TenX-arvostelu: CryptoCurrency-taattu pankkikortti

TenX (PAY) on cryptocurrency -rahoitettu maksukortti, jolla on ollut kohtuullinen osuus ylä- ja alamäkiä sen menestyksekkäimmän ICO: n jälkeen vuonna 2017.

TenX: n visio oli antaa käyttäjien käyttää salausta yhtä helposti kuin fiat-varansa. Salattujen korttien kautta käyttäjät voivat pyyhkiä kolikot tavaroita ja palveluita varten. Lanseerauksen jälkeen kortin käyttöönotto on kuitenkin viivästynyt.

Joten, voiko TenX todella täyttää lupauksensa??

Tässä TenX-katsauksessa tarkastelen perusteellisesti projektia, sen tiimiä, tekniikkaa ja etenemissuunnitelmaa. Analysoin myös PAY-rahakkeiden pitkän aikavälin hyväksymismahdollisuuksia ja sitä, voisivatko ne koskaan toipua.

Mikä on TenX?

TenX ei ole uusi projekti. Se käynnistettiin vuonna 2015 ja lupasi käyttäjille digitaalisen lompakon ja fyysisen maksukortin, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää kryptovaluutta tavaroihin ja palveluihin missä tahansa. Hanke on ollut kuoppainen viime aikoina, kun fyysisen kortin alkuperäinen julkaisu keskeytettiin vuoden 2018 alussa ja myös myöhemmät korttien toimitukset viivästyivät.

TenX: ään sidottu PAY-tunnus on ERC-20-suojaustunnus, joka toimii TenX-yhtiön osakkeina.

Alkuperäisten lähetyspäivämäärien puuttuessa TenX-tiimi otti Twitteriin 17. tammikuuta markkinointivideolla, jota monet kutsuivat älykkääksi ja jotkut pitivät epämiellyttävinä, mikä vakuutti käyttäjille, että kortit lähetettiin Singaporessa ja myöhemmin vuoden aikana lähetetään APAC-maihin ja Eurooppaan..

Joten kortit ovat vihdoin ulkona Singaporessa, mutta onko liian myöhäistä TenX: lle? Koska se on tuskin ainoa projekti, joka pyrkii toimittamaan käyttäjille maksukortteja, joiden avulla he voivat helposti hyödyntää kryptovaluuttaosuuksia.

Sekä Crypto.com (entinen Monaco) että Token ovat vakavaa kilpailua TenX: lle, ja molemmat pyrkivät edistämään säännöksiä, jotka mahdollistavat cryptocurrency -maksukortin vapauttamisen kuluttajille.

On mahdollista, että tukijat ja varhaiset adoptiot, jotka tuntevat itsensä niin huijattaviksi, ovat menneet lopullisesti, eikä TenX pysty noutamaan kappaleita. Tai ehkä he pystyvät etenemään eteenpäin nyt, kun he ovat palanneet raiteilleen korttitoimitusten avulla.

COMIT ja TenX

TenX suunnittelee toimittavansa maksuttoman kryptovaluutanvaihdon käyttämällä Cryptographically-Secure-ketjun ulkopuolista monen omaisuuden välitöntä tapahtumaa (COMIT) -verkko. Vaikka tämä verkko on erillinen TenX: stä, sitä kehittää sama tiimi.

COMIT käyttää erikoistunutta reititysprotokollaa saumattomien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi lohkoketjujen välillä, mikä johtaa lähes vapaaseen vaihtoon niiden välillä. COMIT ei kuitenkaan voi toimia kaikkien lohkoketjujen kanssa, ja se on yhteensopiva vain niiden kanssa, joilla on kaksinkertainen kulutussuoja ja tuki hash-toiminnoille, aikalukkoille ja multisig.

COMIT-verkkoreititys

COMIT-verkkoreititys. Kuva kautta COMIT Network Whitepaper

COMIT-verkko toimii likviditeettipalvelujen tarjoajien kautta, jotka tekevät vaihdon todentamisprosessista nopean, yksinkertaisen ja edullisen. TenX-tiimi on kuvannut sitä SWIFT-verkon blockchain-pohjaiseksi kilpailijaksi.

Perusvaihto- ja ostotapahtumien lisäksi TenX-tiimi aikoo julkaista joukon kehittäjätyökaluja, jotka tukevat muiden TenX: n kaltaisten rahoitustuotteiden, kuten lainojen ja ETF: ien, luomista ja käyttöä. Lopulta TenX suunnittelee verkkonsa tarjoavan kuluttajarahoituksen ja maksujen käsittelyn kaikki puolet.

Vaikka PAY: n ja BTC: n välisen vaihdon esittely COMIT-sovelluksella on saatu päätökseen, COMIN-mainnet-tietokonetta ei ole vielä julkaistu, ja joukkue myöntää, että se on tällä hetkellä erittäin kokeellinen.

On myös kysymyksiä siitä, luottaako COMIT Ethereumin lohkoketjuun vai natiiviin lohkoketjuun, kun mainnet käynnistyy. Tämän laajuuden käyttö ja ylläpito on sekä vaikeaa että kallista, eikä ole varmuutta, että COMIT-tiimi voi vetää sen pois.

TenX-korttimaksut

Vaikka TenX-kortin käytöstä ei peritä maksuja, sen hankinnasta veloitetaan. Näin TenX aikoo rahoittaa projektinsa.

Tapa, jolla rakenne on tällä hetkellä suunniteltu, maksaisi 1,50 dollaria TenX-kortin digitaalisesta käytöstä tai 15 dollaria fyysisen kortin hankkimisesta. Kortin käytöstä ei peritä vuosimaksua, kunhan käytät vähintään 1000 dollaria vuodessa. Jos et saavuta tätä vähimmäiskynnystä, TenX-kortilla on 10 dollarin vuosimaksu.

Alkuperäisessä paperissa oli myös palkinto-ohjelma, joka oli liitetty TenX-korttiin ja PAY-tunnukseen. Periaatteessa ansaitsit palkintoja pitämällä PAY-rahakkeita ja käyttämällä TenX-korttia.

TenX-palkkioiden vertailu

TenX-palkkien vertailu alkuperäisenä TenX Whitepaper

Tuossa alkuperäisessä PAY-paperinhaltijassa rahakkeet saisivat 0,5% kaikista verkon kuukausittaisista tapahtumamääristä. Nämä maksut suoritettaisiin Ethereumissa ja kasvaisivat verkon käytön kanssa. Viime kädessä valkopaperissa kuvitettiin verkon kasvavan riittävän suureksi, jotta maksut suoritettaisiin tunneittain.

Lisäksi valtakirjassa hahmoteltiin kortin käyttäjien palkitsemisjärjestelmä, jossa he saisivat 0,1% palkkion PAY-rahakkeina joka kerta, kun he käyttivät TenX-korttiaan.

Valitettavasti näitä palkinto-ohjelmia ei koskaan toteutettu, ja lokakuusta 2018 lähtien molemmat on poistettu, ja joukkue ilmoitti ajattelevansa uudelleen palkitsemisohjelmaa.

Tällä hetkellä ei ole palkitsemisohjelmaa, ja on joukko varhaisessa vaiheessa käyttöönottaneita, jotka ovat melko järkyttyneitä projektista, koska heidän ensimmäinen PAY-merkkinsä osto oli ymmärrys siitä, että he saisivat palkintoja alkuperäisessä TenX-ohjelmassa mainitun ohjelman mukaisesti valkoinen paperi.

TenX-alusta

Vaikka COMIT ei ehkä ole vielä valmis, alustalla on vahva työkalupakki ja ohjaimet käyttäjille.

Käyttäjät voivat estää korttien luvattoman käytön asettamalla kulutus-, nosto- ja ostorajoituksia, jotka voivat olla päivittäisiä tai yleisiä rajoituksia. Tämä kaikki tehdään hajautetun tietoturvan älykkäillä sopimuksilla.

DSS TenX

Hajautetun tietoturvan älykäs sopimus. Kuva kautta Bitcoin Talk

Suurin hyöty käyttäjille on tietysti se, että he voivat käyttää kryptovaluuttoja mille tahansa jälleenmyyjälle, joka hyväksyy Visa-kortit. Sinun ei enää tarvitse rajoittaa itseäsi vain kauppiaille, jotka hyväksyvät kryptovaluutan.

Kaikki tämä tapahtuu rahoitusvälittäjän kautta, jolla on talletettu kryptovaluutta talletustalletuksessa ja joka suorittaa kauppiaille maksuja fiat-muodossa. Lainanantaja maksaa sitten tilin tapahtuman tapahtuessa voimassa olevan valuuttakurssin perusteella. Kauppias saa maksun heti, mutta voi kestää useita päiviä, kun valuutanvaihto on suoritettu taustalla.

Aikaisemmin WaveCrest tuki TenX-korttia, mutta ei ole ilmoitettu, kuka tukee APAC-alueella tällä hetkellä lähetettäviä kortteja. Oli myös viitteitä siitä, että TenX yritti itse hankkia pankkilisenssin tullakseen taloudelliseksi tukijaksi. Jos näin tapahtui, se on jonkin verran huolestuttavaa, koska se tekee TenXistä entistä keskitetymmän.

TenX-salauslompakko

TenX on myös kehittänyt matkapuhelimensa, joka toimii heidän salauskorttinsa kanssa. Tätä voidaan käyttää kuten mitä tahansa muuta salattua matkapuhelinta ja tukee tällä hetkellä Bitcoinia (BTC), Ethereumia ja Litecoinia.

Tämä sovellus yhdistetään korttiin, jotta käyttäjät voivat käyttää salaustaan ​​myymälöissä ostamiseen, verkkokauppoihin tai jopa käteisen nostamiseen pankkiautomaatista. Voit hallita korttia myös sovelluksesta, jos se katoaa, poistamalla sirun käytöstä.

Turvallisuusvinkki?: Kun olet ladannut sovelluksen, muista ottaa käyttöön kaksivaiheinen todennus

TenX-sovellus julkaistiin pian ICO: n jälkeen marraskuussa 2017, ja se on kehittynyt siitä lähtien. Se on tällä hetkellä saatavana sekä iOS: ssä että Androidissa. Jos katsomme vastaavia sovelluskaupat, voimme nähdä arvostelut, jotka ovat melko polarisoituneita.

TenX-sovellusluokitukset

Sovelluskokoelmat iTunes-kauppa ja Google Play

Jos tarkastellaan tarkemmin arvosteluja, useimmat kommentit näyttävät olevan turhautuneita korttien toimitusviiveestä. Vaikka nämä ovat kohtuullisia, ne eivät todellakaan liity sovelluksen tai lompakon toimivuuteen.

Rohkaisevaa on kuitenkin se tosiasia, että TenX-kehittäjät seuraavat näitä valituksia ja arviointeja. Tämä osoittaa, että he ovat alttiita yhteisön kritiikille ja pitävät heitä ajan tasalla.

Suunnitelmiin on lisätty uusia kryptovaluuttoja Appiin, vaikka tiimi on ehkä huolestunut korttien julkaisemisesta.

TenX-tiimi

TenX-tiimi sijaitsee Singaporessa, ja sitä johtaa tällä hetkellä perustaja ja toimitusjohtaja Toby Hoenisch. Ennen TenX: n perustamista Toby oli yksi One One Agency -nimisen ohjelmistokehitysyrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, joka osallistui integroitujen maksujärjestelmien luomiseen yksityisasiakkaille.

TenX-perustajat

TenX-perustajaryhmä

Toinen perustaja on Michael Sperk, joka toimii insinööripäällikkönä TenX: ssä. Hän sai insinööritieteellisen ja teknisen kokemuksensa työskentelemällä Visualyzen teknisenä johtajana, missä hän auttoi kehittämään selainpohjaisen työkalun, joka suoritti visuaalisen analyysin sosiaalisen median viesteissä ja pystyi käsittelemään satoja tuhansia viestejä reaaliajassa.

Kolmas perustaja on Paul Kittiwongsunthorn, joka työskenteli Tobyn kanssa One One Agency -yrityksessä ja toimii TenX: n kehitysjohtajana.

Tiimissä oli neljäs perustajajäsen, mutta häntä ei enää ole lueteltu perustajana TenX-verkkosivustolla johtuen eräistä kiistoista hänen aikaisempaan toimintaansa, erityisesti hänen yhteytensä ponzi-järjestelmällä vuosina 2011–2015. Tämä neljäs jäsen on Julian Hosp ja hän erosi TenX: n presidentistä 8. tammikuuta 2019.

PAY-tunnus

TenX käyttää PAY-tunnusta verkon suojaustunnuksena, ja ICO, joka pidettiin 24. kesäkuuta 2017, oli lievästi sanottuna valtava. Projekti keräsi 80 miljoonaa dollaria vain yhdessä päivässä, myi PAY-rahakkeita 0,8701 dollaria kappaleelta. Hinta alkoi nousta elokuussa 2017 ja nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 6,21 dollaria 12. elokuuta 2017.

Se on ainutlaatuista kryptovaluuttojen joukossa, sillä suurin osa saavutti kaikkien aikojen korkeimmat ennätyksensä tammikuussa 2018 Bitcoinin valtavan joulukuun 2017 jälkeen. Hinta nousi takaisin korkealta, mutta nousi jälleen yli 5 dollariin tammikuussa 2018, ennen kuin se upposi muiden kryptokurreniamarkkinoiden rinnalle koko vuoden 2018.

PAY-hinta

PAY-hinta. Kuva kautta CoinCodex

PAY: tä ei kaiveta, koska koko tarjonta kaivettiin valmiiksi. Kokonaistarjonta on 205 218 256 PAY ja nykyinen kiertävä tarjonta on 114 347 861 PAY. Projektin odotetaan julkaisevan noin 55 miljoonaa PAY-rahaketta seuraavien 4 vuoden aikana osana yhteisön ja liiketoiminnan kehittämisrahastoa, kun taas loput rahakkeet jaetaan TenX-yrityksen ja perustajien kesken.

PAY-tunnus on saatavana useissa pörsseissä, mutta merkittävä puuttuva vaihto on Binance. PAY: n suurimmat vaihdot tilavuuden mukaan ovat Dcoin ja Bithumb. OKExillä on myös hyvä määrä äänenvoimakkuutta. Muita vaihtoehtoja ovat Bittrex, Upbit, Huobi Global ja Gate.io kourallisen muiden joukossa.

Tunnusluvun jakautumiselle näille pörsseille näyttää olevan kohtuullinen likviditeetti. Tietysti suurin osa volyymista tapahtuu kahdessa Aasian pörssissä, mikä tarkoittaa, että PAY on melko altis uutisten virtaukselle alueelta (erityisesti Etelä-Koreasta). Siksi PAY on yleensä epävakaampi kuin vastaavat merkit.

Jos olet ostanut PAY-rahakkeita, paras tapa on tallentaa se pois pörssistä lompakkoon. Koska PAY on ERC-20-merkki, sitä voidaan pitää missä tahansa ERC-20-yhteensopivassa lompakossa, kuten MyCrypto tai MyEtherWallet.

Johtopäätös

TenX aloitti valtavilla kunnianhimoilla, ja jos se olisi pystynyt pysymään raiteillaan, se saattaa olla selkeä johtaja salaustoiminnan helpottamisessa.

Joukkueen kokemat takaiskut ovat kuitenkin asettaneet TenX-aseman tilaan, jossa se on tasaisella pohjalla tai ehkä jopa pelaamassa kiinni vastaavilla projekteilla. Tulevan vuoden pitäisi kertoa, pystyykö se turvaamaan määräävän markkina-aseman vai ei.

Menestys riippuu siitä, kuinka nopeasti he voivat laajentaa korttinsa jalanjälkeä, lisätä uusia kryptovaluuttoja ekosysteemiin ja palkitsemisjärjestelmän lisäämiseen, mikä houkutteli monia varhaisia ​​sijoittajia.

On myös kriittistä, että COMIT käynnistyy verkkopalvelussa pitääkseen kustannukset ja palkkiot alhaisina.

Vaikka kaikki nämä asiat olisivat paikoillaan, on epäselvää, antaako kryptovaluuttayhteisö TenX: n tekemät virheet ja hyväksyykö ne jälleen kannattavaksi projektiksi. PAY: n kokema taistelu hankkeen tulevan menestyksen palauttamiseksi on edelleen kyseenalainen.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me