Nopeuttaa Blockchain-tapahtumia sirpaloitumisella

Yksi monista syistä, joiden vuoksi ihmiset ovat niin nousussa blockchain-tekniikassa, on se, että tapahtumat kirjataan muuttumattomaan kirjanpitoon, joka on 100% suojattu ulkoisilta toimijoilta. Tämä johtuu protokollien salausluonteesta.

Tämä hajautettu järjestelmä perustuu täysin protokollan ja vakiintuneen matematiikan tilaan keskitetyn rahoituslaitoksen sijaan, joka pitää kirjanpitopäiväkirjan ajan tasalla.

Lohkoketjun lupauksesta huolimatta on yksi iso ongelma, josta melkein kaikki puhuvat. Tämä on käsite “skaalautuvuus”. Toisin sanoen, voiko teknologia koskaan kasvaa niin suureksi ja tehokkaaksi, että se tarjoaa laillisen vaihtoehdon nykyiselle vallitsevalle tilalle.

Nykyiset haasteet

Yksi syy siihen, miksi kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia, ei käytetä siinä määrin kuin monet toivovat, johtuu transaktioiden nopeudesta. Maailmassa, jossa maksut vilkuilevat edestakaisin kiihkeästi, hidas tekniikka on pakko jättää taakseen.

Bitcoinin suhteen tämä on ollut kiistanalainen asia useita kuukausia, kun haettiin kohtuullista skaalausratkaisua. Tämä nousi Bitcoinin kanssa kesällä, jolloin vain noin 6 transaktiota oli tekemisissä sekunnissa (tps). Tämä joskus hidastui huomattavasti ruuhka-aikoina. Epäilemättä erillisen todistajan käyttöönotto on mahdollistanut hiukan nopeammat nopeudet, se on silti selvästi alan keskiarvoja pienempi.

Esimerkkinä on vain tarkasteltava yhtä suurista maksuprosessoreista, kuten PayPal ja Visa. Ensin mainittu käsittelee noin 120 tps, kun taas jälkimmäinen jopa 2000. Siksi, jos lohkoketjuilla on mahdollisuus korvata nämä maksutavat realistisesti, heidän on lisättävä liiketoimiensa nopeutta.

Osa ongelmasta on lohkoketjun takana olevassa todellisessa tekniikassa. Koska verkko on hajautettu ja sen on oltava 100% turvallinen salaus, se ei ole yhtä helppoa kuin keskitetyn maksuprosessorin skaalaus.

Nykyiset innovaatiot

Onneksi skaalaus on lukuisien kehittäjien mielessä. Esimerkiksi Ethereum-projekti julkaisi äskettäin Raidenin ja Plasmasin kaltaisia ​​projekteja, joiden avulla Ethereumin tapahtumien nopeus voisi pitkällä aikavälillä saavuttaa samanlaisen kuin Visa. Nämä ovat kuitenkin ketjun ulkopuolisia ratkaisuja, jotka eivät mene tekniikan ytimeen.

Ethereum Raiden -verkon siirtonopeudet

NEO (Antshares) tai “Chinese Ethereum” on myös ottanut käyttöön tekniikan, jonka avulla se voi lähettää tapahtumia noin 1000 tps nopeudella. Tämä tekniikka tunnetaan nimellä Bysantin vikatoleranssi.

Toinen kryptovaluutta, joka on kehittänyt tekniikkaa nopeammalle nopeudelle, on IOTA, jossa projekti väittää pystyvänsä nyt käsittelemään noin 500-800 tps. Sinulla on myös Ripple (XRP), joka on maksujen käsittelyyritys, joka käyttää Ripple-protokollaa rajatylittävien maksujen lähettämiseen (suora kilpailu SWIFT: lle). Ripplen siirtonopeus on tällä hetkellä noin 1500 tps.

Voi kuitenkin olla paljon tehokkaampi tapa kasvattaa tapahtumanopeutta huomattavasti vaarantamatta turvallisuutta tai muuttumattomuutta. Tätä prosessia kutsutaan “sirpaleeksi”. Itse asiassa Zilliqa-niminen yritys osoitti pystyvänsä käsittelemään noin 2488 tps.

Lohkoketjun sirpaleisuus

Lohkoketjun toiminnan luonne nykyään on noin yhteisymmärrys kaikkien verkon solmujen (tietokoneiden) joukossa. Näiden solmujen on päästävä yksimielisyyteen lohkoketjun nykytilasta vahvistamalla kaikki tapahtumat ja suorittamalla älykäs sopimus. Kaikkien verkon solmujen on sovittava tästä.

Blockchain-tekniikka voi hyödyntää tietokannoissa hyvin tunnettua käytäntöä. Sharding on käsite, jossa prosessit kulkevat rinnakkain ja jakamalla siten prosessointitehon verkon yli. Verkko on jaettu näihin pienempiin sirpaleisiin, jotka suorittavat oman pienemmän version konsensusprotokollasta. Tämä verkon sirpaloituminen ja rinnakkainen käsittely voivat nopeuttaa tapahtumia huomattavasti.

Sirpoutumisella on myös mittakaavan etuja. Mitä enemmän verkon sirpaleita on, sitä nopeammin käsittely on valmis ja sitä enemmän tehtäviä verkko voi suorittaa. Sekunnissa tapahtuneiden transaktioiden osalta tämä sirpaloituminen voi johtaa transaktioajan pitenemiseen, mikä voi lopulta peittää viisumin murto-osalla kustannuksista.

Realistiset tavoitteet

Vaikka sirpaloituminen on epäilemättä loistava ratkaisu skaalaushämärään, se aiheuttaa kuitenkin useita ongelmia, jotka on ratkaistava. Esimerkiksi kuinka ristikkäisviestintä toimisi ja miten tietyt toisen sirpaleen tietyt solmut voivat havaita väärät transaktiot toisessa?

Tällä hetkellä ajatus, että blockchain-sirpaleiden toivo on erittäin lupaava. Jos sirppaus todella tuo verkkoon vaaditun nopeuden, nykyinen pankkijärjestelmä kohtaa todellakin valtavan vihollisen. Sen avulla verkot voivat skaalautua tasolle, joka tarvitaan vaihtoehtoisen tilanteen luomiseksi.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me