Luno-arvostelu: Täydellinen aloittelijoiden opas

Luno on kryptovaluutanvaihto, joka on kaivanut itselleen kapean markkinan lukuisille kehittyville markkinoille.

Vaikka Luno on suhteellisen pieni vaihto, ne ovat kasvaneet tasaisesti useissa maissa ympäri maailmaa. Ne ovat laajentuneet afrikkalaisten juuriensa ulkopuolelle ja alkaneet tarjota kauppaa myös Euroopassa.

Yksi tärkeimmistä kysymyksistä on kuitenkin, onko se turvallinen ja voidaanko siihen luottaa?

Tässä kattavassa Luno-katsauksessa käsitellään kaikkea mitä sinun tarvitsee tietää vaihdosta. Kaivamme heidän turvaominaisuuksiaan, tukeaan ja laajempaa yhteisön mainetta.

Yleiskatsaus

Luno on kryptovaluutanvaihto, jonka juuret ovat Etelä-Afrikassa. Sitä kutsuttiin aiemmin BitX: ksi ja se perustettiin vuonna 2013. Tällä hetkellä yritys on muuttanut globaalin pääkonttorinsa Lontooseen.

Yrityksen mukaan meistä sivu, Luno on salausvaihto, joka koostuu “40 tekniikan ja rahoituksen asiantuntijasta, jotka toimivat useissa maissa ja mantereilla”

Joukkueen tunnustettu tavoite? Auttaa miljardeja käyttäjiä ympäri maailmaa ostamaan, myymään ja tallentamaan kryptoja, kuten eetteriä ja bitcoinia.

Ne näyttävät myös kasvaneen melko vähän viime vuoden aikana jonkin verran riskipääomarahoituksen takia. Heillä on toimistot Lontoossa, Singaporessa ja Kapkaupungissa.

Näiden tietojen perusteella näyttää siltä, ​​että vaihto on melko avointa ja avointa. On hyödyllistä tietää, että paikallinen läsnäolo on olemassa, koska se antaa tietyn tason mukavuutta.

Onko Luno turvallinen?

Luno ei ole koskaan kärsinyt tuhoisasta hakkeroinnista, josta tiedämme, joten se on.

He käyvät läpi myös joitain turvamenettelyjään vaihdon tasolla. Näihin kuuluu valtaosan varojen varastointi kylmäsäilytyslompakkoihin. Nämä ovat lähinnä moniallekirjoitettuja lompakoita, jotka on tallennettu offline-tilassa pankkiholveihin, joihin kenellekään Luno-henkilöllä ei ole pääsyä.

He tallentavat myös “kuumia lompakoitaan” moniallekirjoitettuihin lompakkoihin, jotka jaetaan BitGon kanssa. Jakamalla avaimet kahden yrityksen kesken Luno varmistaa ylimääräisen suojaustason mahdollisilta hakkereilta tai hyökkääjiltä.

Yksittäisille käyttäjille on kuitenkin tarjolla perusturvavaihtoehtoja, kuten kaksivaiheinen tunnistus ja sähköpostivahvistus. Tämä on melko tavallinen vanilja, kun on kyse käyttäjän puolen turvallisuudesta.


Sivuhuomautuksena haluamme korostaa, että riippumatta siitä kuinka turvallinen vaihto on, et jätä siihen suuria määriä kryptovaluutta. Siellä on aina riski, kun kyse on päättäväisistä hakkereista.

Salausparit

Luno palvelee asiakkaita, joita monet muut pörssit eivät sovi. Tämä dynamiikka on selvästi läsnä sen tarjoamissa kauppapareissa, jotka ovat seuraavat:

  • BTC / IDR (Indonesian rupia)
  • BTC / MYR (Malesian ringgit)
  • BTC / NGN (Nigerian Naira)
  • BTC / ZAR (Etelä-Afrikan randi)
  • BTC (EUR)
  • ETH / BTC

Joten sen ainutlaatuisten fiat-parien lisäksi, jotka ilmeisesti osoittavat, että Luno keskittyy tällä hetkellä alipalvelettuihin Afrikan ja Kaakkois-Aasian kryptovaluuttaasiakkaisiin, ainoa salauksen ja salauksen mahdollisuus Luno-käyttäjien välillä on eetterin ja bitcoinin välillä.

Luno yrittää myös laajentua perinteisille markkinoille kehittyneissä maissa. Esimerkiksi he ovat hiljattain alkaneet hyväksyä talletuksia ja kauppiaita euroina EU: n maista.

Vaikka eurotilauskanta on edelleen melko rajallinen verrattuna niiden kehittyvien markkinoiden tilauskantoihin. Esimerkiksi alla on Luno-pörssin aktiivisimmat markkinat.

Luno Exchange -volyymit

Kuvalähde: coinmarketcap.com

Kuten näette, Etelä-Afrikan rand on edelleen suurimmat markkinat 82 prosentilla volyymista. Näyttää myös siltä, ​​että salausteknologiaa ei ole ollut salausta viimeisten 24 tunnin aikana.

Lunossa on ETH / BTC-tilauskirjoja, joiden volyymi on noin 1700 ETH, joten Coin Market Cap ei seuraa sitä kunnolla. Pörssissä ei ole myöskään muuta ZAR-salausparia.

Nostot ja talletukset

Kuten Coinbase-käyttäjät Yhdysvalloissa ja Euroopassa, Luno-käyttäjät voivat ostaa bitcoineja valitsemallaan fiat-kaupankäyntiparilla yhdistämällä pankkitilinsä online-vaihtoon. Niille käyttäjille, joilla on pankki- ja luottokortteja, he hyväksyvät myös maksut Upayn ja Everypayn kautta.

Luno työskenteli ahkerasti saadakseen koko prosessin mahdollisimman mukavaksi. Fiat-nostot kestävät yleensä enintään 48 tuntia pankkitilillesi, kun taas talletukset näkyvät valuuttatilisi välillä 24-48 tuntia. Ota se, Coinbase!

Euroopassa he pankkivat saman pankin kanssa kuin Coinbase. He hyväksyvät pankkisiirrot tilillesi SEPA-maksujen muodossa. Näiden tulisi kestää korkeintaan 1-2 päivää. He yrittävät myös löytää ratkaisun välittömiin pankkimaksuihin useilta eurooppalaisilta pankeilta.

Kun nostat euroja tililtäsi, varat lähetetään myös SEPA: n kautta. Niiden pitäisi kestää suunnilleen samaan aikaan kuin alkuperäinen rahoitus.

Luno-palkkiot

Luno noudattaa maksujärjestelmää, joka perustuu pörssin kuukausikäyttöön, ei yksittäisiin kauppoihin. Ja tässä kuukausijärjestelmässä vaihto perustuu myös “valmistaja / ottaja” -dynamiikkaan.

Näin ollen palkkiot, jotka päätät maksaa, perustuvat kaupankäyntimäärään, jonka olet käynyt pörssissä tiettynä kuukautena. Mutta tämän sanottuaan ei vaikuta siltä, ​​että prosenttipalkkiot nousevat koskaan yli 1 prosentin Lunolle.

Nostomaksujen osalta Luno sanoo, että he veloittavat pienen “hallintomaksun” sen maan mukaan, missä olet. Esimerkiksi EFT: n nostomaksu on R8,50 Etelä-Afrikan nostosta. Euroopassa peritään 0,3 euron maksu.

Talletusten osalta suurin osa vaihtoehdoista on ilmaisia. Ainoat poikkeukset ovat, jos ostat salausvaluuttoja kortilla tai teetkö käteismaksua heidän pankkitililleen.

Jos haluat tarkan selvityksen maksuista, joita saatat maksaa Lunossa, voit lukea lisää tässä.

Vahvistusprosessi

Rekisteröintiprosessi on yksinkertainen ja tarvitsee vain sähköpostiosoitteen. Vaihdon jälkeen Lunolla on 4 perustarkastusta, joilla kullakin on erilaiset nosto- / rahoitusrajat. Esimerkiksi alla ovat Etelä-Afrikan rahoituksen rajat.

Vahvistusrajat Lunossa

Olettaen, että haluat täyden kaupankäynnin toimivuuden, haluaisit saada vahvistuksen kolmannelle tasolle. Luno on ylpeä siitä, että sillä on alan nopeimpia todentamisprosesseja. Päätimme kokeilla tätä vahvistaaksemme heidän väitteensä.

Vahvistat matkapuhelinnumerosi ja syötät asiaankuuluvat henkilökohtaiset tiedot. Sinua pyydetään sitten lataamaan henkilöllisyystodistukset. Todisteita ovat esimerkiksi laskutositteet, tiliotteet ja verolaskut.

Suoritettuamme nämä perustehtävät istuimme ja odotimme. Tasan 24 tunnissa meidät todistettiin täysin ja kaikki nostorajat poistettiin. Olimme todella yllättyneitä siitä, kuinka nopeasti Luno pystyi pääsemään asiakkailleen. Tämä on epäilemättä heijastus heidän tällä hetkellä käytettävissä olevasta lisääntyneestä tukihenkilöstöstä.

Sääntely ja rahoitus

Luno on äskettäin julkaissut uutiset onnistuneen riskipääomarahoituksen korottamisen takana Lontoossa asuvilta sijoittajilta. Viime vuoden syyskuussa yritys pystyi keräämään 9 miljoonan dollarin B-sarjan rahoituksen korotuksen, jonka hoiti Balderton Capital.

Sen lisäksi, että lisärahoituksella voi olla vaikutusta Luno Exchangen kasvunäkymiin, kaupan myötä Baldertonin kumppani Tim Bunting liittyy Luno: n hallitukseen. Ei ole epäilystäkään siitä, että he käyttävät tätä lähtökohtana Euroopan laajentumiselle.

Toisella puolella maailmaa, Luno on edessään jonkin verran sääntelyä takaisin Malesian kaltaisissa maissa. Veroviranomaiset ovat vaatineet Lunoa luovuttamaan käyttäjätietoja ja jäädyttämään pankkitilit, kunnes ne noudattavat vaatimuksia. Tämän olemme nähneet myös IRS: n ja Coinbasen kanssa.

Luno sanoo, että he tekevät yhteistyötä Malesian viranomaisten kanssa, mutta eivät riko asiakkaiden luottamuksellisuustietoja. Tämä on epäilemättä hyvä merkki luottamuksesta, joka kauppiailla voi olla Luno Exchangeen.

Asiakaspalvelu

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa, kun haluat saada apua Lunolta.

Onko sinulla perusongelma? Pörssi ohjekeskus voi olla kaikki mitä tarvitset.

Jotain isompaa meneillään? Yritä täyttää a ohje lippu ottaa yhteyttä tukeen.

Luno Exchange on tällä hetkellä kasvattanut tukitoimintoaan, kun he ovat olleet palkkaamassa tuoreen riskipääomarahoituksen takana.

Esimerkiksi työntekijöiden määrä on kasvanut viime vuodesta lähtien alle 20: stä yli 80: een. Tämä on epäilemättä yksi tekijöistä heidän tarkastustensa ja tukensa nopeutumisessa.

Luno Trading Platform

Yksi vaihdon tärkeimmistä ominaisuuksista on kaupankäyntialustan nopeus ja tehokkuus. Lisäksi alustan on oltava suhteellisen intuitiivinen, jotta tavallinen käyttäjäsi löytää navigoida siinä.

Tarkasteltaessa ZAR / BTC-tilauskantaa pörssi näyttää suhteellisen yksinkertaiselta vaniljalta. Sinulla on tilauslomakkeet kaavioiden alapuolella, ja tilauskanta vasemmalla. Voit myös vuorotella pylväskaavion / viivakaavion tai markkinoiden syvyyden välillä.

Luno.com-kaupankäyntialusta

Kaupankäynnin ominaisuuksien suhteen Luno-alusta on melko matalalla puolella. Ei ole kartoitustoimintoa tai edistyneempää tilauskannan analyysiä, joka on yleensä esillä joissakin suuremmissa pörsseissä, kuten Kraken ja Poloniex.

Ei ole myöskään vaihtoehtoa vaihtaa alustaa kevyemmäksi “päiväversioksi”. Tämä tarkoittaa, että elinkeinonharjoittajien on tultava toimeen mustan taustan ja tummempien värien kanssa. Olemme puhuneet aikaisemmin kauppiaille, joiden on vaikeampi lukea vaaleita fontteja tummalla taustalla.

Itse kaupankäynnin suhteen Bitcoin-tilauskanta näyttää olevan suhteellisen terve BTC / ZAR: lle. Tämä tarkoittaa, että suuremmat liiketoimet voidaan täyttää ottamatta liikaa hinnanalennusta. Tämä ei välttämättä koske muita pareja, kuten IDR tai MYR.

Tilausten tekeminen on kuitenkin melko nopeaa, mikä tarkoittaa, että tilauksesi tehdään kirjoihin melkein välittömästi. Sitten voit seurata tilauksesi toimimista markkinoille kaavioiden alapuolella.

Niille käyttäjille, jotka haluavat käydä kauppaa tien päällä, Luno-mobiilisovellus on kätevä. Tällä näyttää olevan suurin osa pörssiin upotetuista kaupankäyntitoiminnoista lukuun ottamatta kaavioita ja aiempia tilauksia.

Luno-mobiilisovellus

Lähde: Apple iTunes Store

Kätevä on kuitenkin mahdollisuus käyttää mobiilisovellusta eräänlaisena Bitcoin-lompakkona. Tämän avulla voit lähettää varoja sovelluksen tallennetuille kontakteille.

Luno vs. Coinbase

Ei ole epäilystäkään siitä, että Luno kilpailee kovassa kilpailussa suurempien kryptovaluutanvaihtojen kanssa. Yksi tällainen vaihto on Coinbase. Tämä suuri Fiat / krypto-pörssi sijaitsee Yhdysvalloissa ja on laajentunut maailmanlaajuisesti.

Coinbase on myös juuri muuttanut GDAX-vaihtoaan Coinbase pro: ksi. Tällä edistyneellä pörssillä on laaja valikoima kaupankäyntivaihtoehtoja, ja institutionaaliset sijoittajat voivat käyttää sitä suuria määriä.

Joten tällaisessa kilpailussa, kuinka Luno pinoaa?

  Luno Kolikkopohja
Perusti 2013 2012
Toimivalta Etelä-Afrikka, Eurooppa, Malesia, Indonesia Maailmanlaajuinen
Osto- / talletusmenetelmät Tilisiirto Luottokortti, pankkikortti, pankkisiirto
Myy / peruutusmenetelmät Pankkisiirto, kryptovaluutat PayPal, pankkisiirto, kryptovaluutta
Saatavilla olevat salausparit BTC, ETH BTC, BCH, ETH, ETC, LTC
Fiat-valuutat hyväksytään ZAR, EUR, MYR, IDR, NGN USD, EUR, GBP
Kaupankäyntialusta Perus Edistynyt (Coinbase Pro)
Asiakaspalvelu Sähköposti, yhteydenottolomake Sähköposti, yhteydenottolomake, tukinumero
Kaupankäyntimaksu 1,0% 1,49%
Turvallisuus Vakio Pitkälle kehittynyt

Siksi Coinbase näyttää olevan houkutteleva vaihtoehto, jos haluat ostaa enemmän kolikoita kuin Luno. Kun käydään kauppaa Coinbase pro -kaupankäyntialustalla, sinulla on paljon enemmän toiminnallisuutta ja kartoitusvaihtoehtoja. Tämä on ihanteellinen niille salauksen kauppiaille, jotka käyttävät teknistä analyysiä.

Coinbase Banner Out

Kaupankäyntimaksuista näyttää kuitenkin siltä, ​​että Coinbase on vähän korkeampi kuin Luno. Sinun on myös tiedettävä, että Coinbase hyväksyy vain USD: n, EUR: n ja GBP: n johtojen kautta. Siksi, jos aiot ostaa Coinbasesta muussa valuutassa kuin debit- / luottokortilla, maksu on todella 3,9%.

Joten vaikka Coinbase on edistyneempi alusta kauppiaille, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Isossa-Britanniassa, se voi olla vähemmän kustannustehokas vaihtoehto kehittyvien markkinoiden ostajille, jonka Luno.

Johtopäätös

Kohdennetulle asiakaskunnalleen Luno on hämmästyttävä vaihto. Mutta sen asiakaskunta on tällä hetkellä hyvin kohdennettu, joten Luno on käytännöllinen vain Etelä-Afrikan, Nigerian, Malesian ja Indonesian kansalaisille. Ainakin toistaiseksi.

He näyttävät myös noudattavan oikeita menettelyjä vaihdon ja henkilökohtaisen turvallisuuden suhteen. Ne voivat kuitenkin parantaa pääkeskuksen käyttöliittymää.

Pidimme kuitenkin hyvästä asiakaspalvelusta ja nopeista peruutus- ja vahvistusajoista. Kaiken kaikkiaan annamme eteläafrikkalaisille kauppiaille peukalon.

Kuvat luno.comin kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me