit vaihtaa fiat-valuutan (USD, EUR, GBP, PLN) VIA: ksi.

VIAINin tallentamisen yhteydessä Viacoin-tiimi on luonut useita hyviä vaihtoehtoja. Core-lompakko on vahva ja turvallinen vaihtoehto, ja se on saatavana Linuxille, Windowsille ja OSX: lle. Mukana on myös äskettäin julkaistu Copay-mobiililompakko. Ja jos turvallisuus on etusijalla, sekä Ledger- että Trezor-laitteiden lompakot tukevat Viacoinia.

ViaCoin -kehitys

Yksi parhaista tavoista saada käsitys siitä, kuinka paljon työtä projektissa tehdään, on tutustua heidän GitHub-arkistoonsa. Koodisitoumukset ovat karkea opas siitä, kuinka paljon kehittäjät rakentavat protokollaa ja käyttävät uusia ominaisuuksia.

Joten päätin tutkia Viacoin GitHub repot katsomaan miten kehittäjät pärjäävät. Alla on koodi, joka sitoo kuluneen vuoden aikana kahden aktiivisimman arkiston.

Viacoin GitHub

GitHub sitoutuu ViaCoiniin viimeisten 12 kuukauden aikana

Kuten huomaatte, liikkeellä on ollut melko vähän kehitystä ja tämä on rohkaisevaa. Lisäksi tämä on vain kaksi Viacoin-arkistosta lukemattomien muiden kanssa, joiden parissa työskentelet. Tämä osoittaa selvästi, että vaikka Viacoin on vakiintunut projekti, sitä kehitetään edelleen aktiivisesti ja parannetaan.

Voit myös pitää ajan tasalla projektin uusimmista Binance-tietoportaalista. Tämä johtuu viime vuoden lopusta Viacoin liittyi Binancen ylläpitämä projektien V-merkki. Tämä tarkoittaa, että tiedot, jotka näet Viacoin-sivu Binancessa päivittää ja hallinnoi tiimi itse.

Tiekartta

Tämä kiihkeä vauhti, jolla kehittäjät työskentelevät, voi olla järkevää, kun tarkastellaan tiimin etenemissuunnitelmaan sisältyviä kunnianhimoisia suunnitelmia. Vaikka vuonna 2018 saavutettiin useita tavoitteita, on vielä joitain muita projekteja ja parannuksia, jotka vaativat hieman enemmän työtä ja kehittämistä.

Esimerkiksi joukkue sanoo, että he ovat noin 80% matkasta päivitetyn Viacoin core 0.16 -lompakon valmistuttua. Tämä sisältää oletusarvoisesti HD-lompakot sekä parantaa useita vikoja ja toteuttaa muita optimointeja.

Viacoin-ytimen päivitys

Viacoin-ydin 0,16 kehitteillä. Kuva kautta Viacoin

Salamaverkon toteutuksesta joukkue sanoo olevansa siellä noin 90%. Tämä on Viacoin Lightning Network Daemon (LND), joka on salamaverkon solmun täydellinen toteutus. Kehittäjien mielestä tämä on nopeampaa ja halvempaa kuin Bitcoinin LN-toteutus.

On myös joukko muita projekteja, joiden parissa työskentelet. Alla on joitain tärkeimpiä ominaisuuksia, jotka ovat ViaCoin-etenemissuunnitelmassa tulevana vuonna:

 • Viacoin Éclair, jonka avulla voit käyttää omaa Lightning Network -solmua ja suorittaa Viacoin-maksuja Lightning Network -verkon kautta. Lopulta löytyy myös Viacoin Éclair -lompakko Viacoin Lightning Networkin täysimääräiseksi hyödyntämiseksi;
 • Viacoin Samourai -lompakko pitää kaikki tapahtumat ja henkilöllisyys yksityisinä ja suojatuina;
 • Schnorr-allekirjoitukset alkuperäisen multisig-tuen tukemiseksi ja sekä kaistanleveyden että tallennuksen vähentämiseksi;
 • Rootstock Smart Contracts on Ethereum-yhteensopiva alusta, jossa on kaksisuuntainen tappi, jonka avulla Viacoin voi käyttää älykkäitä sopimuksia.
 • Styx-nimettömät maksutapahtumat, joita ei voida jäljittää, ja nimettömät maksukeskukset Viacoinille. Voit lukea lisää Styx-protokollasta projektin valkoinen paperi.
 • MAST tai Merkelized Abstract Syntax Trees), jotka mahdollistavat solmujen vuorovaikutuksen Merkle-puiden kanssa. MAST mahdollistaa olennaisesti monimutkaisten älykkäiden sopimusten luomisen VIA-lohkoketjuun tukkematta sitä. Tämä voi auttaa estoketjun mittakaavaa vaikuttamatta nopeuteen

On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon kehittäjät pystyvät tekemään vuoden 2019 alkupuoliskolla. Jos he pystyvät suorittamaan joitain tärkeimmistä päivityksistään, se saattaa nähdä jonkin verran uutta yhteisön kiinnostusta projektiin.

Johtopäätös

Viacoin ei ole tunnetuin tai suosituin vertaisoperaatioiden kaupallinen digitaalinen valuutta, mutta se on hyvä kohteliaisuus tunnetuille Bitcoin- ja Litecoin-transaktiokolikoille. Tämä toistaa Viacoinin vahvuuksia, koska atomiswapien lisääminen tarkoittaa, että se voidaan vaihtaa nopeasti, helposti ja vapaasti Bitcoinin tai Litecoinin kanssa, kun niiden verkot ovat liian ruuhkaisia. Yhdistetyn kaivostoiminnan ansiosta voit kaivaa ja ansaita Viacoinia samanaikaisesti Litecoinin kanssa.

Se ei ole takuu, mutta Viacoinista voi tulla yhä suositumpi, kun kryptovaluutan käyttöönotto kasvaa ja käyttäjien on hyödynnettävä tunnuksen atomivaihtokykyä. Pidämme myös SegWitin ja Lightning Networkin nopeasta käyttöönotosta Viacoinissa sekä nopean kehityksen syklistä, jonka kolikko on nähnyt sen jälkeen, kun Romanosta tuli projektin johtava kehittäjä.

Viacoinin kanssa on jonkin verran kilpailua. IOTA: lla ja muilla Directed Acyclic Graph (DAG) -hankkeilla on etu lähes välittömillä ja ilmaisilla tapahtumillaan, mutta DAG-tekniikka on suurelta osin testaamaton verrattuna Viacoinin blockchain-tekniikkaan.

Viacoin on yksi vanhemmista kryptovaluutoista, ja se näyttää olevan olemassa paljon pidempään, koska se pysyy monien muiden projektien edessä ja sitoo omaisuutensa joihinkin tärkeimpiin transaktioiden kryptovaluuttoihin.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me