Raiden Network Token: Ethereumin ketjun ulkopuolinen skaalausratkaisu

Raiden Network Token (RDN) on saanut viime aikoina paljon huomiota, kun keskitytään Etheruem Scalingiin.

RDN on natiivi tunnus Raiden Networkille, joka kehittää protokollaa auttamaan Ethereumia voittamaan skaalautuvuusongelmat. Se on ketjun ulkopuolinen ratkaisu, jonka tarkoituksena on tuottaa lähes välittömiä ja edullisia maksuja Ethereum-verkon nykytilasta riippumatta.

Tarvitaanko verkkoa edelleen ja onko RDN: llä pitkäaikaista käyttöä?

Tässä Raiden Network -katsauksessa annan sinulle mitä sinun tarvitsee tietää projektista. Tarkastelen myös RDN-tunnusten pitkän aikavälin tapauksia ja laajamittaista käyttöönottopotentiaalia.

Ethereumin skaalausongelma

Mikromaksut ovat olennainen piirre kaikille kryptovaluutoille, jotka haluavat häiritä perinteistä rahoitusjärjestelmää. Jotta kryptovaluutta saavuttaisi yleisen käyttöönoton, käyttäjien on voitava maksaa helposti yksinkertaisista tavaroista, kuten kahvikuppi tai bussilippu.

Tällä hetkellä Bitcoin pystyy käsittelemään vain 7 tapahtumaa sekunnissa (tps), Ethereum on hieman nopeampi 10-15 tps, mutta on silti kaukana perinteisistä maksuratkaisuista, kuten Visa-luottokortti, joka saavuttaa 45000 tps.

Ethereum-lohkoketju pyrkii rakentamaan skaalausratkaisuja, jotka estävät maksuvahvistuskopioita verkkoliikenteen nousun aikana.

Raiden-verkon yleiskatsaus

Yksi näistä on Raiden-verkko, joka on lohkoketjuprotokolla (ja ”kerroksen 2” skaalausratkaisu), jonka tarkoituksena on tarjota “Nopeat, halvat ja skaalautuvat merkkisiirrot Ethereumille”.

Protokolla on ilmainen skaalausratkaisu Ethereum-lohkoketjuun, ja se keskittyy kalliiden palkkioiden ja pitkien vahvistusaikojen ratkaisemiseen, jotka estävät ERC20-yhteensopivien merkkien käyttöä tehokkaana vaihtovälineenä..

kerroksen 2 salaus

Katsaus toisen kerroksen ratkaisuun. Kuva Lähde

Raiden-verkossa on joitain yhtäläisyyksiä Bitcoins-vaalennusverkkoon, mutta se on suunniteltu ylimääräisillä turvatoimenpiteillä, jotka tekevät siitä sopivamman maksujen käsittelyyn.

Raiden-verkostolla on useita etuja:

 • Nopeammat siirtovahvistukset (alle 1 sekunti, verrattuna moniin sekunteihin tai jopa minuutteihin Ethereum-lohkoketjussa)
 • Skaalautuvuus, joka mahdollistaa massamäärittelyn Ethereumille
 • Lisääntynyt yksityisyys johtuen tapahtumista ketjun ulkopuolella
 • Alhaiset maksutapahtumat
 • Mikromaksuominaisuudet
 • Suunniteltu erityisesti ERC-20-rahakkeille, kuten EOS (EOS), Tron (TRX), Icon (ICX), Binance Coin (BNB) ja muille

Kuinka Raiden toimii

Raiden tarjoaa verkon ketjun ulkopuolisista maksukanavista, joiden avulla osallistujat voivat lähettää tunnuksia toisilleen tarvitsematta maailmanlaajuista yksimielisyyttä tai ottamalla mukaan lohkoketjun jokaiseen siirtoon.

 1. Kun käyttäjät lähettävät tunnuksia toisilleen yksityisviestien kautta, he avaavat yhden ketjun ulkopuolisen maksukanavan, jossa heidän tunnuksensa voidaan siirtää edestakaisin osallistujien välillä. Tämä saavutetaan käyttämällä tasapainotodistuksia, jotka ovat digitaalisesti allekirjoitettuja ja hash-lukittuja siirtoja.
 2. Turvallisuus säilyy, koska verkko vaatii osallistujia tallettamaan alkuperäisen ennakkomaksun ketjussa ketjun ulkopuolisen maksukanavan avaamiseksi. Tämä talletus muodostaa vakuuden ketjun ulkopuolisille liiketoimille
 3. Perustettu ketjun ulkopuolinen maksukanava sallii rajoittamattoman määrän siirtoja kahden osallistujan välillä, kunhan heidän siirtojensa nettosumma ei ylitä alun perin talletettua vakuuden ”käsirahaa”.
 4. Kun maksukanava on valmis suljettavaksi, kaikki ketjun ulkopuoliset tapahtumat niputetaan yhteen ja lähetetään takaisin päälohkoketjuun, jossa ne voidaan käsitellä yhtenä yksittäisenä ketjussa olevana tapahtumana

  Suuntasuuntakanava Raiden

  Yksinkertainen Birdirectional Maksukanava

 5. Ketjun ulkopuoliset maksukanavat määritetään aina vain kahden osallistujan välillä. Protokolla on kuitenkin kehittänyt yhteenliitetyn järjestelmän, jossa useat ketjun ulkopuoliset maksukanavat voivat “lukittua”, kun yhteinen osallistuja yhdistää yhteyden kahden muun osallistujan välillä:

  Maksukanavan verkko Raiden

  Maksukanavaverkko

  Kuten yllä olevasta voit nähdä, kaikki osallistujat ovat yhteydessä maksukanavien verkon kautta. Tätä kanavansiirron reititys- ja lukitusjärjestelmää kutsutaan Raiden-verkoksi.

 6. Ketjun ulkopuoliset maksukanavat eivät vaadi maksuja. Itse asiassa käyttäjät voivat ansaita ilmaisia ​​maksukanaviaan tarjoamalla niitä päälohkoketjuverkon osallistujille pienemmällä maksulla kuin ketjussa tapahtuneista tapahtumista veloitetaan
 7. Raiden-verkkomerkit (RDN) luodaan mikromaksukanavien luomiseksi ja maksujen suorittamiseksi näiden kanavien kautta µRaiden, joka on maksukanavan kehys nopealle & ilmaiset ketjun ulkopuoliset ERC20-tunnusten siirrot

RDN-tunnus

Toisin kuin monet muut varhaisen vaiheen kryptovaluuttaprojektit, Raiden-verkko ei pitänyt rahakkeilleen perinteistä alkuperäistä kolikkotarjousta (ICO). He myivät osan merkkituotteestaan ​​huutokaupan kautta.

Tämä tehtiin estääkseen rahakkeiden epäoikeudenmukainen jakelu. Huutokauppaprosessin käyttäminen esti valaita ostamasta nopeasti kaikkia tarjouksia.

Binance RDN

Rekisteröidy Binancessa ja osta RDN-tunnuksia

Kiinteää toimitusta oli yhteensä 100 m RDN luotuja tunnuksia. Näistä 50% myytiin huutokaupassa. Loput rahakkeet jaettiin ulkoisen kehitysrahaston (16%) ja brainbot-laboratorioiden (34%) kesken. Voit lukea lisää tästä liikkeeseenlaskusta Tämä postaus.

Kuten mainittiin, RDN-tunnukset ovat apuohjelman tunnuksia, joita käytetään näissä mikromaksukanavissa. Näin ollen näiden tunnusten perusarvo sidotaan Raiden-verkossa tapahtuvaan verkkotoimintaan.

RDN-hintatason suhteen se on ollut melko kivinen matka…

Pian liikkeeseenlaskun jälkeen RDN osui pörsseihin ja seurasi muita markkinoita kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 7,5 dollariin tammikuussa 2018. Siitä lähtien markkinat ovat kuitenkin tulleet karhumarkkinoille ja RDN on palannut nykyiselle tasolle.

RDN-tunnuksen suorituskyky

RDN-tunnuksen suorituskyky. Kuva kautta CMC

RDN on suhteellisen nestemäinen tunniste, ja sitä voi ostaa useista pörsseistä. Suurin osa levystä tapahtuu LATokenissa ja Binance Exchangessa. Ne on kuitenkin listattu useissa muissa pörsseissä, mukaan lukien BitHump ja Huobi global.

Kun sinulla on RDN-tunnuksesi, sinun on tallennettava ne yhteensopivaan lompakkoon. Koska tämä on ERC20-lompakko, voit harkita monia lompakoita ja säilytysvaihtoehtoja. Paras panoksesi on todennäköisesti käyttää joko MyEtherwallet, MyCrypto tai Metamask.

Raiden Network -tiimi

Raiden-verkkoa kehittää Saksassa toimiva blockchain-ohjelmistoyritys Brainbot Technologies AG. Tämän perusti vuonna 2000 Heiko Hees, Ethereumin ydinkehittäjä. Tämä tarkoittaa, että hänen taitonsa ovat hyvin linjassa skaalausratkaisun kehittämisen kanssa.

Brainbot on kasvanut huomattavasti vuosien varrella, ja niillä on toimistot Berliinissä, Kööpenhaminassa ja Mainzissa. He ovat myös olleet palkkailussa, kun he yrittävät lisätä kehittäjäkykyään. Mukaan Tämä postaus he palkkasivat joukkueelleen 15 uutta jäsentä vuonna 2018.

Raiden Network Devcon

Raiden Network -työpaja Devcon IV: ssä. Kuva Brainbotin kautta

He ovat myös olleet erittäin aktiivisia Ethereum-yhteisössä ja ovat osallistuneet lukuisiin ETH Devconeihin ja pienempiin paikallisiin tapaamisiin. Voit seurata Brainbotin uusimpia päivityksiä ja ilmoituksia heidän Keskitasoinen blogi.

Kehitys & Tiekartta

Projektissa tehtävän työn tarkan määrittäminen voi olla vaikeaa. Yksi parhaista tavoista arvioida tätä on kuitenkin tarkastelemalla heidän GitHub-aktiviteettiaan. Code sitoutuu julkiseen arkistoon voi antaa paljon tietoa.

Päätin tarkastella lähemmin Raiden Network Github saadaksesi paremman käsityksen siitä, kuinka paljon koodia työnnetään. Varastoja on 16 erilaista, mutta tärkein niistä on niiden Raiden-ydinrepo. Alla on sitoutumistoiminta:

Raiden Core GitHub

Sitoudu viimeisten 12 kuukauden ajan Raiden Core Repo

Kuten aktiviteetista näkyy, pöytäkirjaa tehdään paljon. Itse asiassa, jos tätä toimintaa verrataan muiden hankkeiden toimintaan, se on yksi aktiivisimmista. Ne on luokiteltu numero 12 yhteensä sitoutuu mitattuna muihin nähden.

Tämä on erittäin rohkaisevaa nähdä ja osoittaa, että kryptokarumarkkinoista huolimatta kehittäjät ovat edelleen majavautuneet hurjasti.

Tämä intensiivinen kehitystyö johtuu todennäköisesti kunnianhimoisista suunnitelmista, jotka he ovat laatineet suunnitelmissaan hankkeen tiekartta. Alla on joitain päivityksiä, jotka he haluavat sisällyttää:

 • Kanavan peruutus
 • Atomic Token -vaihto
 • Osuuskunnan ratkaisu
 • Kanavan tasapainottamisen maksumalli
 • Raiden-palvelupaketti
 • Polunetsintäpalvelut
 • Seurantapalvelut

He eivät ole antaneet määriteltyjä aikatauluja näiden päivitysten käyttöönotolle. He ovat kuitenkin aktiivisesti saavuttaneet aiemmat kehitystavoitteet, mikä on rohkaisevaa. Voit saada tarkempia päivityksiä projektista heidän keskitasoinen blogi.

Muut Ethereum 2.0 -ratkaisut

Raiden Network on yksi uusimmista tarjouksista, jotka ovat osa Ethereumin 2. pääkehitysvaihetta (tunnetaan myös nimellä ethereum 2.0).

Tietysti ne eivät ole ainoa ratkaisumme, joka kuuluu tähän luokkaan. Skaalautumisen torjumiseksi kehitetään useita muita päivityksiä ja protokollia:

 • Panosnäyttö (PoS): Beacon ja Casper ovat 2 PoS-ratkaisua, joiden tarkoituksena on parantaa uusien Ethereum-kolikoiden louhintaa ja tapahtumien validointia. PoS: ssä ei ole kaivostoimintaa, mikä tarkoittaa, että lohkopalkkioita ei ole, lohkojen luojat, joita kutsutaan väärentäjiksi (PoW: n Minersin sijaan), ovat kannustimia vain transaktiomaksuilla. Seuraavan lohkon väärentäjät valitaan satunnaisella menettelyllä Forger-panoksen (hänen panostamiensa kolikoiden määrät) ja iän mukaan..
 • Plasma: Tämä on ylimääräinen kerros, joka istuu verkon päällä käsittelemään valtavia määriä tapahtumia. Se on pohjimmiltaan Ethereumin versio Bitcoins Lightening Network -verkosta.
 • eWASM: eWASM antaa koodin suorittaa nopeammin laajentamalla Ethereum-virtuaalikoneen koodausvaihtoehtoja ja -ominaisuuksia.
 • Sirpale: Tämä on prosessi, jossa verkon koko tila jaetaan joukoksi osioita, joita kutsutaan sirpaleiksi ja jotka sisältävät oman itsenäisen tilansa ja tapahtumahistoriansa. Sharding ratkaisee skaalautuvuuteen ja tapahtumien nopeuteen liittyvät kysymykset ja estää yhtä sovellusta hidastamasta verkkoa.

Johtopäätös

Raiden-tiimi uskoo, että kryptovaluuttojen on saavutettava jopa miljoona tapahtumaa sekunnissa, jotta ne voidaan hyväksyä massamittakaavassa.

Niin kunnianhimoinen kuin tämä numero näyttää, Raiden-verkkojen suunnittelun hienostuneisuus on sellainen, että se voisi jonain päivänä auttaa Ethereumin lohkoketjua saavuttamaan niin massiivisen tapahtumalähdön.

Hanketta vetää joukko päteviä kehittäjiä Ethereum-yhteisössä. Lisäksi he ovat työskennelleet uskomattoman aktiivisesti protokollan parissa, mikä voidaan osoittaa heidän GitHub-aktiivisuudestaan.

Vaikka symbolinen suorituskyky on ollut pettymys kuluneen vuoden aikana, tämä johtuu yleisestä markkinatilanteesta eikä projektikohtaisista tekijöistä. Kun tiimi julkaisee lisää päivityksiä etenemissuunnitelmansa mukaisesti, se voi tarjota myönteisiä tunteita.

Tietysti kannustan sinua tekemään oman tutkimuksen, mutta Ethereumin skaalausratkaisuna Raidenin tulisi näkyvästi esiintyä DYOR-luettelossa.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me