Po.et (POE) -katsaus: Immateriaalioikeuksien turvaaminen lohkoketjussa

Po.et on ainutlaatuinen ja mahdollisesti uraauurtava lohkoketjualusta, jota luodaan keinoksi sisällöntuottajille, kustantajille, taiteilijoille ja muille mainosaineistoille todistaa sisällönsä omistajuus ja myöntää lisenssejä varmistaakseen, että he saavat asianmukaista korvausta työstään.

Siinä tarkastellaan teollis- ja tekijänoikeuksien hallintaa uudella ja eri tavalla nykymaailmalle. Se alkaa, missä projektit, kuten Creative Commons ja Shutterstock, eivät pysty toimittamaan sisällöntuottajille pysyvää todistetta omistajuudesta ja lisensoinnista.

Tässä lyhyessä katsauksessa tutkitaan Po.et-projektia ja -konseptia.

Tietoja Po.et: stä

Runoilija on avoimen lähdekoodin projekti, jota kehittää Ethereum-lohkoketjussa Singaporessa toimiva yritys, joka tunnetaan nimellä Po.et Technology Ltd. ja jota tukee myös Po.et Foundation.

Yhdessä he haluavat luoda avoimen, hajautetun alustan, joka mahdollistaa muuttumattoman aikaleimatun todistuksen luovien digitaalisten omaisuuksien omistajuudesta. Avoimen lähdekoodin kirjaa käytetään erilaisten luovien teosten ja digitaalisten resurssien metatietojen ja omistajuustietojen tallentamiseen.

Se on ensimmäinen ei-taloudellinen estoketju, joten se on ainutlaatuinen ja uraauurtava. Sen lisäksi, että tarjotaan keino todistaa omistajuus, se pitää myös digitaaliset varat turvallisina ja tuntemattomina ja varmistaa, että joku kolmas osapuoli ei voi vaatia, muokata tai poistaa myöhemmin mitään lohkoketjuun tallennettuja töitä..

po.et-yleiskatsaus

Po.et-yleiskatsaus. Kuva Po.etin kautta

Digitaalisen omaisuuden varastoinnin lisäksi se käyttää älykkäitä sopimuksia myös luovien luovien teosten lisensoimiseksi ja jakamiseksi syndikaation avulla varmistaen, että omaisuuden oikea omistaja saa korvauksen työstään.

Kuten voit nähdä Po.et-etenemissuunnitelma projekti on vasta matkansa alussa. Kirjallinen sisältö on nyt mukana, ja tiimi on luonut tuen WordPressille, Joomlalle ja Drupalille, ja laajennukset ovat käytettävissä kaikille kolmelle sisällönhallintajärjestelmälle. Tulevaisuudessa lohkoketju lisää tukea kuva-, video- ja äänitiedostoille.

Mikä on olemassaolon todiste

Jos haluat ymmärtää Po.et: n ja sen, miten se mullistaa julkaisu- ja luovan maailman, sinun on ensin ymmärrettävä olemassaolon todistus, koska Po.et on rakennettu olemassaolon todisteen ytimessä. Todistuksen olemassaolosta loi Manuel Araoz vuonna 2013 ensimmäisenä blockchain-pohjaisena ei-taloudellisena alustana.

Todiste olemassaolosta on hajautettu yksimielisyysmekanismi, jonka avulla käyttäjät voivat tallentaa mitä tahansa sisältöä, mediaa tai metatietoja nimettömästi ja muuttumattomasti estoketjuun tallentamatta todellista sisältöä.

Sen avulla käyttäjät voivat julkisesti todistaa hallitsevansa datatiedoston tietyllä hetkellä paljastamatta todellisia tietoja tai henkilöllisyyttä. Tallennus on aikaleimattu ja täysin turvallinen lohkoketjussa, ja tiedoston hash on pysyvästi tallennettu muuttumattomana datana.

Entä Po.et-token (POE)

POE-tunnus

Kuva po.et: n kautta

Po.et julkaisi elokuussa 2017 ERC-20-yhteensopivan tunnuksen, jonka tunnussymboli oli “POE”, 10 miljoonan dollarin joukossa. Tunnuksen arvo oli 0,00637 dollaria joukko-myyntihetkellä, mutta tunnuksen arvo on kasvanut 18. toukokuuta 2018. arvo on 0,034908 dollaria noin 500%: n lisäyksellä.

Tunnusluvun kaikkien aikojen korkein hinta oli 0,221729 dollaria 6. tammikuuta 2018. Lasku on tapahtunut yhdessä laajan kriittisten valuuttojen karhumarkkinoiden kanssa. Koska POE on ERC-20-merkki, se voidaan tallentaa mihin tahansa ERC-20-yhteensopivaan lompakkoon, kuten MyEtherWallet tai Jaxx.

Ylin POE-pörssi on Binance, mutta sen voi ostaa myös OKExiltä, ​​HitBTC: ltä, KuCoinilta ja muilta pienemmiltä pörsseiltä..

Po.et ratkaisee digitaalisia omaisuusongelmia

Po.etin takana oleva tiimi pyrkii ratkaisemaan kolme pääongelmaa, joista Internet-pohjaiset digitaaliset varat kärsivät:

  1. Omaisuuden omistus
  2. Omaisuuden käyttö
  3. Varojen alkuperä ja historia

Internetin digitaalisen sisällön alusta lähtien on ollut vaikeuksia immateriaalioikeuksien, tekijänoikeuksien ja plagioinnin suhteen. Jotkut organisaatiot, kuten CreativeCommons ja Shutterstock, ovat yrittäneet puuttua näihin ongelmiin ja ovat olleet osittain onnistuneita.

Näiden alustojen keskitetty luonne on kuitenkin tarkoittanut, että ne eivät ole yhteensopivia ulkopuolisten alustojen kanssa, eikä ole nopeaa ja helppoa tapaa määrittää attribuutio, vahvistaa omistajuus ja lisensoida luovia teoksia.

Po.et antaa sisällöntuottajien aikaleimata omaisuutensa estoketjuun ja pitää sisällön alkuperän todistettavana, varmennettavana, turvallisena ja suojattuna. Suunnitelmissa on myös sallia yksinkertainen ja selkeä menetelmä sisällöntuottajille asettaa lisenssimaksut ja hyväksyä maksut suoraan alustalla. Lopuksi se luo avoimen, maailmanlaajuisen alustan, jonka avulla julkaisijoiden on helppo löytää uutta ja arvokasta sisältöä.

Po.et hyödyntää blockchain-tekniikan voimaa varmistaakseen, että digitaalisia resursseja voidaan tallentaa, jakaa, analysoida ja jopa lisensoida oikeudenmukaisesti, todistettavasti ja muuttumattomasti. Tämän pitäisi onnistua lisäämään arvoa julkaisualalle luomalla luottamusta sisällöntuottajien, toimittajien, kustantajien ja kuluttajien välille.

Tärkeimmät arvoesitykset Po.et-lohkoketjun ja POE-kolikoiden käytölle ovat:

Sisällön omistusoikeus

Sisällöntuottajat pystyvät aikaleimaamaan luomuksensa, rekisteröimällä ne lohkoketjuun ja luomalla muuttumattoman tietueen olemassaolostaan. Koska Po.et-lohkoketju on hajautettu, voit olla varma, että sisältösi on todennettavissa, turvallinen ja kiistaton niin kauan kuin edes yksi solmu pysyy toiminnassa verkossa.

Lisensointi

Lisenssit ja käyttöoikeudet ovat olleet yksi edullisemman Internetin suurimmista haittapuolista ja sen kyvystä jakaa tietoa. Po.et-lohkoketjuun rekisteröidyn sisällön avulla on mahdollista luoda ja myöntää lisenssejä automatisoidusti ilman kolmannen osapuolen yrityksen tai organisaation tarvetta.

Käyttäjät voivat valita olemassa olevan vakiolisenssin tai luoda omat lisenssiehdot. Lisenssien maksaminen, myöntäminen ja siirtäminen voitaisiin kaikki automatisoida älykkäiden sopimusten avulla.

Luo läpinäkyvyyden

Po.et-lohkoketju olisi silta luojien ja julkaisu- tai jakeluverkoston välillä. Muuttamattoman tallennusvälineen luomisen lisäksi se luo myös todella avoimen attribuutiojärjestelmän, joka mahdollistaa uuden sisällön löytämisen ja sisällön omistajuuden vahvistamisen.

Hajautettu ja turvallinen

Koska Po.et on hajautettu verkko, ei ole yhtä vikaantumispaikkaa, eikä yhdellä organisaatiolla, yrityksellä tai henkilöllä ole mitään keinoa muuttaa tai muuttaa lohkoketjuun tallennettuja tietoja.

Salausallekirjoitukset ja tallennettavien metatietojen hajautus varmistavat sisällön pysymisen turvallisena. Lisäksi aikaleima ja hajautus antavat kiistämättömät todisteet tietojen alkamisesta ja eheydestä.

Joustavuus

Po.et on avoimen lähdekoodin, jonka avulla kuka tahansa voi työskennellä lähdekoodin kanssa ja tehdä lisäyksiä tarpeisiinsa. Tämä antaa valtavan joustavuuden, ja kolmansien osapuolten odotetaan lisäävän uusia moduuleja ja laajennuksia Po.etin toiminnallisuuden laajentamiseksi sen kehittyessä.

Uudet käyttöoikeusehdot ja -tyypit annetaan, ja älykkäät sopimukset mahdollistavat käsittämättömän joukon uusia ominaisuuksia.

Johtopäätös

Po.et-projektin päätavoitteena on luoda yksinkertainen, virtaviivainen menetelmä digitaalisesti luodun sisällön muuttumattomaan tallentamiseen. Se pyrkii myös ratkaisemaan ongelmat, jotka liittyvät attribuutioon, eheyteen, lisensointiin, syndikaatioon ja julkaisemiseen.

Suunnitelmat älykkäiden sopimusten lisäämiseksi ja koodin avoimen lähdekoodin luonne mahdollistavat alustan loputtoman laajentamisen, ja kolmansien osapuolten uudet ominaisuudet laajentavat alustan hyödyllisyyttä pitkälle tulevaisuuteen.

Jos se onnistuu, Po.et antaa sisällöntuottajille mahdollisuuden hallita teoksiaan kokonaisuudessaan ja lisätä samalla läpinäkyvyyttä, joka helpottaa julkaisijoiden löytämistä uusista teoksista. Se tarjoaa tuloja myös tekijöille älykkään sopimukseen perustuvan automaattisen lisensoinnin kautta.

Mikä parasta, se tarjoaa pysyvän todistuksen kaikkien sen blockchainiin rekisteröityjen luovien teosten alkuperästä ja historiasta.

Esitelty kuva Po.etin kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me