SingularityNET (AGI) -katsaus: AI täyttää Blockchain Techin

Tekoäly on noussut merkille viime vuosina, kun yhä useammat yritykset alkavat tutkia futuristisen tekniikan potentiaalia.

Jos se kiinnostaa myös sinua ja pidät myös blockchain-tekniikasta, saatat olla kiinnostunut myös SingularityNETin tekemästä työstä.

Mikä on SingularityNETin tarkoitus?

SingularityNET on hajautettu tekoälyn markkinapaikka, joka on beetatestauksen kolmannessa vaiheessa useiden vuosien kehityksen jälkeen. SingularityNET on liioittelematta kunnianhimoinen projekti, jolla pyritään rikkomaan suurten teknologioiden nykyinen tartunta tekoälyyn.

Mutta kun yritykset ymmärtävät yhä enemmän tekoälysovellusten arvon, SingularityNETin kehittämä markkinapaikka saa lisää omaksumista, koska se antaa yrityksille mahdollisuuden hyödyntää tekoälyratkaisujen ehdottamaa arvoa.

Yksittäisyyden logo

Valmistaudu tekoälyn ja blockchainin yhdistämiseen. Kuva kautta Singularitynet.io

Toinen tekijä tämän markkinapaikan potentiaalisen hyväksymisen takana yrityksissä on kasvava kuilu tiedeyhteisön ja tekoälytyökalujen parissa työskentelevien tutkijoiden ja yritysten välillä, jotka haluavat käyttää näitä työkaluja. Todellisuus on, että useimmilla yrityksillä ei ole tarvetta akateemisissa piireissä kehitettäville hankkeille. Sen sijaan he tarvitsevat räätälöidymmän ratkaisun.

Samaan aikaan tutkijat ja tutkijat kamppailevat luomaan tekoälyn oppimiskoneita, koska tällaisten projektien edellyttämiin suuriin tietojoukoihin ei ole pääsyä. SingularityNET aikoo yhdistää kuilun näiden kahden välillä, jolloin yritysten tarpeet yhdistetään tutkijoiden kehitykseen.

Miksi tekoälyn tutkimus on tärkeää?

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että “Singularity” on hypoteettinen kohta tulevaisuudessa, jossa tekniikkamme kehittyy tekemään ihmisen älykkyydestä vanhentuneen. Tämä “singulariteettitapahtuma” viittaa tarkemmin tekoälyyn, jonka odotetaan saavuttavan pisteen, jossa se voi parantaa itseään ilman ihmisen puuttumista asiaan. Tässä vaiheessa sen odotetaan kasvavan ja kehittyvän niin nopeasti, että ihmiskunnalla ei ole mitään tapaa pysyä mukana tai kilpailla.

Covid-simulointi

Tekoälyn tutkimus reaalimaailmassa: COVID-simulointi auttaa tiedottamaan politiikasta. Kuva Singularitynet.io -sivuston kautta

Nykyään tekoäly saa yhä enemmän tutkimusrahoitusta esimerkiksi mainonnassa ja muissa yrityskeskeisissä sovelluksissa. Sitä ei kuitenkaan kehitetä laajemmissa käyttötapauksissa. Lyhyesti sanottuna on olemassa valtava kuilu sen välillä, mitä yritykset pyytävät ja haluavat rahoittaa, ja mitä tutkijoita on vaikea kehittää.

Yritykset vaativat tekoälyhankkeissaan hyvin erityispiirteitä ja toiminnallisuutta, mikä eroaa yleisemmistä hankkeista, joissa tutkijat haluavat työskennellä. Tutkijat keskittyvät myös melko paljon biologiseen tutkimukseen, jossa yhdistetään biologia ja tekoäly tautien diagnosointiin, ehkäisyyn tai parantamiseen tai elämän jatkamiseen. Yllättäen harvat yritykset ovat kiinnostuneita tästä suunnasta tekoälyn tutkimuksessa, ja rahoitusta puuttuu suuresti tällä alalla.

AI Biohealth

Tekoäly voi auttaa meitä elämään pidempään. Kuva kautta SingularityNET-blogi

SingularityNET on projekti, jolla pyritään poistamaan tämä aukko ja luomaan uusi malli, joka tuo yritykset ja tutkimuksen yhteen tekoälysovellusten etsinnässä. Tällä tavoin projekti voisi luoda kokonaan uuden teollisuuden, joka kannustaa kaikkia luomaan tai osallistumaan tekoälyhankkeisiin. Ja se on hyvin matkalla todellisuuteen.

Kuinka SingularityNET toimii?

SingularityNET tuo yhteen blockchain-tekniikan ja tekoälyn, mikä tekee ymmärrettävästi tästä erittäin monimutkaisen projektin. Myös projektin katsominen on jännittävää, koska vaikka alun perin on tarkoitus tulla tekoälymarkkinoiksi sovelluksille ja palveluille, pitkän aikavälin tavoitteena on luoda itseorganisoituva tekoälyverkko.

SingularityNET-järjestelmät

SingularityNET pyrkii edistämään älykkäitä järjestelmiä ja maksimoimaan niiden positiiviset vaikutukset. Kuva kautta SingularityNET-valkopaperi

Tämä pitkäaikainen tavoite on uskomattoman monimutkainen sisältäpäin, mutta ulkopuolelta käyttäjät näkevät yksinkertaisen alustan, jossa koneagentit työskentelevät yhdessä käyttäjien tarpeiden tyydyttämiseksi ja parantavat edelleen koko verkkoa..

Kuten edellä mainittiin, projekti on erittäin kunnianhimoinen. Katsotaanpa alla, mitä on saavutettu ja mitä projekti haluaa saavuttaa, kun se jatkuu evoluutionsa myötä lopulta itseorganisoituvaksi tekoälyverkoksi.

Tekoälypalvelujen markkinapaikka

Koska kyseessä on niin kunnianhimoinen ja monimutkainen projekti, SingularityNET-tiimi pitää asiat mahdollisimman alkeellisina projektin alkuaikoina keskittämällä ponnistelunsa markkinoiden luomiseen tekoälypalveluille ja -sovelluksille. Kehittämisen alkuvuosina hanke on keskittynyt näihin kolmeen alueeseen:

  • Pilvirobotiikka
  • Biolääketieteellinen tutkimus
  • Kyberturvallisuus

Luodun markkinapaikan avulla tekoälykehittäjät pääsevät helposti alustalle, jonka avulla he voivat ansaita tulojaan. Kauppapaikkaan lisätyt palvelut ja työkalut voivat kerätä SingularityNET AGI -merkkejä tai ne voidaan vaihtaa muihin työkaluihin ja palveluihin, jos kehittäjä haluaa mennä kyseistä reittiä. Tapahtumien käsittelyssä käytetty sovellusliittymä mahdollistaa tavallisten tekoälypalvelujen muuntamisen blockchain-pohjaisiksi älykkäiksi sopimuksiksi.

SingularityNET-alusta

Älykäs alusta tekoälypalveluille. Kuva SingularityNET-valkopaperin kautta.

Alusta käyttää älykkäitä sopimuksia myös muihin palveluihin, kuten esimerkiksi äänestysjärjestelmään, jota käytetään hallintokysymysten määrittämiseen. SingularityNET-tiimin ehdottama hallintomalli on malli, joka on samanlainen kuin DAO-malli, ja sitä kutsutaan hajautetuksi itseorganisoituvaksi osuuskunnaksi (DSOC).

SingularityNET-edustajat

Agentit ovat keskeinen osa SingularityNET-verkkoa, ja niillä on useita tärkeitä rooleja ekosysteemissä, ja niiden odotetaan kasvavan merkitystä verkon kehittyessä. Pohjimmiltaan nämä agentit ovat tekoäly-yksiköitä, jotka toteuttavat älykkäät sopimukset alustalla. Alussa yleisimmät aineet ovat verkkosolmut, jotka tarjoavat yksimielisyyden lohkoketjulle.

AI-agentit Shutterstock

AI-järjestelmän edustajat. Kuva Shutterstockin kautta

Verkon pätevyyden ylläpito onkin yksi tärkeimmistä tehtävistä, jotka agentit täyttävät. Tämän tehtävän suorittamiseksi agentit käyttävät binääristä luokitusasteikoa 0 ja 1, jossa he sijoittavat toisensa kunkin verkkotapahtuman jälkeen. On tärkeää huomata, että sijoitukset eivät ole pakollisia, ja ne voidaan myös automatisoida. Kaikkien agentin suorittamaan merkitsemään tehtävään, joka sisältää maksun, oletetaan automaattisesti ansaitsevan yhden arvon.

Kunkin agentin rankingissa käydään paljon enemmän kuin maineen perustiedot. Muut tekijät, jotka sisältyvät kunkin edustajan yleiseen sijoitukseen, mukaan lukien:

  • Etujärjestys – Tämä on erillinen luokitusmittari, joka perustuu toimiin, jotka tekijät tekevät ja jotka parantavat ekosysteemiä. Etuusjärjestyksessä huomioon otetuilla tekijöillä ei yleensä ole rahallista arvoa järjestelmässä, ja ne katsotaan hyväntekeväisyyteen tai yhteisöpalveluksi.
  • AGI-tunnuksen panostus – Agenttien vaaditaan panostavan useita AGI-rahakkeita voidakseen esiintyä ekosysteemissä, mutta kun heidän sijoituksensa putoaa tietyn tason alle, heidän osuutensa voidaan vähentää, mikä saa heidät menettämään osan sidotuista rahakkeista.
  • Ulkoinen vahvistus – On mahdollista, että yritykset voidaan lisätä ranking-järjestelmään (käyttämällä KYC-palvelua) ja että nämä yritykset voivat tarjota ranking-bonuksen järjestelmän edustajille.

Blockchainin ja tekoälyn tulevaisuus

SingularityNET työskentelee siitä lähtökohdasta, että tekniikan tulevaisuus on osittain blockchain-tekniikan ja tekoälyn leikkauspiste. Tiimi pääsi tähän johtopäätökseen perustuen blockchain-tekniikan tarjoamiin ilmeisiin etuihin ja tekoälyn tekniikan kasvavaan kehitystilaan.

Yhdistämällä nämä kaksi tekniikkaa AGI-alusta alkaa ymmärtää ihmiskoneen evoluution loppupelin ja voi osoittaa sen suuntaan, joka on sekä kestävä että hyvä.

Blockchain AI

Tekoäly täyttää lohkoketjun

SingularityNETin takana olevat kehittäjät uskovat, että tekoälytekniikka on alkuvaiheessa jo alkanut vaikuttaa moniin ihmisten työn ja elämän osa-alueisiin. Nykyisessä iässä tieto on kaiken tekniikan selkäranka, ja tietojen muuttaminen on kuitenkin halpaa ja sitä on vaikea havaita. Kuinka voimme arvioida tietojen oikeellisuuden, kun näin on?

Yksilöiden kokemus ja tieto eivät pysty tulkitsemaan tekoälyn luomaa väärentämistekniikkaa. Mutta jos lisäät blockchain-tekniikkaa, mikä tahansa voi muuttua väärinkäytökseksi, ja siitä tulee todennäköisesti välttämätön tekniikka lähitulevaisuudessa.

SingularityNET kehittää ensimmäistä ja ainoaa alustaa, jolla tekoäly voi laajentaa yhteistyötään. Pelkästään tämä ratkaisee yhden suurimmista ongelmista, joita tekoälyn tutkijat ovat kamppailleet, ja se sallii tekoälyn järjestelmän vapaan kasvun. Yhteentoimivuus antaa ihmisille mahdollisuuden hyödyntää täysin itsenäisen tekoälyjärjestelmän ominaisuuksia.

SingularityNET-virtuaalinen sykli

Adoptio synnyttää enemmän adoptiota, ja agentit synnyttävät enemmän agentteja hyveellisessä kierrossa. Kuva SingularityNET-valkopaperin kautta.

SingularityNET-palvelun avulla kuka tahansa henkilö, yritys tai organisaatio voi osallistua markkinoiden myyntiin ja ostamiseen palveluita tai tuotteita AGI-alustalla yksinkertaisesti valtuuttamalla tekoälyn edustajan tekemään niin. Kun nämä tekoälyagentit alkavat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, niitä ei enää ole tyhjiössä, eikä heidän tarvitse enää luottaa tietyntyyppiseen infrastruktuuriin tai yritykseen toimiakseen.

SingularityNETin luomien AGI-markkinoiden myötä kaikki tekoälyn edustajat voivat vapaasti myydä tai ostaa arvokkaita tietojoukkoja tai analyysityökaluja, jotka olisi tällä hetkellä kehitettävä yrityksen sisällä. Lisäksi kukin tekoälyagentti pystyy hyötymään itse luomastaan ​​datasta ja luomaan valtavan arvon omistetuista tiedoista, toiminnoista ja algoritmeista.

Itseorganisoituva tekoälyn verkkotyö

Pitkän aikavälin näkymässä SingularityNET haluaa luoda verkoston tekoälyagentteja, jotka kykenevät olemaan vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Tällä hetkellä he tekevät tämän käyttämällä OpenCog Foundation, ja yksi merkittävimmistä ja helpoimmista tavoista saada tietoa ryhmän visiosta on tutkia Sophiaa, humanoidirobottia, joka luotiin SingularityNET-tekniikalla.

Robotti Sophia on melko tunnettu valtavirrassa, mutta mitä monet eivät tiedä, on se, että robotti on suunniteltu käyttämään erilaisia ​​tekoälyagentteja toiminnassaan. Näitä ovat tekoälyaineet, jotka auttavat kielenkäsittelyssä, ja muut aineet, jotka työskentelevät fyysisten liikkeiden hallitsemiseksi. Vuosien varrella Sophia on muuttunut monimutkaisemmaksi ja hienostuneemmaksi, kun käytössä olevien tekoälyaineiden määrä ja luonne kasvavat ja monimutkaistuvat.

Sophia-robotti

Sophia on paras esimerkki siitä, miten agentit voivat työskennellä yhdessä. Kuva kautta BusinessInsider.com

Sophiassa käytetyt tekoälyagentit antavat meille vilauksen tekoälyjärjestelmän vuorovaikutuksen tulevaisuudesta. Jos esimerkiksi pyydät Sophiaa tekemään yhteenvedon kirjasta tai elokuvasta, robotti aloittaisi lähettämällä pyynnön ensisijaiselle tekoälyn edustajalle. Agentti ei todennäköisesti pysty suorittamaan tehtävää itse, mutta se voi tietää, että agentti 2 on erikoistunut kirjallisuuteen tai agentti 3 elokuvien asiantuntijaan. Otettuaan yhteyttä näihin aineisiin se saattaa ottaa yhteyttä agenttiin 4, joka on erikoistunut tekstin yhteenvetoon.

Tässä tapauksessa agentti 1 voi maksaa agentille 2 litteroida jonkin kirjan ja agentti 4 yhteenvedon siitä transkriptiosta. Kaikki tiedot toimitetaan agentille 1 ja agentti luovuttaa sen Sophialle, joka maksaa agentille toiminnan koordinoinnista.

Samalla kaikki prosessiin osallistuvat agentit päivittävät omat moottorinsa kaikella prosessilla saamallaan tiedolla. Tämän yhteistyön avulla tekoälyagentit voivat oppia, kun he suorittavat tehtäviä, ja yhteistyössä toistensa kanssa he pystyvät kasvattamaan koko järjestelmän paljon nopeammin kuin muuten yksi tekoälyagentti olisi mahdollista.

Tekoälyn edustajat

Tekoälyn tekijät työskentelevät yhdessä tehtävän suorittamiseksi. Kuva SingularityNET-valkopaperin kautta.

Ja jos se ei riitä, SingularityNET-tiimi on teorioinut, että sen alustan tulevissa iteraatioissa on tekoälyagentteja, jotka pystyvät luomaan uusia tekoälyagentteja tiettyjen tehtävien suorittamiseen. Loogiseksi johtopäätökseksi tämä johtaa lopulta autonomiseen verkostoon, joka pystyy itseorganisoitumaan ja kasvamaan ilman lisäpanoksia.

Yhteistyössä Cardanon kanssa

Syyskuussa 2020 SingularityNET ilmoitti aloittaneensa yhteistyötä IOHK, Charles Hoskinsonin perustama teknologiayritys, joka on Cardano-lohkoketjun takana. Yhteistyön tarkoituksena on siirtää osa SingularityNET-alustasta Cardano-lohkoketjuun.

Tähän asti SingularityNET on ajettu Ethereum-lohkoketjussa, mutta joukkue on aina sanonut haluavansa, että SingularityNET olisi mahdollisimman blockchain-agnostinen, ja tämä tarkoittaa sen siirtämistä mahdollisimman moniin muihin lohkoketjuihin.

Ensimmäisen Cardanoon siirtymisen tapauksessa yritys väittää, että päätös tehtiin Ethereum-verkon nopeuteen ja kustannuksiin liittyvien ongelmien takia. Tiimi sanoi myös, että Ethereum 2.0: n ympärillä on joitain huolenaiheita, jotka on otettu käyttöön, mutta niillä on vielä joitain kysymyksiä tiettyjen ominaisuuksien ajoituksesta.

SingularityNET Foundation -säätiön toimitusjohtajan ja perustajan tohtori Ben Goertzelin mukaan:

“Ethereumin lohkoketjun nykyiset nopeus- ja kustannuskysymykset ovat lisänneet kiireellisyyttä tutkia vaihtoehtoja SingluarityNETin lohkoketjulle. Kunnianhimoisella Ethereum 2.0 -mallilla on lupauksia, mutta tämän seuraavan sukupolven Ethereumin eri näkökohtien käyttöönoton ajoitus on edelleen epäselvä, samoin kuin monet käytännön yksityiskohdat. “

Sen lisäksi, että he ovat työskennelleet sellaisen ratkaisun parissa, jonka avulla suuri osa SingularityNET-verkosta voidaan siirtää Ethereumista Cardanoon, molemmat ryhmät ovat myös työskennelleet mekanismin parissa, jolla osa ERC-20-pohjaisista AGI-tunnuksista siirretään Cardano-pohjaiseen AGI: hin. rahakkeet. Vaihdettavien rahakkeiden tarkka määrä määräytyy markkinoiden mukaan tohtori Goertzelin mukaan.

AGI-tunnus

ICO for SingularityNET: n AGI-tunnus järjestettiin joulukuussa 2017 keskellä massiivista rallia, joka vei monet kryptovaluutat kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen. Projekti pystyi saavuttamaan kovan korkinsa alle 24 tunnissa, myymällä 500 miljoonaa AGI-rahaketta ja keräämällä 32,8 miljoonaa dollaria. Tunnuksia myytiin hintaan 0,10 dollaria, vaikka monet rahakkeet annettiin bonuksina.

AGI-tunnus

Virta SingularityNET-alustalle. Kuva kautta Dexplain.com

Myynnin ajankohtana oli lyöty miljardi AGI-rahaketta, ja ICO: n osallistujille myönnettyjen 500 miljoonan rahakkeen lisäksi SingularityNET-palkintopoolille osoitettiin 200 miljoonaa, perustajille jaettiin 180 miljoonaa, 80 miljoonaa myönnettiin SingularityNET Foundation säätiön toiminnan tukemiseksi, ja 40 miljoonaa jaettiin palkkiona kampanjan kannattajille.

200 miljoonaa palkintopoolimerkkiä käytetään panostusjärjestelmässä, ja niitä luovutetaan agenteille, jotka osallistuvat panontaan 10 vuoden ajan. Kun kaikki nämä palkkapoolimerkit on jaettu, on yhteisön asia äänestää ja päättää, pitäisikö lyödä lisää rahakkeita palkkatason päivittämiseksi vai käytetäänkö jotain muuta mekanismia.

SingularityNET-tiimi ja edistyminen

SingularityNET-tiimissä on yli 50 henkilöä, ja sillä on tusina tohtorinhaltijaa. SingularityNETin luoja on tohtori Ben Goertzel, joka on myös yliopiston johtava tutkija Hanson Robotics, missä hän auttoi luomaan robotin Sophian. Lisäksi tohtori Goertzel on Keinotekoinen älykkyysyhdistys, ja OpenCog Foundation.

SingularityNETin perustajaryhmä

SingularityNET-alustan perustajajäsenet. Kuva SingularityNET.io -sivuston kautta

Johtamana Tohtori Ben Goertzel, SingularityNET-tiimiin kuuluu kokeneita insinöörejä, tutkijoita, tutkijoita, yrittäjiä ja markkinoijia. Ydinalustaa ja tekoälytiimejä täydentävät erikoistumisryhmät, jotka omistavat sovellusalueille, kuten robotiikka ja biolääketieteellinen tekoäly. Ja tietysti robotti Sophia on myös ylpeä jäsen SingularityNET-tiimissä.

Tiimi on edistynyt alustalla hyvin ja on tällä hetkellä alustan kolmannessa beetaversiossa. Joukkueen viimeaikainen edistyminen näkyy täällä heidän joukossaan projektin tiekartta.

On olemassa useita blockchain-alustoja, jotka käyttävät tekoälyä, lähinnä osana ennakointipalveluita. Kukaan ei ole melkein yhtä monimutkainen ja edistynyt, ja sillä on yhtä kunnianhimoinen lopullinen tavoite kuin SingularityNET.

Staking AGI

AGI-tunnusten hankkiminen SingularityNET-alustan ja ekosysteemin tukemiseksi aloitettiin huhtikuussa 2020. Panostamalla AGI-merkintöjä ja tukemalla blockchain-käyttäjiä palkitaan enemmän AGI-tunnuksia.

SingularityNET-panos

Panosta AGI ja ansaitse kiinnostusta verkon tukemisesta. Kuva kautta Staking.SingularityNET.io

SingularityNET-dokumentaation mukaan panostuksen rooli SingularityNET-alustan ekosysteemissä on tiiviisti sidoksissa fiat-crypto gateway -ohjelmaan – kokoelma ohjelmistoprosesseja, jotka yhdessä antavat käyttäjille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa tekoälyn tarjoajien ja muiden SingularityNET-alustan käyttäjien kanssa täysin fiatin avulla valuutan sijaan AGI-rahakkeita.

Fiat-crypto-yhdyskäytävää ei ole vielä täysin toteutettu, mutta panostus on tehty, ja vaikka kerran kaikki alustan arvonvaihto tapahtuu AGI-merkkien kanssa.

Panostus SingularityNETiin tapahtuu vaiheittain, jotka kestävät tällä hetkellä 30 päivää. Yhdellä panosistunnolla on seuraavat vaiheet

  1. Panosikkunan jakso
  2. Panosjakso
  3. Opt-out-aika
  4. Varoaika

Kun panostusajan kutsuminen on ohi ja pyynnöt on hyväksytty, määritetyn ajanjakson panosikkuna alkaa. Tunnukset on lukittu panostavaan älykkääseen sopimukseen kyseisen ikkunan ajaksi. Jos käyttäjät eivät pyydä tunnuksiaan takaisin, heidät otetaan automaattisesti mukaan seuraavaan ikkunaan yhdessä palkintotunnusten kanssa. Vaihtoehtoisesti on mahdollista kieltäytyä uudelleenkäynnistyksestä helppokäyttöisen Singularity staking dApp -asetusten avulla.

AGI: n ostaminen, kauppa ja säilytys

AGI-tunnus ei ole ollut hieno varhaisille sijoittajille, jos he ovat jatkaneet omistustaan. Kaikkien aikojen korkein $ 1.86 saavutettiin takaisin tammikuussa 2018, heti ICO: n jälkeen. Silloin kassalla käyneillä käyttäjillä oli hyvin.

Ne, jotka ovat päättäneet hodlata, ovat paljon huonommassa kunnossa, ja AGI: n kauppa on vajaa 0,05 dollaria joulukuun lopulla 2020. Se on yli 50 prosentin tappio, vaikka Bitcoin kiipeää yli 20 000 dollaria uuteen kaikkien aikojen huippuun.

SingularityNET-hintakaavio

AGO-tunnuksen hinta ei ole ollut paras. Kuva kautta Coinmarketcap.com

On myös mielenkiintoista nähdä, että jopa kolmen vuoden kuluttua AGI-tunnusta ei ole listattu monissa pörsseissä, vaikka Binance onkin yksi niistä, käyttäjillä on runsaasti mahdollisuuksia ostaa tunnus. Muita mahdollisuuksia ovat Kucoin ja Bitfinex sekä DEX Uniswap.

AGI luotiin ERC-20-tunnukseksi ja pysyy sellaisena vuoden 2020 lopulla, mutta teoksissa on Cardano-versio, vaikkakaan ei ole vielä ilmoitettu, milloin se saatetaan julkaista. Sijoittajat vaikuttivat innostuneilta uutiselta Cardanon ja SingularityNETin kumppanuudesta, kun se ilmoitettiin, joten ADA-pohjaisen AGI-version julkaisu voisi antaa merkille mahdollisuuden.

Johtopäätös

SingularityNETin tekoälymarkkinat ovat ainutlaatuinen luomus, ja sikäli kuin tiedämme, tekoäly-avaruudessa ei ole muuta projektia, joka toimisi millään vastaavalla tai lähellä tätä mittakaavaa. Markkinapaikka lupaa myös tarvittavan palvelun yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita lisäämään tekoälypalveluja, jotka parantavat toimintaa ilman, että se maksaa omaisuuksia.

Käyttäjät näyttivät innostuneen projektista sen alkuaikoina, mutta AGI-tunnuksen heikko suorituskyky osoittaa, että suuri osa siitä innostuksesta on todennäköisesti vähentynyt, ja SingularityNETin on toimitettava jotain vaikuttavaa saadakseen aikaan aikaisempien sijoittajien aikaisemman jännityksen.

Ja vaikka markkinapaikka on mielenkiintoinen käsite, itseohjattu itsenäinen tekoälyverkko, joka on tiimin suunniteltu pitkän aikavälin visio, on paljon kunnianhimoisempi ja jännittävämpi. Se voi päätyä kaikkien aikojen arvokkaimpiin tekoäly- / blockchain-projekteihin, jos SingularityNET-tiimi pystyy jatkamaan kehitystä. Tietenkin vasta hiljattain käynnistettävän markkinapaikan kanssa on aivan liian aikaista tietää, mistä projekti lopulta voi kehittyä.

SingularityNET Sophia

Onko SingularityNET blockchainin ja tekoälyn tulevaisuus? Kuva kautta Medium.com

Yksi asia, joka on tässä vaiheessa selvä, on se, että SingularityNET yhdistää kaksi tekniikkaa, jotka voivat pysyä teknologiateollisuuden eturintamassa tulevina vuosikymmeninä. Eikä ole mitään syytä ajatella, että kyky ostaa hyödyllisiä tekoälyalgoritmeja tulee olemaan erittäin voimakas, hyödyllinen ja arvokas tulevina vuosina.

Hankkeessa on joitain huolenaiheita, kuten potentiaaliset seuraukset, jotka voivat aiheutua tällaisen tehokkaan tekniikan hajauttamisesta. On olemassa todellinen vaara sallimalla sellaisten tehokkaiden tekoälypalvelujen ostamisen nimettömiltä henkilöiltä tai ryhmiltä.

Se voi myös olla vaarallista, jos SingularityNET saavuttaa lopullisen tavoitteensa luoda autonominen tekoälyverkko, joka on sekä itsensä ylläpitävä että kykenevä kasvamaan ilman ihmisten lisäapua. Mitä tällainen verkosto voisi tehdä, jos se olisi älykkäämpi kuin ihmiset eikä tarvitsisi apuamme?

Kaikki tämä on tietysti hyvin spekulatiivista, koska SingularityNET-projekti on hyvin varhaisessa vaiheessa verrattuna sen lopullisiin tavoitteisiin. Tällainen voimakas idea on kuitenkin ehdottomasti katsomisen arvoinen, ja mikä tahansa läpimurto voi aiheuttaa valtavan piikin AGI-tunnuksen arvossa.

Esitelty kuva Shutterstockin kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me