Mitkä ovat kullan takaaman kryptovaluutan näkymät?

Kullatakainen kryptovaluutta onnistuu vain, jos se voi luoda luottamusta käyttäjiin, joiden on uskottava pystyvänsä tallentamaan arvoa turvallisesti.

Tämän luottamustason rakentamiseksi operaattoreiden on oltava läpinäkyviä kultaomistustensa kanssa ja todistettavasti osoitettava, että nämä omistukset ovat suhteessa liikkeeseen laskemiinsa kolikoihin.

Kirjoitushetkellä tämä luottamus puuttuu, koska kullan takaamat kryptovaluutat kärsivät samasta tilanteesta kuin muut “sidotut” kryptovaluutat, joista suosituin on Tether (USDT).

Yhdysvaltain dollarin tukema ja kärsivä omasta uskottavuuskysymykset – erityisesti epäselvä tarkastusjälki oletetuista Yhdysvaltain dollareista – tämä ei ole pysäyttänyt sen Yhdysvaltain dollarin arvon nousua nopeasti 2,2 miljardiin dollariin.

Fiat-valuuttojen kehitys vaikuttaa käyttäjien mahdollisuuteen ottaa käyttöön korkeat käyttöasteet. Kullan takaamat kryptovaluuttaoperaattorit väittävät, että fiat-valuutat ovat puutteellisia ja vaihtoehto on tarpeen. Yhdysvaltain dollari oli sidottu kultaan 1970-luvun alkuun saakka, ja sen jälkeen Yhdysvaltain dollarin inflaatio on ollut vähemmän vaihtelevaa.

Taloustieteilijät mainitsivat Yhdysvaltojen hallituksen kyvyn hallita valuutan tarjontaa ja kysyntää keskeisenä tekijänä vuosien 2008–2009 finanssikriisin hallitsemisessa. Yhdysvaltain dollarin käyttöönoton jälkeen dollari on ollut vakaampi omaisuusluokka.

Fiat Versus kryptovaluutta

Fiat vs. kryptovaluutta

Kryptovaluutalla on monia teoreettiset edut perinteisen fiat-valuutan, nimittäin kaupan helpottamisen, hajauttamisen, yksityisyyden ja määriteltyjen uusien toimitusten rajoitusten välillä. Nämä edut ovat johtaneet jännitykseen, joka on johtanut kysyntään ja tuottanut suuria hintavoittoja monille kryptovaluutoille.

Suurin osa on kuitenkin osoittautunut huonoksi arvovarastoksi ja käyttäytyy enemmän kuin osakkeet, joilla on suuri hintavaihtelu, eli niitä pidetään enemmän spekulatiivisina omaisuusluokkina kuin turvallisina.

Turvallisuuteen, mahdolliseen teknologian vanhentumiseen ja hämmentäviin vaihtoehtomääriin liittyvät kysymykset ovat kaikki lisänneet näitä salausvaluuttoja, joita pidetään huonona arvovarastona – toistaiseksi.

Vaikka fiat-valuutoilla pidetään laajalti turvallista arvon säilyttäjää, niillä on omat riskinsä. Koska valuutat eivät enää perustu kultastandardiin, ne luottavat hallituksiin niiden hallinnassa.

Tämän keskitetyn vallan tason avulla hallitukset voivat hallita rahan saatavuutta, jakaa pankkilupia (mikä tarkoittaa, että ne voivat päättää kuka voi myöntää luottoa) ja myöntää pääsyn maksujärjestelmiin.

Kryptovaluutat antavat toteuttamiskelpoisen vaihtoehdon valtion tukemille fiat-valuutoille, ja erityisesti hyödyketakuiset kryptovaluutat ovat teoriassa turvallinen vaihtoehto. Kuten mainittiin, näihin “sidottuihin” kryptovaluuttoihin liittyy uskottavuutta koskevia huolenaiheita, ja kullan takaamilla kryptovaluutoilla on omat ongelmansa.

Kullan takaamien kryptovaluuttojen lisäksi kulta omaisuusluokkana on ongelmia: Sitä ei voida helposti kuljettaa, se on varmistettava jatkuvasti ja muiden omaisuusluokkien kokemusten tavoin hintavaihtelut.

Toisin kuin monissa muissa omaisuusluokissa (mukaan lukien fiat-valuutat), kullalla on kuitenkin luontainen arvo ja sitä on käynyt kauppaa yhdessä tai toisessa muodossa monien vuosien ajan. Sitä pidetään parhaana vaihtoehtona fiat-valuutoille, ja sijoittajat ovat käyttäneet sitä suojana inflaatiolta monta vuotta.


Kullanväriset salausvaluutat

Kulta-salaus (sijaitsee Belizessä ja antaa AuX-tunnuksia) ja Flashmoni (Isossa-Britanniassa toimivat Fintech-toimintakysymykset OZG: t ja OZT: t) ovat kaksi esimerkkiä monista. Nämä markkinat ovat edelleen sääntelemättömiä, ja ostajien tulisi tutkia nämä kryptovaluutat huolellisesti ennen sijoittamista. On olemassa vaara, että operaattorit voivat yliarvioida kullan omistuksensa tai laskea liikkeeseen enemmän kolikoita kuin niillä on.

On mahdollista, että kullan takaamien kryptovaluuttojen lisääntyminen johtaa kullan kysynnän kasvuun, nostaa hintaa ylös ja houkuttelee lisää toimijoita markkinoille. Tämä osoittaa jälleen kerran, että sijoittajalla on oltava asianmukainen huolellisuus.

Koska markkinat ovat sääntelemättömiä monien haitallisten toimijoiden kanssa, on ymmärrettävää epäluottamusta kullan takaamien kryptovaluuttojen suhteen. Uskottavimpia tarjoajia ovat Ison-Britannian kuninkaallinen rahapaja ja Perthin rahapaja – molemmat julkisyhteisöt.

Myöhemmin nämä palveluntarjoajat eivät anna käyttäjille mahdollisuutta siirtyä pois valtion valvonnasta. Luottamuksen kehittämiseksi käyttäjät tarvitsevat läpinäkyvyyttä, jossa he voivat helposti ymmärtää kuka omistaa kulta ja nähdä, miten se varastoidaan. Jos käyttäjät voivat olla selvillä kohde-etuudestaan, kultavakuudellinen kryptovaluutta voi olla luotettava arvon varasto.

Viime kädessä menestynein kulta-takaama kryptovaluutta perustuu todennäköisesti arvostettuun lainkäyttöalueeseen, jolla on korkea yksityisyyden suoja. Esimerkiksi Sveitsissä fyysisesti toimiva kultavakuudellinen kryptovaluutta olisi loistava tilaisuus, kun otetaan huomioon Sveitsin maine ja hajautettu luonne.

Kuvat Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me