Uniswap vs. Sushiswap – Mikä DeFi-vaihto on parempi? Erot selitetty

>

Sinulle annetaan anteeksi, ettet tiedä eroa salauksenvaihdon kanssa yksisarvisen ja sarjakuva sushi-rullan välillä logoja. Salausvaluutta liikkuu nykyään nopeasti – nopeammin kuin koskaan.

Hajautetun rahoituksen innovaatiovauhti on sellainen, että uusi elintarvikkeiden mukaan nimetty swap-pörssi tuli markkinoille näennäisesti joka päivä kesän aikana. Kuitenkin, kun pöly laskeutui, alkuunpanija – Uniswap – ja ensimmäinen teeskentelijä – SushiSwap – tulivat kasan päälle..

Asetetaan ennätys suoraan Uniswapin ja SushiSwapin kriittisistä eroista, mukaan lukien yhteenveto siitä, kumpi näistä on parempi DeFi-vaihto. Odota hetki – kun olemme siinä, katsotaanpa, mikä kaikki tämä DeFi-vaihto-hölynpöly on.

Mitä kaikki nämä vaihtoprotokollat ​​tarjoavat? Nopea pohjamaali DeFi-pörsseissä

Vaihda tämä, vaihda se – mitä kaikki tämä salaus tapahtuu? Mitä tapahtui kaupankäynnille?

Kaupankäynti ei mennyt minnekään; se on juuri korvattu ajatuksella vaihtaa. Koko vaihtosopimus palaa atomivaihtoihin, meme vuodelta 2017, joka viittasi lähestyvään tekniikkaan omaisuuden välittömään vaihtamiseen lohkoketjujen välillä.

Nykyään atomiswapit on unohdettu jonkin verran, lähinnä siksi, että käärittyjen omaisuuserien avulla salamaailma on voinut toimia merkkistandardeissa ilman, että se toimii tosiasiassa lohkoketjujen välillä.

Toisin kuin keskitetyt pörssit, kuten Binance ja Coinbase, DeFi-pörssit, kuten Uniswap ja SushiSwap, sallivat kauppiaiden vaihtaa rahakkeita keskenään ilman tilauskantoja, huoltoa tai minkäänlaista välittäjävalvontaa.

Sen sijaan DeFi-pörssit antavat sinun vaihtaa suoraan kryptovaluuttasi. Vaihto tapahtuu kahdessa osassa:

  1. Se on vaihto, koska vaihdat tunnuksesi toiseen.


  2. Ja se on myös vaihtosopimus, koska vaihdat likviditeettipoolin kanssa, jolla on haluamasi rahakkeet.

OK – riittää, kun vaihdat puhetta. Takeaway on, että DeFi-vaihtoprotokollat ​​antavat sinun käydä kauppaa mille tahansa tunnukselle, kunhan jäljellä olevalle omaisuudelle on likviditeettiä.

MIKÄ ON DEFI?

Hajautettu rahoitus on jotain, mitä salauksen sisäpiiriläiset ovat harrastaneet intohimoisesti vuosien ajan ilman oikeastaan selittää käsite.

Likviditeettipoolit ja palveluntarjoajat ovat avaimet Uniswapiin ja SushiSwapiin

Mikä todella erottaa Uniswapin ja SushiSwapin perinteisistä pörsseistä, kuten Binance ja Coinbase, on se, kuinka pörssin likviditeetti hankitaan.

Binance ja Coinbase keskittävät omaisuutensa varastoimalla ne kuumiin ja kylmiin lompakkoihin, käyttävät tilauskantoja ja valvovat yleensä koko vaihtoa norsunluun tornista.

Sen sijaan Uniswap ja SushiSwap antavat sinun ja minun kaltaisten ihmisten tarjota omaisuuden ja kokonaislikviditeetin likviditeettipoolien avulla. Likviditeettipooli on älykäs sopimus, jolla on pari omaisuutta, jotka antavat toisilleen arvon.

Jos haluat käyttää Uniswapin $ UNI-tunnusta esimerkkinä, syy siihen, että voit vaihtaa ETH: ta UNI: n kanssa Uniswapissa, on se, että likviditeetin tarjoajat ovat tallettaneet kyseiset varat UNI-ETH-pooliin. Joten, kun vaihdat rahakkeita Uniswapissa tai SushiSwapissa, käydään kauppaa suoraan älykkään sopimusten hallinnoiman likviditeettipoolin kanssa.

Joten mikä on Uniswap-vaihto?

Uniswap menee paljon hienoja nimiä. Likviditeettiprotokolla, automatisoidut rahamarkkinat, DeFi-pörssi, luetteloa jatketaan.

Mikään näistä ei auta sinua ymmärtämään yhtä yksinkertaista ja perustietoa Uniswapista – se on vaihto. Jep, vain vaihto, vaikkakin hajautettu avoimen lähdekoodin Ethereumilla toimiva. Voit käyttää Geminiä kaupankäyntiin jonkin OMG: n kanssa, voit käyttää Coinbasea samaan tai Uniswapia.

Kaikki riippuu siitä, mitä haluat saada vaihdostasi. Jos et halua maksaa Brian Armstrongille Coinbasessa osuutta transaktiomaksusta sekä luopua osasta salanimestäsi, niin Coinbase on vahva vaihtoehto.

Mutta jos uskot salauksen lähtökohtaan (hajauta kaikki), saatat pitää Uniswapista paremmin.

  1. Kukaan ei ole keskellä ottamaan leikkausta maksuista (maksut menevät likviditeetin tarjoajille).

  2. Sinun ei tarvitse suorittaa KYC: tä sen käyttämiseksi (Uniswap ei koskaan kysy tietojasi).

  3. Ansaitse rahaa tarjoamalla likviditeettiä protokollalle.

Lyhyt selitys Uniswapin toiminnasta

Uniswap on hajautettu Ethereum-pohjainen likviditeettiprotokolla, joka yhdistää ikäisensä älykkäiden sopimusten ja erinomaisen, kiiltävän käyttöliittymän kautta. Pohjimmiltaan Uniswap antaa ihmisille mahdollisuuden tehdä kaksi ratkaisevaa asiaa:

  1. Käy kauppaa Ethereum ERC-20 -merkkeillä (mukaan lukien muiden kuin Ethereumin varojen kääritty versiot)

  2. Luo likviditeettipooleja kaikille ERC-20-varoille, joilla on mahdollisuus ansaita maksuja kyseisistä ryhmistä

Vaikka perinteiset pörssit, kuten Coinbase, luetellaan mitä he haluavat ja pitävät kaikki syntyvät palkkiot, Uniswap muistuttaa enemmän ihmisten vaihtoa ihmisille. Kuka tahansa voi käydä kauppaa (ei tarvita KYC: tä), ja kuka tahansa voi luoda likviditeettiä.

Uniswap on ensimmäinen laatuaan hajautettu likviditeettiprotokolla. Ennen Uniä oli muutama muu hajautettu vaihto samanlaisilla käsitteillä, mutta läheskään Uniswapin adoptiotasoa. Kyber, EtherDelta ja IDEX ovat muutamia edeltäjiä Uniswap-idealle, mutta jälkimmäinen on puhaltanut ne vedestä käytön kannalta.

Mikä on likviditeetin louhinta?

Likviditeetin louhinta, joka tunnetaan myös tuotonviljelynä, on likviditeetin tarjoaminen kryptovaluuttojen kautta hajautettuihin pörsseihin (DEX)..

Kuinka SushiSwap toimii verrattuna Uniswapiin

Jos ymmärrät Uniswapin, arvostat myös SushiSwapia.

Kuinka se voi olla? Onko se todella niin yksinkertaista?

Joo – koska SushiSwap on vain haarautunut versio (klooni) Uniswapista.

Kriittinen ero näiden kahden välillä tulee tokenomiikkaan. Kun SushiSwapin luonut kokki Nomi haarautui Uniswapiin, hänen syynsä siihen oli SUSHI-tunnuksen käyttöönotto lisäpalkkiona likviditeetin tarjoajille ja viljelijöille.

Joten vaikka kaikki toimii täsmälleen samalla tavalla SushiSwapissa kuin Uniswapissa, tärkeimmät erot ovat:

  1. SushiSwap palkitsee likviditeetin tarjoajia 0,25%: lla poolipalkkioista + 0,05%: lla SUSHI-tokenien haltijoille.

  2. Vaikka Uniswap lopetti UNI-tunnuksen viljelykautensa, SUSHI-satoviljely pysyy elävänä ja hyvin, ja joissakin altaissa palkkiot saavuttavat jopa 80% APY.

  3. Hyvin erilainen käyttöliittymäkokemus. SushiSwap esiintyy valikkona japanilaisessa ravintolassa, ja vaihtoehdot, kuten Onsen Menu ja Omakase, seisovat Uniswapin hyvin virtaviivaisen sijasta sovellussivu.

Näiden palkkioiden syntymiseen liittyvien erojen ja pienten käytettävyyserojen lisäksi SushiSwap ja Uniswap ovat melko samanlaisia.

Oliko SushiSwapin ja Uniswapin välillä draamaa? Kyllä, mutta SushiSwap liukastui myös aikaisin

Heti sen jälkeen, kun SushiSwap oli ilmoitettu, Uniswapin luojan Hayden Adamsin ja SushiSwapin kokin Nomi välillä kävi melko paljon draamaa..

Hayden Adams on julkinen hahmo, jolla on siteitä Ethereum-yhteisöön vuosia taaksepäin. Hänen työnsä Uniswapissa on hyvin arvostettu ja juontaa juurensa ainakin vuoteen 2018.

Kokki Nomi on tuntematon kehittäjä, joka hyppäsi valokeilaan paljastettuaan SushiSwapin. Paljastuksen jälkeen Adams kuvasi SushiSwapia nopeasti a jäljennöksen jäljitelmä Uniswapista, joka haluaa tehdä muuta kuin varastaa arvoa epärealistisilla palkitsemisjärjestelmillä.

SushiSwap nappasi todellakin likviditeettiä Uniswapilta ja otti lopulta yli miljardi dollaria lukittua kokonaismäärää muutamassa tunnissa. Pian sen jälkeen, Kokki Nomi ei tehnyt itse suosiota myymällä 14 miljoonan dollarin arvoinen ETH kehittäjärahastolta.

Jokainen, joka odottaa SushiSwapilta Uniswap-tason läpinäkyvyyttä ja hajauttamista, oli nopeasti pettynyt, mikä johti edestakaisin, kun Nomi palautti SushiSwap-projektin kaikki varat ja hallinnan SBF Alamedan Sam Bankman-Friedille..

Mikä vaihto on parempi? SushiSwap tai Uniswap?

Loppujen lopuksi, olitpa SushiSwapin vai Uniswapin puolella, on kaikki tekemistä sen kanssa, miten haluat ansaita palkintoja vaihtoostasi.

Uniswap maksaa korkeampia maksuja likviditeetin tarjoajille (0,3% vs. 0,25% SushiSwap), mutta SushiSwap heittää lisäksi 0,05% SUSHI: n haltijoille. Jälkimmäinen kannustaa siten pitämään SUSHI: ta, kun taas ensimmäinen maksaa LP: itä

Vaihtokokemus on kuitenkin sujuvampaa, puhtaampaa ja paljon suoraviivaisempaa Uniswap-sovelluksen avulla. SushiSwapin japanilainen izakaya-kokemus on uusi, mutta lopulta sekoittaa pörssin käyttöliittymän.

Sushin ja Uniin välisessä taistelussa Uniswap nousee kauppiaiden, likviditeettipalvelujen tarjoajien ja krypto-utelijoiden kärkeen. Toisaalta satoviljelijät siirtyvät SushiSwapin mehukkaisiin APY-mahdollisuuksiin.

Sosiaalinen kaupankäyntialusta

Katkarapu on salausvaluutan sosiaalinen kaupankäyntialusta. Se on suunniteltu sekä ammattimaisille että aloitteleville kauppiaille tulemaan oppimaan kasvavasta salausteollisuudesta. Shrimpy-palvelussa käyttäjät voivat kopioida muiden kauppiaiden salkut ja kaupankäyntistrategiat.

Seuraa meitä Viserrys ja Facebook päivityksiä varten ja kysy kysymyksiä hämmästyttäville, aktiivisille yhteisöillemme Sähke & Erimielisyydet.

Kiitos käynnistä!

Katkarapuryhmä

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map