Perlin-arvostelu: Johtamaton lohkoketju, salamannopeat tapahtumat

Perlin (PERL) on seuraava korkean profiilin tunnustarjous, joka on tarkoitus järjestää Binance-pörssissä – ja se herättää jo melko paljon kiinnostusta.

Projekti väittää olevansa täysin “Leaderless” ja keskittyy korkean suorituskyvyn lohkoketjun kehittämiseen. Tämä on muutakin kuin vain unelma, koska heillä on jo ollut melko paljon menestystä ensimmäisessä testausvaiheessa.

Pitäisikö sinun kuitenkin todella harkita sitä?

Tässä Perlin-katsauksessa annan sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää projektista. Tarkastelen myös PERL-tunnuksen näkymiä ja mitä etsiä.

Mikä on Perlin?

Perlin-projekti alkoi vuonna 2018 ja on nopeasti kehittynyt siihen pisteeseen, jossa se sisältää yli 30000 tapahtumaa sekunnissa Directed Acyclic Graph (DAG) -pohjaisessa Leaderless Proof of Stake (LPoS) -paketiketjussa.

Perlin TPS

Alkuperäiset testitulokset Perlinillä

Projekti lanseeraa pian alkuperäisen vaihto-tarjouksensa (IEO) Binance Launchpad -sovelluksella, mikä tekee siitä 8. Launchpad IEO: n. Taustalla olevan lohkoketjun ja IEO: n lisäksi Perlin käynnistää myös hajautetun laskentakerroksen, jota he kutsuvat Perlin-verkostoksi, joka toimii markkinapaikkana tietokoneresurssien vaihdolle.

Nopeuden ja laskentaresurssimarkkinoiden yhdistelmä on ihanteellinen Perlinille, jota mainostetaan ratkaisuna dApp-kehitykseen niille projekteille, jotka vaativat paljon tietokoneresursseja.

Perlinin arvoehdotus

Perlinin DAG-pohjainen hajautettu pääkirja on parhaillaan testnet-vaiheessa, kopioitu Aalto. Siinä hyödynnetään sekä juoruja että kyselyjä sekä päällekkäisverkkoa.

Tämä kaikki johtaa konsensusmekanismien perheeseen, joka antaa meille osittain synkronisen verkon häiriötekijöiltä, ​​jotka yrittävät vaarantaa verkon yhtenäisyyden ja sujuvuuden..

Perlin Wavelet


Waveletin edut. Kuva kautta Perlin-blogi

Yksi Perlinille esitetyistä käyttötapauksista on älykäs sopimusprotokolla, ja se hyödyntää WebAssemblya tekemään älykästä sopimuksestaan ​​nopeaa ja helppokäyttöistä. Ensimmäinen toteutus tapahtuu hajautetussa laskennassa Perlin-verkon kautta.

Tämä on hajautettu tietokonealusta, joka rakennettiin Perlinin DAG: n päälle. Se muuttaa alikäytetyt laskentaresurssit hyödykkeiksi, jotka voidaan yhdistää rinnakkaisiin laskentatehoihin. Tästä voi olla hyötyä projekteissa, joiden on analysoitava suuria tietoja, tai tekoäly- ja koneoppimistehtävissä, jotka ovat laskennallisesti intensiivisiä.

Alusta luotiin kolmella pääkomponentilla. Nämä ovat itse tarkastettu hajautettu pääkirja, kryptografinen todiste laskennallisista resursseista ja kehys erittäin rinnakkaiselle sokealle laskennalle.

Perlin-verkko on ainutlaatuinen alustoilla, jotka pyrkivät yhdistämään laskentatehon, sillä se pystyy käyttämään peruslähteitä, kuten älypuhelimia ja pelikonsoleita, sekä tehokkaampia tietokoneita ja palvelimia. Kunkin osallistujan tarjoamat resurssit kvantifioidaan salauksen hajautusfunktion avulla.

Perlin Wavelet Testnet

Testavelan Waveletin käyttöliittymä. Kuva kautta Perlin Wavenet

Tämä hajautusfunktio on tarpeen, jotta tietokoneverkosta tulisi luotettava. Resurssien tarjoajat toimittavat todisteet käytettävissä olevista resursseista ennen tarjoamista asiakkaille, ja tämä toteutetaan Perlin-verkostossa mekanismilla nimeltä Proof of Compute Availability.

Laskemalla verkon saataville asetetut resurssit asiakkaat voivat ostaa juuri tarvitsemansa resurssit, kuten keskitetyt pilviverkot, kuten Amazonin AWS EC2.

Hajautetun tunnuksen lisäämisen on tarkoitus auttaa laskemaan laskentaresursseja ja tasapainottamaan laskentaresurssien maailmanlaajuinen tarjonta ja kysyntä.

PERL-tunnus

Perlin-verkon natiivimerkintä tunnetaan nimellä PERL, ja niitä käytetään verkon arvonsiirron helpottamiseen ja palveluiden maksamiseen. Jokaisen, joka haluaa käyttää Perlin-verkon laskennallisia resursseja, on käytettävä PERL: itä.

Resursseja ostavat asiakkaat rekisteröivät ja lisäävät kiinteän PERL-altaan kaivospalkkiona tehtäviä suorittaville. Tunnukset maksetaan myös palkkiona blockchainin tapahtumien validoijille.

Aluksi PERL julkaistaan ​​ERC-20-tunnuksena, mutta se siirtyy alkuperäiseen tunnukseen, kun Perlin-mainnet käynnistetään..

Tiimi, neuvonantajat & Sijoittajat

Perlin-tiimi on kasvanut nopeasti viimeisen vuoden aikana, ja siihen kuuluu nyt 19 jäsentä, joista suurin osa on joko blockchain-kehittäjiä tai web-kehittäjiä. Hankkeen ytimen muodostavat kuitenkin kolme perustajaa; Dorjee Sun, Kenta Iwasaki ja Ajay Prakash.

Dorjee Sun on Perlinin perustajajäsen ja toimii kehitystyön projektipäällikkönä. Hän on sarjayrittäjä ja tunnetaan parhaiten perustamalla Carbon Conservation, joka on mukana välittämässä hiililuotosopimuksia ja jonka katsotaan olevan vastuussa valtavien sademetsien säästämisestä. Yrittäjänä hän on menestyksekkäästi myynyt neljä perustamiaan yrityksiä.

Kenta Iwasaki on Perlinin toinen perustajajäsen ja toimii projektin teknisenä johtajana. Hänellä on laaja kokemus sekä ohjelmistokehittäjänä että aloittavien yritysten perustajana. Suurin osa hänen kokemuksestaan ​​tulee koneoppimisesta ja hajautettujen järjestelmien kehittämisestä.

Perlinin perustajat

Perlinin perustajat. Kuvat Linkedinin kautta & salausajat

Hän työskenteli aiemmin tekoälyn tutkijana Naverilla ja oli myös perustajana Dranithix-yhtiölle, joka luo Internet-markkinointijärjestelmiä, jotka on optimoitu koneoppimisen ja reaaliaikaisen analytiikan avulla..

Ajay Prakash on Perlinin viimeinen perustaja ja toimii projektin tuotepäällikkönä. Hän on toinen sarjayrittäjä, joka on perustanut kahdeksan yritystä, jotka ovat keränneet yli 50 miljoonan dollarin rahoituksen. Ajayn rooli on asiantuntija tuotearkkitehtuurin suunnittelussa ja tuotehallinnossa, joka suunnittelee huipputeknologiaa, jota suuret yritykset ja kuluttajat käyttävät.

Neuvonantajan puolella Perlinillä on myös kaunis tähtiä täynnä aivoja. Näihin kuuluvat tykkäävät Michael Arrington (TechCrunchin perustaja), Igor Lukšić (Montenegron entinen pääministeri) ja Vincent Zhou (kumppani FBG Capitalissa) muiden keskuudessa.

On myös pitkä luettelo sijoittajista, jotka ovat yksityisesti rahoittaneet Perliniä viimeisen vuoden aikana. Jotkut heidän merkittävimmistä tukijoistaan ​​ovat Bitmain, FBG Capital, Global Brain ja yli 70 muuta riskipääomaa, blockchain-rahastoja ja muita yrityksiä. Tämä osoittaa, että institutionaaliset sijoittajat näkevät projektissa suuren potentiaalin.

Perlin Development

Jotain, johon halusin puuttua, oli Perlinissä tapahtunut kehitys. Tämä on hieno osoitus siitä, kuinka paljon työtä kulissien takana tehdään.

Jos katsottaisimme heidän julkinen GitHub voisimme nähdä kuinka paljon koodausta tapahtuu. Alla on yhteensä kolme aktiivisinta kiinnitettyä repoa.

Perlin GitHub

Code sitoutuu valitsemaan repot viimeisten 12 kuukauden aikana

Kuten näette, täällä on paljon toimintaa. On myös syytä huomauttaa, että on vielä 16 muuta arkistoa, joilla on vaihteleva koodausaktiivisuus. On myös joitain yksityisiä arkistoja, joita ei ole vielä julkaistu.

Tämä on varsin vaikuttavaa, ja verrattuna muihin projekteihin, sillä on huomattavasti enemmän toimintaa. Tämä koskee myös niitä projekteja, jotka ovat olleet olemassa yli 2 vuotta ja joilla on miljoonan dollarin ICO: t.

Projekti ei ole julkaissut teknistä aikajanaa, mutta he julkaisevat säännöllisiä blogiviestejä, joissa kuvataan kehityksen edistymistä. Kehotan sinua pitämään silmäsi heidän silmissään virallinen blogi.

Perlin IEO Binance Launchpad -sovelluksella

7. elokuuta 2019, Binance ilmoitti että Perlin olisi Launchpad-alustallaan listattu kahdeksas alkuperäinen vaihdotarjous (IEO). IEO seuraa arpajaisia ​​ja airdrop-muotoja, ja BNB-saldot kirjataan 9. elokuuta 2019 alkaen ja kestävät 15 päivää. Arpajaisten merkinnöissä käytetään Daily BNB Balance -menetelmää.

Lottolippuja on 13 400, ja kukin arpajaisten voittaja saa 500 dollaria PERL-rahakkeina tai 6 457,45 PERL. Se toimii hintaan 0,07743 dollaria per PERL.

Perlin Binance Lotto

Arpajaisten aikataulu Perlinille. Kuva kautta Binance-käynnistyslevy

Ilmapisara tapahtuu arpajaisten päätyttyä ja jakaa 3874 500 PERL käyttäjille, joilla on arvontalippuja, jotka eivät olleet voittajia.

Kullekin osallistujalle, jolla ei ole voittolippua, pudotettu summa lasketaan seuraavasti: ((Jokaisen voittamattoman osallistujan hallussa olevien voittamattomien lippujen määrä / kaikkien voittamattomien osallistujien voittamattomien lippujen kokonaismäärä) x Yhteensä Uima-allas. Huomaa, että ne, joilla on voittanut lippu, eivät ole oikeutettuja lentoputkeen.

Esimerkki: Käyttäjä A lunasti 5 lippua, mutta hänellä ei ollut voittavaa lippua. Lippujen kokonaismäärä kaikilla käyttäjillä, joilla ei ollut voittavaa lippua, on 500 000 lippua. Tässä skenaariossa käyttäjä A saa maapallon 38,745 PERL (5/500 000 x 3874 500 PERL).

Vahvuudet ja mahdollisuudet

Perlinin käyttöön ottama Wavelet-konsensusmekanismi on ylittänyt heidän edellisen Avalanche-mekanisminsa ja sen on todistettu toimittavan 31240 maksutapahtumaa sekunnissa käyttämällä 240 Digital Ocean -solmua. Se tarjoaa myös 2–4 sekunnin lopullisuuden jopa miljoonille solmuille, mikä takaa tapahtumien tilaamisen, johdonmukaisuuden ja toisintamisen.

Waveletin käyttöönotto on luonut avoimen, luvattoman ja johtajattoman lohkoketjun. Tämä on ehdoton nolla luottamus, jossa solmuja kannustetaan virtuaalipalkintojen avulla suojaamaan ja vahvistamaan verkkoa jatkuvasti.

Tämä on täydellinen toteutus johtaa supertietokoneeseen, jossa on miljoonia solmuja, jotka on rakennettu yksittäisistä laitteista, jotka on otettu käyttöön maailmanlaajuisesti. Tämä käyttötapaus edustaa vain yhtä monista uusista skenaarioista, joille protokolla voidaan ottaa käyttöön.

Vaikka rakenteilla on useita hajautettuja tietokonealustoja, Perlin tarjoaa itsensä rodun parhaana, jolla on pakottava visio. Itse verkko tuo kuluttajille jotain erityistä kyvyssä määrittää tehtävänsä suorittamiseen tarvittavat suorittimen ja RAM-muistin tasot.

Perlin-verkon tilastot

Perlinin verkkotilastot

Tämä on samantyyppinen nimitys, joka voidaan tehdä nykyisissä pilvipohjaisissa keskitetyissä järjestelmissä, kuten Microsoft Azure ja Amazon AWS EC2. Koska Perlin määrittelee käyttäjäresurssit kryptografisessa hajautusfunktiossa, on mahdollista sisällyttää tämä ominaisuus.

Ja koska ainutlaatuinen konsensusmekanismien perhe sallii alustan saavuttaa yli 30000 TPS ja 2-4 sekunnin lopullisuuden, Perlin Network tarjoaa suorituskykyä, joka on samanlainen kuin nykyiset keskitetyt pilvipohjaiset alustat.

Laskentatehon tarpeen kasvaessa Perlin-verkko lupaa kuluttajille vaihtoehtoisen ratkaisun, joka voi tarjota laajamittaista laskentatehoa, joka on sekä hajautettua että halvempaa kuin nykyiset tarjoukset.

Tämä antaa muille kuin vain yrityskäyttäjille mahdollisuuden käyttää valtavaa laskentatehoa. Se tarkoittaa, että startup-yrityksillä, tutkijoilla ja pienimuotoisilla kehittäjillä on kaikilla pääsy kohtuuhintaiseen laajamittaiseen tietojenkäsittelyyn.

Heikkoudet ja uhat

Kryptosfääri sisältää hyvän määrän DAG-pohjaisia ​​projekteja ja paljon hajautettuja laskentaprojekteja, ja niistä on joitain, jotka ovat kehityksessä Perlinin edellä. Mitkä projektit lopulta löytävät joukkomääritelmän, eivät riipu pelkästään ratkaisun laadusta, vaan myös ratkaisun markkinoitavuudesta sekä taloudellisesta vetovoimasta.

Kun tarkastelemme hajautettuja tietokonealustoja, Perlin voi pitää kiinni kilpailijoitaan vastaan. Yksi puute, jonka sen on korjattava, on kaivostyöläisten elinvoimainen tukikohta. Ilman kaivosryhmän suurta hyväksyntää Perlin ei ehkä onnistu.

Mainnetin puuttuminen tässä vaiheessa ei ehkä ole ihanteellinen, mutta Perlin pyrkii vapauttamaan sen pian IEO: n jälkeen. Heillä on tuki joillekin suurille ja voimakkaille organisaatioille, kuten Kansainvälinen kauppakamari ja Dubain kauppakamari.

Johtopäätös

Perlin näyttää olevan erittäin vankka projekti, ja todennäköisesti emme ole kuulleet siitä paljon, koska joukkue on keskittynyt markkinointiin Aasiassa, etenkin Kiinassa.

Verenmukainen DAG-tekniikka ja innovatiivinen Wavelet-konsensusmekanismi lupaavat hajautettua tietokonealustaa, toisin kuin muut tällä hetkellä kehitettävät. Oikealla työntämisellä joukkomuuntauksen tulisi olla saavutettavissa.

Tämä voima voi tulla Perlinin kumppaneilta, joilla on jo valtava kattavuus maailmanlaajuisesti, ja se voisi auttaa Perliniä näkemään suuren määrän yritysten adoptiota ilman tarvetta esitellä itseään suoraan jokaiselle.

Erinomainen johtoryhmä on toinen positiivinen perlinille, ja heidän yrittäjähenkisyytensä johtaessa projektia saimme nähdä lohkoketjun lopulta saavan joukkomuuntauksen, jota jokainen projekti on etsinyt.

Jos haluat pysyä ajan tasalla projektista, voit siirtyä heidän ilmoituksiinsa Sanoman kanava. Ja jos sinulla on kysyttävää joukkueelta, heillä on virallinen sähke ryhmä.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map