Non-Fungible Tokens: Täydellinen opas NFT: iin

COVID-kriisin painonnousu jatkuu koko maailmassa, ja jokainen päivä ohittaa, talousnäkymät pahenevat. Huonot uutiset seuraavat huonoja uutisia: miljoonia muita työttömiä; lähtö on alhaalla; lainanotto on päättynyt, ja mikä pahentaa asiaa, ei ole selvää, milloin seuraava perintösarja saattaa johtua.

Silti, kuten minkä tahansa nimen arvoisen kriisin kohdalla, on aina hyötyviä. Paljon on kirjoitettu yrityksistä ja yksityishenkilöistä, jotka ansaitsevat rahaa näinä pimeinä aikoina, emmekä voi saada tarpeeksi lukea siitä, miten rikastua kuin koskaan, kun me kaikki istumme napsauttamalla tiensä läpi päivien.

Häviäjiä & Voittajat

Juuri tänään paljastettiin, että Mark Zuckerberg oli liittynyt yksinoikeuteen satavillamiljöörit klubi – tosiasia, joka onnistuu olemaan samanaikaisesti sekä yllättämätön että raivostuttava. Tässä huomautuksessa kehotan sinua olemaan katsomatta grafiikkaa, joka visualisoi Jeff Bezosin rikkaus. Se vain masentaa sinua.

Huolimatta Jeffin synkästä todellisuudesta, Mark ja heidän ystävänsä ansaitsevat rahaa, kun me muut meistä haudutamme, on valonsäteitä. Yksi näistä lähtee hajautetusta rahoitustilasta (de-fi). Vuoden 2020 alussa de-fiin oli lukittu noin 665 miljoonaa dollaria; luku on kasvanut 4,2 miljardiin dollariin. Kun usko valtavirran rahoitusjärjestelmiin heikkenee, yhä useammat meistä ovat siirtymässä vaihtoehtoihin.

Rich NFT

Rikkaat rikastuvat. Kuva Shutterstockin kautta

De-fi tarjoaa meille mahdollisuuden hallita omia salausvarojamme ja hyödyntää niitä mielestämme – kaikki pankkien ja muiden perinteisten lainanantajien ulottumattomissa. Voimme ottaa lainaa, toimittaa likviditeettiä korkojen ja kaupan ansaitsemiseksi, kaikki rahoitusalan ulkopuolella.

Hajautettu näkökulma katkaisee välittäjät (ja heidän mittavat leikkauksensa) ja antaa meille suuremman tuoton täydentämään lisääntynyttä hallintaa. Se on harvinainen ja tervetullut tapaus, kun pieni kaveri tulee esiin.

Asiat liikkuvat nopeasti lohkoketjun ja salauksen maailmassa. Monet meistä saattavat olla vasta alkamassa kiertää de-fi: n ominaisuuksia ja mahdollisuuksia, mutta toiset ovat paljon eteenpäin. Niille, jotka ovat avaruudessa uusia, voi tuntua siltä, ​​että parhaat de-fi-voitot on jo saavutettu.

Suurten de-fi-alustojen, kuten Aave ja Kava, arvo on noussut, kun rahaa kaatuu alalle, ja pienemmille sijoittajille voidaan antaa anteeksi ajatus, että juna on saattanut vetäytyä asemalta.


Defi Revolution

Hajautettu rahoituksen vallankumous. Kuva Shutterstockin kautta

Mutta toinen juna on vetämässä sisään, mikä tuo mukanaan vielä enemmän mahdollisuuksia hypätä kyytiin. Monien mielestä ei-vaihdettavissa olevat merkit ovat seuraava iso asia salausversiossa ja voivat auttaa siirtämään itsensä de-fi seuraavalle tasolle.

Jo nyt on joitain jännittäviä käyttötapauksia NFT: lle sekä uusia alustoja, jotka auttavat meitä hyödyntämään niitä. Mutta ennen kuin käsittelemme sitä, katsotaanpa tarkalleen mitä NFT: t ovat ja miten ne toimivat.

NFT: t: Aloittelijan opas

Selitettäessä NFT: itä on ehkä parasta aloittaa puhumalla niiden napaisesta vastakohdasta. Pysyvät varat ovat jotain, jota kohtaamme päivittäin käyttämiemme fiat-valuuttojen kanssa. Joten esimerkiksi yksi Yhdysvaltain dollari on kuin jokainen muu Yhdysvaltain dollari siellä.

Lompakon lompakko on täsmälleen saman arvoinen kuin sinun ja molemmat ovat täysin vaihdettavissa. Nämä dollarit, kuten kaikki muutkin olemassa olevat dollarit, ovat siten vaihdettavissa. Myös kryptovaluutat ovat vaihdettavissa: bitcoin on bitcoin on bitcoin.

Syttymätön selitetty

Säilyvyys & Aineellisuus selitetty. Kuva Lähde

Siksi ei-vaihdettavissa oleva omaisuuserä on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, eikä sitä voida helposti vaihtaa toisen kanssa. Otetaan esimerkkinä kirja. Takaisin vuonna 1998, John Paul Getty Jr maksoi 7,5 miljoonaa dollaria (11,5 miljoonaa dollaria tänään) Geoffrey Chaucerin The Canterbury Talesin ensimmäisestä painoksesta. Ei kaikkien ajatus pienestä kevyestä lukemisesta, vaan kukin omasta.

Kun katsoin Amazonia juuri nyt, kallein saatavilla oleva kappale oli ”deluxe gift edition”, vähittäismyynti 14,95 puntaa (19,57 dollaria). Nopea laskelma kertoo minulle, että voin rauhoittua ja lukea Bathin vaimon ja Millerin tarinoita aivan kuten edesmennyt herra Getty on voinut tehdä, maksanut 11 499 980,43 dollaria vähemmän sen ilosta kuin hän.

Tässä on se, että vaikka kopioni Chaucer’s page-turnerista saattaa sisältää samaa materiaalia kuin ensimmäinen painos, ne eivät ole selvästi vaihdettavissa. Yksi on harvinainen ja arvokas pala Englannin kirjallisuushistoriasta, toinen on sarjatuotettu kovakantinen kirje, jonka Bezosin käsimiehet toimittivat ovelleni. Jos haluaisin kääntyä ylös ja yrittää vaihtaa toisen toiseen, niin on todennäköistä, että löytäisin itseni vankilasta, jossa on paljon aikaa lukemiseen. Molemmat kirjat eivät ole vaihdettavissa.

Cryptokitty-esimerkkejä

Jotkut eksoottisista lemmikkeistä, jotka ovat tarjolla Cryptokittiesissä

Ehkä tässä vaiheessa olet edennyt luonnollisesti The Canterbury Talesista CryptoKitties-ilmiö. Viimeksi mainittu on tällä hetkellä tunnetuin esimerkki salausalueen NFT: stä. Tämän rehellisesti hämmentävän trendin mukaan käyttäjät maksavat digitaalisten kissojen ostamisesta, myymisestä, kasvatuksesta ja mukauttamisesta.

Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja jotkut vaihtavat omistajaa suuriin summiin, mikä todistaa sanan, että tyhmä ja heidän rahansa ovat pian erossa. CryptoKittiesin kehitti Axiom Zen Ethereum-lohkoketjussa, ja siitä tuli niin suosittu, että joulukuussa 2017 se melkein koko verkon pysähtyi.

Onneksi NFT: n kannattajille heidän potentiaalinsa ulottuu paljon enemmän kuin digitaalisen kissapallon kirkkaanvärinen hulluus. Ennen kuin tarkastelemme näitä tarkemmin, kannattaa vilkaista kahta erityyppistä NFT: tä siellä.

Tunnustyypit

Olet luultavasti perehtynyt ERC-20-rahakkeisiin – Ethereum-pohjaisiin resursseihin, jotka on luotu älykkäillä sopimuksilla ja jotka voidaan lähettää ja vastaanottaa. Monet suositut kryptovaluutat käyttävät ERC-20-standardia, mukaan lukien Basic Attention Token, 0x, EOS, Augur ja TRON. Nämä ovat tietysti kaikki vaihdettavissa olevat rahakkeet.

Ei-vaihdettavissa olevilla tunnuksilla on kaksi erilaista liikkeeseenlaskustandardia. Ensimmäinen ja suosituin on ERC-721. Rakkaudella kerätyt Cryptokitties ovat periaatteessa ERC-721-rahakkeita. Sitten on monipuolisempia ERC-1155-rahakkeita. Nämä mahdollistavat sekä ei-vaihdettavan että vaihdettavan liikkeeseenlaskun ja ovat tällä hetkellä yleisimpiä blockchain-peleissä.

Fortnite vBucks

Jotkut arvokkaat Fortnite vBucks. Kuva kautta PC-pelit

Jos olet joskus pelannut Fortnitea, tunnet hankkimasi aseet ja asut, jotka eivät ole vaihdettavissa. Mutta pelillä on myös oma äidinkielensä (V-taalaa), jonka avulla voit tehdä näitä pelin sisäisiä ostoksia.

Nämä V-taalat ovat vaihdettavissa olevia omaisuuseriä, joita ERC-1155-standardi voi tukea muiden kuin vaihdettavissa olevien kanssa. ERC-1155 antaa kehittäjille olennaisesti paljon suuremman joustavuuden.

NFT: t markkinoilla

Olemme nähneet, kuinka NFT: t toimivat lähinnä digitaalisina keräilyesineinä. Ja koska ne on annettu blockchainille, niillä on useita etuja muihin ei-vaihdettavissa oleviin varoihin, kuten harvinaisiin kirjoihin tai taideteoksiin.

Niitä ei voida väärentää, jäljentää tai tulostaa pyynnöstä, ja niillä on samat omistusoikeudet ja pysyvyystakuut, jotka löydät Bitcoinista. Tämän seurauksena ne voivat toimia paljon vähemmän raskaana varallisuuden varastona kuin monet heidän fyysisistä vastaavistaan.

NFT-markkinoiden volyymi on jo ollut alusta lähtien yli 100 miljoonaa dollaria ja se kasvaa nopeasti. Suuri osa sen painopisteestä on tällä hetkellä blockchain-peleissä ja niiden sisältämissä mahdollisuuksissa, mutta muut alustat käyttävät tekniikkaa ja mahdollisuudet avautuvat.

NFT: t ja Defi

DeFi: llä on rajoitus siinä, että se rajoittuu kryptovaluutta-alueeseen. Kaikki sen tarjoamat palvelut pyörivät salakirjoituksen ympärillä – otetut lainat, korot ja tehdyt kaupat tehdään salausvarojen hyödyntämisellä. NFT: t tarjoavat mahdollisuuden laajentaa DeFin toiminta-aluetta kaikkialle ja tuoda tosielämän omaisuutta peliin.

Yksi foorumi, joka on perustettu tämän toteuttamiseksi, on Tinlake, tämä arvopaperistaminen Dapp Ethereumilla antaa sijoittajille ja lainanottajille mahdollisuuden rahoittaa omat omaisuuseränsä. Se tehdään avoimilla älykkäillä sopimuksilla, jotka integroituvat helposti DeFi-ekosysteemiin.

Lyhyesti sanottuna yritykset, jotka etsivät rahoitusta tai kassavirtaa reaalimaailmasta, voivat tarjota varoja vakuudeksi. Sitten Tinlake tunnistaa nämä varat ja tuo ne ketjuun ei-korvattavina rahakkeina.

Kuinka Tinlake toimii

Kuinka Tinlake toimii. Kuva Tinlaken kautta

Kääntöpuolella sijoittajat pääsevät uuteen omaisuusluokkaan, joka voi olla aiemmin ollut ulottumattomissa. Pankit pidetään poissa kuvasta koko matkan.

Älykkäät sopimukset, joita Tinlake käyttää, yhdistävät reaalimaailman omaisuutta edustavat NFT: t. Nämä poolit keräävät sitten varoja DAI: n kaltaisissa vakiomallisissa rahastoissa laskemalla liikkeeseen vaihdettavia rahakkeita osakkeina poolien tuotoista. Nämä rahakkeet ovat korollisia ja ne ovat riskimerkkejä (TIN) ja tuottomerkkejä (DROP). Molemmat merkit poltetaan, kun rahoitus maksetaan.

Tinlake sisältää paljon enemmän kuin mitä tässä artikkelissa on, mutta se tarjoaa pohjimmiltaan pääsyn NFT: lle de-fi-tilaan, josta on valtavia etuja molemmille. Yritykset voivat käyttää alustaa kerätä pääomaa, saada ennakkoja kassavirrasta tai saada reaalimaailman varoja, kun taas sijoittajat voivat hajautua uusiin omaisuuslajeihin, jotka hyödyntävät NFT: tä.

Blockchain-pelit

Tämä ala on tällä hetkellä hallitseva NFT-projekti rankingissa, Pelien sisäiset keräilyesineet muodostavat merkkien ensisijaisen käytön. Kuten Fortniten kohdalla olemme nähneet, tällaiset keräilyesineet ovat valtava osa pelaajien houkuttelevuutta, ja ERC-1155-rahakkeiden käyttö mahdollistaa myös alkuperäisten tunnusten käytön.

Molemmilla on tärkeä rooli sellaisten pelien luomisen ja ylläpitämisen kannalta, joita tällaiset pelit näyttävät luovan. Mitä syvällisempi kokemus pelaajalle on, sitä enemmän he todennäköisesti pelaavat peliä.

Monet näistä peleistä ovat ottaneet jo olemassa olevat tiedostomuodot ja päivittäneet ne blockchain-aikakauteen. Kun aikoinaan lapset vaihtoivat jalkapallokortteja leikkikentällä (huokaus), nyt he voivat tehdä niin blockchainissa käyttämällä Sorare.

Sorare Blockchain -kortit

Joitakin Soraren Blockchain-kortteja. Kuva Soraren kautta

Täällä kortteja voi ostaa ja myydä, sekä asettaa toisiinsa virtuaalikilpailuissa ja päivittää kauden ja pelaajien tilastojen edetessä. Siellä on myös paljon muita kaupankäyntikorttipelejä, mukaan lukien Sopimuspalvelija ja Jumalattomat ketjut, jotka kaikki tarjoavat muunnelmia aiheesta.

Virtuaalimaailma on erityisen edustettu Hiekkalaatikko, Decentraland, Somnium Space ja Salausvoxelit kaikki tarjoavat käyttäjille paikkoja ostaa maata, rakentaa imperiumeja ja nähdä heidän virtuaalivarojensa arvon nousevan, jos heillä on taito.

Näissä peleissä omistama maa voitaisiin vuokrata mainostajille, alkuperäisen omistajan säilyttäessä omistusoikeuden koko ajan, kun taas nahat ja aseet voivat tulla myös kerättäviksi. Jälleen tällä kyvyllä saada pelin sisäisiä ostoksia arvon kertymään ajan myötä on suuri merkitys itse pelimaailman rakentamisessa ja pelaajien pitämisessä ekosysteemissä.

CryptoKittiesin rinnalla istuu toinen iso digitaalinen lemmikkialusta muodossa Axie Infinity. Lähtökohta on samanlainen: osta digitaalinen olento (nimeltään Axie), muokkaa sitä ja aseta se muiden pelaajien vastaavaksi.

Axie ääretön vaiheet

Vaiheet Axie Infinityn käytön aloittamiseen. Kuva Axie Infinityn kautta

Kuten Sorare tuo jalkapallokortteja 2000-luvulle, niin Axie Infinity on luonnollinen edistysaskel niistä Tamagotchi- ja Digimon-ihmisistä, jotka olivat kerran niin pakkomielle. NFT: t ovat maagisia ainesosia, jotka mahdollistavat tämän edistymisen.

On myös syytä muistaa, että maailmanlaajuinen peliyhteisö on miljardeja, joten myös NFT: n valtava potentiaalinen markkinat voivat avautua. Kun nämä pelit täällä ja muut heidän jälkeensä seurauksena saavat käyttäjiä ja pitoa, on täysin mahdollista kuvitella markkinoiden kasvavan räjähdysmäisesti lähitulevaisuudessa.

Blockchain-art

Jos katsomme uudelleen suosituimpien NFT-projektien taulukkoa, näemme myös useita alustoja, jotka on omistettu digitaalisen taiteen luomiseen, keräämiseen ja kauppaan blockchainissa.

Projektit, kuten Erittäin harvinainen (numero kaksi rankingissa kirjoitushetkellä), MakersPlace ja Tunnettu alkuperä kaikki mahdollistavat taiteilijoiden myydä teoksiaan digitaalisessa muodossa – oletettavasti jumalanpalvelus nykyisissä olosuhteissa. Lohkoketju tekee näistä kappaleista muuttumattomia ja siten kerättäviä, kun taas NFT: t edustavat itse teoksia.

Digitaalisen taiteen markkinat

Jotkut tilastot digitaalisista taidemarkkinoista. Lähde: Superrare

Laajempi vaikutus tekijänoikeuksien haltijoihin on selvä. NFT: t tarjoavat heille mahdollisuuden kaupallistaa tuotoksensa edelleen samalla, kun samalla suojataan sen luvattomalta jäljentämiseltä. Voima palautetaan luojien käsiin.

Blockchain-verkkotunnukset

Toinen merkittävä NFT-projektiin liittyvien alustojen ryhmä koskee blockchain-verkkotunnuksia, niiden lisensointia ja jakelua. Niille teistä, jotka eivät ole lukeneet aikaisempaa kirjoitustani tästä nousevasta omaisuusluokasta, nämä ovat helposti luettavia korvikkeita pitkille ja sekaville digitaalisen lompakon osoitteille, jotka voivat toimia myös maksuyhdyskäytävinä.

Joten jos sinulla on sivusto, joka tarjoaa tuotetta tai palvelua, voit pyytää salausmaksujen lähettämistä suoraan sivustosi osoitteeseen. Esimerkiksi Coinbureau.crypto. Tämä korvaa tarpeen kopioida ja liittää lompakon osoitteita (käytäntö, joka on alttiina hyökkäyksille) ja helpottaa maksujen lähettämistä ja vastaanottamista koko liiketoiminnalle.

Blockchain Domain NFT

Blockchain-verkkotunnuksen edut. Kuva pysäyttämättömien verkkotunnusten kautta

Blockchain-verkkotunnus tekee myös verkkosivustostasi sensuuriresistentin, koska sen yksityiset avaimet tallennetaan lompakkoon, johon avaimet ovat vain sinulla. Kukaan kolmas osapuoli ei voi puuttua sivustoon tai poistaa sitä käytöstä ilman näitä yksityisiä avaimia.

Vanha järjestelmä, jolla verkkotunnusrekisterinpitäjät pystyivät kaatamaan verkkosivustoja, näyttää räikeältä. Tämän edut ovat selvät: hallitukset eivät voi estää sananvapautta ja sen seurauksena ihmisillä on paljon paremmat mahdollisuudet saada tietoa.

Suuret pelaajat ovat täällä Ethereumin nimipalvelu ja Pysäyttämättömät verkkotunnukset, molemmat sijoittuvat erittäin hyvin NFT-projektitaulukkoon. Blockchain-verkkotunnuksia voidaan tietysti ostaa ja myydä kuten mitä tahansa muuta omaisuutta, mikä antaa ennakoiville mahdollisuuden ansaita rahaa. Vuonna 2018 CryptoWorld.com myi yksi tällainen henkilö 195 000 dollaria.

Tulevaisuus

NFT: t ovat vasta alkamassa ja niiden mahdolliset käyttötapaukset kehittyvät jatkuvasti. Niitä voitaisiin käyttää ylimääräisenä turvallisuustasona KYC-tarkastuksissa, koska NFT: t voivat edustaa ja vahvistaa ihmisten henkilöllisyyden ja valtakirjat.

Lippujärjestelmiä voitaisiin mullistaa tunnistamalla lippujen ero: loppujen lopuksi teatterilippu, jonka avulla haltija voi istua eturivissä, eroaa lipusta, joka pysäköi ne pylvään taakse ympyrän takaosaan. Toimitusketjut alkavat jo tutkia mahdollisuuksia, joita blockchain ja NFT tarjoavat, ja toimittajilla ja kuluttajilla on valtavasti potentiaalista hyötyä kaikkialla.

NFT: itä käyttävät projektit edustavat toisen lohkon alkua lohkoketjussa ja salauksessa. Kun heidän omaksumisensa laajenee, myös heidän potentiaaliset käyttötarkoitukset laajenevat, mikä tekee niistä kiehtovan mahdollisuuden niille, jotka haluavat tunnistaa uusia kasvualueita. De-fi: llä on vielä paljon tekemistä ja sen potentiaali on valtava, varsinkin kun NFT: itä tarkastellaan yhdessä.

On helppo pettyä, kun luet valtavan rikkauden, jonka kourallinen yrityksiä ja yksityishenkilöitä pystyy rakentamaan tällaisina aikoina. Mutta blockchain-tekniikan räjähdys ja sen tarjoama rajaton potentiaali tarkoittaa, että on toivoa niille meistä, joilla ei ole miljardeja dollareita pankissa.

Uusia rajoja avautuu ja tarjoaa uusia sijoitus- ja palkkamahdollisuuksia, joita tietämyksemme ihmiset voivat hyödyntää. NFT: t ovat uusin ja yksi mielenkiintoisimmista näistä rajoista, ja niiden kehitys tulevina vuosina on kiehtovaa katsella.

Yhtä hyvin, jos odotamme edelleen perimisen paluuta.

Esitelty kuva Shutterstockin kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map