Mitä ovat SAFT-sopimukset ?: Täydellinen aloittelijoiden opas

Alkuperäiset kolikkotarjoukset tai ICO: t ovat olleet noin vuodesta 2013, mutta kun niiden suosio on kasvanut, niin myös niitä ympäröivä sääntelyvalvonta on kasvanut. Valtion sääntelyviranomaisten valtava kiistakohde on ICO: n luokittelu.

Sääntelyviranomaisten omalla hyväksynnällä ICO: t voivat muuttua, aloittaen arvopaperina, mutta myöhemmin muuntamalla hyödykkeeksi tai muuksi omaisuuslajiksi. CFTC: n komissaarin mukaan Brian Quintenz

ICO: t, nämä asiat voivat muuttua. He voivat aloittaa elämänsä arvopaperina pääoman hankinnan näkökulmasta, mutta sitten jossain vaiheessa (…) muuttua hyödykkeeksi

Tämä hämmennys on johtanut nk. Yksinkertaisen sopimuksen tulevaisuuden rahakkeisiin (SAFT) luomiseen, jonka on tarkoitus auttaa sijoittajia hämmentämään ICO-rahakkeiden luokittelua. SAFT: n katsottiin tarpeelliseksi, koska ennen verkon toimivuutta annettuja apuohjelmamerkkejä voidaan pitää Howey-testiin perustuvina arvopapereina, mikä johtaa tulevaisuuden oikeudellisiin ongelmiin sijoittajille.

Vuoden 1933 arvopaperilain 5 pykälän mukaan rekisteröimättömien arvopapereiden liikkeeseenlasku on laitonta, ja tämän lain rikkojille voidaan määrätä ankaria rahamääräisiä rangaistuksia ja jopa viisi vuotta liittovaltion vankilassa..

Jopa jälkimarkkinat, jotka helpottavat merkkien kauppaa, saattavat joutua vastuuseen, jos niitä ei ole asianmukaisesti rekisteröity välittäjä-jälleenmyyjäksi, pörssiksi tai vaihtoehtoiseksi kaupankäyntijärjestelmäksi. Ja jos organisaatio laskee liikkeeseen rahakkeita, jotka heidän mielestään eivät ole arvopapereita, on käytettävä rekisteröintivapautusta tai arvioitava kaikkien osavaltioiden “Blue Sky” -arvopaperilakeja..

Kuinka SAFT-sopimukset toimivat

Kuinka SAFT-sopimukset toimivat

Kuva Fotolian kautta

SAFT-kehys toivoo ratkaisevansa epävarmuustekijät ICO-sijoittamisessa sekä liikkeeseenlaskijan että sijoittajan kannalta. Se on suunniteltu käytettäväksi rahakkeiden kanssa, joiden liikkeeseenlaskija uskoo luokiteltavan hyödylliseksi tulevaisuudessa. SAFT-sopimus itsessään on arvopaperi, ja se määrittelee tietyn määrän merkkejä toimitettavaksi haltijalle, kun verkko tai sovellus on kehitetty, joka voi käyttää tunnuksia.

Käyttämällä SAFT-ohjelmaa liikkeeseenlaskija ja sijoittajat lyövät vetoa siitä, että SEC ei luokittele rahakkeita arvopapereiksi myöhemmin, kun niitä käytetään sovellustunnuksina sovelluksessa tai verkossa. Näin vältetään mahdollisuus, että tunnukset luokitellaan arvopaperiksi ICO-prosessin aikana, kun tunnuksille ei ole olemassa käyttötapaa.

Perusselityksenä SAFT toimii näin:

  • Hajautetun, merkkipohjaisen verkon kehittäjä luo SAFT-sopimuksen akkreditoitujen sijoittajien kanssa. SAFT määrittää, kuinka paljon sijoittajat maksavat oikeudesta kerätä rahakkeita myöhemmin, kun verkko tai sovellus on toimiva. Tälle ostokselle on yleensä diskonttokorko, eikä tällä hetkellä ole annettu merkkejä. Kehittäjät täyttävät ja toimittavat kaikki tarvittavat lomakkeet SEC: lle.
  • Kehittäjä käyttää saamiaan varoja verkon tai sovelluksen kehittämiseen. Tälle ei yleensä ole aikataulua, ja se voi viedä kuukausia tai se voi viedä vuosia. Tässä kehitysvaiheessa ei vieläkään ole myönnetty tunnuksia.
  • Kun kehittäjä on luonut perusverkkotoiminnot, he luovat tunnukset ja julkaisevat ne SAFT-sijoittajilleen. Sijoittajat voivat pitää merkkejä tai he voivat vapaasti myydä ne välittömästi voittoaan varten.
  • Nyt kun verkko toimii, tunnukset ovat apuohjelmatunnuksia, ja kehittäjät voivat myydä tunnuksia vapaasti yleisölle ilman SAFT: ää.

ICO: issa käytettävät turvat

SAFT-kehys on mahdollistanut blockchain-hankkeiden, jotka haluavat suorittaa ICO: n, joka houkuttelee yhdysvaltalaisia ​​sijoittajia, noudattamaan Yhdysvaltojen arvopaperilakeja ja -määräyksiä. Tämä tarkoittaa, että olemme nähneet joitain suurimmista ICO: ista, jotka käyttävät SAFT-sopimuksia.

Yksi tunnettu projekti, joka käytti SAFT-sopimusta, oli Filecoin, joka keräsi ICO: ssa yli 257 miljoonaa dollaria. Nämä varat käytetään suunnitellun hajautetun pilvitallennusalustan kehittämiseen.

Viime aikoina pikaviestisovellus Telegram käytti SAFT-sopimusta houkutellakseen yhdysvaltalaisia ​​sijoittajia ja kertoi myöhemmin keränneensä ennakkomyynnin aikana 850 miljoonaa dollaria.


SAFT-sopimusten edut

Luomalla kaksivaiheisen prosessin SAFT-kehys antaa start-up-blockchain-hankkeille mahdollisuuden varmistaa rahoitus, joka todella sopii tunnuksen kehitysvaiheeseen ja tarkoitukseen. Noudattamalla ohjelmassa esitettyjä puitteita SAFT valkoinen paperi projektilla voi olla tunnusmyynti, joka on voimassa olevien SEC-määräysten mukainen ja välttää liiallisia riskejä. Vielä tärkeämpää on, että se antaa institutionaalisille sijoittajille luottamuksen osallistua merkkimyyntiin, joka voi muuten olla kyseenalaista Yhdysvalloissa oikeudellisesta näkökulmasta.

Marco Santori SAFT

SAFT Whitepaper Creator. Lähde: Marco Santori

SAFT-julkaisun luonut Marco Santori näkee kehyksen yhtenä tapana toimia voimassa olevien arvopaperilakien puitteissa. Hän ei odota lainsäädännön muutosta blockchain-tekniikan mukauttamiseksi, vaan sen sijaan avasi tien aloittavalle hankkeelle hyötyä institutionaalisesta rahoituksesta. SAFT tarjoaa myös institutionaalisille sijoittajille pääsyn uusiin blockchain-projekteihin ja mahdollistaa myös aktiiviset jälkimarkkinat.

SAFT-kehys ratkaisee yhden SEC: n ICO: ta koskevista huolenaiheista asettamalla suurimman osan riskitaakasta varakkaille henkilöille ja laitoksille eikä pienille yksityissijoittajille.

SAFT-ratkaisu voi johtaa myös useampaan Yhdysvaltoihin perustuvaan blockchain-projektiin, mikä pitää uuden tekniikan ja työpaikat Yhdysvalloissa pikemminkin kuin ulkomailla. Noin viimeisten 18 kuukauden aikana on nähty monia hankkeita, jotka ovat siirtyneet taloudellisesti neutraaleille lainkäyttöalueille, kuten Sveitsiin ja Hongkongiin, johtuen Yhdysvaltojen nykyisten säännösten ja lakien epäselvyydestä blockchain-tekniikan ja pääoman hankinnan yhteydessä. SAFT-kehys antaa näille hankkeille entistä selkeämmän arvopaperilain, verotuksen ja rahapalvelujen suhteen.

SAFT-kehyksen haittapuolet

SAFT-kehyksen tarkoituksena on estää tulevia rahakkeita, joilla on hyödyllisyys- ja käyttötapaus, luokittelemasta arvopapereiksi. Vaikka tämä näyttää teoriassa pätevältä, SEC ei ole vielä vahvistanut, onko tämä tosiasia. Ja viimeaikaiset päätökset ovat todellakin osoittaneet, että SEC pyrkii luokittelemaan kaikki kryptovaluutat arvopapereiksi, mikä kumoaisi kaikki SAFT-sopimusten edut. Mukaan Cardozo Blockchain -projekti

Koko sijoitusjärjestelmän keinotekoinen jakaminen useisiin tapahtumiin ei muuta sitä tosiasiaa, että akkreditoidut sijoittajat ostavat rahakkeita (tosin SAFT: n kautta) sijoitustarkoituksiin, eikä todennäköisesti estä tuomioistuinta ottamasta huomioon näitä realiteetteja arvioidessaan, ovatko nämä rahakkeet arvopapereita

SAFT-kehyksellä on muita haittoja, mukaan lukien:

  • SAFT ei ole lainkaan hyödyllinen rahakkeille, jotka ovat itse asiassa arvopapereita (esim. Kommandiittiyhtiön edut, kuten DAO-tunnus). SAFT: n käyttö ei tee arvopaperimerkistä vähempää arvopaperia. SAFT on suunniteltu käytettäväksi apuohjelmamerkkien kanssa, eikä se toimi, jos sitä käytetään todellisissa suojaustunnuksissa.
  • Se ei auta edes apuohjelmatunnuksia, jotka eivät läpäise Howey-testiä. Tällöin ostajat luottavat merkkimyyjien (tai muiden) ponnisteluihin odotuksissaan voittoa merkin kiertämisen jälkeen. Esimerkkejä ovat tilanteet, joissa myyjä luottaa liikkeeseenlaskijan lupauksiin ostaa rahakkeet takaisin hinnan korottamiseksi tai joissa myyjä lupaa kehittää todella arvokkaita toimintoja jossain vaiheessa myynnin jälkeen.
  • SAFT-kehys ei ole hyödyllinen maailmanlaajuisesti, koska se kehitettiin keskittyen Yhdysvaltain arvopaperimääräyksiin ja finanssilakiin. Tämä voi jopa johtaa siihen, että SAFT-sopimuksen käyttö katsotaan laittomaksi muilla lainkäyttöalueilla ympäri maailmaa, mikä ainakin osittain kumoaa sopimuksesta saatavan hyödyn.
  • SAFT-lähestymistapa sisältää vain akkreditoidut sijoittajat (instituutiot ja varakkaat yksityishenkilöt), mikä sulkee yleisön pois osallistumasta minkä tahansa symbolisen myynnin ensimmäiseen (ja mahdollisesti kannattavimpaan) osaan SAFT-kehyksen avulla.

Kaupankäynti SAFT-arvopapereilla

tZero-käynnistys

tZero SAFT -käynnistys. TZeron kautta

Lähitulevaisuudessa saattaa olla jopa mahdollista käydä kauppaa SEC-määräysten mukaisesti myönnetyillä suojaustunnuksilla. Verkkokauppias Overstock, joka on pitkään ollut blockchain-tekniikan kannattaja, työskentelee lisensoidulla tZERO-suojausmerkkien kaupankäyntialustalla..

Alustan ICO alkoi joulukuussa 2017, ja sitä jatketaan tällä hetkellä 6. elokuuta 2018. Overstockin toimitusjohtaja Patrick Byrne on ilmoittanut, että merkkien haltijoilla on oikeus neljännesvuosittain johdettu tZERO-alustan voitoista.

Johtopäätös

Koska emme tiedä SEC: n kantaa SAFT-sopimuksiin, on vaikea sanoa, tulevatko ne yhä hyödyllisemmiksi vai kuolevatko he lopulta. Niin kauan kuin SEC ei yksinkertaisesti päätä laajalti, että kaikki kryptovaluutat ovat arvopapereita (mikä ei näytä todennäköiseltä), SAFT-sopimuksella on hyötyä blockchain-projekteille, jotka haluavat kerätä pääomaa apuohjelmakoodiprojekteille.

Lisäksi se antaa institutionaalisille sijoittajille tavan sijoittaa blockchain-projekteihin, koska itse SAFT-sopimuksen katsotaan olevan arvopaperi. Tämä tarkoittaa sitä, että monet institutionaaliset sijoittajat, joiden toimeksianto saattaa estää sijoittamisen kryptovaluuttaan, voivat osallistua IFT: iin, jotka käyttävät SAFT-sopimusta.

Suurin haittapuoli, johon useimpien meidän on kohdattava, on se, että SAFT-sopimukset eivät sovellu yksittäisille sijoittajille. Overstock saattaa kiertää sen tZERO-alustallaan, mutta projektin ICO: n venyttyä jo kahdeksan kuukautta, kuka tietää, milloin projekti saattaa käynnistyä – jos koskaan.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me