Miksi Twitter pyrkii lopettamaan CryptoCurrency-huijaukset?

Twitter on ollut kuukausien ajan tulipalossa, koska salausvaluuttahuijaukset ovat voineet kukoistaa alustallaan.

Vaikka yritys on myöntänyt olevansa tietoinen ongelmasta ja väittänyt työskentelevänsä korjauksen parissa, mikään ei ole muuttunut ja huijaukset lisääntyvät edelleen, mikä saa meidät miettimään, pystyykö Twitter edes pysäyttämään kryptovaluuttahuijaukset.

Varmasti on oltava joitain ohjelmallisia tarkastuksia, jotka voidaan ottaa käyttöön, jotta ainakin minimoidaan huonojen toimijoiden Twitter-alustalla aiheuttamat vahingot.

Mistä kaikki alkoi

On vaikea sanoa, mistä kaikki alkoi, koska niin kauan kuin muistan, krypto-Twitterissä on ollut kelluvaa salausta.

Aiemmin monet näistä olivat pumpun ja kaatopaikan tyyppiä, jolloin ryhmä mainosti voimakkaasti pientä alt-kolikkoa vain pumppaamaan kyseisen kolikon hintaa, jotta huijarit voisivat myydä sen tai myydä ne mukavaksi. nopea voitto.

Viimeisin esimerkki tästä otettiin uudelle tasolle sen jälkeen, kun hakkerit ottivat John McAfeen Twitter-tilin haltuunsa joulukuussa 2017 ja tweetoivat “päivän kolikosta”. Hän pystyi nopeasti palauttamaan hallinnan tiliin, jolla on kahva @officialmcafee, ja twiitti tämän:

Myöhemmin hän kirjoitti satoille tuhansille Twitter-seuraajilleen:

Varo Giveaway

McAfee-giveaway-huijaus on täytynyt olla varsin onnistunut, koska kuukautta myöhemmin huijarit osallistuivat siihen jälleen giveaway-huijauksella, mutta tällä kertaa väärennetyllä Charlie Lee -tilillä.

Charlie Lee on Litecoinin luoja, ja sen tiedetään olevan erittäin aktiivinen Twitterissä. Tammikuun lopulla 2018 huijarit alkoivat luoda väärennettyjä tilejä, joiden kahvat ovat samanlaisia ​​kuin Leen käyttämä todellinen @SatoshiLite-kahva. Esimerkiksi yksi twiitti näytti tältä:

“Lahjoitan 180 Litecoinia LTC-yhteisölle. Ensimmäiset 60 tapahtumaa, joiden 0.3 LTC lähetetään alla olevaan osoitteeseen, saavat kukin 3 LTC osoitteeseen, jonka 0.3 LTC tuli osoitteesta LKGMCZZxp4hSCkwDQCuefBiwh93diTKt2z Älä missaa. Hanki LTC nyt!

– Charlie Lee [LTC] (@SatoshiLitez) ”


Huomaa ylimääräinen “z” Twitter-kahvan päässä.

Vaikka kokeneet kryptovaluutta-harrastajat ja Twitter-käyttäjät huomaisivat eron, monet aloittelevat käyttäjät huijataan helposti. Huijarit saivat viestinsä leviämään nopeasti ja laajasti vastaamalla mahdollisiin twiitteihin tai kommentteihin, jotka Charlie Lee itse antoi, jolloin näyttää siltä, ​​että lahja oli aito.

Ja jos se ei riitä, uusi kuukausi näki uuden huijauksen, kun juostajat alkoivat kohdistaa Ethereumin luojaan Vitalik Buteriniin helmikuussa 2018.

Helmikuun alussa todellinen Buterin oli twiitannut satiirisesti, että jos käyttäjät lähettävät hänelle 0,1 ETH, hän ei lähettäisi heille mitään, “koska olen liian laiska”. Huijarit, jotka esiintyvät nimellä @VitalikButter tai @VitalikButerjm, käyttivät hyväkseen hänen twiittinsä vastaamalla siihen tweeteillä, joissa edelleen pyydettiin pieniä määriä eetteriä.

Mutta jos lähetät minulle 0,2 ETH, lähetän 2 ETH takaisin osoitteeseesi, koska voin. Osoitteeni: 0xCDDd354cd8550c5E30eaB2d63cDC48156a344f0A

Varo väärennöksiä! #Eth #ethereum #airdrop #donation pic.twitter.com/PiHzc3xUl4

– Vitalik Buterin (@VitalikButerjm) 8. helmikuuta 2018

Vaikka kaikki edellä mainitut huijaustilit on sittemmin jäädytetty, uusia on luotu koko ajan, ja Twitter ei näytä kykenevän pysymään hyökkäyksessä. Muita salausjulkkiksia on myös kohdennettu, samoin kuin kryptovaluutta-lompakot, pörssit ja altcoin-projektit.

Twitter-huijausten kehitys

Tietysti, kun yhteisö on tietoinen huijauksista, huijarit muuttuvat yhä kekseliäimmiksi ja hankalammiksi. Viimeisimmällä huijauskierroksella huijarit ovat ottaneet haltuunsa “Vahvistetut” Twitter-tilit ja käyttäneet niitä luottamuksen luomiseen.

Vahvistetut Twitter-tilit

Vahvistetut Twitter-tilit

Vahvistetuilla tileillä on sininen valintamerkki, ja vaikka tämä sininen valintamerkki on tarkoitettu vain henkilöllisyyden vahvistamiseen, siitä on tullut Twitterin luottamusmerkki. Vain se ei ole, koska vahvistettuja tilejä on vaihdettu, myyty ja kyllä ​​hakkeroitu.

Pahinta on, että vahvistettu tili voi muuttaa nimeään ja kädensijaa, mikä tapahtui juuri Tron Foundationille, joka tarjoaa kryptovaluutta $ TRX. Sen virallinen Twitter-kahva on @Tronfoundation, mutta helmikuussa ilmestyi @Tronfoundationl-tili – sinisellä vahvistusmerkillä!

On käynyt ilmi, että huijarit hakkeroivat voittoa tavoittelemattoman @LiteracyBridge-tilin todennetun tilin ja muuttivat myöhemmin tilin nimeä ja osoitetta. Twitter-edustajat väittävät, että tämän olisi pitänyt poistaa vahvistettu valintamerkki, mutta jostain syystä näin ei ollut. Tili on sittemmin jäädytetty, eikä ole mitään keinoa tietää, kuinka paljon huijarit pystyivät varastamaan väärennetyn vahvistetun tilin avulla, mutta tämä on vain yksi esimerkki monista.

Kaikkien näiden huijausten tekeminen entistä vahingollisemmaksi on ollut botiverkkojen ja väärennettyjen käyttäjätilien käyttö. Pohjimmiltaan näitä tilejä käytetään jakamaan ja arvostelemaan huijaavia twiittejä, mikä lisää sosiaalista todistetta ja huijaa muita käyttäjiä ryhtymään toimiin, tai uudelleentwiittamaan huijaus twiitit myös levittämällä niitä edelleen.

Ei enää vahvistusta

Twitter keskeytti julkiset tarkastuspyynnöt aina marraskuussa 2017, kuten @TwitterSupport -viesti osoittaa:

Twitter-vahvistuksen keskeytys

Tämä viesti toistettiin Tron Foundationin huijauksen jälkeen, joten on selvää, että Twitter on tietoinen heidän varmennusjärjestelmänsä aiheuttamista ongelmista. Silti se pysyy paikallaan, vaikka se ei hyväksy uusia vahvistuspyyntöjä. Ja täällä olemme 7 kuukautta myöhemmin, emme ole lähempänä minkäänlaista ratkaisua ongelmaan.

Kuinka Twitter lopettaa huijaukset

Kuten sanoin, Twitter on tietoinen ongelmasta, ja toimitusjohtaja Jack Dorsey on molemmat tunnustanut ongelman olevan olemassa ja että tarkastusjärjestelmä on rikki. Hän on myös twiitannut, että he työskentelevät ratkaisun parissa, mutta kuten me kaikki tiedämme, ratkaisua ei ole toistaiseksi ollut.

Jack Response Twitter -huijaukset

Jack Response Twitter -huijaukset

Techmeme-perustaja Gabe Rivera ehdotti, että Twitter voisi ainakin valvoa vahvistettuja tilejä etsimällä muutoksia käyttäjänimiin, oikeisiin nimiin, profiilikuviin ja otsikkokuviin. Varmennettujen käyttäjien joukossa ei todellakaan ole niin paljon muutoksia, että olisi liian vaikeaa saada todellinen ihmisen tarkastus jokaiselle tilille tällaisella muutoksella.

Toinen ehdotus oli estää tunnuskäsittelyjen luominen, jotka ovat samanlaisia ​​kuin tunnetut tai todennetut kryptovaluuttaprojektit ja johtajat. Ajattelu on, että ei todellakaan ole mitään hyvää syytä luoda kahva, joka on pohjimmiltaan sama kuin cryptocurrency -julkkis, blockchain-projekti tai joku suosituista lompakoista. Lähes kaikissa tapauksissa ainoa syy luoda yksi näistä läheisistä vaihtoehtoisista tileistä on ihmisten huijaaminen tai jokin muu ilkikurinen toiminta.

On myös ehdotettu, että Twitter löytää tavan etsiä “ryhmittely” -tyyppinen käyttäytyminen. Toisin sanoen, monilla bot-verkoilla on taipumus tavoittaa samantyyppisiä petollisia ja huijausviestejä, uudelleentweetata ja äänestää joukkona. Koska nämä bot-verkot toimivat yhdessä, ainakin joidenkin verkkojen pitäisi olla mahdollista löytää yksinkertaisesti jaetun käyttäytymisen perusteella.

Toinen ehdotus on antaa ihmisille enemmän hallintaa syötteissään, samalla tavalla kuin Facebook antaa käyttäjille mahdollisuuden määrittää paitsi kuka näkee heidän viestinsä, myös mitä viestejä he näkevät. Tällä tavalla Twitter-käyttäjät voivat puolustautua itse roskapostittajia vastaan ​​sallimalla vain luotettujen ihmisten twiitit heidän syötteessään. Tietysti tämä heikentää Twitterin hyödyllisyyttä jossain määrin, eikä se välttämättä ole paras ratkaisu.

Mitä itse Twitteriin, he ovat olleet hiljaa asiasta lukuun ottamatta tunnustamista sen olemassaololle. Joten, kun ratkaisu on vihdoin toteutettu, se on yllätys meille kaikille, ja melkein varmasti aiheuttaa paljon hämmennystä salauksen Twitter-säkeessä hyvistä aikomuksista huolimatta.

On myös mahdollista, että alkuperäinen ratkaisu ei toimi suunnitellusti, ja lisätoistoja ja säätöjä tarvitaan, jotta asiat saadaan enimmäkseen oikein.

Johtopäätös

Ei ole realistista ajatella, että Twitter pystyy täysin eroon alustastaan ​​roskapostista ja huijaavista toimijoista. Todellisuus on, että huijarit voivat luoda uusia menetelmiä varastaa ihmisiltä melkein yhtä nopeasti kuin korjaukset voidaan asentaa.

Huijausten lukumäärän pitäisi olla mahdollista rajoittaa, ja Twitterin on otettava tämä käyttöön mahdollisimman pian. On ollut liian kauan, että nämä huijaukset ovat jatkuneet ja ryöstäneet tuhansilta ihmisiltä miljoonia dollareita.

Ja huijausongelma ei ole vain kryptovaluuttatilassa.

Bot-verkot ja huijaukset ovat olemassa dating-, eBay- ja Amazon-kapealla ja todennäköisesti monissa muissa. Itse asiassa jotkut ovat ehdottaneet, että jopa 15% kaikista Twitter-tileistä on väärennettyjä tai bottitilejä. Ja on myös ehdotettu, että Twitter, jonka sijoittajat luokittelevat ainakin osittain käyttäjien lukumäärän perusteella, ei ole kovin kiinnostunut vähentämään käyttäjäkantaa 10-15 prosentilla pelätessään sijoittajien takaiskuja.

Joka tapauksessa, jotain on tehtävä ja pian. Jos Twitter ei pysty tarjoamaan ainakin jonkin verran helpotusta näille bot-verkoille ja huijauksille, on todennäköistä, että heidän on joka tapauksessa huolehdittava vähenevästä käyttäjäkunnasta – koska todelliset käyttäjät päättävät, että palvelun yksinkertaisesti ei kannata enää käyttää palvelua vedenpaisumuksen vuoksi botit ja väärennetyt tilit.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me