Vahvistamattomat liiketoimet: mitä ne ovat ja kuinka voittaa ne

Kun bitcoinista tulee yhä suositumpi, myös verkon transaktiomaksut ovat kasvaneet. Palkkojen nousun seurauksena kaivostyöläiset, jotka asettavat liiketoimet lohkoihin, ovat entistä valinnaisempia, mitä kauppoja he hakevat.

Lopputulos? Yhä kasvava määrä vahvistamattomia tapahtumia.

Olet todennäköisesti nähnyt sen itse. Kirjaudut blockchain-verkkosivustolle, kuten blockchain.info, etsit tapahtumasi ja näet pelätyn “vahvistamattoman tapahtuman” -tunnisteen punaisella.

Tänään käymme läpi mikä on vahvistamaton tapahtuma, miksi se tapahtuu ja mitä voit tehdä, jos huomaat pelätyn punaisen laatikon tuijottavan sinua.

Mitä ovat transaktiopalkkiot?

Jos et ole vielä kriittisen valuutan veteraani, et ehkä tiedä, miten transaktiopalkkiot toimivat. Pohjimmiltaan transaktiomaksu on eräänlainen tippi, jonka annat kaivosmiehelle, joka nostaa tapahtumasi ja laittaa sen lohkoon.

Miksi nämä vinkit ovat välttämättömiä? Tällä hetkellä bitcoin-verkossa on vain yhden megatavun lohkot. Tämän seurauksena kussakin lohkossa voidaan käsitellä vain tietty määrä tapahtumia.

Tapahtumamaksun lisääminen tekee tapahtumastasi paljon houkuttelevamman käsiteltäväksi, koska sen nostava kaivosmies saa palkkion.

Muissa estoketjuissa, kuten Vertcoinissa, transaktiomaksut eivät useinkaan ole välttämättömiä, koska lohkot eivät ole melkein koskaan täynnä. Joten vaikka et tarjoaisikaan transaktiomaksua, tapahtumasi todennäköisesti noudetaan mitä tahansa.

Jotkut blockchain-projektit haluavat ylpeillä alhaisilla transaktiomaksuillaan. Esimerkiksi Litecoin-liiketoimet ovat yleensä vain muutama sentti. Sama pätee Ethereumiin.

Toiset, kuten Dogecoin, maksavat alle sentin. Ja kuten edellä mainittiin, joissakin projekteissa voit lähettää tapahtumia maksutta.

Mikä aiheuttaa vahvistamattoman tapahtuman?

Jos kirjaudut osoitteeseen blockchain.info, näet luettelon nykyisistä vahvistamattomista tapahtumista. Hintavaihteluiden aikana tämä luettelo täyttyy, mikä johtaa uskomattoman korkeisiin transaktiopalkkioihin.

Viimeksi tämä lista on ollut jopa 250 000 vahvistamatonta tapahtumaa. Transaktiopalkkiot ovat myös kasvaneet, ja viime aikoina vallinneen paniikin aikana, Exoduksen kaltaiset transaktiomaksut automaattisesti asettavat lompakot listasivat jopa 200 dollaria tai enemmän maksuja nopean toimituksen varmistamiseksi..

Vahvistamaton tapahtumaketju


Katsaus vahvistamattomiin tapahtumiin. Lähde: blockchain.info

Yleensä tapahtuma, jota ei vahvisteta, johtuu siitä, että maksu on liian alhainen. Jos maksu on liian alhainen, se on aina luettelon lopussa ja sen seurauksena kaivosmies ei noutaa sitä pitkään aikaan.

Yleisesti pidetään väärinkäsitystä siitä, että tapahtumalle on asetettu aikaraja, joka pysyy lohkoketjussa odottamassa vahvistusta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Tapahtumat voivat teoriassa pysyä vahvistamattomassa tilassa loputtomiin.

Tämä voi olla sekä hyvää että huonoa.

Hyvä puoli on, että jopa korkeiden transaktiomaksujen aikana voidaan silti jättää alhaisia ​​palkkioita. Ainoa haittapuoli on, että ne noutetaan vasta, kun on kulunut vähintään useita päiviä tai jopa useita viikkoja.

On muitakin vaihtoehtoja, kuten tapahtumakiihdyttimet ja tietyt tapahtumahakemukset, joita voidaan käyttää. Tapahtumakiihdyttimet vaativat kuitenkin lisämaksuja, eikä tapahtumahakemukset ole aina varmoja.

Mitä voidaan tehdä vahvistamattomalle tapahtumalle?

Jos lähetät tapahtuman bitcoin-verkossa ja sitä ei vieläkään ole vahvistettu, sinulla on muutama vaihtoehto. Tapahtumista, jotka eivät ole erityisen kiireellisiä ja joihin olet liittänyt suhteellisen normaalin maksun, se korotetaan lopulta.

Jos maksu oli kuitenkin liian pieni vahingossa tai normaalilla maksulla, ja kauppa on mielestäsi erittäin kiireellinen, sinulla on muutama vaihtoehto.

Mennään nyt niistä.

Korvaa maksulla

Ensimmäinen vaihtoehto on tehdä ns RBF tai Vaihda palkkiona. Tämä on käsite, joka on ollut olemassa bitcoinissa muutaman vuoden ajan. Pohjimmiltaan mihin se kuuluu: jos lähetät tapahtuman liian matalalla maksulla ja haluat muuttaa maksua, voit lähettää saman bitcoin-sarjan toisen kerran, mutta korkeammalla maksulla.

Tätä kutsutaan kaksinkertaiseksi kulutukseksi. Tuloksena on, että ensimmäinen tapahtuma, jolla on pienempi maksu, peruutetaan, koska verkko luulee yrittäneesi käyttää samaa bitcoinia kahdesti.

Valitettavasti tämä ominaisuus on käytettävissä vain hyvin harvoissa lompakoissa, jotka mahdollistavat korkean teknisen valvonnan. Jos käytät käyttäjäystävällisempää lompakkoa, kuten Exodus tai Jaxx, tämä ei todennäköisesti toimi.

Lapsi maksaa vanhemmalle

Jos odotat, että lompakkoon osuva tapahtuma on vielä vahvistamaton, voit toteuttaa lapsen maksaa vanhemmille (CPFP) -nimisen.

Tämä tarkoittaa periaatteessa, että lähetät vahvistamattomat varat verkkoon uudessa tapahtumassa. Jos annat houkuttelevan maksun tälle tapahtumalle, kaivostyöläiset haluavat noutaa sen.

Kuitenkin, koska varat on vahvistettu vanhempien tapahtumalle, kaivostyöläiset tietävät, että heidän on suoritettava kyseinen tapahtuma saadakseen nämä maksut ja lapsesi tapahtuman houkuttelevat maksut.

Onko saalis?

Suurin osa lompakoista ei salli sinun viettää vahvistamattomia tapahtumia, mikä ei ole useimpien lompakoiden käytettävissä. Jos olet teknisesti ajattelevampi, siellä on ohjeita Reddit.

Ole varovainen, kun lähetät bitcoinia alhaisilla maksuilla

Todellisessa maailmassa voi kuitenkin olla erittäin vaarallista lähettää bitcoin liian matalilla tai nollatasoilla. Siksi useimmat lompakot rajoittavat kykyäsi asettaa liian alhainen maksu.

Exodus-lompakko sanoo he tekivät suunnittelupäätöksen, jotta käyttäjät eivät saisi valita matalaa maksua. Exodus sanoo, että jos haluat hallita maksuja paremmin, sinun tulee käyttää lompakkoa, kuten Electrum.

Lopuksi on mahdollista, että tapahtumasi voi ajan mittaan peruuttaa itsensä. Tämä riippuu suuresti siitä, mitkä verkon solmut pitävät tapahtumaa. Jos tarpeeksi heitä pudottaa sen, on mahdollista, että tapahtumasi voidaan peruuttaa yksin.

Ja vaikka tämä onkin lievä sanottuna merkittävä pitkän kuvan, voi olla mahdollista, että tulevissa bitcoin-päivityksissä liikaa pitkiä aikoja loukkuun jääneitä tapahtumia voidaan käsitellä. Tämä on kuitenkin edelleen arveluita, eikä kukaan tiedä varmasti mitä tapahtuu.

Siksi, kuten yksityisten avainten suojaaminen, varmista, että tapahtumiin sisältyy kohtuullinen maksu on kriittinen merkitys.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map