Salauslompakotyypit: Kolme parasta vaihtoehtoa kolikoille

Kun salaus on suojattu, ne ovat vain yhtä turvallisia kuin lompakko, johon säilytät niitä.

Tällä hetkellä on olemassa useita erilaisia ​​salauslompakotyyppejä. Nämä eroavat käyttötarkoituksen, turvallisuuden, liikkuvuuden ja kustannusten mukaan. Tämän valinnan vuoksi on tärkeää, että tiedät tarkat erot heidän ja sukulaisensa välillä hyvät ja huonot puolet jokaista.

Tässä viestissä tarkastelen 5 erilaista kryptovaluutta-lompakkoa. Tarkastelen myös kunkin edut ja heikkoudet ja esitän sinulle parhaat vaihtoehdot henkilökohtaisiin mieltymyksiisi. Lopetan myös jonkin verran yläosaa salauksen lompakon suojausvihjeitä.

Mikä salauslompakko on paras?

On olemassa useita erityyppisiä lompakoita, joita voidaan käyttää salauksen käyttämiseen. Nämä ovat laitteisto, työpöytä, mobiili, verkko ja paperi. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja sen määrittäminen, mitä käyttää, riippuu siitä, mitä käyttöä mielessäsi on lompakkoon ja sinne varastoitavaan kryptovaluuttaan. Harkitse seuraavia kysymyksiä:

 • Käytetäänkö lompakkoa päivittäisissä liiketoimissa vai yksinkertaisesti kryptovaluutan pitämiseen pitkällä aikavälillä?
 • Tarvitseeko sinun tallentaa vain yksi kryptovaluutta tai useita kryptovaluuttoja?
 • Tarvitseeko sinun käyttää salauslompakkoa vain kotoa vai myös ollessasi poissa kotoa?

Vastaukset näihin kysymyksiin ja muut määrittävät, minkä tyyppiset salauslompakot sopivat sinulle parhaiten. Tarkastellaan nyt tarkemmin kutakin salauslompakkoa.

Laitteiston lompakot

Laitteiston salauslompakko on jonkin verran ainutlaatuinen, koska se tallentaa käyttäjien julkiset ja yksityiset avaimet fyysiseen laitteeseen, joka on samanlainen kuin USB-asema. Laitteiston lompakot ovat turvallisempia kuin useimmat muut lompakon tyypit, koska salausvaluutat tallennetaan offline-tilassa, jolloin hakkereille ei ole pääsyä niihin.

Ledger Nano S Lompakko

Hanki Ledger Nano S tänään

Laitteistolompakoita voidaan käyttää monien erilaisten kryptovaluuttojen tallentamiseen, mikä tekee niistä erittäin käteviä. Niiden käyttö on myös helppoa. Käyttäjät kytke ne internetiin liitettyyn laitteeseen, kuten kotitietokoneeseensa, syötä turvakoodi ja lähetä sitten kryptovaluutta ja vahvista. Laitteiston lompakot sisältävät myös fyysisen vahvistuksen itse laitteeseen turvallisuuden lisäämiseksi.

Laitteiston lompakon ammattilaiset:

 • Yksi turvallisimmista salausmenetelmistä kryptovaluutoille.
 • Erinomainen paikka tallentaa suuria määriä kryptovaluuttoja sijoitustarkoituksiin.

Laitteiston lompakon haitat:

 • Laitteiston lompakot eivät ole ilmaisia, ja jotkut maksavat satoja dollareita.
 • Vaikka niitä on helppo käyttää, ne eivät välttämättä ole paras valinta niille, jotka ovat uusia kryptovaluutoille.

Jotkut suosituimmista laitteistolompakoista ovat Ledger Nano S tai Nano X, Trezor Model T ja KeepKey.

Työpöydän salakirjoitetut lompakot

Pöytälompakot voivat olla turvallinen valinta salausvaluuttasi tallentamiseen, varsinkin jos sitä käytetään offline-tietokoneella tai jolla tiedät olevan haittaohjelmia tai viruksia. Pöytälompakot ovat myös yleensä tuottavimpia lompakoita, ja melkein jokainen salakolikko luo sille oman “ydin” lompakon version.

Bitcoin Core Wallet -käyttöliittymä

Bitcoin Core -lompakon käyttöliittymä. Kuvan lähde: Wikipedia

Tietysti on kompromissi ja työpöydän lompakot voivat olla alttiita hakkereille, jotka kohdistavat käyttäjän yksityisiin avaimiin.

Jos kuitenkin asennat työpöydän lompakon tietokoneeseen, jota ei ole koskaan yhdistetty Internetiin, siitä tulee olennaisesti kylmä lompakko ja se on yksi turvallisimmista tavoista salata valuuttasi.

Työpöydän lompakon ammattilaiset:

 • Erittäin kätevä, jos käydään salausvaluuttoja.
 • Ylläpidät yksityisten avaintesi hallintaa.
 • Voi olla erittäin turvallinen, jos sitä käytetään tietokoneessa, jota ei ole yhdistetty Internetiin.

Työpöydän lompakon haitat:

 • Se vaikeuttaa salausvarojesi käyttöä päivittäisissä ostoksissa.
 • Se tulee paljon vähemmän turvalliseksi, jos se on tietokoneella, joka on kytketty Internetiin.
 • Voit menettää kryptovaluuttasi, jos sinulla ei ole varmuuskopiota lompakosta ja tietokoneesi kuolee.

Jotkut suosituimmista työpöydän salakirjoista ovat Exodus-lompakko, Jaxx Liberty ja Electrum-lompakko. Huomaat myös, että useimmilla kryptovaluutoilla on oma natiivi työpöydän lompakko, joka on usein turvallisin valinta kolikolle.

Mobiilit salauslompakot

Mobiililaite on asennettu mobiililaitteeseen aivan kuten mikä tahansa muu sovellus. Niiden avulla on kätevää käyttää salausvaroja tien päällä, aivan kuten ApplePay. Huomaat, että joillakin pöytä- ja verkkolompakoilla on myös mobiiliversiot, mutta toiset mobiililompakot ovat vain mobiilikäyttöä varten.

Mobiili salauslompakko

Esimerkki Atomic Walletin mobiililompakosta

Tietysti tämä lisämukavuus tarkoittaa, että menetät joitain toimintoja, jotka tavallisten työpöydän lompakoiden mukana tulevat.

Et voi esimerkiksi käyttää puhelintasi ansaita panoksia todistuskolikoista. Et myöskään voi todella käyttää matkapuhelimesi resursseja kolikoiden louhimiseen, mikä voidaan tehdä lukuisien kaivettavissa olevien krypto-valuuttojen ydinlompakoissa..

Matkapuhelimen ammattilaiset:

 • Yleensä turvallisemmat kuin verkkolompakot.
 • Erittäin kätevä niille, jotka käyttävät salausta säännöllisesti maksuna.
 • Useimmissa matkapuhelimissa on myös QR-skannaustoiminto.

Matkapuhelimen haitat:

 • Jos kadotat puhelimesi, voit helposti menettää myös salausvarasi.
 • Mobiilivirukset ja haittaohjelmat poimitaan helposti.

Joitakin suosittuja mobiililaitteita ovat Coinomi, Jaxx Liberty, Mycelium ja Coinbase-mobiilisovellus..

Verkkosalauksen lompakot

Monet ihmiset kertovat sinulle, että nämä ovat vähiten turvallisia salauslompakoita, eivätkä ne ole täysin väärässä. Ja silti on edelleen hyviä syitä käyttää web-lompakkoa pienille määrille salausvaroja. Yksi näistä on, että voit käyttää varojasi lähettämään, vastaanottamaan ja suorittamaan maksuja mistä tahansa laitteesta, jolla on selain ja Internet-yhteys..

Salausverkkolompakko

Crypto Web Wallet esimerkki Blockchain.com

Haittapuoli on, että sinun on tallennettava yksityiset avaimesi web-lompakon tarjoajan palvelimille. Kaikki suositut web-lompakot tarjoavat salauksen yksityisille avaimillesi, mutta se, että ne edelleen säilyttävät niitä palvelimillaan, tekee web-lompakosta vähiten turvallisen salauksen lompakon tyypin.

Web-lompakon ammattilaiset:

 • Erittäin nopeita tapahtumia.
 • Voi tukea monenlaisia ​​kryptovaluuttoja.
 • Kätevä aina liikkeellä oleville.

Web-lompakon haitat:

 • Huijauksista ja hakkereista aiheutuvat turvallisuusriskit.
 • Tietokonevirusten vaara.
 • Kolmannen osapuolen pääsy yksityisiin avaimiin.

Voit käyttää useita verkkolompakoita, joista osa on suosituimpia, kuten Green Address, MyEtherWallet ja blockchain.info. Huomaa, että kryptovaluutanvaihdon tarjoamat lompakot ovat periaatteessa verkkolompakoita.

Paperilompakot

Paperilompakoista ei puhuta niin usein, mutta ne ovat erittäin helppokäyttöisiä ja tarjoavat erinomaisen turvallisuustason. Pohjimmiltaan paperilompakko ei ole muuta kuin fyysinen kopio julkisista ja yksityisistä avaimista. Voit luoda sellaisen kirjoittamalla ne itse paperille.

On olemassa myös paperilompakointigeneraattoreita, jotka voivat luoda avainparin ja tulostaa ne QR-koodin mukana. Paperilompakon käyttäminen on yksinkertaista. Varojen lisäämiseksi lompakkoon siirretään paperilompakon julkiseen osoitteeseen. Lompakko voidaan sitten pitää kylmässä säilytysympäristössä, joka pitää sen hakkereiden käsissä.

Paperin salauslompakko

Verkosta tuotettu paperilompakko Lompakon generaattori

Ja kun haluat käyttää varoja paperilompakossa, sinun tarvitsee vain siirtää siirto paperilompakosta toiseen lompakkoon yksityisillä avaimilla tai skannaamalla QR-koodi.

Paperilompakon edut:

 • Sinä hallitset yksityisiä avaimia.
 • Mitään online-laitteeseen ei ole tallennettu.
 • Pohjimmiltaan hakkereiden todiste.

Paperilompakon haitat:

 • Vaikea käyttää päivittäisiin tapahtumiin.
 • Ei käyttäjäystävällinen niille, jotka ovat uusia kryptovaluuttaan.
 • Ne voidaan tuhota (tulipalo, vesi jne.) Ja aiheuttaa sinun menettää niihin tallennetut salaustiedot.

Yksi suosituimmista paperilompakointigeneraattoreista on WalletGenerator.net. Se tukee paperilompakoiden luomista 197 eri kryptovaluutalle. Jos se ei tue kolikkoa, voit joko luoda paperilompakon manuaalisesti tai Google lompakkogeneraattorille kyseiselle kryptovaluutalle.

Salauslompakon suojaus 101

Parhaan kryptovaluutta-lompakon löytäminen on oikeastaan ​​vasta ensimmäinen askel kolikoidesi turvaamisessa. Se, miten käsittelet salaustasi ja miten käytät lompakkoasi, on yhtä tärkeää. Lompakon suojauksessa on otettava huomioon useita asioita:

 • Tee varmuuskopioita: Kun luot salauslompakkoa, sinulle annetaan yleensä kokoelma alkusanoja, joita voidaan käyttää sen palauttamiseen. Muista tehdä niistä varmuuskopio, koska ne ovat joskus ainoa asia, joka erottaa kadonneen salasanan kadonneesta salauksesta. Tarinoita on ollut lukemattomia ihmiset jotka eivät tehneet varmuuskopioita siemenistään.
 • Pidä tietokoneesi / mobiilisi puhtaana: Jos tallennat salauksesi tietokoneelle tai matkapuhelimeen, sinun on varmistettava, että et lataa epäilyttäviä tiedostoja tai asenna haitallisia sovelluksia. On joitain todella älykkäitä hakkereita, jotka ovat jopa kehittäneet haittaohjelmia, jotka voivat toimia huomaamattomina virustorjuntaohjelmistoilla. He voivat myös ladata mobiilisovelluksia virallisiin sovelluskauppoihin, jotka keräävät tuhansia latauksia ja jotka näyttävät 100-prosenttisesti laillisilta. Ole aina epäilevä!
 • Hiljaisuus on kultaa: Yksi Bitcoinin luomisen tärkeimmistä liikkeellepanevista voimista oli käyttäjien varojen yksityisyys. Siksi kiertäminen kertomalla ihmisille, kuinka paljon salausta pidät lompakkossasi, ei todellakaan ole paras idea. Tämä avaa sinulle useita uhkia, myös fyysisen muodon. On raportoitu lukuisia tapauksia, joissa salaussijoittajat kohtaavat väkivallan uhkaa, jos he eivät luovuttaneet salauslompakoidensa avaimia. Kenenkään ei tarvitse tietää, mitä olet Hodling!

Johtopäätös

Kryptovaluutan lompakot ovat iso juttu, koska ne ovat niin tärkeitä varojesi pitämisessä. Ne ovat myös ainoa tapa, jolla suurin osa ihmisistä voi lähettää, vastaanottaa ja tallentaa kryptovaluuttoja. Lompakon tyyppi riippuu siitä, miten käytät kryptovaluuttoja.

Monet ihmiset huomaavat tarvitsevansa monenlaisia ​​lompakoita. Ehkä heillä on laitteistolompakko suurten määrien kryptovaluuttojen tallentamiseen, pienempi työpöydän lompakko, jota he käyttävät kaupankäyntitarkoituksiin, mobiililompakko jokapäiväiseen käyttöön ja verkkolompakko vaihdossa kaupankäynnin helpottamiseksi..

Jokaisella krypto-lompakon tyypillä on omat hyvät ja huonot puolensa, ja oikean valitseminen riippuu siitä, mitä käyttöä olet suunnitellut sille. Riippumatta siitä, mitä lompakkoa valitset, varmista, että noudatat salauslompakon suojaus 101.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me