Solana (SOL) -katsaus: Skaalautuva lohkoketjukello

Kirjoitushetkellä on yli 7200 kryptovaluutta. Lähes jokainen heistä väittää tuovansa pöydälle jotain ainutlaatuista – jotain, mitä mikään muu kryptovaluutta-projekti ei ole aiemmin tehnyt. Monet teistä tietävät, että useimmat kryptovaluuttaprojektit eivät ole joko onnistuneet täyttämään lupauksiaan tai heillä ei ole koskaan ollut mitään erityistä alusta.

Solana ei kuulu tähän luokkaan. Se on kryptovaluutta-projekti, jolla on täysin erilainen lähestymistapa lohkoketjujen toimintaan. Se keskittyy elementtiin, joka on niin pirullisen yksinkertainen, että saa sinut miettimään, miksi et ajatellut sitä: aika. Kuten käy ilmi, hajautetun kellon käyttöönotto kryptovaluutta-lohkoketjuun tekee siitä tehokkaamman kuin kukaan olisi voinut kuvitella.

Lyhyt Solanan historia

Solanan tarina alkaa samannimisellä aurinkoisella Kalifornian rannalla. Solanan ranta sijaitsee vain 30 minuutin päässä San Diegosta pohjoiseen, missä (kryptovaluuttahanke) Solanan perustaja ja toimitusjohtaja Anatoli Jakovenko on viettänyt suurimman osan elämästään työskentelemällä tietoliikenteessä. Tämä on hieman vähättelyä, kun otetaan huomioon, että Yankovenko oli avainasemassa kehittäessään kaikilla älypuhelimillamme olevaa tekniikkaa 12 vuoden aikana Qualcommissa.

Solana Beach Kaliforniassa

Kuva kautta Sunset.com

Jakovenko ei ollut alun perin kiinnostunut Bitcoinista, ja Ethereum herätti vain vähän hänen etujaan. Hän kuitenkin kaivoi Bitcoinin lyhyesti, kun hän kehitti syvällistä oppimisverkkoverkkoa. Aikana itse kuvattu “Kofeiinin aiheuttama kuumeunelma kello 4” vuonna 2017, hän tajusi, että Bitcoinin hajautusfunktiota, SHA256, voitaisiin käyttää hajautetun kellon luomiseen kryptovaluutan estoketjuun.

Anatoly Takovenko Solana

Solanan luoja Anatoly Yakovenko. Kuva kautta Viserrys

Jakovenko teorioi, että aikaleimatapahtumat lisäisivät eksponentiaalisesti salausvaluutan lohkoketjun skaalautuvuutta uhraamatta sen turvallisuutta tai hajauttamista. Hän tiesi, että rakennus oli mahdollista, koska Google ja Intel olivat molemmat ottaneet käyttöön samanlaisia ​​tekniikoita omissa tietokannoissaan, vaikkakin keskitetysti. Solanan vallankumouksellinen valkopaperi julkaistiin hiljaa marraskuussa 2017.

Mikä on Solana?

Solana on korkean suorituskyvyn kryptovaluutta-lohkoketju, joka tukee älykkäitä sopimuksia ja hajautettuja sovelluksia. Tehokkuuden maksimoimiseksi käytetään todistusta panoksen konsensusmekanismista, jolla on alhainen pääsyn este, sekä aikaleimattuja tapahtumia.

Solana-salausvaluutan verkkosivusto

Tämä antaa Solanalle mahdollisuuden käsitellä 50-65 000 tapahtumaa sekunnissa, ja teoreettinen raja on yli 700 00 tapahtumaa sekunnissa (verrattuna Bitcoinin 7 TPS: ään ja Ethereumin 15 TPS: ään). Toisin kuin muut vastaavat projektit, kuten Polkadot ja Ethereum 2.0 (kun se on julkaistu), Solana on yksi lohkoketju (kerros 1) eikä delegoi operaatioita muille kiinnittyneille ketjuille (kerros 2).

Laskuvarjot Polkadot-kryptovaluutta

Laskuvarjot Polkadotissa. Kuva kautta Polkadot Wiki

Solanan tiimi on suunnitellut estoketjunsa pitkän aikavälin näkemystä ajatellen. Tämä tulee perustajan Anatoly Yakovenkon omasta kokemuksesta katsella televiestintätekniikkaa lähes kaksinkertaisella kyvyllä joka vuosi Qualcommissa ollessaan..

Solanan on kehittänyt saman niminen yritys, jonka kotipaikka on San Diego, Kalifornia. Solanan tiimi koostuu entisistä Qualcommin, Googlen, Applen, Microsoftin ja Dropboxin työntekijöistä. Sen lisäksi, että Solanan arkkitehtuuri perustuu vastaaviin Googlen ja Microsoftin käyttämiin tietokantatekniikoihin, sen inspiraationa on myös Filecoin, hajautettu salausvaluuttaprojekti.

Kuinka Solana toimii?

Vastuuvapauslauseke: Solana on uskomattoman monimutkainen. Aloitetaan termillä, jonka olet ehkä kuullut, jos olet tarkastellut projektia aiemmin: Todiste historiasta (PoH). PoH ei ole yksimielisyysmekanismi. Pikemminkin se on osa Solanan Proof of Stake -konsensusta.

Solanan kryptovaluuttaarkkitehtuuri

PoH sisältää aikaleimaustapahtumat, kun ne lisätään Solana-lohkoon. Uusi lohko Solanalle syntyy 400 ms välein (verrattuna Ethereumin noin 15 sekunnin ja Bitcoinin 10 minuuttiin). hajautettu kello jota käytetään aikaleimojen viitteenä, on SHA256-hash-toiminto. SHA256 saattaa kuulostaa tutulta, koska sitä käytetään Bitcoinin Proof of Work -konsensusmekanismissa.

Solana hajautettu kello

SHA256: n toistuvat lähdöt.

Sen sijaan, että työskentelisi hash-toimintojen “ratkaisemiseksi” uuden lohkon tuottamiseksi, Solana käyttää sen sijaan SHA256: n toistuvia lähtöjä viitteenä – aikaleimoja. Tämä tuottaa eräänlaisen “kellon rasti”, jossa jokainen kello rasti on 400 ms (sekunnin sijaan kuin tavallinen kello)..

PoS vs. DPoS

Kuva kautta Cryptoknowmics

Seuraavaksi selvennetään muutama väärinkäsitys Solanasta. Monissa lähteissä Solanan yksimielisyys on Delegated Proof of Stake DPoS. Tämä ei ole tarkka, ja Solanan joukkue on huomannut tämän monta kertaa. Se on helppo virhe, koska Solana-lohkoketjussa on useita rooleja (johtajat, validoijat, arkistoijat jne.).

Vaikka DPoS-salausvaluutat siirtävät olennaisesti nämä roolit verkon osanottajien kesken, Solana ei. Yksinkertaisesti sanottuna, kaikki Solanan solmut osallistuvat kaikkien verkkoroolien täyttämiseen.

Solana Blockchain Leader

Kuva kautta SolanaRanta, Solanan blockchain explorer

Esimerkiksi Solanan johtajien tehtävänä on tuottaa uusia lohkoja. Johtajat kierrä joka 4. lohko (1,6 sekuntia). Vaikka solmu on Leader-asemassa, ne asettavat pohjimmiltaan mahdollisimman monen tapahtuman tuottamiinsa neljään lohkoon ja näyttävät nämä tapahtumia sisältävät lohkot asianomaisille solmuryhmille, nimeltään Solana Clusters. Nämä solmut validoivat tapahtumat käyttäen digitaalisia aikaleimoja viitteenä ja siirtävät sitten tietueet nopeasti verkon muille asiaankuuluville solmuille.

Solana Blockchain Explorer

Toisin kuin muut PoS-salausvaluutat, on ei vähimmäisosuutta vaaditaan olevan Solanan lohkoketjun solmu. Luonnollisesti saamiesi lohkopalkintojen määrä on verrannollinen verkossa käyttämiesi SOL-merkkien määrään. Vaikka johtajan valinta on näennäissatunnaista, panostamasi SOL: n määrä vaikuttaa myös todennäköisyyteesi tulla johtajaksi, joka tosiasiallisesti tuottaa lohkoja. Väärin käyttäytyvät solmut näkevät panoksensa vähentyneen ja leikatut varat lisätään estämään sukupolven palkkiot.

Solana 8 -innovaatiot

Kuva kautta Keskitaso

Tosiasiassa on 8 perusominaisuutta jotka muodostavat Solanan. Yksi niistä on jo käsitelty (Proof of History). Jäljellä olevista 7: stä vain 2 on syytä huomata tässä artikkelissa. Nämä ovat Sealevel ja Gulf Stream.

Sealevel mahdollistaa kaikkien päällekkäisten tapahtumien nopean tunnistamisen ja käsittelyn samanaikaisesti. Persianlahden virta tarjoaa mahdollisuuden tuntea pieni määrä tulevia johtajia, jotta he voivat jo alkaa kerätä tapahtumia ennen kuin he alkavat tuottaa lohkoja.

Jos raaputat päätäsi, käykäämme läpi yksinkertainen esimerkki, jonka pitäisi auttaa sinua ymmärtämään, kuinka Solana toimii.

Avaa toimistotila

Kuva kautta Irrota

Kuvittele pieni yritys, jolla on 180 työntekijää (mikä on suunnilleen Solanalla olevien solmujen / validaajien määrä). Vaikka yrityksellä on eri osastoja (esim. Kirjanpito, lähetys ja vastaanotto, asiakaspalvelu), jokainen työntekijä osaa tehdä jokaisen muun osaston työn. Lisäksi jokainen työntekijä valitaan satunnaisesti pomoiksi (johtajaksi) 1,6 tunniksi kerrallaan, jonka aikana heidän on allekirjoitettava saapuvat paperit eri osastoilta.

Vaikka mikä työntekijä valitaan pomoiksi, on osittain satunnainen, jokaisella työntekijällä on pieni ikkuna tietokoneen näytöllä, joka näyttää heille seuraavat 10 henkilöä, jotka täyttävät väliaikaisesti pomo-roolin. Tämän avulla he voivat antaa paperinsä kyseiselle työntekijälle ennen kuin heistä tulee pomo, jotta he voivat tehdä työn nopeammin (Gulf Stream).

Pomo allekirjoituspaperi

Kuva kautta Irrota

Aina kun pomo allekirjoittaa paperityötä, se leimataan ja lähetetään takaisin asianmukaiseen osastoon (Solana-solmujen klusterit) tarkistettavaksi ja jos se hyväksytään, se lisätään yritystietokantaan. Jokainen osasto voi tehdä oman paperityönsä samanaikaisesti, koska se ei ole päällekkäinen (Sealevel).

Jokaisella työntekijällä on jonkinlainen rooli tämän paperin tallentamisessa, paperin tarkistamisessa ja varmistamisessa, että pomo todella tekee työnsä eikä löysää. Näin Solana toimii periaatteessa.

Solanan kryptovaluuttaarkkitehtuuri

Tekninen yleiskatsaus Solanan arkkitehtuuriin.

Solanan tärkein takeaway on, että se jakaa erilaisia ​​tehtäviä verkon eri solmuille tarpeen mukaan nopeuden optimoimiseksi, ja kaikki tapahtumat on aikaleimattu varmistaakseen, että ne ovat oikeita. Tämä tarkoittaa, että solmujen klusteri (Solana Cluster) voi olla vastuussa esimerkiksi DeFi-alustan isännöinnistä Poista vaihto, ja toinen Solana-klusteri voisi olla vastuussa Decentralandin virtuaalimaailmassa tehtyjen mikrotransaktioiden käsittelystä. Tämä tekee Solanasta hajautetun, skaalautuvan ja turvallisen ilman kompromisseja.

SOL-salausvaluutta

SOL on Salana-lohkoketjussa kotoisin oleva kryptovaluutta. Se poltetaan maksamaan maksuista Solana-verkossa. SOL voidaan myös liittää tulemaan blockchain-solmuksi.

SOL-salausvaluuttatunnus

Tulevaisuudessa SOLia käytetään äänestämään Solanan muutoksista. Kirjoitushetkellä on epäselvää, onko SOL inflaatio vai deflaatio ristiriitaisten asiakirjojen takia, vaikka se näyttää olevan deflaatiota.

Solana Token ICO

Solanalla on ollut Yhteensä 5 rahoituskierrosta, julkisen ICO: n ollessa viimeisin. Solana keräsi yli 25 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria rahoitusta näillä viidellä kierroksella ja tarjosi jopa vajaan 20 sentin takaisinostohintatakuun niille, jotka rekisteröivät ja sijoittivat merkkinsä maaliskuun ICO: n jälkeisten kolmen ensimmäisen kuukauden aikana..

Solanan panostakuu

Solanan vakuushintatakuu. Kuva kautta Binance

Ensimmäinen yksityinen rahoituskierros tapahtui maaliskuussa 2018, ja sen alle 80 miljoonaa SOL: ta myytiin 3,17 miljoonalla dollarilla (0,040 USD USD / SOL). Toinen yksityinen rahoituskierros tapahtui kesäkuussa 2018, ja sen myytiin hieman yli 63 miljoonaa SOL: a hintaan 12,63 miljoonaa USD (0,20 USD USD / SOL).

Kolmas yksityinen rahoituskierros käytiin heinäkuussa 2019, ja sen myytiin hieman yli 25 miljoonaa SOLia hintaan 2,13 miljoonaa USD (0,22 USD USD / SOL). Viimeinen yksityinen rahoituskierros pidettiin tämän vuoden helmikuussa, ja sen myymän hieman yli 9 miljoonaa SOL: ta oli 2,29 miljoonaa USD (0,25 USD USD / SOL).

Solanan kryptovaluutta ICO

Solanan neljä ensimmäistä rahoituskierrosta. Kuva kautta ICOdrops

Solana ICO tapahtui tämän vuoden maaliskuussa CoinListin kautta. Se näki 8 miljoonan SOL: n myynnin 1,76 miljoonalla USD: lla (0,22 USD USD / SOL). Tämä on vain 1,6% Solanan koko tarjonnasta.

SOL-salausvaluutan tarjonta on yhteensä 500 miljoonaa. Tästä kokonaismyynnistä 36,2 prosenttia (noin 160 miljoonaa SOL) myytiin yksityisille sijoittajille neljässä edellä mainitussa myynnissä. 12,8 prosenttia (noin 65 miljoonaa SOL) on osoitettu Solanan joukkueelle.

SOL-kryptovaluutan jakelu

SOL-tunnuksen jakelu. Kuva kautta Binance

10,4% (noin 52 miljoonaa SOL) on osoitettu voittoa tavoittelemattomalle Solana Foundation -säätiölle, joka keskittyy blockchain-koulutukseen ja adoptioon. Loput 39 prosenttia (noin 195 miljoonaa SOL) on kohdennettu Solana-yhteisölle (validointisolmupalkinnot).

On tärkeää huomata, että Solanan ansaintajakso on melko aggressiivinen. Vaikka joukkueen varoja vapautetaan hitaasti kahden vuoden aikana, 1. ja 2. tammikuuta välisenä aikana 7. tammikuuta 2021, kaikki muut SOL-rahakkeet ovat liikkeessä.

SOL-hinta-analyysi

Solana debytoi kryptovaluuttamarkkinoilla tämän vuoden huhtikuussa hinnalla noin 1 USD USD / SOL. Vaikka käydään kauppaa SOL: lla käynnistettiin Binancessa pian sen jälkeen se ei näytä vaikuttaneen hintaan, koska tunnus kuihtui noin 60 senttiin USD: iin ja pysyi tällä alueella vasta tämän vuoden heinäkuun alkuun asti.

Solanan kryptovaluutan hinta

Solanan hintahistoria. Kuva CoinMarketCapin kautta

Heinäkuun lopulla paljastettiin, että suosittu kryptovaluuttajohdannaisten vaihto FTX olisi käynnistää seerumin, hajautettu vaihto Solanan lohkoketjussa. Tämä nosti Solanan hinnan lähes 5 dollariin USD seuraavan kuukauden aikana.

Vaikka hinta on asettunut noin 3 dollarin dollariin siitä lähtien, SOL pysyy näkyvässä nousutrendissä. On epäselvää, kuinka kauan tämä kestää, kun otetaan huomioon tammikuussa 2021 mahdollisesti tuleva tarjonta. Nykyisellä kiertävällä vain 40 miljoonan SOL-tarjonnalla äkillisellä tarjonnalla voi olla kielteinen vaikutus Solanan hintaan.

Mistä saada Solana

Jos haluat saada kätesi aurinkoiseen SOL-kryptovaluuttaan, sinulla on vain yksi vaihtoehto: Binance. Kaupankäyntimäärä muilla pörsseillä on melko alhainen, ja useimpien muiden pörssien maine ei ole kovin hyvä (ei nimeä nimiä!).

Solana-salausvaihto

Kuva CoinMarketCapin kautta

Solanan 24 tunnin volyymi on myös melko alhainen, kun otetaan huomioon sen markkina-arvo ja näyttää laskevan vähitellen. Tämä voi olla resepti vakavasta epävakaudesta, joten käy kauppaa huolellisesti!

SOL-kryptovaluutan lompakot

Valitettavasti Solanan kryptovaluutta-lompakoita ei ole tällä hetkellä kovin paljon. Ohjelmistolompakoiden osalta olet rajoitettu Binancen Trust Walletiin. Ainoa laitteiston lompakko, joka tällä hetkellä tukee SOL-salausta, on Ledger Nano S.

Solfare Solana -lompakko

Solanan Solflare-verkkolompakko.

Mielenkiintoista on, että saatavilla on Solana-verkkolompakko SolFlare, joka ei ole vapausrangaistus ja jonka Solana-yhteisö on kehittänyt.

Solanan etenemissuunnitelma

Solanalla ei tällä hetkellä ole selkeästi määriteltyä tiekarttaa. Viimeinen heidän toimittama tiekartta paljastaa, että he menettivät melkein jokaisen virstanpylvään pitkällä otteella. Tämä ei kuitenkaan ole ilman syytä. Anatoli Jakovenko tämän vuoden maaliskuussa että melkein kaikki, mikä olisi voinut mennä pieleen Solanan kehityksessä. Solanan pääverkko on siis edelleen beetaversiossa.

Solanan vanha tiekartta

Solanan alkuperäinen tiekartta. Kuva ICOdropsin kautta

Joistakin kehitysesteistä huolimatta Solana on onnistunut saamaan aikaan vakavia kumppanuuksia. Heidän yhteistyönsä FTX: n Serum DEX: n kanssa on erityisen merkittävää, lähinnä FTX: n tiimi oli tiettävästi tarkastellut kymmeniä vaihtoehtoisia ketjuja vuoden aikana ennen kuin valitsi Solanan.

Toinen merkittävä kumppanuus on Chainlinkin kanssa, jonka kanssa Solana on rakentaa supernopea oraakeli. Tätä oraakkelia on halvempi käyttää ja se voi päivittää hintatiedot jokaisessa Solana-lohkossa (400 ms). Juuri äskettäin Solana sai uuden pääaineen kumppanuus Tetherin kanssa tuoda USDT Solanan ekosysteemiin.

Solana USDT -sidonta

Jakovenko korosti Solanan loppupeliä äskettäisessä haastattelussa. Suurin osa näistä keskittyy sen varmistamiseen, että Solana pystyy käsittelemään satoja miljoonia käyttäjiä ja satoja tuhansia hajautettuja sovelluksia.

Teknisemmällä tasolla Solanan tiimi haluaa lyhentää lohkojen luontiaikaa vain 80 ms: iin. He toivovat myös mahdollistavan kryptovaluuttakaupan toteuttamisen 1 ms: n aikataulussa hajautetussa pörssissä, joka on rakennettu Solanan lohkoketjuun. Binancen pienin kaupankäynnin aikataulu on 1 minuutti.

Projektille ei ole olemassa erityisiä virstanpylväitä. Vaikka on ollut jonkin verran keskustelua yhteisön hallinnon käyttöönotosta verkon suhteen kaikille SOL-tunnisteiden haltijoille, Solanan tiimi ei ole vielä hahmotellut yksityiskohtaista hallintosuunnitelmaa ja julkaisupäivää.

Otamme Solanan

Solanan luoja on jotain totesi haastattelussa jota kaikkien tulisi miettiä: mitä tapahtuu, kun hajautetusta vaihdosta tulee tehokkaampaa kuin keskitetystä? Vastaus on tietysti se, että keskitetyt kryptovaluutanvaihdot siirtyvät käyttämään hajautettua lohkoketjua, joka tarjoaa tämän paremman tehokkuuden. Solana on kuollut tullessaan kyseiseksi lohkoketjuksi, ja sillä on taistelumahdollisuudet saada tämä titteli.

Solana-kryptovaluutan päästöt

Solanan SOL-tunnuksen päästöaikataulu. Kuva Binancen kautta

Ainoa ilmeinen ongelma Solanassa on SOL: n päästöaikataulu. Tämän päästön visuaalinen esitys voi olla yksi kauhistuttavimmista kuvista kryptovaluutassa. Käytettävissä olevien rahakkeiden määrä nousee noin 15 prosentista koko tarjonnasta 95 prosenttiin yhden viikon aikana! On hyvin vaikea nähdä, miten sillä ei ole kielteistä vaikutusta hintaan (ainakin lyhyellä aikavälillä).

Vitalik Buterin Ethereum

Vitalik Buterin valmistaa Ethereum 2.0: ta. Kuva CoinTelegraphin kautta

On myös kyseenalaista, voittako Solana muita kilpailijoita kuten Ethereum 2.0 ja Polkadot. Vaikka se on ylpeä siitä, että se ei käytä kerroksen 2 lohkoketjuja kuten he tekevät, tosiasia on, että hajautetun sovelluksen keskimääräinen käyttäjä ei välitä siitä, miltä perusinfrastruktuuri näyttää, kunhan se toimii hyvin. Tällainen kapea-alainen eetos voi olla Solanan kumoaminen, jos se ei ole varovainen.

Solanan kryptovaluutatiimi

Solanan joukkue. Kuva Coindeskin kautta

Kaiken kaikkiaan Solana on erittäin lupaava projekti ja raskaita painokkaita, kuten FTX: n savant toimitusjohtaja Sam Bankman-Fried mielestäni tämä on itsestään selvää. Ensinnäkin joukkue on kova ja ennakoiva. Toiseksi, vaikka Solana on edelleen beetaversiossa, se on osoittautumassa enemmän kuin liukas käyttöliittymä, johon on toistaiseksi vahvistettu yli 3,5 miljardia tapahtumaa. Kolmanneksi yrityksellä on nöyrä alku – satoja miljoonia dollareita pääomasijoittajia, jotka haluavat saada nopean voiton, ei tukenut sitä. Yhdessä nämä tosiasiat viittaavat yhteen asiaan: tuloksiin.

Esitelty kuva Shutterstockin kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me