Miksi Marshallinsaaret rahoittavat rahavarojaan

21. maaliskuuta saavutettiin valtava virstanpylväs taistelussa kryptovaluuttojen ja Blockchain-tekniikan laillistamiseksi.

Marshallinsaaret, pieni valtio keskellä Tyynellemerta, hyväksyi lakiehdotuksen kehittää oma salausvaluuttansa nimeltä Sovereign (SOV) yhteistyössä Israelin Tech Company Neeman kanssa..

53 000 asukkaan kansakunnalla, jonka BKT on vain 183 miljoonaa dollaria, ei ole omaa valuuttaa, vaan se käyttää Yhdysvaltain dollareita.

SOV-yleiskatsaus

Joukkue, jota johtaa toimitusjohtaja Barak Ben Ezer, on käyttänyt tätä mahdollisuutta yli vuoden ajan. Ezer tutki sääntelyympäristöä ja huomasi, että yksi merkittävä este estää Bitcoinia ja muita salausvaluuttoja pitämästä laillisina rahoina.

IRS: n mukaan rahan määritelmä on ”suvereenin valtion laillinen maksuväline”. Tällä hetkellä Bitcoinia ei pidetä valuuttana, vaan hyödykkeenä.

Sen epävakaa luonne on saanut sääntelyviranomaiset ehdottamaan, että siitä kannettaisiin myyntivoittoveroa ja että sitä kohdellaan kuten osakkeita.

IRS: n noudattamiseksi ja salauksen siirtämiseksi valtavirtaistamiseen Ezer ja hänen tiiminsä etsivät viimeiset puolitoista vuotta suvereenit kansakunnat (YK: n jäsenmaat), joilla ei ollut omaa valuuttaa.

He asettuivat lopulta Marshall-saarille. Kuten Ezer sanoi:

Etsin maata, joka olisi avoin ajatukselle ottaa käyttöön kryptovaluutta laillisena maksuvälineenä. Suljin pois Ruotsin kaltaiset maat ja menin maailman pienimpiin maihin. Mitä pienempi maa, sitä helpompaa sen on ottaa käyttöön tällainen valuutta. Lisäsin toisen parametrin – maan, jolla ei ole omaa valuuttaa. Näin pääsin Marshall-saarille.

Tämä suunnitelma ei ole halpa.

Neema Marshallinsaaret

Neema-tiimi Marshall Islandin edustajien kanssa – Kuva via Haaretz

Tiimi käyttää kymmeniä miljoonia dollareita teknologian kehittämiseen, jota kansakunnat ja heidän paikalliset yritykset tarvitsevat valuutan hyväksymiseksi.

Vakuuttamalla Marshallinsaaret menestyksekkäästi käyttämään SOV: ta valuuttana, rahoituslaitosten, kuten pankkien ja Visa, on nyt myös hyväksyttävä SOV laillisina rahoina kaupankäyntiin..


Neema aikoo nyt auttaa Marshallin saaria aloittamaan varainhankinnan käynnistämällä IMO: n, jonka yhteydessä suvereeni kansakunta laskee ensimmäistä kertaa yleisölle liikkeeseen oman valuuttansa ilman keskuspankkia. IMO: n aikana toimitetaan 24 miljoonaa merkkiä.

Ei ole mikään yllätys, että joukko eteenpäin ajattelevia teknologiayrittäjiä haluaisi saavuttaa tällaisen esityksen. On kuitenkin ihmeteltävä, miksi Marshallinsaaret päättivät noudattaa tätä suunnitelmaa, erityisesti tietäen kuinka epävakaat salausmarkkinat ovat ja kuinka Blockchain-tekniikka on edelleen alkuvaiheessa ja kamppailee skaalautuvuusongelmien kanssa.

Nopea tausta saarien historiasta antaa paljon todisteita siitä, miksi he päättivät tehdä tämän siirron.

Pieni kansa Yhdysvaltojen peukalon alla

Vuonna 1944 Yhdysvallat otti Marshallinsaarten hallinnan kukistamalla japanilaiset asukkaat. Pian sen jälkeen he tekivät YK: n turvallisuusneuvoston kanssa sopimuksen suurten osien Mikronesian, mukaan lukien Marshallinsaarten, hallinnoinnista Tyynenmeren saarten luottamusalueena.

Castle Bravon ydinkoe

Castle Bravon ydinkoe. Lähde: wikipedia.org

Seuraavien vuosikymmenien aikana Marshall-saaria kohdeltiin hyvin valloitettuna alueena, eikä sen paikallisten kansalaisten hyvinvointia ollut lainkaan otettu huomioon..

Yhdysvaltain armeija aloitti ydinohjusten testaamisen saaren ympäri ja aloitti jopa 67 testiä vuosina 1946-1958.

Suurin testi (nimeltään ”Castle Bravo”) oli vetypommi, joka oli noin 1000 kertaa Hiroshiman kokoinen, ja se johti satojen marshallilaisten asukkaiden evakuointiin kodeistaan..

Korvaukseksi Yhdysvallat myönsi saarille itsenäisyytensä vuonna 1986 yhdessä 150 miljoonan dollarin ratkaisun kanssa, mutta tämä on vähäistä verrattuna tosiasiallisiin vahinkoihin. Mukaan wikipedia:

Vuosien varrella Yhdysvaltain hallitus siivosi vain yhden yli 60 saaresta, ja asukkaat odottavat edelleen ydinaseiden tuomioistuimen arvioimaa kahden miljardin dollarin korvausta. Monet saarelaisista ja heidän jälkeläisistään elävät edelleen maanpaossa, koska suuri osa saarista on saastunut suurella säteilyllä Yhdysvaltain ydinkokeiden jälkeen tähän päivään asti.

Marshallinsaaret ovat tehneet valituksia YK: lle, joka on pääosin pudonnut kuuroille korville.

20% SOV: n käynnistämisestä kerätystä rahasta menee rahastoon, joka käsittelee näiden ydinkokeiden uhreja.

Ilmastonmuutos

Ilmaston lämpenemisestä johtuva merenpinnan nousu on ollut erityisen katastrofaalinen saarelle.

Yhdysvaltain puolustusministeriön rahoittamassa uudessa ilmastotutkimuksessa todettiin, että 2030- ja 2060-luvuilla näistä saarista tulee todennäköisesti asumattomia, koska valtamerien tulvat aiheuttavat makean veden ja infrastruktuurin lisääntyneitä vahinkoja.

Tällä hetkellä saaret voivat vain pyytää Yhdysvaltojen hallitukselta apua.

Ezerin mukaan 10% SOV: n IMO: sta kerätyistä varoista menee rahastoon, joka tukee vihreän energian käyttöä ja muita ilmastonmuutospyrkimyksiä. 50 prosenttia rahoista menee valtion budjettitukirahastoon, ja viimeiset 20 prosenttia jaetaan suoraan kansalaisille.

Vaikutus muihin pieniin kansakuntiin

Marshallinsaaret on vain yksi monista pienistä kansakunnista, jotka ovat nimittäin itsenäisiä, mutta silti raskaana niiden suurempien, hallitsevampien kansojen uskomattomalla painolla, jotka kerran hallitsivat heitä valloituksella.

Luottaen valuutaan, joka ei ole heidän omaansa, nämä kansat ovat pohjimmiltaan edelleen valloittaneet alueita, kykenemättömiä harjoittamaan omaa rahapolitiikkaansa ja tarvitsevat jatkuvasti tuki suuremmissa maissa.

Aivan kuten Blockchain antaa ihmisille mahdollisuuden tulla omaksi pankkikseen, kansallinen salausvaluutta antaa Marshallinsaarille, Palaulle ja muille pienille maille mahdollisuuden saavuttaa verotuksellinen autonomia.

Mitkä ovat riskit?

Salausvaluutan hyväksyminen suvereenin valtion lailliseksi maksuvälineeksi ei tule ilman sen riskejä.

Volatiliteetti on edelleen tärkeä kysymys, joka vaivaa salausvaluuttamarkkinoita. Vaikka IMO auttaa maata keräämään huomattavan määrän rahaa lyhyellä aikavälillä (30 miljoonaa dollaria), vakaan valuutan puute voi tuhota talouden, jossa 53 000 ihmisen on maksettava jokapäiväisistä tavaroista ja palveluista yhteisymmärryksessä kuinka paljon kukin esine maksaa.

SOV-tunnuksille aiheutuvat riskit

Kuva Fotolian kautta

Ezerin ja hänen tiiminsä on selvitettävä, miten valuuttaa voidaan suojata markkinoiden keinottelulta vaikutukselta. Ei ole selvää, listataanko SOV-kolikot pörssissä vai edes kuka saa ostaa niitä, kun IMO käynnistetään.

Jos kolikoita on saatavana kenellekään maailmassa, on helppo nähdä, kuinka ulkopuoliset keinottelijat (AKA-salausvalaat) voisivat ostaa suuria määriä valuuttaa vain istuakseen siinä ja odottaakseen arvon nousua..

Tämä tukahduttaisi koko kansakunnan taloudellisen kehityksen ja tuottavuuden.

Onneksi näyttää siltä, ​​että uuden kryptovaluutan taustalla oleva tekniikka tulee olemaan julkinen protokolla nimeltä Yokwe. Protokolla yhdistää käyttäjätilit todellisiin valtion vahvistamiin identiteetteihin ja poistaa Know-your-customer- ja talousrikollisuuden ongelmat, jotka voivat luoda yllä mainittuja painajaisten skenaarioita..

USA, joka äskettäin kielsi kansalaisilta ostamasta Venezuelan Petro-kryptovaluutta ja rajoittaa yhdysvaltalaisia ​​sijoittajia käynnistämästä ICO: ta tai osallistumasta siihen, ei ehkä hyväksy.

Lopuksi väite, jonka mukaan rahoituslaitosten, kuten pankkien ja Visan, on nyt hyväksyttävä SOV laillisena rahana, on totta vain osittain. Marshallinsaaret, joilla on vain 53 000 asukasta ja joiden bruttokansantuote on 183 miljoonaa dollaria, eivät yksinkertaisesti riitä, että pankit voivat muuttaa asemaansa millaista rahaa he hyväksyvät.

Pankit voivat yksinkertaisesti päättää olla hyväksymättä SOV: ta, jolloin Marshallinsaaret ovat paljon huonommassa asemassa.

Johtopäätös

Marshallinsaaret ovat tekemässä rohkeaa askelta omaksumaan kryptovaluutat kansalliseksi rahaksi. Maa on kärsinyt perusteettomista vahingoista, jotka johtuvat Yhdysvaltojen 12 vuoden ydinkokeista, joista korvauksia ei ole vieläkään maksettu täysimääräisesti.

Ilmaston lämpeneminen uhkaa myös tehdä maastaan ​​asumaton, elleivät ne voi heti aloittaa vihreän energian hankkeiden rahoittamista taistellakseen.

Viime kädessä Marshallinsaaret toimivat erinomaisena esimerkkinä muille pienemmille kansakunnille, jotka etsivät omaa finanssipoliittista autonomiaansa, ja erinomaisen tapaustutkimuksen siitä, kuinka Blockchain-tekniikka voi hyödyttää paitsi liike-elämää myös tukea kansallisia, poliittisia ja humanitaarisia etuja.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me