Mikä on DAI-kolikko? Täydellinen opas MakerDAO: n Stablecoiniin

DAI-kolikko on yksi vanhimmista vakiokolikoista, jonka Maker julkaisi joulukuussa 2017. Jos et tiedä mikä vakaa kolikko on, se on kryptovaluutta, joka on suunniteltu pitämään arvo sidottuina toiseen valuutaan. DAI: n tapauksessa tämä on USD, jokaisen DAI: n arvo on 1 dollari.

DAI eroaa kuitenkin muista vakiomuotoisista kolikoista, koska se on hajautettu. Sen sijaan, että sillä olisi keskitetty viranomainen, joka tukee DAI: n arvoa omistamalla todellisia Yhdysvaltain dollareita, kuten Tether (USDT), DAI: ta tukee vakuudellinen kryptovaluutta, tässä tapauksessa eetteri. Tämä on kriittistä, koska se tarkoittaa, että kuten muita kryptovaluuttoja, DAI: ta ei voida koskaan sulkea, eikä keskusviranomaiseen vaadita luottamusta.

Tämä on tärkeä ero ja selittää, miksi DAI: ta tarvitaan. Toisin kuin muut vakiomallit, jotka ovat fyysisen fiat-valuutan takana, DAI ei ole haavoittuva. Maker ei voi mitenkään varastaa varojasi, ei valtion tapa verottaa tai varastaa varojasi, eikä inhimillinen virhe vahingoittaa DAI-omistustasi.

Se on täysin blockchain-pohjainen, elää Ethereum blockchainissa ja älykkäissä sopimuksissa.

Mikä on DAI?

Yksinkertaisin sanoin DAI ei ole muuta kuin Ethereumia vastaan ​​otettu laina. Jokainen, jolla on jonkin verran ETH: ta ja kyky käyttää hajautettua sovellusta (MetaMaskin tai vastaavan kautta), voi luoda DAI: n.

Dai Stablecoinin yleiskatsaus

USD: n vakaus kryptovaluutassa

DAI: n luomisen ja sen sitomisen Yhdysvaltain dollariin kulissien takana tapahtuu melko monimutkaisesti, mikä on saanut jotkut halveksijat sanomaan, että DAI ei tule koskaan olemaan elinkelpoinen stablecoin. Totuus on, että aivan kuten fiat-valuutta, useimpien käyttäjien ei tarvitse koskaan tietää, miten DAI luodaan, eikä heidän tarvitse luoda omaa DAI: ta.

Suurin osa käyttäjistä ostaa DAI: n pörssissä, ja niin kauan kuin sillä on 1 dollarin arvo ja käyttäjät voivat käyttää sitä ja muuntaa sen tarpeen mukaan, he hyväksyvät ja käyttävät DAI: ta mielellään. Luottamus tulee siitä, että DAI pitää arvonsa ja sitä voidaan käyttää.

Kuinka DAI tehdään

Maker-tiimi ymmärsi, että DAI: n sidotun pitämisen monimutkaisuus vaikeutti monimutkaisuutta DAI: n luomisprosessissa. Aikaisemmin joudut käymään läpi vaiheet, joissa ensin muutat ETH: si WETH: ksi (kääritty ETH) ja käytät sitä sitten PETH: n (yhdistetty ETH) valmistamiseksi. Vasta sitten voit luoda vakuudellisen velkaposition (CDP), joka tuottaa DAI: n.

Nyt on olemassa sovellus sitä varten!

Kaikki edellä mainitut vaiheet tapahtuvat edelleen, mutta prosessia on yksinkertaistettu. Maker-tiimi on luonut tämä dApp luoda DAI ETH-omistuksistasi. Yhdistämällä lompakko dApp: iin voit luoda helpommin CDP: itä ja luoda DAI: n viettää ja käydä kauppaa vapaasti kuin haluat.

DAI: n tekeminen on nyt helpompaa, mutta miksi kukaan haluaisi? Tähän kysymykseen on oikeastaan ​​kolme hyvää vastausta:

  1. Olet kiinnostunut saamaan lainaa ja sinulla on ETH, jota voit käyttää vakuudeksi.
  2. DAI on arvoltaan yli 1 dollari. DAI: n luomisen tapa on, että mikä tahansa luotu DAI maksaa vain 1 dollarin, mikä tarkoittaa, että voit luoda DAI: n hintaan 1 dollaria ja myydä sen välittömästi yli yhden dollarin pörssissä. Tämän tyyppinen arbitraasi on itse asiassa yksi menetelmä, jonka Maker pitää DAI: n hinnan sidotuna 1 dollariin.
  3. Oletat, että ETH: n arvo nousee. Kun lukitset ETH: n CDP: hen, saat DAI: n vastineeksi, ja jos luulet ETH: n arvon nousevan, voit käyttää DAI: ta ostamaan enemmän ETH: ta pörssissä, mikä voi sitten lisätä CDP: n kokoa, jne. Tämä on periaatteessa ETH: n ostamista marginaalilla ilman keskitettyä vaihtoa.

Kuinka DAI pitää tapin

On itse asiassa erittäin mielenkiintoista, kuinka Maker loi vakiokolikon, joka käyttää taloudellisia kannustimia pitääkseen kiinni Yhdysvaltain dollariin. DAI: n hinnan nostamiseen ja laskemiseen on mekanismeja, jotta se pyrkii aina saavuttamaan 1 dollarin. Nämä mekanismit toimivat, koska käyttäjät voivat aina ansaita rahaa, kun DAI ei ole yhden dollarin arvoinen. Mitä kauemmas dollarista se eksyy, sitä enemmän kannustimia on luoda tai polttaa DAI.

Kun DAI: n hinta nousee yli $ 1, ETH: n haltijat voivat luoda DAI: n vain $ 1: lla ja myydä sen yli $: lla. Tämä kannustin varmistaa, että DAI luodaan ja että DAI: n hinta ei nouse paljon yli 1 dollarin.

DAI-hinnan oikaisu

Makerin tavoitetason palautemekanismi. Kuva kautta Keskitaso

Kun DAI: n hinta putoaa alle 1 dollarin, ne, joilla jo on CDP, voivat maksaa velkansa alle 1 dollarilla. Tämä antaa heille alennuksen lainastaan ​​ja varmistaa, että DAI tuhotaan tarvittaessa, jotta hinta pysyisi lähellä 1 dollaria.

Kuinka DAI reagoi ETH Crashiin

Johtuen tavasta, jolla järjestelmä on suunniteltu tasapainottamaan itseään, niin kauan kuin ETH on yli 0 dollaria eikä siitä tule niin epävakaa, että se muuttuu 50 prosentilla 5 minuutissa, DAI pysyy elinkelpoisena. Pelissä on monia voimia tämän varmistamiseksi, mutta ensisijainen syy on yllä mainittu – käyttäjiä kannustetaan pitämään DAI aina kohti 1 dollaria.

Jos ETH kaatui, CDP: n omistajilla olisi kaksi kannustinta maksaa velkansa pois, jolloin DAI-tarjonta poistuu ja hinta nousee. Yksi syy on se, että he voisivat maksaa velkansa alennuksella. Toinen on välttää määrättyä 13 prosentin selvitysmaksua, jos heidän CDP laskisi vakuuskynnyksen alapuolelle ja se olisi selvitettävä.

Näimme oikeastaan ​​tasapainotusmekanismin toiminnassa tammi-huhtikuun 2018 aikataulussa, jolloin ETH: n hinta laski 1400 dollarista 400 dollariin, mutta DAI: n hinta pysyi sidottu 1 dollariin, mikä osoittaa, että DAI: n pitämiseksi 1 dollarissa otettiin käyttöön tarkastukset ja saldot toimivat myös silloin, kun ETH: n hinta laskee.

Kuinka MKR Token toimii DAI: n kanssa

DAI: n on luonut Maker DAO, ja kyseinen organisaatio käyttää omaa tunnusta nimeltä MKR. MKR-tunnus on myös sisällytetty DAI-järjestelmään kahdella tavalla:

  1. Haltijat voivat äänestää DAI: n “globaalista ratkaisusta”, jos merkki hyökkää tai jokin muu epäonnistuminen tapahtuu. Tämä on tapa sammuttaa järjestelmä ja palauttaa ETH CDP-haltijoille sulavasti. Joten jos esimerkiksi maailmanlaajuinen ratkaisu syntyy, sinulla on 110 DAI: ta ja ETH on 110 dollarin arvoinen, saat 1 ETH takaisin.
  2. Kaikkien CDP: iden vuotuinen korko on 0,5% lainan määrästä. Tämä korko voidaan maksaa vain MKR: n käytöstä, ja MKR poltetaan sitten. Tämä kannustaa MKR: n arvon nousua, koska MKR: n tarjonta on aina laskussa, mutta kysynnän pitäisi kasvaa, kun CDP: itä (ja DAI: ta) syntyy.

Mitä tulee maailmanlaajuiseen sovintoratkaisuun, luotettavalla yksilöryhmällä on globaalit ratkaisuavaimet ja he voivat aloittaa sen, jos äänestäjät päättävät tehdä sen. Tämä voi ensi silmäyksellä näyttää liian keskitetyltä joillekin. Ainoa asia, jonka maailmanlaajuinen ratkaisu voi tehdä, on kuitenkin antaa takaisin vakuudet. Kukaan ei voi käyttää DAI: ta tai olla vuorovaikutuksessa järjestelmän kanssa puolestasi. Ainoa riski, jonka kohtaat, on vakuuksien volatiliteetti, kunnes se vaihdetaan uudelleen.

ETH-vakuus & USD-kiinnitys

Se, että DAI käyttää Ethereumia ja kiinnittää hintansa dollariin, perustuu enimmäkseen heidän ensisijaisuuteensa. Maker-kehittäjät päättivät käyttää ETH: tä, koska se on tärkein voimavara Ethereum-lohkoketjussa. Vastaavasti USD on maailmanlaajuinen varantovaluutta, joten oli järkevää kiinnittää USD.

Teknisesti mitä tahansa omaisuutta voidaan käyttää vakuudeksi, kunhan se sijaitsee Ethereumin lohkoketjussa. Tulevaisuudessa Maker aikoo sisällyttää tukea muille omaisuuserille, ja lopulta pitäisi olla mahdollista käyttää mitä tahansa ERC-20-resurssia CDP: n luomiseen.

Vastaavasti DAI voidaan liittää minkä tahansa muun Fiatin valuutan tai omaisuuden hintaan kyseisessä asiassa. Maker-tiimi aikoo lopulta kiinnittää DAI: n Digixiin (DAO), joka on merkki, jota tukee fyysinen kulta. Tulevaisuudessa voidaan luoda ja tullaan luomaan muita vakiomaisia ​​valuuttoja, hyödykkeitä tai jopa osakkeita.

DAI Stablecoin -markkinat

DAI on kaupankäynnin kohteena useissa eri pörsseissä, joihin sisältyy sekä keskitetty että hajautettu lajike. Heillä on suurin osa volyymistaan ​​Fatbtc: llä yli 35%: lla. Tätä seuraa HitBTC 16%: lla volyymista. Loppuosa koostuu joukosta muita vaihtoa ja se lisättiin äskettäin Coinbase Pro.

Historiallisen suorituskyvyn suhteen DAI on sopeutunut dynaamisesti säilyttääkseen 1: 1-sidoksensa USD: n kanssa. Tiettyjen pörssien paikalliset markkinaolosuhteet ovat kuitenkin todennäköisesti vaikuttaneet hintaan tiettyinä aikoina. Kaikkien pörssien heijastaminen kiinteään tapiin vie aikaa, ja tällöin tapin ylä- ja alapuolella on ollut volatiliteettia noin 3%.

DAI Stablecoin -hinta

DAI: n hintakehitys CMC

DAI: n liikkeeseenlaskun jälkeen joulukuussa 2017 markkina-arvo on kasvanut tasaisesti. Koska tämä on vakaa kolikko, tämä markkina-arvon kasvu on vahva osoitus omaksumisesta. Pörssit ja kauppiaat haluaisivat käyttää pöytäkirjaa, joka on määritelty protokollalla ja todennettavissa yli jonkin verran epämääräisen USD-lupauksen pankkitileillä.

Stablecoin-kilpailu

Tietysti useimmat meistä tietävät Tether-tabletin, mutta on ollut joukko muita kolikoita, jotka ovat yrittäneet täyttää aukon ja julkaisseet omat ratkaisunsa kuluneen vuoden aikana. Kukaan heistä ei kuitenkaan ole käyttänyt Makerin ja DAI: n vastaavaa mekanismia.

Sinulla on Paxos (PAX), jonka on myöntänyt Paxos Trust ja jonka takuu on 1: 1 Yhdysvaltain dollareilla ja joka on New Yorkin säännelty luottamusyhtiö. Aloitettu pian sen jälkeen sinulla on Gemini-dollareita (GUSD), jotka laskee liikkeeseen Gemini-pörssi ja joita myös säännellään ja tuetaan USD: llä pankkitilillä.

Sinulla on myös ratkaisuja, kuten Coinbase ja Circle, niiden USD Coin (USDC) ja TrustToken’s TrueUSD. Näillä ratkaisuilla on samanlainen kokoonpano kuin alla olevilla kahdella, ja niillä on täysi Yhdysvaltain dollarin vakuus pankkitilillä.

Johtopäätös

Dai on jo todistanut, että sen hajautettu lähestymistapa stablecoinin luomiseen toimii pitämällä DAI: n arvo 1 dollarissa sen perustamisesta joulukuussa 2017, vaikka Eetterin hinta laskisi merkittävästi. Hinnan pysyessä onnistuneesti sidottuina Yhdysvaltain dollariin, käyttäjien usko ja luottamus lisääntyvät, mikä johtaa DAI: n käyttöön.

DAI: n luominen on valtava, koska se mahdollistaa varallisuuden siirron rajojen yli välittömästi ilman kolmansien osapuolten maksuja tai puuttumista. Se on uusi paradigma kaupalle, ja koska se perustuu kokonaan lohkoketjuun, sitä ei voida sulkea. Tätä voidaan kuvitella vasta 10 vuotta sitten, ennen blockchain-tekniikan kynnystä.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me