Mining ZCoin (XZC): Vaiheittainen aloittelijoiden opas

ZCoin (XZC) on Zerocoin-protokollan ensimmäinen täydellinen toteutus, joka tekee siitä nimettömän ja takaa käyttäjän täydellisen yksityisyyden. Olemme aiemmin käsitelleet projektia ZCoin-yleiskatsauksessamme.

Äskettäin ZCoinilla oli kova haarukka, ensisijainen muutos oli ZCoinin kaivosalgoritmi. Aikaisemmin ZCoinin louhinta tapahtui Lyra2z-algoritmilla, mutta kovahaarukan jälkeen ZCoin käyttää kaivosalgoritmina Merkle Tree Proofia, jota kutsutaan myös MTP: ksi. Tämä muutos tehtiin ZCoinin suojaamiseksi ASIC-kaivoksilta sekä lisääntyneen keskittämisen ja petosten mahdollisuudelta.

Koska MTP on uusi blockchain-tekniikassa yleensä, ei vain ZCoinissa, haluamme käyttää jonkin aikaa nähdäksesi, kuinka ZCoin voidaan louhita uudella ja parannetulla algoritmilla.

Laitteistovaatimukset kaivostoiminnan ZCoinille

Uusi Merkle Tree Proof -algoritmi on melko hienostunut, ja tämä on johtanut lisääntyneisiin laitteistovaatimuksiin niille, jotka haluavat kaivaa ZCoinia. Tämä tarkoittaa sitä, että jotkut käyttäjät luopuivat kaivostoiminnasta, koska heillä ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi tehokasta laitetta, jotta ZCoinin kaivostoiminta olisi kannattavaa.

ZCoinin louhiminen uudella MTP-algoritmilla vaatii tietokoneen, jossa on vähintään 8 Gt RAM-muistia. Näytönohjaimessa tulisi olla vähintään 6 Gt muistia. Uudemmat Nvidia-kortit ovat kaikki sopivia, ja kaikki yli 6 Gt: n aluksella olevat AMD-kortit toimivat myös.

Koska suorittimen työmäärä on myös suuri, tarvitset ainakin yhden ytimen. Sinua palvellaan parhaiten Intel i5- tai i7-prosessorilla.

Kaivosnopeus riippuu suoraan prosessorisi nopeudesta sekä RAM-muistin määrästä ja tyypistä (DDR3 / DDR4 / DDR5). Useimmat pelilaitteet pystyvät kaivamaan ZCoinia. Jos sinulla ei ole tehokasta konetta, sinun on ostettava enemmän RAM-muistia tai tehokkaampi prosessori. Asia on, että tämä on kallista, ja monet ihmiset eivät aio käyttää rahaa tietokoneen päivittämiseen vain ZCoinin louhintaan. Jos pystyt jo kaivamaan ZCoinin, se on melko kannattavaa.

Kuinka kaivaa ZCoin (XZC)

Tämä opas on tarkoitettu Windows-käyttäjille, mutta se voidaan mukauttaa melko helposti Linux-käyttäjille. Mac-käyttäjillä ei ole onnea ja heidän on hankittava Windows-kone, jos he haluavat kaivaa XZC: n.

Ensimmäinen asia, jonka haluat tehdä, on varmistaa, että sinulla on lompakko XZC: n tallentamiseen. Voit ladata virallisen ZCoin-lompakon tässä. Mene eteenpäin ja asenna se ja anna sen synkronoitua lohkoketjun kanssa. Tämä voi viedä jonkin aikaa (minulle se oli noin 2 ½ tuntia), mutta voit mennä eteenpäin muilla vaiheilla ja jopa minun, jos käytät uima-allasta. Jos suunnittelet kaivostoimintaa yksin, sinun on odotettava, kunnes lompakko on täysin synkronoitu, ennen kuin voit aloittaa kaivostoiminnan.

Zcoinin virallinen lompakko

ZCoinin virallinen lompakko

Seuraavaksi sinun on ladattava kaivosmiehesi. Zcoin-verkkosivusto luetteloi useita vaihtoehtoja, mukaan lukien yksi AMD-näytönohjaimille. Tässä ovat linkit eri kaivostyöläisille:


Huomaa, että vain djm34: n virallinen ZCoin ccminer on tarkastanut ZCoin-kehitystiimi. Muita suljetun lähteen kaivostyöläisiä tulisi käyttää vain omalla vastuulla.

Lataa tai pura suoritettava tiedosto valitsemaasi kansioon.

Zcoin ccminer Suoritettava

Pura suoritettava ccminer-tiedosto

Seuraavaksi sinun on valittava kaivosallas, jos et aio yksin kaivosta. Jälleen ZCoin-verkkosivustolla on useita ehdotettuja altaita, jotka käyttävät ZCoin-kaivosta MTP: llä.

Kun tiedät, mitä poolia käytät, voit määrittää .bat-tiedoston, jolla on määritystiedot minun ja kerätä palkkiosi. Aloita avaamalla suosikki tekstieditori.

Se, mitä kirjoitat tekstieditoriin, riippuu käyttämästäsi kaivosohjelmasta ja mitä kaivospoolia käytät. Alla on esimerkkejä kustakin yllä luetellusta kaivosohjelmistosta. Kaivosaltaan osoite ja portti on lueteltu yllä olevissa suluissa.

Virallinen ZCoin ccminer

ccminer.exe -a mtp -o stratum + tcp: // POOLADDRESS: PORT -u WalletAddress.worker -p salasana

TT-Miner

TT-MinerCmd.exe -A MTP-100 -P [email protected]: PORT

Cryptodredge

CryptoDredge.exe -a mtp -o-osio + tcp: // POOLADDRESS: PORT -u WalletAddress.worker -p x

Cpuminer

cpuminer.exe -a mtp -o stratum + tcp: // POOLADDRESS: PORT -u WalletAddress.worker -p salasana -tlangan numero

WildRig Miner

wildrig_avx.exe –algo mtp –opencl-threads 1 –opencl-launch 16×0 –url stratum + tcp: // POOLADDRESS: PORT –käyttäjä WalletAddress.worker –pass salasana

Huomaa, että kaikkien yllä olevien esimerkkien kohdalla POOLADDRESS: PORT on vaihdettava poolisi tiettyyn osoitteeseen ja porttiin. WalletAddress on vaihdettava lompakkosi osoitteeksi, joka löytyy ZCoin-lompakostasi menemällä kohtaan Tiedosto -> Osoitteiden vastaanottaminen. Työntekijää ei vaadita, ja hänet voidaan muuttaa mihin tahansa tai jättää tyhjäksi. Sama pätee kenttiin –p ja –t, vaikka jos –t ei määritetä, kaivosmies käyttää enimmäismäärää käytettävissä olevia säikeitä.

Tässä on .bat-tiedostoni, joka käyttää ccmineria ja 2Miners-allasta:

.bat-tiedosto ccminer Zcoin

.lepakotiedosto, joka on määritetty 2miners poolille ccminerillä

Tallenna .bat-tiedosto samaan kansioon, johon purat kaivosohjelmiston. Kaksoisnapsauta sitten laukaisemaan kaivosmies. Avautuu cmd-ikkuna, joka näyttää kaivoksen tilan, ja muutaman minuutin kuluessa sinun pitäisi alkaa nähdä osakkeesi, jotka kaivosallas hyväksyy.

ccminer ajaa zcoinia

CCminer käynnissä komentoikkunassa. Lähde: ZCoin

Tiedät, että kaivosmies työskentelee, kun huomaat, että osakkeesi hyväksytään. Jos olet päättänyt olla käyttämättä uima-allasta, sinun on tässä vaiheessa odotettava, että Zcoin-lompakko synkronoidaan täysin lohkoketjun kanssa. Voi myös olla lyhyt aika, joka kuluu, ennen kuin nopeudet vastaavat poolin ja kaivostyöntekijän komentoriviä.

ZCoinin kaivostoiminnan kannattavuus

Jos harkitsit ZCoinin louhintaa muuhun kuin harrastukseen, sinun on arvioitava sen kannattavuus. Tämä pätee erityisesti, jos ajattelet kaivoslautan rakentamista ja haluat laskea oman pääoman tuottoprosentin.

On useita verkkosivustoja, joilla on kätevät kaivostoiminnan kannattavuuslaskimet, ja olemme päättäneet tarkastella whattomine yksi. Sinun on annettava hash-nopeus, teho, kWh-hinta, uima-altaan maksu ja laitteistokustannukset.

Whattomine Mining Laskin

Online-laskin Altcoin GPU -kaivostoiminnalle

Tällä hetkellä, ottaen huomioon ZCoinin alhaiset hinnat ja sähkön kustannukset, ei ole taloudellisesti järkevää investoida uuteen kaivoslautaan erityisesti XZC: n louhintaan. Tämä voi muuttua aikanaan, jos markkinat korjaavat ja pystyt varmistamaan todella alhaiset sähkön hinnat.

Johtopäätös

Zcoin-haarukalla oli merkittävä vaikutus koko kolikoekosysteemiin, joka teki kaikista kaivostyöläisistä tasa-arvoisia, suojasi verkkoa ASIC-kaivostyöläisiltä ja petoksilta sekä lisäsi verkko-iskujen vaikeuksia XZC: n louhintaan tarvittavan laitteiston kustannuksella..

Yksi mielenkiintoinen näkökohta uudessa ZCoin-algoritmissa loppuvuodesta 2018 / alkuvuodesta 2019 on, että se tekee kaivostoiminnasta taas kannattavaa. Kryptovaluuttakaivostyöläisten laajentuneen karamarkkinoiden takia kaivostyöläiset ovat lähteneet markkinoilta massaan, mutta nyt he voivat tulla takaisin ja olla kannattavia kaivamaan MTP-algoritmia.

Kyllä, XZC: n louhimiseksi tarpeeksi tehokkaan lautan hankkiminen maksaa enemmän, mutta monilla pelaajilla on jo sopivat lautat, ja ne voivat kaivaa aina, kun tietokonetta ei muuten käytetä, mikä monille meistä on suurin osa päivistä. Tässä mielessä voi olla syytä lopulta mennä kyseiseen RAM-muistiin tai prosessorin päivitykseen.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map