Vaihtovolyymin väärentäminen: kuinka he väärentävät sitä, kunnes he tekevät sen

Vuodesta 2017 lähtien on raportoitu, että kryptovaluutan vaihto on väärentänyt volyyminsä, ja viimeksi maaliskuussa 2019 raportti alkaen Bitwise Asset Management antoi yksityiskohtaisimmat todisteet tästä, osoittaen, että 95% Bitcoinin määrästä on väärennetty vaihdolla.

Raportin aikaan Bitcoin-kaupankäynnin volyymi oli noin 6 miljardia dollaria päivässä, mutta suurin osa volyymisijoittajista ei tunnusta suurinta määrää ilmoittavia pörssejä..

Raportti väittää ja osoittaa, että melkein koko tämä määrä on väärennetty tai seurausta ei-taloudellisesta pesukaupasta. Vaikka näiden vaihdosten tiedot ovat laajalti raportoituja, jopa valtavirran tiedotusvälineissä, niiden on osoitettu olevan täysin virheellisiä.

Kyseiset tiedot ovat CoinMarketCap.comin ilmoittamia tietoja, joita pidetään laajalti Bitcoin-määrän ja hinnoittelun lähdekoodina. Tämän sivuston tietoja käyttävät kaikki suuret tiedotusvälineet maailmassa, kuten The Wall Street Journal, The New York Times, Forbes, CNBC ja Barron’s.

Ja silti sen tiedot ovat törkeästi vääriä, mukaan lukien huomattava määrä väärennettyä kaupankäyntimäärää, mikä maalaa väärän kuvan Bitcoin-markkinoiden koosta ja luonteesta.

Mikä on Exchange Volume Faking?

Vaihtovolyymin väärentäminen, jota kutsutaan myös pesukaupaksi, on silloin, kun elinkeinonharjoittaja ostaa ja myy melkein samalla hetkellä tarkoituksenaan ruokkia markkinoita väärillä tiedoilla. Pesukaupat voivat suorittaa kauppias ja pörssi yhdessä tai kaksi kauppiasta, jotka sopivat keskenään perinteisillä markkinoilla.

Bitcoin-markkinoiden pesukauppa on erityisen yleistä, koska sama henkilö voi tehdä sen samalla tilillä. Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla pesukauppa on laitonta, mutta koska kryptovaluuttamarkkinat ovat sääntelemättömiä, sama ei päde heihin.

OkEx Faking Volume

Joitakin melko ilmeisiä Exchange Faking OkEX: ssä. Kuva Lähde

Pesukauppa oli viimeksi otsikoissa vuonna 2013, jolloin tuolloin Commodity Futures Trading Commissionin komissaari aloitti tutkimuksen pesupalvelulakien mahdollisiin rikkomuksiin taajuuskauppateollisuudessa. Suurtaajuuskauppa on silloin, kun kaupankäyntiohjelmistoa käytetään tuhansien tai kymmenien tuhansien kauppojen suorittamiseen sekunnissa.

Silloin komissaari katsoi, että pesutoimintojen suorittaminen tämän tyyppisellä tekniikalla olisi erittäin helppoa. Hän oli oikeassa ja arvaa mikä muu teollisuus on ottanut käyttöön korkean taajuuden kauppaohjelmiston viime vuosina? Kyllä, Bitcoin- ja kryptovaluutta-kauppiaat käyttävät tällaisia ​​ohjelmistoja.

Miksi äänenvoimakkuutta käytetään?

Maailman suurimmat salauspörssit päättävät, mitkä rahakkeet saavat likviditeettiä ja mitkä eivät. Tämä on kriittisen tärkeää merkkihankkeille, erityisesti ICO- tai IEO-vaiheessa oleville, koska ilman likviditeettiä merkin hinta nousee vain vähän.


Tämä kannustaa näitä hankkeita maksamaan valtavia summia pörssiin listautumiseksi, ja luonnollisesti yksi niistä kriteereistä, joita he käyttävät päättäessään, mihin pörsseihin he maksavat listalle pääsemiseksi, on kauppamäärä.

Tällainen volyymin väärentäminen on yleistä itse ilmoitetuissa liigataulukoissa, mutta salauksenvaihtoon kannustimet lisätä volyymia ovat valtavat. Eniten kaupankäyntimääriä osoittavat pörssit pystyvät komentamaan ICO: n palkkiot, jotka ilmoitetaan olevan miljoonia dollareita.

Saattaa tuntua siltä, ​​että tämäntyyppisen sopimuksen ei pitäisi olla iso juttu, koska se on ICO: n ja pörssin välillä, mutta mikä on vaikutus, kun pörssit vääristävät määrää listahintojen nostamiseksi? Se on hieno vaara väärennetyssä vaihtomäärässä.

Toinen mahdollinen syy väärentämisen määrään on uusista pörsseistä, jotka yrittävät houkutella kauppiaita alustalleen.

Miksi volyymin väärentäminen on vaarallista käyttäjille?

Ei ole väliä onko kyseessä pesukauppa vai jotain muuta, väärennetyllä vaihtomäärällä on vakavia seurauksia kauppiaille. Suurimmilla kaupoilla on eniten menetettävää ja suurin riski.

Siellä oli tehty tutkimus elinkeinonharjoittaja Sylvain Ribes maaliskuussa 2018, jossa hän tutki volyymiväärennösten vaikutuksia myydessään 50000 dollarin arvoisia kryptovaluuttoja eri pareittain tuolloin suurimmalle volyyminvaihdolle OKEx.

Slippage Faking OkEX

Liukuminen äänenvoimakkuuden funktiona Log Scale -toiminnolla. Kuva Sylvain Ribesin kautta

Hänen tutkimuksensa osoitti, että jopa parien, joiden väitettiin olevan 5 miljoonaa dollaria, liukastumispotentiaali (noteeratun hinnan ja todellisen kauppahinnan välinen ero) oli 10%.

Se on valtava, ja se tekee markkinoiden tehokkaan kaupan erittäin vaikeaksi. Se tekee myös mahdottomaksi suurille tileille tehokkaan kaupan salaukseen ja salauksesta.

Esimerkkejä Real Exchange -volyymista

Coinbase on yksi tunnetuimmista kryptovaluutanvaihdoista, ainakin Yhdysvalloissa. Se sijaitsee San Franciscossa ja kävi läpi tarvittavat vaiheet saadakseen BitLicense-toiminnon toimiakseen New Yorkin osavaltiossa. Bitwise-tutkimuksen aikaan se raportoi 27 miljoonaa dollaria päivässä Bitcoin-määrässä.

Tässä on kuvakaappaus heidän Coinbase Pro -kaupankäyntialustastaan.

Coinbase Pro Faking

Näyttökuva Coinbase Pro -alustasta. Kuva Bitwise-raportin kautta

Oikealla on kaupan historia, jossa ilmoitetaan kaupan koko, hinta ja aika. Kauppahinta näkyy joko vihreänä, jos ostotilaukset korottivat hintaa, tai punaisena, jos myyntitilaukset laskivat hintaa. Huomaat, että mallia ei ole ja että vihreät hinnat ylittävät selvästi punaiset hinnat. Jos otat kuvakaappauksen eri aikaan, päinvastoin voi olla totta.

Kaupan koon sarakkeessa ei myöskään ole kuviota. Kaupan koot vaihtelevat satunnaisesti. Yksi merkittävä ei-satunnainen piirre kaupan koossa on sellaisten kauppakokojen yleisyys, joissa on pyöreät numerot, kuten 0,10 BTC, 0,50 BTC jne. Tämän odotetaan johtuvan siitä, että ihmisillä on taipumus käydä kauppaa pyöreillä numeroilla..

Kuvan keskellä on kauppakaavio, jossa jokainen kynttilä edustaa viiden minuutin ajanjaksoa. Voit helposti nähdä, että kynttilöiden koko muuttuu ajan myötä. Noin viiden minuutin jaksoissa hintamuutokset ovat suuremmat kuin toisten. Hinnan alla kynttilät ovat harmaita kynttilöitä, jotka vaihtelevat myös satunnaisesti.

Lopuksi, jos katsot kaavion vasemmalle puolelle, näet tilauskannan. Siinä kaikki avoimet tilaukset, jotka odottavat vastaamista. Myyntitilaukset ovat ylhäällä punaisella ja ostotilaukset ovat vihreällä.

Näiden kahden välillä on korkeimman ostohinnan ja alimman myyntihinnan välinen ero tai ero. Tässä tapauksessa se on 0,01 dollaria kauppahinnasta 3419,60 dollaria. Prosentuaalisesti se on 0,0003%: n spread, ylivoimaisesti tiukin spread, jonka löydät kaikista rahoitusvälineistä maailmassa.

Esimerkki Exchange Faking -määrästä

Tuolloin Bitwise teki tutkimuksensa CoinBene oli maailman suurin pörssi, jonka päivittäinen volyymi oli 480 miljoonaa dollaria eli 18 kertaa Coinbase Pro -volyymi.

Coinbene Volume Faking

CoinBene Exchange Faking

Coinbenen kaupankäyntirajapinta näyttää melkein samat tiedot kuin Coinbase Pro. Oikealla on kaupan historia. Huomaa, että punaisen ja vihreän kaupan hinnat jakautuvat tasaisesti ja vaihtelevat. On melkein mahdotonta, että kaupat vaihtelevat niin tasaisella tavalla.

Jos tarkastelet aikaleimasaraketta, huomaat, että tilaukset tulevat pareittain, yksi ostotilaus ja kuittaava myyntitilaus. Ja kaupan koot ovat myös melkein vastaavia, mikä sallii osto- ja myyntitilausten periaatteessa kompensoida toisiaan ajan myötä. Kuulostaa epäilyttävältä kuin sarja pesuja.

Kaupan koot noudattavat myös hyvin erilaista mallia. Huomaat, että pyöreän numeron kauppoja ei ole, vaikka ihmisillä on taipumus käydä kauppaa pyöreillä numeroilla. Ja pienin kauppa on 0,43 BTC, tai noin 1400 dollaria. Coinbase Prolla oli kauppoja niinkin pieninä kuin 0,0017 BTC tai 5 dollaria.

Tilaustietokannasta näet, että korkein ostotilaus on 3239,59 dollaria ja alin myyntitilaus on 3 274,33 dollaria. Tämä on 34,74 dollarin leviäminen, joka on 3400 kertaa suurempi kuin Coinbase Pro -hintaero! Se on hyvin epätavallista, koska lisääntynyt volyymi johtaa aina tiukempiin leviämiin muilla rahoitusmarkkinoilla.

Toinen esimerkki sen tekemisestä …

On olemassa muita tapoja nähdä väärennetty määrä salausvaihdoissa, ja yhden osoittaa selvästi RightBTC, joka Bitwise-tutkimuksen aikaan väitti neljä kertaa Coinbase Pron määrän tai yli 100 miljoonaa dollaria päivässä.

RightBTC Fake Volume

RightBTC Fake Volume

Merkittävintä tässä on, että kaupankäynnin väitetysti suuresta määrästä huolimatta kaavio näyttää tunteja ja jopa päiviä kerrallaan, jolloin kauppoja ei ole lainkaan. Kaavion alaosassa olevat punaiset ja vihreät kynttilät edustavat volyymia, mutta suuria aukkoja on, kun kauppaa ei ole. Ei ole korrelaatiota vuorokaudenajan tai käyttöajan tai muun tekijän kanssa.

Tilauskannan vasemmalta puolelta katsottuna RightBTC: n leviäminen on 371,99 dollaria. Se on aivan hullua. Se on yli 10% verrattuna 0,00003%: n leviämiseen Coinbase Prossa, huolimatta RightBTC: n väitteistä, joiden volyymi on suurempi.

Vielä yksi – Faking Till You Make It

Pörssi ChaoEx väittää olevan yli kaksinkertainen Coinbase Pron määrä 70 miljoonaan dollariin päivässä.

ChaoEx Fake Volume

ChaoEX Exchange -näyttökuva väärennetyllä äänenvoimakkuudella

Kuten näette ChaoEx-kaupankäyntialustan kuvasta, tämän volyymin yläpuolella on toisinaan yksitoikkoinen. Eli se ei muutu ollenkaan tunnista toiseen. On mahdotonta kuvitella, että volyymi pysyisi samana tunti tunnista huomioimatta tosielämän tapahtumat, uutiset, vuorokaudenajan ja hintaliikkeet.

Yllä oleva kaavio osoittaa kaupan määrän pysyvän täsmälleen samana joka tunti kolmena peräkkäisenä päivänä. Se on melkein mahdotonta.

Väärennetyn kaupankäyntimäärän ongelman ratkaiseminen

Tämän Bitwicken raportin jälkeen on ehdotettu useita ratkaisuja cryptocurrency -vaihtojen ongelmaan, joka väärentää kaupankäyntimäärät. CoinMarketCap olisi ratkaisun ensimmäinen osa parantamalla markkinatietojen esittämistä.

Tätä ei kuitenkaan todennäköisesti tapahdu, koska CoinMarketCapin takana oleva yritys on sanonut, että politiikkansa on tarjota liikaa tietoja ja antaa käyttäjien tehdä omat johtopäätöksensä tietojen perusteella.

CoinMarketCap on sanonut päivittävänsä tietonsa antamaan käyttäjille paremman käsityksen todellisesta kaupankäyntimäärästä, mutta toistaiseksi näin ei ole tapahtunut eikä aikataulusta ole säädetty, milloin tietotiedot saattavat muuttua.

Sillä välin ne, jotka haluavat nähdä vaihdon määrän vain pörsseistä, joiden ei ole havaittu väärentävän volyymiaan sivustolla OpenMarketCap on kyseiset tiedot. Avoimen lähdekoodin EDGAR-tietokanta Messari on myös tietoja, jotka koskevat nimenomaan vaihtoa, joka ei vääryyttä, jota se kutsuu “Real 10 Volume”.

OpenMarketCap Trusted Exchanges

10 parhaan sijoituksen luotettavien pörssien mukaan määritettynä BitWise-raportilla

Todellisen ratkaisun on tietysti oltava itse vaihdon, ei tietojen tarjoajien kanssa. Suurempaa avoimuutta tarvitaan koko toimialalla tämäntyyppisten ongelmien poistamiseksi. Lisäksi on mahdollista, että CoinMarketCapin kaltaiset sivustot voisivat käyttää vaikutusvaltaansa kryptovaluuttaekosysteemissä edistääkseen eettistä käyttäytymistä kryptovaluutan vaihdoissa.

Yksi ehdotuksista on, että CoinMarketCap harkitsisi sakkojen määräämistä tai keskeyttäisi eettisen käyttäytymisen havaittujen pörssien luettelon. Kysymys on tietysti siitä, kuka päättää, mitkä vaihdot on keskeytettävä, ja kuinka suuret sakot voivat olla.

Viime kädessä, ja niin kauan kuin hajauttamisen kannattajat vihaavat ajatusta, vaihdon on kohdattava sääntely. Tällä tavoin näiden alustojen käyttäytymistä seurataan puolueettomasti kolmannen osapuolen toimesta varmistaakseen, etteivät ne harjoita markkinoiden manipulointitaktiikkaa..

Johtopäätös

Jos Bitwise-raportti on tarkka ja 95% ilmoitetusta Bitcoin-määrästä väärennetään, kryptovaluuttamarkkinoilla on vakava ongelma, joka vaatii ratkaisua ennemmin kuin myöhemmin. Jos väärennökset ovat todellisia kauppiaita ja sijoittajat vastustavat markkinoiden manipulointia, joka estää markkinatunnetta määrittämästä, mikä Bitcoinin todellinen hinta pitäisi olla.

Voidaan toivoa, että kielteiset vaikutukset vähenevät markkinoiden kypsyessä ja yhä useamman kauppiaan siirtyessä hyvämaineiseen pörssiin ja kun yhä useampi hyvämaineinen pörssi liittyy ekosysteemiin.

Tähän asti ei ole varmaa, että kaikella väärennetyllä pesukaupalla on ollut merkittävä vaikutus Bitcoinin hintaan, mutta taas ei voida mitenkään todistaa, onko sillä vai ei. Keskittymällä vain kymmeneen pörssiin, joiden katsotaan tarjoavan todellisia markkinatietoja, näyttää siltä, ​​että Bitcoin- ja kryptovaluuttamarkkinat ovat todella vakaampia kuin aiemmin ajateltiin.

Tähänastisen tutkimuksen perusteella lähes koko markkinoiden todellinen likviditeetti tulee kymmenestä “rehellisestä” salauspörssistä, vaikka kaupankäyntipalveluja tarjoavia pörssejä on kirjaimellisesti satoja. On helppo nähdä, että Bitcoinin hinta on melko samanlainen ja johdonmukainen niiden kymmenen pörssin joukossa, joiden katsotaan raportoivan uskollisesti kaupan määrän. Ehkä merkittävästi alan tulevaisuuden kannalta on se, että yhdeksää näistä kymmenestä pörssistä säännellään.

Niin kauan kuin laajemmat markkinat ovat sääntelemättömiä, tällainen volyymin väärentäminen jatkuu. Vaihtoa ei pidä estää, ja jokainen syy, miksi heidän pitäisi ryhtyä väärentämiseen, alkaen korotetuista listausmaksuista asiakaskunnan kasvattamiseen väitteeseen, että “kaikki tekevät niin”.

Kaupan volyymin kasvattaminen tekee pörssistä tärkeämmän ja lisää sen näkyvyyttä. Tämä puolestaan ​​vetää enemmän kauppiaita alustalle samalla houkuttelemalla enemmän ICO: ta ja sallimalla korkeammat listausmaksut. Se on sykli, jota ei todennäköisesti ratkaista teollisuuden sisällä.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me