Mikä on Blockchain? Kuinka Bitcoin käyttää Blockchain-tekniikkaa

>

Kopioi maailman parhaat salauskauppiaat ilmoittautuminen Shrimpy-palveluun. Se on helpoin tapa käydä kauppaa ammattilaisen tavoin, hallita salkkua ja oppia kryptovaluutoista.

Viimeisen vuosikymmenen aikana maailma on kokenut digitaalisen vallankumouksen, jota leimaa lukuisten tekniikoiden nousu, jotka ovat valmiita vastaamaan ihmiskunnan suurimpiin haasteisiin. Siitä lähtien olemme olleet istuimiemme reunalla ja katsoneet seuraavan sukupolven innovaatioita, kuten tekoäly (AI), kuljettajattomat autot, täydennetty todellisuus, uudelleenkäytettävät raketit, esineiden internet (IoT) ja muut. osa jokapäiväistä elämäämme.

Keskellä melua "häiritsevä" innovaatiot ja pelinvaihtajat, yksi tietty tekniikka on tuottanut viime vuosina eniten suosiota: blockchain-tekniikka. Blockchain, jota monet mainitsevat tulevaisuutena, muodostaa arvokkaan Internetin (eli Web 3.0) selkärangan.

Oletko koskaan yrittänyt kysyä jollekulta blockchain-tekniikasta? Olet todennäköisesti saanut vastauksen jonnekin "Eikö se ole Bitcoin?"

No, et ole yksin.

Silti tosiasia on: Bitcoin on vain pala sananlaskuista blockchain-piirakasta. Blockchain-avaruuden innovaatiot ovat levinneet lukemattomille toimialoille. Tämän artikkelin loppuosassa paljastamme blockchainin merkityksen ja kuinka tämä tekniikka mullistaa edelleen digitaalisen maailmamme.

Salauslainat

Hajautettu rahoitus on vuoden 2020 kuuma lippu. Kuinka voit hyödyntää kaikkea, mitä DeFi-teollisuus tarjoaa?

Miten kaikki alkoi

Blockchain luotiin vuonna 2008 Satoshi Nakamoto, nimi, jonka uskotaan olevan salanimi henkilölle tai yhteisölle, jonka henkilöllisyys on pysynyt mysteerinä tähän mennessä. Alun perin Nakamoto suunnitteli lohkoketjun ainoaan tarkoitukseen: käytettäväksi hajautettuna pääkirjana Bitcoin-tapahtumien tarkistamiseen ja kirjaamiseen.

Samana vuonna Satoshi Nakamoto julkaisi Bitcoin-valkopaperi, ”Bitcoin: Peer-to-Peer Electronic Cash System”, ja kehitti ensimmäisen vertaisverkkojen digitaalisen valuutan, Bitcoin, tuskin vuotta myöhemmin. Tässä suhteessa Bitcoinia voidaan pitää ensimmäisenä projektina blockchain-tekniikan toteuttamiseksi.

Bitcoinin julkaisun jälkeen blockchain-tekniikka on kasvanut kauas Bitcoinista. Blockchain on mukautettu vastaamaan eri teollisuudenalojen tarpeita, mutta tekniikan menestynein sovellus on edelleen kryptovaluutta.

Bitcoin on edelleen menestyksekkäin salausvaluutta, joka on toteuttanut lohkoketjun, mutta nyt on tuhansia kryptovaluuttaprojekteja, jotka käyttävät lohkoketjua.

Blockchain ja Distributed Ledger Technology

Blockchain on muoto hajautettu kirjanpitotekniikka, ehkä yksinkertaisin ja suosituin esimerkki. DLT itsessään on turvallinen tietueiden järjestelmä, joka käyttää replikoitujen ja synkronoitujen tietojen konsensusta, joka jaetaan useille instansseille. Yksinkertaisesti sanottuna hajautettu pääkirja on tietokanta, joka on levinnyt eri itsenäisiin tietokoneisiin, joita kutsutaan solmuiksi. Ei ole yhtä ainoaa tietojen säilyttäjää eikä keskusviranomaista. Sellaisenaan kaikki DLT: t luottavat solmuihin, jotka osallistuvat yksimielisyyteen verkon tilan määrittämisessä.

Muita DLT-muotoja ovat Hashgraph, Suunnattu asyklinen kaavio (DAG), ja Holochain. Vaikka kaikki DLT: t ovat jollain tapaa samanlaisia, blockchainin pääideana oli tallentaa tapahtumat lineaarisiksi, ajallisesti järjestetyiksi lohkoiksi. Muut DLT: t voivat hyödyntää epälineaarisia tai erilaisten mekanismien perusteella järjestettyjä verkkoja.

"Lohko" ja "Ketju"

Sana “blockchain” muodostuu selvästi kahdesta sanasta “block” ja “chain”. Onneksi kyllä, sen perustamisen aikaisempina vuosina se kirjoitettiin nimellä “lohkoketju” – mutta se on muutettu sen jälkeen, kun siitä tuli suosittu.

Tarkastellaan asiayhteyden osalta ensin nämä kaksi sanaa erikseen, ennen kuin sukelletaan blockhainin koko merkitykseen. Tiede osoittaa, että solu on elämän yksikkö (ts. Rakennuspalikka); lohko on sopivamman analogian puuttuessa lohkoketjun perusyksikkö.

Salauspuheessa lohko on itsenäinen tietue uusista tapahtumista (aina digitaalisesta valuutasta ja henkilöllisyyden todentamistiedoista äänestystietueisiin ja melkein mihin tahansa arvokkaaseen). Kun lohko on vahvistettu, lohko lisätään ketjuun, ja lohkon sisältämät tapahtumat katsotaan suoritetuiksi. Jokaisen uuden verkon tapahtuman on läpikäytävä sama prosessi, joka toistetaan jatkuvasti. Kun tapahtumia sijoitetaan, ne lisätään seuraavaan lohkoon ja kun lohko on vahvistettu, lohko lisätään ketjuun. Luo olennaisesti lineaarinen lohkoketju, joka tunnetaan nimellä “blockchain”.

Toivottavasti se on nyt selvempi.

Jokainen lohkoketjun lohko viittaa edelliseen lohkoon ainutlaatuisen hashin kautta. Tämä hajautus linkittää kaikki lohkot yhteen, alkulohkosta viimeiseksi valmistuneeseen lohkoon. Genesis-lohko on ensimmäinen lohko, joka on luotu mille tahansa lohkoketjulle.

Nyt kun tiedät mikä lohko on, sukelkaamme oikeaan lohkoketjuun.

Blockchain hajautettuna pääkirjana

Lohkoketju on digitaalinen, hajautettu, julkinen pääkirja, joka jaetaan solmujen kesken, jotka yhdessä toimivat ”tietojen säilyttäjinä” todennettaessa ja tallentamalla tapahtumia lohkoihin. Koska lohkoketju kasvaa pitempään, kun lisää lohkoja valmistuu, sitä ylläpidetään viimeisimpien lohkojen kronologisessa nousevassa järjestyksessä.

Kuten edellä mainittiin, lohkoketjun “yhteisö” koostuu solmujen verkosta, ja kukin verkon solmu tallentaa kopion lohkoketjusta. Pääkirjaa ei enää ole keskitetyssä paikassa (eli palvelimessa), vaan se on pikemminkin “hajautettu” verkon solmujen (ts. Vertaistietokoneiden) kesken. Siksi blockchain on ytimessä DLT-muoto.

Vahvistettuihin lohkoihin tallennettu tapahtumadata on muuttumaton (toisin sanoen sitä ei voida muuttaa taannehtivasti). Tiedot voidaan kopioida, mutta niitä ei voi muuttaa. Keskusviranomaisen sijaan solmut ovat vastuussa lohkoketjun tapahtumien tarkistamisesta joko yhdessä tai enemmistöllä, ensisijaisen yksimielisyyden mukaan. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että lohkoja ei voida muuttaa, ja jotta estetään lohkotietojen eheys.

Monet lohkoketjut ovat toteuttaneet erilaisia ​​konsensusalgoritmeja konsensuksen saavuttamiseksi verkossa. Konsensusalgoritmeja käytetään ensisijaisesti luotettavuuden saavuttamiseen verkossa, johon kuuluu useita hajautettuja solmuja, jotka sisältävät saman tiedon. Salausavaruudessa konsensusalgoritmit auttavat estämään kaksinkertaisen kulutuksen kryptovaluuttatapahtumissa.

Työn todistaminen (PoW) ja Panosnäyttö (PoS) edustavat kahta suosituinta lohkoketjuverkossa käytettyä konsensusalgoritmia. Näiden kahden lisäksi meillä on käytännön Delegated Proof-of-Stake (DPoS) Bysantin vikatoleranssi (pBFT), Muita tärkeitä todisteita (PoI), auktoriteettia osoittavia asiakirjoja (PoA).

Toimialat, joihin Blockchain vaikuttaa eniten

Ilmeisimmin rahoitusala on hyötynyt eniten blockchainin uraauurtavista ominaisuuksista. Useat fintech-avaruusalustat ovat pystyneet hyödyntämään menestyksekkäästi blockchain-tekniikkaa digitaalisten rahoituspalvelujen rakentamiseksi. Tämä on auttanut vähentämään pankkitonta väestöä antamalla jokapäiväisten käyttäjien tehdä helposti turvallisia, rajattomia ja halvempia tapahtumia mistä päin maailmaa tahansa.

Meillä on kiinteistöjä, vakuutuksia, terveydenhuoltoa, toimitusketjun hallintaa, energiaa, digitaalista identiteettiä, äänestystä, mainontaa, pilvivarastointia, viihdettä ja hallintoa, kuten joitain muita esimerkkejä toimialoista, joihin blockchain vaikuttaa eniten.

Blockchainin tulevaisuus

“Blockchain on tulevaisuus.”

Olet todennäköisesti kuullut tämän jo monta kertaa, mikä saa sinut miettimään, kuinka totta tämä väite on.

CB Insightsin äskettäisen raportin, jonka otsikko on Blockchain Investment Trends 2019 -raportti, perusteella blockchain-sovellusten vuotuiset maailmanlaajuiset menot ovat melkein kolminkertaistunut vuodesta 2017. CB Insightsin mukaan tämän arvon arvioidaan olevan 16 miljardia dollaria vuoteen 2023 mennessä. Markkinoiden mitoitustyökalu.

Aloittavat teollisuudenalat, kuten pilvipalvelut, vakuutukset, pelit, uhkapelit, esineiden internet, jopa kannabis, alkavat nähdä lisääntyvän blockchain-käyttöönoton. Blockchain auttaa näitä teollisuudenaloja toimimaan tehokkaammin ja läpinäkyvämmin, jolla on haluttu vaikutus toiminnan tehostamiseen koko arvoketjussaan.

Monet ihmiset väittävät, että blockchainin ympärillä on paljon hyppyjä, eikä se ole täysin väärä. Siitä huolimatta, että sen massiivisen vaikutuksen ja kasvavan merkityksen kieltäminen viime vuosikymmenen aikana olisi melkein rikollinen teko.

Ehkä blockchain on todellakin tulevaisuus – tai ehkä se on kupla, joka ei vastaa hypeä. Yksi asia on kuitenkin varma: joudut odottamaan selvittääksesi itsesi.

Mikä on Defi?

Hajautettu rahoitus on jotain, mitä salauksen sisäpiiriläiset ovat harrastaneet intohimoisesti vuosien ajan ilman oikeastaan selittää käsite.

Muita hyviä lukuja

Kuinka tehdä salauskauppabotti Pythonilla

Helppo kryptovaluutan välitysmenettelyt

Script for Bitcoin Price Live Ticker (Websocketsin avulla)

Kynnyksen uudelleensuuntaus salaussalkun hallintaan

Salauskauppa 101: Salkun omaisuuden valinta

Sosiaalinen kaupankäyntialusta

Katkarapu on salausvaluutan sosiaalinen kaupankäyntialusta. Se on suunniteltu sekä ammattimaisille että aloitteleville kauppiaille tulemaan oppimaan kasvavasta salausteollisuudesta. Shrimpy-palvelussa käyttäjät voivat kopioida muiden kauppiaiden salkut ja kaupankäyntistrategiat.

Seuraa meitä Viserrys ja Facebook päivityksiä varten ja kysy kysymyksiä hämmästyttäville, aktiivisille yhteisöillemme Sähke & Erimielisyydet.

Kiitos käynnistä!

Katkarapuryhmä

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me