VeChain: Blockchain-ratkaisu väärennöksille?

Jos asut kehittyneessä osassa maailmaa, et ehkä tiedä, että väärennetty alkoholi on vakava ja mahdollisesti tappava ongelma, jota esiintyy kaikkialla maailmassa. Yleensä rikollinen järjestö tekee tuotteen, joka näyttää identtiseltä tunnetun alkoholimerkin kanssa.

Sitten he täyttävät pullot halvalla vilja-alkoholilla tai muilla mahdollisesti vaarallisilla aineilla, kuten “jäätymisenestoaineella eteeniglykolilla, sokeutta aiheuttavalla metanolilla ja isopropyylialkoholilla”.

Näitä tuotteita myydään sitten sellaisissa osissa maailmaa, joilla on heikot tai epäjohdonmukaiset toimitusketjun seurantamekanismit. Tai missä hallituksen valvonta näiden tuotteiden suhteen on riittämätöntä.

Väärennetyn alkoholin tuottomahdollisuudet voivat olla uskomattomat. Tämä johtuu siitä, että sen valmistuskustannukset eivät ole mitään, ja koska väärennökset kaappaavat tunnetun tuotemerkin, markkinointiin tai mainontaan ei tarvita menoja. Tämän lopputulos on kaksinkertainen.

Ensinnäkin monet kuluttajat voivat sairastua tai jopa kuolla juomalla vaarallisia määriä vaarallisia kemikaaleja. Puhuminen Huoltaja, Tohtori Bernhard Schwartlander WHO: sta sanoi:

Jos väärennetty alkoholi valmistetaan heikkolaatuisista ainesosista tai myrkyllisistä teollisuuskemikaaleista, sen käyttö voi johtaa vakavaan akuuttiin sairauteen tai pahempaa lyhyellä aikavälillä ja mahdollisesti lukuisiin keskipitkän ja pitkän aikavälin terveysongelmiin.

Toiseksi kuluttajien luottamus tuotemerkkiin voi laskea, koska heillä ei ole mitään tapaa tietää, mitkä hyllyssä olevat tuotteet ovat aitoja ja mitkä väärennettyjä. Tätä tuotemerkille aiheutunutta vahinkoa on vaikea mitata.

Väärentäjien torjunta

Tähän on ehdotettu joitain ratkaisuja, kuten QR-koodien sisällyttäminen pulloihin. Koodin skannaamisen tulisi sitten tarjota kuluttajalle sivusto, joka osoittaa tuotteen aitous.

Koska nämä järjestelmät ovat melko uusia ja helposti väärennettäviä, väärennetyn tuotteen valmistajalla ei ole paljon vaivaa tulostaa QR-koodin, joka linkittää väärennettyyn verkkosivustoon, joka väittää tuotteen olevan laillinen.

On selvää, että tarvitaan vaihtoehtoinen ratkaisu. Tämä ei koske vain alkoholia, vaan mitä tahansa määrää tavaroita, jotka saattavat olla väärennettyjä, väärin varastoituja tai minkä tahansa määrän asioita, jotka ovat yleisiä eri puolilla maailmaa.

VeChain tarjoaa Blockchain-ratkaisun

Toimitusketjut VEChain Blockchainissa


Toimitusketjut Blockchainissa – Kuva Fotolian kautta

VeChain, Singaporessa toimiva VeChain-säätiötä ylläpitävä yritys, on luonut oman ratkaisun tähän ongelmaan käyttämällä blockchain-tekniikan voimaa toimitusketjuissa. Tavoitteena on käyttää lohkoketjua tuotteiden seuraamiseen tuotanto- ja myyntiprosessin jokaisessa vaiheessa. Kussakin vaiheessa lähetyksiä seurataan lohkoketjussa ja nämä tiedot ovat kaikkien saatavilla.

Jos esimerkiksi haluat ostaa pullon nimimerkkistä viskiä, ​​pullon pakkaus voi sisältää tietoja, jotka linkittäisivät sinut prosessin jokaiseen vaiheeseen siitä, miten pullo päätyi käteesi..

Se voi näyttää, missä se on valmistettu ja milloin se pullotettiin, se voi näyttää, mihin se ensin lähetettiin, kuten varastoon. Sitten se voisi sitten näyttää, mikä tukkumyyjä osti sen, ja sitten kuka tukkumyyjä myi sen ja missä sitä varastoitiin ja kuinka kauan.

Lopuksi se voisi näyttää sinulle, missä vaiheessa se saapui myymälään, josta aiot ostaa sen. On jopa mahdollista, että kun ostat sen, kyseiset tiedot voidaan tallentaa myös blockchainiin.

Ylellisyystavarat käyttötapauksena

Kun on kyse ylellisyystuotteista, kuten käsilaukkuista tai kelloista, on jopa mahdollista, että tuotteen koko elinkaarta voidaan seurata lohkoketjussa. Esimerkiksi silloin, kun asiakas ostaa sen ja sitten myy tai käy kauppaa toisessa käytettyjen tavaroiden kaupassa. Tai ehkä jopa myydessään toiselle henkilölle riippuen ketjun toiminnasta, kun se on täysin toimintakykyinen.

Nämä tiedot voivat tulla ehdottomasti korvaamattomiksi osissa maailmaa, joissa näitä tietoja ei yksinkertaisesti ole.

Koska nämä tiedot voidaan tallentaa yhtenäiselle alustalle, rikolliset eivät voi yksinkertaisesti tehdä väärää tietokantaa, joka voisi huijata paitsi kuluttajia myös tavaroita ostavia vähittäiskauppiaita.

VeChainin tekniikka

VeChain on suunniteltu toimimaan Ethereumissa, ja se toimii sen omalla tunnuksella nimeltä VET (tai VEN, lisää myöhemmin).

Markkinoilla nyt saatavilla olevat rahakkeet, VEN (annetaan tuleva tuotemerkki), käyvät kauppaa tällä hetkellä vajaalla viidellä dollarilla. He käyvät kauppaa melko kauan noin 0,50 dollaria kullakin. Mutta joulukuun lopussa hinnat nousivat kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 6,80 dollariin.

Viimeaikaisen laskun jälkeen rahakkeet ovat nyt 4,50 dollaria. Tällä hetkellä liikkeessä on 277 miljoonaa merkkiä. VeChainia voi ostaa useista pörsseistä, mukaan lukien Binance, BitMart ja Huobi.

Kun sinulla on VeChain, sinun on varmistettava, että pidät niitä turvallisessa tallennustilassa. Ei ole viisasta pitää rahakkeitasi vaihdossa ottaen huomioon hakkeroinnista ja vastaavista aiheutuvat riskit. Olemme peittäneet joitain markkinoiden parhaita VeChain-lompakoita.

Tuleva Rebrand

Mukaan a lähettää VeChainin virallisella keskisivulla yhtiöllä on eräänlainen tuotemerkki. Osa tuotemerkistä sisältää lopullisen ryhmän perustamisen, joka valvoo voittoa tavoittelematonta VeChain-organisaatiota.

Lisäksi niillä, joilla on vähintään 10000 rahaketta, on oikeus yhteen ääneen asioissa, jotka säätiö asettaa äänestämään. Ketjun nimi muutetaan nyt VeChain Thor Blockchainiksi, ja nykyiset VEN-tunnukset vaihdetaan ammatilliseen koulutukseen.

Lisäksi osana tuotemerkkiä VET-tunnuksia ei käytetä blockchain-kustannuksina. Ketju on myös siirtymässä siihen, mitä he kutsuvat “todistukseksi auktoriteetista”, koska se on konsensusmekanismi, ja sillä on masternodeja osana sitä. Rebrand-asiakirja itsessään on tarpeeksi pitkä ollakseen lyhyt romaani, joten jos haluat tarkistaa muut yksityiskohdat, suosittelemme, että tarkastelet tuotemerkkisivua keskipitkällä.

Päätelmät ja odotukset

Joten VeChainista tulee tärkeä osa logistiikkaa ja seurantaa tulevaisuudessa?

Jos se pelaa kortteja oikein, VeChainista voi tulla tärkeä osa ylellisyystuotteita, alkoholia, ruokaa ja muita käyttötapauksia kehitysmaissa. Ne saattavat tulla tärkeiksi myös kehittyneiden maiden vähittäiskauppiaille, mutta ne eivät todennäköisesti ole tarpeen alueilla, joilla jo kehitettyä ja hyvin seurattavaa logistiikkaa on olemassa.

Nykyisen logistiikkatilanteen vuoksi maailmassa on kuitenkin nähtävissä paljon kasvua. Siksi voimme nähdä suurempia adoptiomääriä tulevina vuosina. On kuitenkin epätodennäköistä, että VeChain otetaan nopeasti käyttöön seuraavien 12–24 kuukauden aikana.

Todennäköisempää olisi ainakin useita vuosia, kunnes merkittävä määrä pelaajia käyttää ketjua. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, ja se voi itse asiassa olla loistava tilaisuus niille, jotka osallistuvat aikaisin.

Esitelty kuvalähde: KUcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map