Mikä on Ethereum 2.0 ja miksi sillä on merkitystä?

>

Viiden vuoden kuluttua kauan odotettu Ethereum 2.0 on vihdoin täällä. Salausyhteisö juhli iloisesti uuden verkon käynnistämistä joulukuussa 2020, ja ETH on nyt palannut ATH: seen. Mutta mikä on Ethereum 2.0 ja miksi sillä on merkitystä?

Ethereum oli suuri menestys vuonna 2015. Vitalik Buterin ja hänen miehistönsä ovat esittäneet vallankumouksellisen älykkään sopimusekosysteemin blockchain-teollisuudelle, joka muuttui riittävän pian omaksi universumiksi salausmarkkinoilla.

Jokainen kehittäjä halusi rakentaa hajautetun sovelluksen Ethereumiin, ja ainoa tapa tehdä se oli joukkorahoitus token-myynnin kautta. Lähes välittömästi Initial Coin Offerings (ICO) aloitti investointihullun, joka katapultoi salauksen uusille korkeuksille.

Kryptovaluutan veteraanit ovat nauttineet perusteellisesti tästä ajanjaksosta. Mutta jo vuonna 2015 he tiesivät, että Ethereumilla oli vielä pitkä tie kuljettavana, ennen kuin saavutti täyden potentiaalinsa. Sekä älykkäille sopimuksille että dAppsille omistettu lohkoketju voi palvella vain niin monia käyttäjiä, ja yhdessä vaiheessa se saavuttaa pullonkaulan, joka tukahduttaa kaiken tulevaisuuden kasvun.

Päästäkseen eroon tästä rajoituksesta Ethereum-säätiö ilmoitti aikovansa siirtyä työn todistuksesta vaarnan todistukseen. Uusi verkkopäivitys määrittelee uudelleen, miten solmut validoivat lohkot ja tuo skaalautuvuuden ennennäkemättömälle tasolle samalla.

Uskomme vahvasti, että Ethereum 2.0 on toiseksi suurin asia Bitcoinin jälkeen. Tämän vuoksi kirjoitimme artikkelin, joka selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tästä seuraavan sukupolven PoS-lohkoketjuverkosta.

Mikä on Ethereum 2.0?

Tiedät jo kaiken Ethereumista, mutta entä Ethereum 2.0? Tekniset yksityiskohdat saattavat olla hieman monimutkaisia, mutta uuden verkon tehtävä on melko yksinkertainen.

Ethereum 2.0 perustuu Proof-of-Stake-konsensusmekanismiin, jossa solmut validoivat tapahtumia ja estävät merkitsemällä merkkejä. Tässä tapauksessa kuka tahansa voi osallistua verkkoon ja käyttää solmua tallettamalla ja lukitsemalla 32 ETH.

Jokaisella solmulla on mahdollisuus valita verkko, mikä antaa sille oikeuden ehdottaa lohkoa. Vaikka prosessi on hieman satunnaistettu verrattuna Proof of Workiin, käyttäjillä, joilla on enemmän varoja, on silti suurempi mahdollisuus voittaa. Jos solmu suorittaa tehtävän onnistuneesti, solmun omistaja ansaitsee rahaa sekä lohkon ehdottamisesta että sen vahvistamisesta.

Kehittäjät ovat vuosien ajan yrittäneet selvittää, miten Proof of Stake otetaan käyttöön käytännöllisellä tavalla. Ethereum-tiimi loi ja kaavasi tiekarttoja säännöllisesti, mikä jätti heille huonon maineen, joka vainoaa heitä tähän päivään asti.

Asiat olivat kuitenkin muuttuneet parempaan suuntaan vuonna 2019, kun Ethereum-säätiö löysi lopulta toimivan ratkaisun. Heidän ei tarvinnut vain ajatella, kuinka luoda Ethereum 2.0, vaan heidän oli myös suunniteltava, kuinka uusi verkko käynnistetään tappamatta vanhaa..

Ennen kuin opimme Ethereum 2.0: n mutkista, selittäkäämme ensin yksi myytti, josta puhutaan yleisesti.


Onko todiste vaarnasta mittakaavassa Ethereum?

Suurin osa yhteisön jäsenistä uskoo, että vaarnan todistaminen on ainoa syy siihen, miksi Ethereum 2.0 on edeltäjäänsä nopeampi, mutta se ei voisi olla kauempana totuudesta.

Vaikka PoS tarjoaa sopivan ympäristön nopeammalle blockchain-verkolle, sirppaus on ydintekniikka, joka skaalaa ne. Kysymys kuuluu: Mitä vaarnan todistus tekee ja miten se parantaa Ethereumia?

Energiatehokkuus

Panoksen todistus on konseptin luonut konsepti Sunny King ja Scott Nadal, kaksi kehittäjää ja Bitcoin-harrastajaa, jotka uskoivat, että PoW on liian kallista ja tuhlaa energiaa.

Tuolloin kaivostyöläiset käyttivät vain 150 000 dollaria virrankulutukseen vuositasolla. King ja Nadal tiesivät kuitenkin, että luku nousee räjähdysmäisesti tulevaisuudessa. Estääkseen ongelman aiheuttamasta lohkoketjuja, nämä kaksi ovat ehdottaneet PoS: ää ratkaisuksi.

Kuten jo tiedämme, PoW-kaivostyöläiset validoivat lohkot ratkaisemalla monimutkaisia ​​matemaattisia ongelmia. Kaivostyöläiset tarvitsevat tehokkaita tietokoneita näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja heidän mahdollisuuksiensa ansaita kokonaispalkkiona.

Kaivostilojensa parantamiseksi kaivostyöläiset tarvitsevat sekä laatua että määrää.

Laadukas tietokonelaitteisto kuluttaa toisaalta enemmän virtaa. Toisaalta kaivosmiehellä on oltava useita tällaisia ​​laitteita pysyäkseen kilpailukykyisenä. Lopputulos? Voimanälkäinen solmu, joka kuluttaa paljon enemmän virtaa. Ja arvaa mitä? Lohkoketjut lisäävät kaivosvaikeuksia vuosittain, mikä tarkoittaa, että Bitcoinin kaltaiset projektit tarvitsevat enemmän energiaa vuosittain.

PoS on tässä suhteessa yksinkertainen, koska se poistaa ongelman kokonaan. Lohkojen vahvistamiseksi sinun on panostettava virtuaalitunnuksia äläkä tee mitään muuta. Solmu ei vaadi erityistä tietokonelaitteistoa, koska panostus ei ole tehonhimoinen prosessi.

Solmut voivat olla korkeintaan 32 ETH, mutta se ei välttämättä ole huono asia. Lohkoketju lisää suojaustasojaan keräämällä suuren määrän solmuja. Koska Ethereum 2.0 keskittyy solmujen määrään eikä niiden kokoon, kestävyys varmistetaan.

Esteettömyys

PoW-solmut ansaitsevat rahaa kaivamalla lohkoja tietokoneella. Kaivostyöntekijöiden on pidettävä maatilat hyvin erityisessä ympäristössä, joka täyttää useita vaatimuksia voidakseen louhita kannattavalla tasolla. Katso ja katso itse, onko kaivostoiminta kannattavaa maassasi:

  • Teho. Kaivostyöläisten on isännöitävä kaivostiloja alueilla, joilla sähkömaksut ovat uskomattoman alhaiset. Merkittäviä esimerkkejä ovat Venäjä, Ukraina, Kiina, Iran, Pakistan ja muutamat muut Itä-Euroopan maat. Näiden maiden ulkopuoliset kaivostyöläiset tuottavat huomattavasti vähemmän voittoja eivätkä toisinaan edes tasaa.

  • Avaruus. Ammattimaiset kaivostilat vievät valtavan paljon tilaa. Jos kaivosmies haluaa omistaa suuren maatilan, hänen on käytettävä tuhansia dollareita (ellei enemmän) riittävän alueen vuokraamiseen. Tämä on jälleen yksi rajoitus, koska toiminta on rajoitettu henkilöille, jotka asuvat yleensä syrjäisissä paikoissa, joissa vuokraus on halpaa.

  • Säätö. Asutko maassa, jossa kaivostoiminta on kielletty tai sitä on säännelty ankarasti? Oletko verotettu ansaitsemalla rahaa kaivostoiminnalla? Huono tuuri! Jos et voi liikkua, olet kauheassa tilanteessa etkä todennäköisesti ole kannattava pitkään aikaan.

Kuten näemme, työtodistus ei ole paras ratkaisu. Se asettaa vakavia rajoituksia ja pysyy yksinomaan vain pienellä määrällä ihmisiä. Sen lisäksi, että ongelma on huono, kysymys johtaa: Onko PoW jopa hajautettu?

Toki kaikki voivat käyttää verkkoa. Mutta nyt, kun kaivosvaikeudet ovat lisääntyneet rajusti, kaikista ei voi tulla kaivostyöläisiä. Monet uskovat, että pelkästään tämä tosiasia poistaa blockchain-verkkojen perustavanlaatuisen osan: hajauttamisen.

Voit jo nähdä, kuinka tämä ei ole sidosryhmien ongelma Ethereum 2.0: ssa. Niin kauan kuin sinulla on rahaa 32 ETH: n omistamiseen, kaikki voivat panostaa riippumatta siitä, missä asuvat.

Mikä on sirpaleita?

Nyt kun olemme selittäneet, miten PoS auttaa, on aika oppia sirpoutumisesta ja siitä, miten se skaalaa Ethereum 2.0: ta.

Sirpoutuminen on a skaalausmekanismi joka jakaa lohkoketjuverkon useaan osaan, joita kutsutaan sirpaleiksi. Tämän avulla lohkoketju käsittelee ja vahvistaa useita tapahtumalohkoja sen sijaan, että hyväksyisi yhden lohkon kerrallaan.

Manipuloinnin estämiseksi Ethereum 2.0 siirtää ajoittain validoijia sirusta toiseen. Lisäksi Ethereum käyttää kuuluisaa majakkaketjua lohkojen koordinoimiseksi ja sirujen välisen viestinnän hallitsemiseksi.

Buterinin mukaan, sirpaloituminen johtaa keskimäärin 100 000 tapahtumaa sekunnissa. Käyttäjien on kuitenkin odotettava kuukausia, ennen kuin Ethereum integroi sirpaleet vaiheessa 1.

Koska sirpaleet lisäävät solmujen määrää, jotka käsittelevät tietoja verkossa, myös Ethereumin turvallisuus paranee. Joukkueen keskeinen eetos on, että enemmän solmuja on parempi ratkaisu kuin solmujen koon kasvamiseen.

Ethereum 2.0: lla on yhteensä 64 lohkoketjua, kun se on suorittanut sirpaleisen päivityksen. Toistaiseksi on epävarmaa, suorittavatko sirut myös koodin (älykkäät sopimukset).

Tästä syystä Ethereum 2.0 ei käynnistynyt heti

Kehittäjät ovat tehneet lukuisia suunnitelmia, jotka järjestivät Ethereumin siirtymisen Ethereum 2.0: een viime vuosien aikana. Siihen mennessä kun he olivat päättäneet päättää aktiivisesti työskennellä PoS-verkossa, oli käynyt selväksi, että alkuperäisen lohkoketjun koko on todellinen ongelma.

Suurella voimalla on suuri vastuu! Kuinka siirrät toiseksi suurimman estoketjun häiritsemättä koko markkinaa? Koska vakaa ja turvallinen päätös oli melkein kaikkien alan älykkäiden sopimusten ja dApps: n keskus, ei ollut niin helppoa.

Vuonna 2020 Ethereum-säätiö tajusi, että heillä on vain yksi älykäs valinta: rollups.

Pääajatuksena on käynnistää Ethereum 2.0 vaiheittain, kun taas ETH1 toimii tavalliseen tapaan. Molemmat verkot toimivat rinnakkain siihen hetkeen saakka, kun Ethereum 2.0 voi lopulta käynnistää.

Ethereum 2.0 -suunnitelma

Pitkä aika on jäljellä, ennen kuin sanomme hei ETH1: lle ja hei ETH2: lle. Vaikka Ethereumin kehittäjillä ei ole kiinteää aikataulua, joka kertoo meille, kun jokainen vaihe käynnistyy, tiedämme ainakin, mitä nämä vaiheet tekevät, kun ne saapuvat.

Vaihe 0

Ethereum 2.0: n vaihe 0 otettiin käyttöön joulukuussa 2020. Kuukausi aiemmin julkaistu talletussopimus keräsi 524 288 ETH, mikä on välttämätön summa projektin ensimmäisen vaiheen käynnistämiseksi..

Miksi 524288 Eetteriä? Kun otetaan huomioon, että jokaisen solmun on oltava 32 ETH, meillä on lopullinen luku 16384. Kehittäjien mukaan tämä on validointilaitteiden määrä, joka tarvitaan pitämään Ethereum 2.0 hajautettuna ja turvallisena.

Jokaisen vahvistimen tiedot tallennetaan Beacon-ketjuun, joka on olennainen osa verkkoa, joka koordinoi ja hallinnoi koko Ethereum 2.0-lohkoketjua. Kuten olemme aiemmin maininneet, tämä on sama yksikkö, joka hallitsee sirpaleita.

Ethereum 2.0: n virallisen alun merkitsemisen lisäksi vaihe 0 ei ole millään tavalla erityinen. Verkko ei voi isännöidä dAppsia, suorittaa älykkäitä sopimuksia tai käsitellä tapahtumia. Se on vain keskittymä, jonka avulla Ethereum-säätiö voi hitaasti julkaista tulevia päivityksiä.

Vaihe 1

Kirjoitushetkellä vaiheen 1 käynnistämistä ei ole ilmoitettu. Suurin osa käyttäjistä odottaa Ethereumin aloittavan seuraavan vaiheen vuoden 202 toisen vuosineljänneksen aikana.

Tässä vaiheessa kehittäjät aikovat lisätä sirpalemekanismin. Ethereum 2.0 jaetaan 64 erilliseen ketjuun, joita kutsutaan sirpaleiksi. Ne toimivat tavalla, joka on yhteentoimiva ja skaalaa koko verkon.

Siihen mennessä kehittäjien on myös tehtävä päätös älykkäiden sopimusten toteuttamisesta. Todennäköisin tulos? Jätä tehtävä sirpaleiksi. Ethereum-säätiö toteaa kuitenkin, että yhteisö keskustelee edelleen mahdollisuudesta ja että pöydällä on myös muita vaihtoehtoja.

Vaihe 1.5

Mikään ei ole koskaan varmaa Ethereumin kehittäjien kanssa. Tiimi mainitsi (vahvistamattoman) mahdollisuuden lisätä toinen vaihe vaiheen 1 ja vaiheen 2 välille. Tämän vaiheen aikana Ethereum 1 sulautuisi PoS-verkkoon ja muuttuisi lohkoketjun sirpaleeksi.

Pohjimmiltaan tällainen liike antaa Ethereumin olla olemassa pysähtymättä tai menemättä offline-tilaan missä tahansa olemassaolon vaiheessa. Kaikki tiedot alkuperäisestä verkosta siirtyisivät saumattomasti Ethereum 2.0: een ilman jatkuvuuden katkeamista. Tiimi kutsuu tätä päivitystä telakoitavaksi ja odottaa sen tapahtuvan joko vuonna 2021 tai 2022.

Toinen tärkeä asia on huomata, että telakointi ei pakota ETH-sijoittajia vaihtamaan rahakkeitaan uuteen kryptovaluuttaan. Eetteri pysyy samana huolimatta siirtymisestä täysin uuteen ympäristöön.

Epäillään kuitenkin, että vaihetta 1.5 ei tapahtuisi lainkaan. Yhteisö odottaa Ethereumin sulautuvan Ethereum 2.0: een viimeisen vaiheen aikana.

Mikä on todiste panoksesta?

Todiste vaarnasta (PoS) on konsensusmekanismi, joka korvaa kaivostoiminnan panostuksella. Menetelmä on huomattavasti saavutettavampi ja energiatehokkaampi verrattuna työn todistamiseen.

Vaihe 2

Mitä syvemmälle menemme, sitä vähemmän määritelty Ethereumin tulevaisuus on. Vaiheen 2 mennessä Ethereum 2.0: n tulisi toteuttaa sirpaloituminen ja telakoida ETH1 ETH2: een. Tässä tietyssä vaiheessa odotamme kehittäjien vihdoin lisäävän älykkäitä sopimuksia. Uusimman version tulee olla täysin toimiva ja säilyttää kaikki Ethereum 1: n ydinominaisuudet.

Mutta onko tämä todella viimeinen päivitys Ethereum 2.0: lle? Ei lainkaan. Vaiheen 2 loppu merkitsee uuden älykkään sopimuksen ja dApp-ekosysteemin alkua. Ethereum-säätiö haluaa edelleen parantaa uutta blockchain-verkkoa ja tuoda innovatiivisia ominaisuuksia.

Johtopäätös

Ethereum 2.0 on toiseksi suurin asia blockchain-teollisuudessa Bitcoinin jälkeen. Uusi Proof-of-Stake-verkko tuo skaalautuvuuden ennennäkemättömälle tasolle muiden suurten lohkoketjujen kanssa. Kryptoharrastajat ovat odottaneet tätä hetkeä vuosia, ja vuonna 2021 olemme vihdoin lähempänä kuin koskaan Ethereum 2.0: n lopullista julkaisua.

Onko odottaminen sen arvoista? Asiantuntijat ehdottavat, että verkko, joka pystyy tukemaan jopa 100 000 tapahtumaa sekunnissa, luo nousukauden koko markkinoilla. Saatuaan selville, että blockchain-alustat ovat todellakin nopeampia ja halvempia kuin pankit, ihmiset kaikista maista ja taustoista alkavat liittyä vallankumoukseen.

Ethereum 2.0 ja hajautettu rahoitus (DeFi) tekevät hitaasti, mutta varmasti saman tälle vuosikymmenelle kuin Bitcoin teki viimeiselle. Oletko siellä kokeaksesi toisen blockchain-evoluution aallon koko kirkkaudessaan?

Katkarapu on salausvaluutan sosiaalinen kaupankäyntialusta. Se on suunniteltu sekä ammattimaisille että aloitteleville kauppiaille tulemaan oppimaan kasvavasta salausteollisuudesta. Shrimpy-palvelussa käyttäjät voivat kopioida muiden kauppiaiden salkut ja kaupankäyntistrategiat.

Seuraa meitä Viserrys ja Facebook päivityksiä varten ja kysy kysymyksiä hämmästyttäville, aktiivisille yhteisöillemme Sähke & Erimielisyydet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map