Valmistaudu Ethereum Byzantium -haarukkaan

Byzantium-niminen kovametalli Ethereum-verkossa on nyt virallisesti asetettu. Se tapahtuu lohkossa numero 4.37m, joka on todennäköisesti maanantaina 16. lokakuuta kello 12.00–13.00 UTC. Tämä on onnistuneen kovan työn takana Ropsten-testiverkossa 19. syyskuuta.

Bysantti on yksi ensimmäisistä päivityksistä, jotka ovat osa sarjaa, joita kutsutaan Metropolis-päivitykseksi. Bysantti on yhdeksän Ethereumin parantamisprotokollan (EIP) täytäntöönpano, jotka esiteltiin ensin Metropoliksen etenemissuunnitelmassa.

Hardforks ovat päivityksiä lohkoketjuun, jotka ovat kiistanalaisista huolimatta varsin välttämättömiä. Tämä olisi Ethereumin viides kovapenkki, jolla on vaihtelevia tuloksia edellisissä neljässä edeltävässä. Vain yksi näistä haarukoista johti uuden kryptovaluutan luomiseen, joka oli Ethereum-klassikko.

Näiden muutosten tarkoituksena on parantaa verkon nopeutta, parantaa sen turvallisuutta ja ottaa käyttöön uusia yksityisyyden suojaa koskevia aloitteita, kuten zk-snarks. Kovahaarukan ympärillä on vielä melko vähän työtä sen varmistamiseksi, että se menee irti.

Ohjelmiston päivittäminen

Koska Bysantin päivitys on kovakantinen, vaaditaan, että kaikki verkkosolmut päivittävät ohjelmistonsa. Siksi monien aloittelijoiden, jotka tarjoavat asiakkaille Ethereumin estoketjua, on päivitettävä ohjelmistonsa varmistaakseen, että se todella sisältää Bysantin koodin.

Täysin yhdenmukaisen päivityksen saamiseksi verkon kautta kaikkien Ethereum-asiakkaiden on päivitettävä ohjelmistonsa ennen lohkoa 4.37m. Tämä johtuu siitä, että EIP: t on koodattu asiakkaissa ja vastaavat lohkon numeroa. Jos jokin solmuista ei päivity, ne jäävät taakse ja ketjun tulisi hajota.

On tärkeää huomauttaa, että tätä päivitystä voidaan soveltaa vain ihmisiin, joilla on verkossa täydet solmut. Jos käytät jotain online-lompakkoa, kuten Jaxx tai MyEtherwaller, päivitys ei koske sinua. Näiden kolmansien osapuolten on varmistettava, että haarukka päivittää ohjelmistonsa kokonaan.

Tällä hetkellä kaksi suurinta Ethereumin asiakaskehittäjää ovat julkaisseet ohjelmistopäivitykset. Geth päivitti ohjelmistonsa viime viikolla ja Parity julkaisi päivityksen eilen. Parity joutui kuitenkin vetämään päivityksen ja korjaamaan fuzz-testissä löydetyn virheen.

Vaikutus kaivostyöläisiin

Kuten monet saattavat tietää, yksi tärkeimmistä päivityksistä, jotka on suunniteltu Metropolis-päivitykseen, on siirtyminen työntekoon (POW) kaivostoimintaan (Proof-of-Stake). Ethereumin mukaan jälkimmäinen on osa heidän keskittymistään Casper POS Ghost -protokollaan.

Tämä ei kuitenkaan kuulu Bysantin päivitykseen sisältyviin EIP: iin. Kaivostyöntekijöihin vaikuttaa myös se, että kaivosvaikeudet vähenevät. Pienemmät vaikeudet tarkoittavat nopeampia tapahtumia ja siten suurempia nopeuksia. Liiketoimet ovat myös halvempia, koska kaivostyöntekijöiden palkkiot vähenevät noin kahdella ETH: lla.

Vaikka suurin osa osallistujista on suhtautunut tähän myönteisesti, on ollut joitain kapinallisia, jotka ovat uhanneet kaivaa haarukan ketjun.

Entä pörssit


Jos kovaveto suoritetaan ilman suuria vetokoukkuja, vaihteiden toimia ei tarvita.

Jos kuitenkin on kovakantinen ja tuloksena on, että jotkut pysyvät perintöketjussa ja toiset siirtyvät Bysanttiin, sinulla on kaksi kilpailevaa kolikkoa. Näin tapahtui, kun Ethereum erottui alkuperäisestä ketjusta Ethereum classicissa.

On muutama erimielinen ääni, joka voi päättää olla tekemättä kaikkia Bysantin protokollamuutoksia. Esimerkiksi on joukko käyttäjiä, jotka haluavat haarautua ja toteuttaa Bysantin päivityksen, mutta pitävät lohkopalkinnon sellaisenaan.

Jos tämä ryhmä pystyy tuottamaan valuutan, joka pystyy haastamaan tehokkaasti haarukan jälkeisen Ethereumin, pörssit voidaan pakottaa sisällyttämään kolikko pörssiin. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole mitään viitteitä siitä, että tämä olisi todennäköistä.

Lisää tulossa

Kuten mainittiin, Bysantin päivitys on vain yksi monista päivityksistä, jotka ovat osa Ethereum Metropolis -suunnitelmaa. Jos tämä kovakouru sammuu ilman vaikeuksia, on todellakin todennäköistä, että monet käyttäjät odottavat seuraavia päivityksiä.

Lisäksi, kuten olemme nähneet kiistanalaisessa Bitcoin hardfork -keskustelussa, suhteellinen helppous, jolla Ethereum-yhteisö pystyi hyväksymään Bysantin päivityksen, on uusi luottamus salausvaluuttaan.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me