Mt Gox Redux: Kiista jatkuu

Mt Gox – Pelkkä nimi voi aiheuttaa pahoinvoinnin ja inhon aaltoja bitcoin-kohtaukseen osallistuvien mielessä noin vuonna 2014. Sitä ei nimetty vuoren mukaan, vaan sen sijaan lyhenne sanoista “Magic the Gathering Online Exchange”. kiistassa ja skandaalissa, joka jatkuu vielä tänäkin päivänä.

Nyt kuohunnan keskellä olevat kaksi miestä, Mark Karpeles ja Peter Vessenes, ovat jälleen tulipalon alla, kun oikeusjuttu kehittyy.

Lyhyt kertauskurssi Mt Gox -tapauksesta

Mt Goxin todellinen tarina on riittävän monimutkainen täyttämään useita Sota ja rauha -kokoisia määriä, mutta keskustelemme ennen tapahtuman perustietoja tapahtumasta.

Sivusto oli jossain vaiheessa ainoa suurin bitcoin-pörssi maailmassa. Se oli mukana melkein jokaisessa bitcoin-kaupassa huipussaan, ja miljoonat bitcoinit talletettiin ja siirrettiin vaihdon kautta. Jossain vaiheessa ennen vuotta 2012 vaihto oli hakkeroitu ja bitcoin poistettiin tasaisesti ja varkain. Tämä seurattiin myöhemmin henkilölle nimeltä Alexander Vinnik.

Huonon hallinnon ja turvallisuuskysymysten puuttumisen vuoksi Mt Goxista tuli nopeasti maksukyvytön ja suljettu. Nykyään useille sijoittajille (tai luotonantajille, kuten heitä usein kutsutaan) on uskomaton rahasumma.

Kiista jatkuu

Tämän vuoden heinäkuussa entinen Mt Goxin toimitusjohtaja Mark Karpeles otti Tokion oikeussalissa kantaa julistaakseen syyttömyytensä petoksesta ja tietojen manipuloinnista..

Vuonna 2015 Karpeles pidätettiin petoksesta. Palan mukaan ilmestyi osoitteessa phys.org, Karpeles voi joutua jopa viiden vuoden vankeuteen tai niukkaan 4000 dollarin sakkoon. Entistä toimitusjohtajaa syytetään jopa 341 miljoonan jenin (noin 3 miljoonaa dollaria) henkilökohtaisesta taskuamisesta.

Peter Vessenes kynsi käteistä

Vaikka Mt Goxin häpeällisellä toimitusjohtajalla Mark Karpelesilla on omat ongelmansa tuomioistuimessa, CoinLabin toimitusjohtaja Peter Vessenes on sotapäivällä palkkapäivänä 158 miljoonaa dollaria. Luottaen useisiin sopimuslausekkeisiin (joiden jotkut kieltävät pätevyyden), monet Mt Goxin uhrit pelkäävät, että Vessenes pyrkii henkilökohtaisesti repäisemään investointinsa, jotta hänen omat taskunsa voidaan yhdistää edelleen digitaaliseen kultaan.

Teknologian asianajaja Daniel Kelmanin mukaan, joka on epävirallisesti ottanut asian käsiteltäväksi, Vessenes toimii tarkoituksellisesti hämäränä ja tekee itsekkäitä laillisia liikkeitä varmistaakseen ansaitsemattoman osan Mt Gox -tuotteista. Aiemmin tänä vuonna Kelman tarjosi Vessenesille mahdollisuuden tulla puhtaaksi julkisen keskustelun muodossa. Vessenes laski.

Näevätkö Mt Goxin uhrit koskaan korvauksen?

Vuonna 2016 New York Times pala, kadonnut rahamäärä on yli 2,4 biljoonaa dollaria. Tästä uskomattomasta summasta rahastoja valvova japanilainen toimitsijamies toteaa, että vain 91 miljoonan dollarin arvoinen omaisuus oli turvattu.

vuonna haastattelu BitsOnlinen kanssa, Kelman ehdotti, että velkojat näkevät jonkinlaisen palautuksen, mutta suurin takaisinmaksun este oli Peter Vessenesin valtava 158 miljoonan dollarin väärä vaatimus.

Toinen asia, jolla voi olla valtavia vaikutuksia velkojille maksettaviin maksuihin, on, jos ne maksetaan takaisin Japanin jeneinä tai bitcoinina. Ne, jotka valitsivat jenin vastaanottamisen, saattavat nähdä huomattavasti pienemmän tuoton, koska heidän maksunsa perustuvat vuoden 2014 bitcoin-arvoihin.

Voisiko loukkuun jäänyt bitcoin vaikuttaa bitcoinin hintoihin?

Viimeinen asia, joka on otettava huomioon, kun Mt Gox -tapaus lopulta pääsee päätökseen ja varat vapautetaan, on – mitä tapahtuu, jos yhtäkkiä markkinoilla on satoja tuhansia bitcoineja kerralla?

Huipussaan arvioitiin, että Mt Gox -velkojilta varastettiin tai muuten väärinkäytettiin jopa 850 000 bitcoinia. Tällä hetkellä Mt Gox -varastoissa voi olla jäljellä vain 200 000 bitcoinia.

Jos joku Peter Vessenesin kaltainen saa käsiinsä, ja hän päättää nostaa rahaa nopealle palkkapäivälle, bitcoin-hinnat saattavat nähdä äkillisen liukumisen markkinoiden äkillisen tulvan vuoksi.

Tässä vaiheessa voimme tehdä vain katsella, odottaa ja toivoa, että Mt Goxin uhrit eivät vain saa minkäänlaista maksua, mutta että ansaitsemattomat osapuolet eivät tartu siihen tai tulvaa markkinoita.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me