Twitter-huijaukset ja Photoshop: verkkopetosten luovia tapoja

Ei ole epäilystäkään siitä, että olisit jo kuullut siitä.

Laajamittaisia ​​Twitter-huijauksia tekevät robotit, jotka yrittävät esiintyä vaikutusvaltaisina ihmisinä.

Nämä toiminnot ovat toimineet jo jonkin aikaa, ja huolimatta siitä, että Twitter simpukat tekevät jotain asialle, ne näyttävät edelleen lisääntyvän. Jopa melkein jokaisen salauksen sisäpiiriläisen varoitusten kanssa nämä huijaus twiitit tulevat jatkuvasti esiin.

Nyt näyttää siltä, ​​että huijarit ovat todella luovia taktiikoillaan. Sen lisäksi, että he turvautuvat jäljittelemään kyseistä julkkista edistyneillä algoritmeilla, he käyttävät myös photoshopia lääkäreiden kuviin mainituista yksilöistä.

Katsotaanpa heidän harhaanjohtavaa taktiikkaansa.

Tuttu tarjous

Hieman taustana kyseiset huijarit luovat yleensä tilin julkisuudesta, joka näyttää lähes identtiseltä. He käyttävät melkein identtisiä twitter-kahvoja pienellä muutoksella, jonka pitäisi tuntua huomaamattomalta kouluttamattomalle silmälle.

Näitä taktiikoita käytetään suurella vaikutuksella verkkourkintatoimialueilla, joissa hyökkääjä muuttaa vain hieman verkkotunnuksen kirjaimia, jotta se näyttää lailliselta.

Huijari vastaa kyseessä olevalle julkkikselle tarjouksella heidän seuraajilleen. Tämä tarjous on yleensä lahjoittaa kryptovaluutta seuraajilleen. He tarjoavat lähettää enemmän kryptovaluutta takaisin ensimmäisille käyttäjille, jotka lähettävät heille. Alla on esimerkki yhdessä uusimmista Vitalik Buterin-tweeteistä.

Vitalik huijaus Tweet

Huijaus Tweet väärennetyltä tililtä

Kuten näette, he ovat ottaneet kahvan, jossa “i” ja “l” ovat läheisesti kytkettyinä. En ole arvaava mies, mutta oletan, että ihmiset, jotka lähettävät ETH: n tähän osoitteeseen, eivät todennäköisesti saa sitä takaisin. Huijari on kuitenkin myös paljon älykkäämpi kuin alun perin luulisi. He käyttävät useita muita taktiikoita saadakseen tarjouksen näyttämään lailliselta.

Käyttäjän vastaukset ja tapahtumat

Tarjousten laillistamiseksi huijarit käyttävät botteja mainostaakseen niitä. He eivät vain pidä kyseisestä twiitistä, vaan he vastaavat myös twiittiin väittäen, että se toimi heille ja että he ovat niin kiitollisia.

Bot vastaa huijaustiliin

Bot vastaa huijaustiliin

On myös raportoitu, että huijarit kopioivat tapahtumia lohkoketjussa saadakseen sen näyttämään siltä kuin ne tapahtuisivat luvatulla tavalla. He lähettävät pienen määrän ETH: ta useista osoitteista ja sitten lähettävät takaisin suuren osan samaan osoitteeseen.

“Niin kiitollinen” käyttäjä lähettää sitten linkit twiitin alle tapahtumiin. Tämä voi tarjota käyttäjille uutta pontta lähettää rahaa kyseiseen ETH-osoitteeseen.

Ansaitsevatko huijarit rahaa?

Ne ovat todellakin. On joitain raportteja, joiden mukaan yhdessä yössä he ansaitsivat käyttäjiltä yli 5000 dollaria jäljitellessään Elon Muskia ja Donald Trumpia. He investoivat vielä enemmän aikaa ja vaivaa järjestelmäänsä, mikä voi tarkoittaa vain, että sillä on vaikutusta.

Huijausten crème de la crème on joku, joka otti photoshopiin muuttamaan Vitalik Buterinin kuvaa aikaisemmin tänä aamuna.

Photoshop Pro

Vitalikin tweetissä käyttäjä vastasi kuvalla Vitalikista, joka nosti paperia. Niille, jotka eivät ehkä tiedä, tämä oli kuva, jonka Vitalik jakoi viime vuonna osoittaakseen, ettei häntä tapettu huhujen vastaisesti auto-onnettomuudessa.

Kuva oli Ethereum-lohkon numero ja vastaava hash. Tämän oli tarkoitus todistaa, että Internet-huhut olivat väärät. Huijari sai kuitenkin käsityksen tästä kuvasta ja oli kiireinen Photoshopin kanssa. Alla on tweetti, jolla on kaavoitettu kuva.

Photoshopattu Vitalik

Photoshop-kuva ja tarjous

Kuten huomaat, huijari käytti melkein identtistä kahvaa, mutta vain muutti sitä lisätäkseen ylimääräisen “l”. He myös lisäsivät tutun huijauksen itse kuvaan tekstillä, joka korvattiin tarjouksella. Kopio osoitteesta sijoitettiin kuvan yläpuolelle.

Tämän on epäilemättä vie aikaa jonkin aikaa, ja on epätodennäköistä, että se olisi voitu automatisoida. Lisäksi näyttää siltä, ​​että huijaus on toiminut muutaman ihmisen kanssa. Lehdistöaikana niitä oli 4 tapahtumaa lähetettiin osoitteeseen 0,4 ETH.

Tästä syystä tämä tarkka twitter-botti on onnistunut hankkimaan 1,158 dollaria epäuskoisilta käyttäjiltä. Tämä kattaa epäilemättä Photoshop-oppituntien kulut.

Tärkeitä opittavia oppitunteja

Kryptovaluuttojen koko etu on, että ekosysteemin oletetaan olevan vähemmän luottavainen. Vaikka todellinen Vitalik Buterin twiittasi tarjoten sinulle ilmaisia ​​kryptovaluuttoja, sinun ei pitäisi odottaa sen olevan luotettava tarjous.

Tässä tapauksessa se on ikivanha esimerkki jostakin, joka kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Jos joku tarjoaa lähettää sinulle enemmän rahaa kuin sinä lähetät, se on todennäköisesti huijaus. Se auttaa sinua valtavasti pitkällä aikavälillä ajatella kahdesti ennen salauksen lähettämistä.

Mitä tulee huijariimme photoshopin kanssa, väärennetty tili on edelleen aktiivinen. Näyttää siltä, ​​että Twitterillä on kädet täynnä huijaajien lukuisista nerokkaista taktiikoista.

Voit kuitenkin tehdä oman osasi kutsumalla heidät heti näkyviin ja ilmoittamalla niistä Twitterille.

Esitelty kuva Fotolian kautta & Viserrys

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me