Mainframe Review: Hajautettu sovelluskehitysympäristö

Mainframe (MFT) on blockchain-projekti, jonka tavoitteena on luoda foorumi hajautetuille sovelluksille, jotka sulkevat aukot nykyisen Internet-arkkitehtuurin yksityisyyteen ja turvallisuuteen.

Se tarjoaa useita uusia työkaluja, mukaan lukien sensuuriresistenssi, valvonnan vastustuskyky ja tietosuoja, jotka kaikki perustuvat täysin toimivaan alustaan, jossa protokollat ​​erotetaan, jotta kehittäjät voivat keskittyä rakentamaan dApp-sovelluksensa tinkimättä.

Voidaanko he todella toteuttaa kunnianhimoiset suunnitelmansa?

Tässä Mainframe-katsauksessa yritän vastata siihen sukeltamalla heidän tekniikkaansa, käyttötapauksiinsa ja kehitystavoitteisiinsa. Analysoin myös MFT-tunnusten pitkän aikavälin hyväksymispotentiaalia ja sitä, pitäisikö niitä ollenkaan ottaa huomioon.

Idea keskusyksikön takana

Tärkein syy kehitykseen Keskuskone tarkoituksena oli palauttaa vapaudet ja yksityisyys Internetin käyttäjille poistamalla keskittäminen. Keskuskeskustiimillä on syvä usko siihen, että käyttäjien on voitava hallita pääsyä online-tietoihinsa ja että käytettävissä on oltava työkaluja, joiden avulla voit jakaa ja paljastaa vain itsestäsi haluamasi asiat, jotka haluat julkistaa.

Suurkoneen rakentamisen edut

MainFrame-kehyksen rakentamisen edut

Keskusyksikkö tajuaa, että kansalaiset ovat jatkuvasti nähneet hallitustensa luottamuksen sekä tiedotusvälineiden ja yritysten luottamuksen vähenemisen. Viime vuosikymmenen aikana olemme nähneet miljardeja käyttäjätietoja, joihin on päässyt kymmenien tietoturvaloukkausten kautta yrityksissä, kuten Yahoo ja Equifax.

Käyttäjät näkevät, että Internetin käyttöön liittyy valtavia riskejä, ja luottamuksen väheneminen hallituksissamme ja yrityksissämme on johtanut mielenosoituksiin, kuten arabien kevät ja Occupy Wall Street muun muassa..

Mainframe pyrkii lopettamaan tietoturvaloukkaukset luomalla täysin hajautetun web3-viestintäverkon. Se palauttaa käyttäjien yksityisyyden ja hallitsee henkilötietoja.

Mainframe-tekniikka

Mainframe on luomassa alustaa, joka tarjoaa turvallisia datapalveluja ja tiedostojen tallennusta muun muassa. Yksi tapa tehdä tämä on luomalla vertaisverkko, joka on rakennettu Internet Protocol Suiten päälle virtuaaliverkkona. Tämä kokoonpano tekee mahdottomaksi määrittää solmujen sijainteja ja estää hakkereita kohdistamasta mihinkään Mainframe-solmuihin.

Solmut mahdollistavat tiedonsiirron verkon kerrosten välillä. Tämä sisältää pakettien perusreitityksen ja pitämisen, mutta sisältää myös datapalvelut, tiedostojen tallennuksen ja lohkoketjutapahtumat. Kaikki tämä tapahtuu estämättömällä, hajautetulla palvelulla.

Keskuskoneen verkkoarkkitehtuuri

Mainframe Web3 -infrastruktuuri

Mainframe-verkko on rakennettu viidellä perusperiaatteella:

  1. Salaus: Yksi salattujen ja yksityisten tietojen tarjoamisen avaimista on salaus. Tämä on tärkein tapa estää muita näkemästä tietoja viesteissä ja tietämästä, kuka lähettäjät ja vastaanottajat ovat. Salaus tapahtuu jokaisessa solmussa joko valmiiksi jaetun avaimen tai vastaanottavan solmun julkisen avaimen avulla. Verkko- ja suorittimen kuormituksen vähentäminen Mainframe mahdollistaa myös jaetun avaimen neuvottelut.
  2. Tumma reitti: Tämä tekee ulkopuolisten mahdottomaksi seurata tai seurata viestejä verkossa. Mainframe saavuttaa tämän antamalla solmuille vastuun valita viestien osoitteen spesifisyys. Se on herkkä tasapaino, koska liian vähän spesifisyyttä viivästyttää viestien lähetystä, mutta liian suuri spesifisyys tekee siitä helpompaa hakkereille. Keskusyksiköllä on oma algoritmi kunkin viestin oikean spesifisyyden tason määrittämiseksi. Verkko varmistaa myös turvallisuuden käyttämällä aihetunnuksia salauksen sallimiseksi ryhmän jäsenille, jotka ovat aiemmin hyväksyneet sen.
  3. Kannustaminen: MFT-tunniste toimii kannustimena solmuille tarjoamaan tiedostotallennustilaa, datapalveluja ja tarvittavaa kaistanleveyttä pakettien välitykselle ja tallennukselle.
  4. Peer-to-Peer-arkkitehtuuri: Hajauttamalla datapalvelut kokoonpanoasetukset ja viestit tallennetaan turvallisesti blockchain-verkkoon. On myös mahdollista tallentaa viestejä, kun solmut irrotetaan verkosta. Tämä kokoonpano varmistaa, että sensuuri ei ole sallittua.
  5. Yhteentoimivuus: Mainframe-toiminnolla käyttäjä voi käyttää verkkoa ja sen sovelluksia missä tahansa, missä yksityistä viestintää tarvitaan. Niin kauan kuin lohkoketjulla on älykäs sopimustuki, Mainframe-suojattu viestintäverkko toimii. Tähän kuuluvat Ethereum, Tezos ja RSK.

Mainframe-käyttöjärjestelmä

Mainframe-verkon käyttöjärjestelmä on paikka, jossa kehittäjät voivat rakentaa hajautettuja sovelluksiaan (dApps). Se on integroitu kehitys- ja toteutusympäristö, joka yksinkertaistaa dApps: n luomista ja käyttöä.

Käyttöjärjestelmässä on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä ja useita muita ominaisuuksia. Näitä ovat asennukset yhdellä napsautuksella, helppo käyttöönotto, kehittäjien työkalut, keskusyksikön SDK: t ja käyttöoikeudet tietoihin. Alla on kuvakaappaus keskusyksikön käyttöliittymästä.

Mainframe MFT OS UI

Keskuskoneen käyttöliittymä

Jos olet kehittäjä ja halusi aloittaa rakentamisen Mainframeen, voit siirtyä heidän puolestaan kehittäjien asiakirjat. Nämä ovat hyvin järjestettyjä ja vievät sinut vaihe vaiheelta läpi dApp-kehitysprosessin. Keskusyksikkö on juuri päivitetty (lisää alla).

Mainframe-tiimi

Mainframe-tiimiä johtaa perustaja ja toimitusjohtaja Mick Hagen. Hagen perusti entisen Princetonin opiskelijan ja keskeyttäneen yrityksen Zinch, joka auttoi opiskelijoita löytämään apurahoja ja mahdollisti samalla korkeakoulujen verkostoitumisen ja rekrytoinnin. Kyseinen yritys kasvoi yli 800 yliopistoon maailmanlaajuisesti, ja sen osti yhdysvaltalainen koulutustekniikkayhtiö Chegg.

Mainframe-tiimin jäsenet

Mainframe-tiimin jäsenet

Mainframe-liiketoiminnan kehityspäällikkö on Brad Hagen, joka oli myös Zinchin perustaja. Myöhemmin hän työskenteli varapuheenjohtajana Lendiossa ja oli yksi Studio / Brandr-perustajista.

Heihin liittyy Sarah Wiley Mainframe-suunnittelutehtävissä. Wiley tuo yli 20 vuoden kokemuksen täyden pinon kehittäjänä, ja hänen erikoistumisensa on erittäin skaalautuvat verkkosovellukset. Hän on uusi blockchain-kehityksessä, mutta on oppinut innokkaasti ja soveltanut tietojaan projektiin.

Loput joukkueesta koostuu noin kymmenestä henkilöstä tieteenaloilla ohjelmistotuotannosta sosiaalisen median strategiaan.

Mainframe-sosiaaliset kanavat

Mainframe on ollut erittäin onnistunut rakentamaan Telegram-kanavansa, lähinnä siksi, että oli tarpeen liittyä Telegram-kanavaan, jotta voisit osallistua lentoputkeen. Telegram-kanavalla on tällä hetkellä yli 90 000 jäsentä.

Muut sosiaaliset kanavat eivät ole olleet yhtä menestyviä. Mainframe-palvelimella on vain 248 lukijaa ala-Reddit, mikä on erittäin pieni salausprojekteille Redditissä. Vuorovaikutus on rajoitettu viikkojen välillä viikoilla ja vain harvoilla kommenteilla, jos sellaisia ​​on.

Viserrys on hieman parempi 17600 seuraajan kanssa, vaikka taas ei ole paljon toimintaa. Jotkut projektit tweetoivat rutiininomaisesti useita kertoja päivässä, joissain tapauksissa useita päiviä kuluu ilman twiittiä Mainframe-projektista.

Sekä Facebook- että Youtube-kanavilla on vajaat 1500 seuraajaa / tilaajaa, mikä on vähän Facebookille, mutta ei huono Youtube: lle verrattuna muihin salausprojekteihin.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että projektin sosiaalisessa verkostoitumisessa on joitain parannuksia.

MFT Mainframe -tunnus

Mainframe loi 10 miljardia MFT-tunnusta ja vapautti puolet niistä. 2,5 miljardia on osoitettu yritykselle jatkuvaa kehittämistä varten, mutta loput 2,5 miljardia vapautettiin fyysisten ilmatorjuntatapahtumien aikana kaupungeissa ympäri maailmaa, mikä huipentui maailmanlaajuiseen online-ilmalentoon, joka jakoi tunnuksia sadoille tuhansille käyttäjille. Uskon, että se oli kaikkien aikojen suurin lentoputki.

Fyysiset ilmapisarat tapahtuivat maaliskuusta kesäkuuhun 2018 ja lopullinen maailmanlaajuinen ilmapisara tapahtui 4. heinäkuuta 2018. Tuolloin yhden MFT-tunnuksen arvo oli 0,02 dollaria. Hinta nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 0,024557 vain muutama päivä myöhemmin 9. heinäkuuta ja käytti loppuvuoden 2018 putoamalla osana massiivista karhumarkkinaa salauksessa.

Binance MFT

Rekisteröidy Binancessa ja osta MFT-tunnuksia

Se saavutti alimman tason 0,002453 dollaria 15. joulukuuta 2018 ja vietti pari kuukautta viipymättä 0,003 dollarin tason alapuolella. Huhtikuuhun 2019 mennessä hinta oli noussut 0,003 dollarin tason läpi ja testasi 0,004 dollarin tasoa, kun kryptovaluuttamarkkinat elpyivät.

MFT-tunnus on Mainframe-verkon apuohjelma ja se on ERC-20-pohjainen tunnus. Tämä tarkoittaa, että voit tallentaa sen mihin tahansa ERC20-yhteensopivaan lompakkoon, kuten MetaMask tai MyEtherWallet. Tämä on ehkä varovaisinta, kun otetaan huomioon keskitetyn vaihdon luontainen riski.

Jos haluat sijoittaa MFT: hen, koska sinusta tuntuu, että se on tällä hetkellä alihintainen, voit ostaa sen muutamasta pörssistä. Yli 95% MFT: n määrästä on tällä hetkellä joko Binancessa tai Upbitissä. Sitten tulee kaukaiselle kolmannekselle Bittrex, jolla on vain 3% jäljellä olevasta tilavuudesta. Se on listattu muissa pörsseissä, mutta vähäisellä määrällä.

Vaikka suurin osa volyymista käydään tällä hetkellä kauppaa näissä kahdessa suuressa pörssissä, likviditeettitaso näyttää edelleen olevan terve. MFT on kuitenkin todennäköisesti edelleen melko epävakaata, kun otetaan huomioon Korean salausmarkkinoiden mielijohteet.

Keskusyksikön kehitys & Tiekartta

Yksi parhaista tavoista määrittää, kuinka paljon työtä blockchain-projektissa tehdään, on tarkastella koodaustoimintaa julkisissa GitHubs-sivustoissa. Siksi päätin kurkistaa Keskusyksikkö GitHub repot nähdäksesi joukkueen edistymisen.

GitHubissa on huikeat 88 arkistoa. Suurin osa työstä on kuitenkin tehty muutamissa keskeisissä repoissa. Alla on 2 aktiivisimman kiinnitetyn arkistonsa tekemät sitoutumiset yhteensä:

Keskuskone GitHub sitoutuu

GitHub sitoutuu Repoihin viimeisten 12 kuukauden aikana

Kuten näette, kehittäjät ovat toimineet melko vähän aktiivisuutta viimeisen vuoden aikana, kun he ovat aktiivisesti työntäneet koodia. Tämä on yleensä enemmän kuin näemme muissa hankkeissa niiden vastaavissa kehitysvaiheissa.

On myös muutamia muita arkistoja, joita emme ole luetelleet edellä, ja joilla on ollut useita sitoumuksia saman ajanjakson aikana. Tämä kiihkeä kehitysnopeus voi johtua tiimin edessä olevasta kunnianhimoisesta etenemissuunnitelmasta.

Heillä on tällä hetkellä neljä pääaluetta, joihin kuuluvat kehittäjäkokemus, loppukäyttäjäkokemus, Mainframe-sovellukset ja Erebos / Morpheus -käyttöliittymä. Emme mene yksityiskohtiin tässä viestissä, mutta näet heidän koko etenemissuunnitelmansa tässä.

Yksi tärkeimmistä päivityksistä oli uuden mainframe-käyttöjärjestelmän version julkaisu. Alla on heidän videojuhla julkisesta julkaisusta.

Uusi käyttöjärjestelmä sisältää useita päivityksiä, jotka sisältävät uuden kehittäjän ja käyttäjän ominaisuudet. Ne ovat myös parantaneet käyttöliittymää ja esittävät useita dApps: iä, jotka joukkue toivoo houkuttelevansa uusia käyttäjiä.

Jos haluat seurata tiimin viimeisimpiä päivityksiä sekä Mainframe OS -julkaisussa että muissa tärkeissä tapahtumissa, voit tarkistaa heidän virallinen blogi.

Johtopäätös

Keskuskoneella on erinomainen tehtävä, mutta se on myös samanlainen kuin monissa muissa hajautetuissa projekteissa, joiden tarkoituksena on tarjota käyttäjille parempaa turvallisuutta ja tietosuojaa. Ryhmällä on toimiva lähettin, joka toimii samalla tavalla kuin sähke, mutta käyttäjän yksityisyydensuoja on täydellinen.

He ovat myös hyvässä kehitysportaalin julkaisemisessa, ja Mainframe OS käynnistyy 15. huhtikuuta, mikä voi lisätä MFT-tunnusta.

Viime kädessä Mainframe-sovelluksen käyttöönotto riippuu siitä, kuinka nopeasti he voivat toimittaa, kuinka tehokkaita tuotteet ovat ja kuinka hyvin he levittävät sanaa Mainframe-tuotteesta. Koska heidän sosiaalinen media on toistaiseksi ollut heikkoa, ei ole varmaa, kuinka hyvin he voivat levittää sanaa, vaikka he tekivätkin melko hyvin lentokampanjansa aikana.

Mainframe-käyttöjärjestelmän käynnistämisen myötä tämä voi olla vuosi, jolloin myös projekti käynnistyy. Tai se voisi olla vuosi, jolloin opimme kuinka paljon projekti yrittää löytää kapeallaan.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me