NavCoin (NAV) -katsaus: projekti, joka yrittää yksinkertaistaa salausta

Tietosuojakolikoiden on tarkoitus olla nimettömiä ja helppokäyttöisiä, ja juuri sitä NavCoin väittää olevansa.

Vaikka kiinnostus NavCoinia kohtaan on uusi viime aikoina, se on itse asiassa melko vakiintunut projekti. Se lanseerattiin vuonna 2014, joka oli kauan ennen viimeaikaisten kriittisten valuuttojen aaltoa, joka on tullut markkinoille. Se on myös melko tunnettu siitä, että yhteisö ajaa sitä voimakkaasti.

Onko sillä kuitenkin tarvetta korvata joitain uudempia rahakkeita?

Tässä täydellisessä NavCoin-katsauksessa sukelamme kolikoon perusteellisesti analysoimalla niiden tekniikkaa, tiimin jäseniä ja laajempaa ekosysteemiä. Tarkastelemme myös NAV-tunnusten käyttöä ja pitkän aikavälin mahdollisuuksia yleiseen käyttöönottoon.

Mikä on NavCoin?

NavCoin perustettiin vuonna 2014 ennen nykyistä salausvaluuttaaalloa, se syntyi ilman esikaivoksia tai ICO: ta, ja se on myös kestänyt aikaa. Se liikkuu edelleen omassa tahdissaan, ja vuosien varrella se on nähnyt ominaisuuksia, parannuksia ja päivityksiä kooditietokantaansa. Sen ja omistautuneen tiimin ansiosta NavCoin jatkaa kasvuaan jatkuvasti.

Mikä on NavCoin

NavCoinin pääominaisuudet. Lähde: NavCoinin kotisivu

Jatkuva kasvu ei tietenkään ole antanut sen pysyä ajan tasalla suosittuihin yksityisyyden suojaan keskittyvien kolikoiden, kuten Monero, DASH ja Zcash, nykypäivän satoon. Kaikki kolme ovat ohittaneet NavCoinin rahoituksen ja käyttöönoton suhteen, mutta NavCoin on viime aikoina saavuttanut uuden painopisteen käyttäjäkokemukselle, suunnittelulle ja käytettävyydelle. NavCoin haluaa tulla yksinkertaisten, nopeiden ja yksityisten tapahtumien defactoksi.

NavCoin rakennettiin Bitcoin Core -koodiin, mutta kehittäjät tekivät useita muutoksia. Yksi tällainen muutos oli aliketjun lisääminen päälohkoketjuun. Tämä alaketju nimettiin NavTechiksi ja se mahdollistaa tapahtumien sekoittamisen ja nimettömyyden NavCoin-lohkoketjussa. NavCoin syrjäytti myös Bitcoinin todistuksen työalgoritmista ja osoitti todistuksen panoksesta. Ja kehittäjät tekivät NavCoinista paljon nopeamman ja halvemman verrattuna Bitcoiniin.

Skaalautuvuus & Nopeat tapahtumat

Alusta lähtien NavCoin on nähnyt nopeita tapahtumia yhtenä vahvuuksistaan. Verrattuna Bitcoinin 10 minuutin lohkoaikoihin, NavCoinilla on estovahvistuksia 30 sekunnin välein. Se on jopa nopeampi kuin 2 minuutin Monero-vahvistukset ja 2,5 minuutin Zcash-vahvistukset.

Se on myös nopeampi kuin 2,5 minuutin Dash-vahvistukset, mutta Dash ylittää sen masternodeillaan, jotka mahdollistavat välittömät tapahtumat. Siitä huolimatta NavCoin on ylivoimaisesti nopein kaikista yksityisyyden kolikoista.

NavCoin-skaalautuvuus & amp; Nopeus

NavCoin-skaalautuvuus & Nopeus

Ja käyttäjät eivät maksa enemmän nopeasta tapahtumanopeudesta. Vaikka Bitcoin ja Ethereum ovat kamppailleet nousevien kaivosmaksujen kanssa, NavCoin näkee vain 0,0001 NAV: n tavallisen kauppamaksun. Yksityiset, salatut tapahtumat maksavat enemmän, mutta niitä ei vaadita.

Skaalautuvuus on aina ollut tärkeää NavCoin-tiimille, ja he siirtyivät todistamaan panoksensa NavCoinin varhaisessa iässä tukemaan skaalautuvuutta. Lisäksi yhteisö on hyväksynyt ja aktivoinut SegWitin lohkokoon pienentämiseksi. Tulevaisuudessa NavCoin odottaa toteuttavansa jotain Lightning Network -verkkoa vastaavaa, mikä siirtää joitain tapahtumia ketjun ulkopuolelle ja tarjoaa välitöntä selvitystä.

NavCoin on tuntematon ja jäljittämätön

NavCoinia on kuvattu yksityisyyden kolikoksi alusta lähtien, mutta yksityisyyttä ei lisätty haitallisista tai laittomista syistä. Itse asiassa NavCoiniin lisätty yksityisyys ja jäljittämättömyys ovat itse asiassa minkä tahansa valuutan tärkeä piirre. Näillä ominaisuuksilla varustetusta valuutasta tulee helposti vaihdettavissa, koska sen historiaa ei voida jäljittää, mikä pitää kaikki NAV-tunnukset yhtä arvokkaina, aivan kuten fiat-valuutan historiaa ei voida jäljittää.

Vaikka nimettömät tapahtumat ovat mahdollisia NavCoinin kanssa, niitä ei vaadita. Nimettömät tapahtumat eivät ole edes NavCoinin vakiona. Käyttäjien on tehtävä valinta anonyymin tapahtuman ottamiseksi käyttöön. Kun he tekevät, nimettömällä tapahtumalla ei ole enää mitään yhteyttä lähettävään lompakkoon tai lähettävään IP-osoitteeseen lohkoketjussa.

NavCoin Private Send

Alaketjujen käyttö yksityisten tapahtumien lähettämiseen. Kuvan lähde: Nav-kolikkoblogi

Nimetön tapahtuma mahdollistettiin lisäämällä NavTech-alaketju. Anonyymit tapahtumat lähetetään tosiasiallisesti salattujen tapahtumien kautta NavTech-alaketjussa, johon liittyy useita kerroksia salausta ja tapahtuman sekoittamista.

Kun tapahtuma on täysin nimettömänä, maksu lähetetään vastaanottajalle merkintätilasta, jota hallinnoi NavTech-alaketju. Viime kädessä vastaanottaja ei saa samoja tunnuksia, jotka lähetettiin alun perin.

Tämä yhdistelmä sekoittamista, kerrostettua salausta ja hallittua tunnussarjaa antaa yksityisyyden ja nimettömyyden NavCoinille. Se varmistaa, että tapahtumia ei voida seurata määränpäähänsä, jos lähettäjä niin toivoo. Ja NavTech-tiimi jatkaa yksityisyyden suojatoimenpiteiden tutkimista varmistaakseen, että NavCoin pysyy yksityisenä, nopeana ja helppokäyttöisenä kolikkona.

NavCoinin Valence-projekti

NavCoin pyrkii myös lisäämään ominaisuuksia, jotka tekevät siitä muutakin kuin vain valuutan. Yksi näistä hankkeista on nimeltään Valence Project. Se aikoo käyttää NavTech-alaketjua lisäämään monia erityyppisiä toimintoja, joista ensimmäinen on ensimmäisen anonyymin alustan lisääminen hajautetuille sovelluksille.

Yksi suuri ero Valencen ja muiden dApp-alustojen välillä on, että Valencelle ei käytetä virtuaalikonetta. Sen sijaan, että kehittäjät koodaisivat ympäristössä, joka on isännöity lohkoketjussa, Valence antaa kehittäjille mahdollisuuden koodata suoraan lohkoketjuun.

NavCoin Valence -alusta

NavCoinin yksityinen lähetystoiminto lompakossa. Kuvan lähde: NavCoin-blogi

Tämän tyyppiseen toteutukseen liittyy monia turvallisuuskysymyksiä, ja kehitystiimi tajuaa, että niihin kaikkiin on puututtava. Valence toimii eri lohkoketjussa kuin NavCoin, mutta nämä kaksi ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

Valencen yksityiskohdat ovat tässä vaiheessa rajalliset, eikä projektille ole konkreettista julkaisupäivää. Se ei ole yllättävää, koska se on valtava haaste, ja kehitystiimillä on monia asioita, jotka on kohdattava ja selvitettävä ennen lopullisen ratkaisun löytämistä. Jos joukkue pystyy vetämään Valencen pois, sen tulisi tarjota ainutlaatuinen ratkaisu hajautettuihin sovelluksiin.

Todiste vaarnan louhinnasta

Monet varhaisista kryptovaluutoista käyttivät työtodistusta yksimielisyyteen perustuvana menetelmänä, mutta NavCoin-tiimi siirtyi nopeasti todistukseen vaarnan louhinnasta ja oli yksi ensimmäisistä kryptovaluutoista, jotka tekivät niin. Todistuksella vaarnan louhinnasta NAV-merkkien haltijat asettavat tai panostavat osan tai kaikki omistuksestaan ​​lohkon vahvistamiseksi.

Jos verkko vahvistaa luoman lohkon, panostava henkilö saa palkkion. Jos kuitenkin vahvistat vilpillisiä tapahtumia sisältävän lohkon, todistus panoksen algoritmista voi viedä panoksesi. Tämä kannustaa lohkon luomista ja hyvää käyttäytymistä.

NavPI Staking

NavCoinin käyttäminen NavPI Raspberry Pi: n kanssa. Kuvan lähde: NavTech-palvelimet

NavCoin antaa kolikoille panostaville mahdollisuuden ansaita 5% korkoa, mutta yksi vaatimus on, että käytät panostussolmua verkossa. Tämä saavutetaan lataamalla ja suorittamalla NavCoin-ydinasiakas ja asettamalla haluamasi NAV-määrä. On myös mahdollista ostaa Vadelma Pi ja asettaa se suorittamaan panostussolmua. Tätä asiakasta kutsutaan nimellä NavPi ja se on tyylikäs ratkaisu solmun panostamiseen ja käyttämiseen. Se on myös paljon energiatehokkaampi ja se on aina päällä.

NAV-tunnus

NAV-tunnus julkaistiin vuonna 2014, ja se käytti elämänsä kaksi ensimmäistä vuotta kauas alle 0,01 dollaria. Se alkoi nousta elokuussa 2016, ja syyskuuhun mennessä se oli yli 0,05 dollaria. Se kävi kauppaa ylös ja alas 0,025-0,05 dollaria seuraavien kuuden kuukauden ajan, ja huhtikuussa 2017 alkoi kiivetä uudelleen.

Tällä kertaa syyskuussa 2017 tapahtui valtava piikki, joka nosti NAV: n kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 1,72 dollariin, jota seurasi vetäytyminen marraskuuhun, jolloin NAV-tunnus nousi yhteen laajempien salausmarkkinoiden kanssa ja saavutti 4,21 dollaria tammikuun puolivälissä 2018. sitten se on ollut tasaisesti alhaisempi muun salausmarkkinan rinnalla, ja sen kauppa 30. lokakuuta 2018 on 0,363939 dollaria.

Yksi asia, joka on pidettävä mielessä, on se, että NAV-verkko on pieni, jopa lähes viiden vuoden olemassaolon jälkeen. Vain 1000 lompakossa on 92% kaikista NAV-rahakkeista ja 72% kaikista rahakkeista on vain 100 lompakossa.

Binance NAV

Rekisteröidy Binancessa ja osta NAV-tunnuksia

Noin 95% koko kaupankäyntimäärästä on Binance-pörssissä. Voit myös ostaa NAV-rahakkeita Bittrex Exchangesta ja Poloniexista, ja Upbitilla on hyvin pieni kauppavolyymi. Lisäksi voit ostaa NAV-tunnuksia suoraan NavCoin-verkkosivustolta luottokortilla. NavCoinilla on sopimus Changellyn kanssa auttaakseen fiat-ostoissa ja kolikoiden vaihdoissa.

NAV-rahakkeiden tallentamiseen tarvitaan NAV-lompakko, jonka voit ladata viralliselta NavCoin-verkkosivustolta tässä. Virallisen NAV Core -lompakon lisäksi niillä on linkkejä useisiin muiden valmistajien lompakkoihin, joita voidaan käyttää NAV: n tallentamiseen.

Niiden, jotka ovat kiinnostuneita ansaitsemisesta NAV: n avulla, on ladattava Nav Core -lompakko, joka on saatavana Windowsille, MacOS: lle, Linuxille ja Raspberry Pi: lle. Jos tarvitset vain kevyen lompakon, voit käyttää myös NavPay-sovellusta, joka on saatavana sekä mobiili- että verkkoversiona.

NavCoin-tiimi

NavCoinin takana oleva tiimi on yhdistetty nimellä Encrypt S Ltd ja projekti on avoimen lähdekoodin projekti, johon kuka tahansa voi osallistua. Tämän vuoksi Navcoinin takana on melko suuri ja aktiivinen tiimi.

Kehitystiimi on itse asiassa niin aktiivinen, että yleensä julkaisee uusia päivityksiä projektiin viikoittain. Äskettäin he julkaisivat NavCoin-version 4.4.

Perustaja ja projektin johtava kehittäjä on Craig MacGregor ja Encrypt S Ltd. on rekisteröity blockchain-kehitysyhtiöksi Uudessa-Seelannissa.

NavCoin on tehnyt itsestään yhden helpoimmin ymmärrettävistä kolikoista, jolla on yksi kauneimmista käyttöliittymistä. Tämä kaikki johtuu markkinointi- ja luovasta tiimistä, joka on erinomainen viestinnässä, tyylissä ja brändäyksessä. Yksi elementti, josta monet projektit ovat jääneet väliin, on käytettävyys, mutta NavCoin on ottanut tämän elementin erittäin vakavasti asettamalla ne kauas monien muiden kolikoiden käytettävyydestä.

Mukautettu OpenAliasilla

NavCoin on yksi harvoista hyväksytyistä hankkeista OpenAlias jotta käyttäjät voivat mukauttaa lompakkojaan luomaan sähköpostiosoitteen NAV: lle. Tämä on yksi käytettävyyselementeistä, joka erottaa NavCoinin muista projekteista.

Palvelu on rakennettu maailmanlaajuisen DNS-palvelun päälle, jotta verkkotunnus voidaan muuntaa kryptovaluuttaosoitteeksi, mikä tekee maksun lähettämisestä helpompaa kuin koskaan.

Johtopäätös

NavCoin ei ole vanhin kryptovaluutta, mutta se on ollut noin useimpia pidempään, ja se vain jatkaa halailemista ja edistyy tasaisesti. Se on luonut mielenkiintoisen projektin yksityisyystilaan ja pyrkii jatkuvasti parantamaan yksityisyyttä. Yksi tapa tehdä se on kehittää ensimmäinen tuntematon dApp-alusta.

Jotenkin he ovat edelleen vähän tunnettua yksityisyyden kolikkoa, toiset, kuten Monero ja Dash, ohittavat heidät helposti käyttöönoton ja markkina-arvon suhteen. Tämä voi tarkoittaa, että projektilla on paljon arvoa ja että joskus he saavat kiinni ikäisistään, kun he parantavat edelleen yksityisyystekniikoitaan ja blockchaininsa kehitystä.

Esitelty kuva NavCoinin kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me