Loom Network Review: Blockchain Platform for Gaming dApps

Loom Network е доста уникален проект, който се надпреварва да бъде водещата платформа за игри и социални приложения, базирана на Ethereum.

Вече има редица разработчици, които са изградили свои собствени dApps за игри в Loom Network. Това увеличи по-широкото възприемане на мрежата, въпреки че досега това не се превърна в купуване на търсене за техния LOOM токен.

Така че, трябва ли да го обмислите?

В този преглед на Loom Network ще ви дам всичко, което трябва да знаете за проекта. Също така ще анализирам случаите на използване и потенциала за приемане на LOOM токени.

Какво представлява Loom Network?

Компанията твърди, че вече има базирана на Ethereum инфраструктура, която е мащабируема, по-бърза и по-стабилна от всичко предишно разработено. Използвайки Loom Network и инструментите, разработени от техния екип, разработчиците могат да създават глобални социални приложения и масивни светове на игри, подобни по размер и обхват на World of Warcraft и подобни MMORPG.

Какво е Loom

Изображение чрез Уебсайт на Loom Network

Изграждането на DApps за целите на игрите е напълно подходящо за търгуеми токени. Игрите, изградени от платформата Loom Network, ще имат следните функции:

  • Доказателно оскъдни предмети
  • Търгуеми токени
  • Вечни светове
  • Вселенни, обхващащи много игри

Социалните приложения, разработени с помощта на тази платформа, също биха били уникални от традиционните социални приложения. Представете си следните характеристики:

  • Без реклама
  • Осигурява се с карма знаци
  • Разширяем чрез приложения с множество клиенти
  • Минимизиране на доверието

Кой е тъкачната мрежа

Loom Network е основана от Матю Кембъл, Люк Джанг и Джеймс Дъфи през 2017 г. като платформа като услуга (PaaS). Той позволява на децентрализираните приложения (DApps), създадени с помощта на езика за програмиране Solidity, да се изпълняват на блокчейн Ethereum.

Компанията вече е видяла успех със своите CryptoZombies проект. Това е игрален инструмент за обучение, използван от разработчиците, които искат да пишат интелигентни договори. Чрез поредица от интерактивни уроци разработчиците изграждат своя собствена крипто-колекционерска игра Zombie (помислете за CryptoKitties, но със Zombies) и в същото време се научават как да пишат интелигентни договори.

Проектът стартира през септември 2017 г. и в рамките на 6 месеца имаше над 130 000 разработчици, които го използваха, за да се научат как да пишат интелигентни договори с помощта на Solidity. Към август 2019 г. над 300 000 разработчици са използвали CryptoZombies, за да се научат на програмиране на интелигентни договори.

Други проекти, разработени от компанията, включват:

DelegateCall: Печелете символи, като публикувате и отговаряте на въпроси!

EthFiddle: # 1 Сайт за споделяне на код на Solidity

SolidityX: Сигурен по подразбиране програмен език, който се компилира в Solidity

Безмилостен: Relentless е новаторска (дигитална) игра с карти, която ви позволява да събирате, контролирате и АКТУАЛНО да притежавате картите си – наистина.

Скорост и мащабируемост на Ethereum

Всяка децентрализирана блокчейн мрежа зависи от скоростта, с която се предава информация. С глобалната мрежа от компютри, позволяваща непроменено и прозрачно водене на записи, е изключително важно мрежата да има скоростта и капацитета да обработва безпроблемно все по-голям брой транзакции.

Поради начина, по който са разработени повечето блокчейн, скоростта и мащабируемостта са отстъпили на задната седалка за сигурност, което води до проблеми със скоростта и мащабируемостта за почти всички текущи блокчейн мрежи.

Всички видяхме това през декември 2017 г., когато стартирането на популярната игра CryptoKitties доведе мрежата Ethereum до обхождане, тъй като броят на транзакциите, изисквани от мрежата, скочи. Проверките стават все по-забавени и в резултат на това таксите за мрежови транзакции се повишават.

Loom Sidechain

Мащабиране на Ethereum с плазмени странични вериги. Изображение чрез Loom Network Blog

Loom Network създаде своята инфраструктура по такъв начин, че да избегне тези проблеми със скоростта и мащабируемостта. Те вярват, че могат да стимулират разработчиците да създават нови DAapps и интелигентни договори, като предоставят по-голяма изчислителна мощност, по-ниски разходи и мрежова инфраструктура, която може да обработва произволен брой транзакции.

Един такъв случай на употреба би позволил на разработчиците да използват API на трети страни, които дори не са в blockchain. Това означава, че разработчикът може да се свърже с Google Authenticator, за да използва тяхната услуга за двуфакторно удостоверяване като част от DApp, който те създават.

Използван по такъв начин, блокчейнът се превръща в център за съхранение на потребителски данни. Тъй като това е децентрализирана мрежа, няма шанс сървърите да бъдат изключени от централизиран орган. Вместо това общността ще има последната дума за всеки DApps, работещ на блокчейна, създавайки чиста форма на цифрова демокрация.

В скорошно интервю с VentureBeat, Дъфи каза, че предвижда бъдеще, когато Интернет е съставен от широкомащабни децентрализирани приложения, собственост на общността, които са прозрачни и

имунизиран срещу цензура или контрол от една страна.

Loom Network DAppchain развитие

Мрежата успя да увеличи драстично мащабируемостта на блокчейна, като създаде странични вериги за всеки DApp – който те наричат ​​DAppChain – и може да работи рамо до рамо с интелигентните договори Ethereum.

Loom Network Преглед

Източник: Loomx.io

Според Loom Network тази инфраструктура би могла да управлява едновременно милион CryptoKitties. И би направил това без най-малкото задръстване на мрежата, проблеми със скоростта или въздействие върху други мрежови транзакции.

Това създава възможност за стартиране на големи мащабни приложения, базирани на блокчейн Ethereum, без да се притеснявате дали мрежата ще бъде децентрализирана, мащабируемост или дори цензура на трети страни.

Правенето на нещата става още по-интересно е комплектът за разработка на софтуер (SDK), създаден от Loom Network, който ефективно ще позволи на разработчиците (а скоро и не-разработчиците) бързо да кодират и разположат базиран на Ethereum блокчейн DApp, без първо да станете експерт по блокчейн.

DApps, работещи в мрежата на тъкачни станции

Loom Network добавя нови игри с нарастваща скорост през 2019 г., така че може да ви е интересно да научите за някои от игрите, които са стартирани в Loom Network, които са в процес на разработка или се пренасят от други блокчейни в Loom.

dApps On Loom Network

Всички dApps, които в момента се изграждат в Loom Network

По-долу са някои от най-вълнуващите dApps, които в момента се изграждат в мрежата на тъкачни станции.

Област Неон

Област Неон се таксува като пост-апокалиптична стъпкова стратегия. Все още се разработва, така че не се знае много за играта. Знаем, че играта ще бъде настроена в бъдеще и ще има тъмна тема и невероятна графика. Разработва се от същия екип, който е създал Плазмени мечки и Pineapple Arcade, и двете бяха хитове.

Axie Infinity

Axie Infinity е колекционерска битка със същества с участието на сладките създания на Axie. Осите могат да се бият и могат да се отглеждат, за да създадат нови оси. Най-важното за някои е, че те могат да се продават и на пазара Axie, където най-продаваната Axie имаше цена от 110 ETH! Вече са създадени над 88 000 оси и разработчиците планират да създадат нови среди, режим на история и система за изработка.

Монети & Стомана

Монети & Стомана все още се разработва, но планира да бъде огромна MMORPG, където можете да се биете, да занаятите, да развъждате домашни любимци, да приключвате и всичко това ще бъде на блокчейна. Всеки цифров актив ще има стойност и ще можете да търгувате, купувате и продавате на пазара.

Екипът на Loom Network

Няма информация, публикувана на уебсайта на Loom Network относно екипа, но те присъстват в LinkedIn, където можете да видите 35 служители в списъка. Съосновател Матю Кембъл все още е в проекта като главен изпълнителен директор, а Джеймс Дъфи е главен маркетинг директор в Loom Network.

Екип на LOOM

Матю Кембъл & Джеймс Дъфи. Изображения чрез Twitter

Не е, че Loom се опитва да скрие членовете на екипа си, а просто не поставят никакъв фокус върху екипа, а предпочитат развитието на проекта да говори само за себе си. The Loom Network е базирана в Банкок, Тайланд и преди това е осигурила 25 милиона долара финансиране от The Ventures, китайска фирма за рисков капитал.

Жетонът LOOM

Токенът LOOM се използва за захранване на интелигентните договори и dApps, работещи в Loom Network. Това е ERC-20 маркер и също е интегриран с Binance Chain, така че може да се използва като маркер BEP-2. Понастоящем не се планира LOOM да се превърне в естествен токен.

Миналото залагане на LOOM през февруари 2019 г. стартира на живо и потребителите вече могат да залагат своите LOOM токени, за да получат част от мрежовите такси, спечелени от валидиращите възли. Последната информация показва, че притежателите на LOOM могат да печелят до 20% годишно, като залагат своя LOOM. Един от фокусите на екипа на LOOM е да продължи да залага ценно, за да увеличи количеството на общия LOOM, който се залага.

LOOM Ценова производителност

Изображение чрез CoinMarketCap

LOOM също е малко уникален, тъй като екипът никога не е провеждал публично ICO. Вместо това беше частен кръг за финансиране, проведен през януари 2018 г., в който екипът продаде 750 милиона LOOM токени по 0,076 долара всеки и събра 45 810 000 долара.

Въпреки че LOOM достигна рекорден връх от 0,774454 долара на 4 май 2018 г., оттогава той рязко спадна от тези върхове. Към 18 август 2019 г. токенът LOOM достигна най-ниското ниво от $ 0,026082.

Изкупуване & Съхраняване на LOOM

Токенът LOOM е достъпен на голям брой борси, включително Binance. Най-големият обем на търговия е на борсата LATOKEN, а има и голям обем на търговията на борсата Bilaxy.

Въпреки че токенът LOOM е включен в списъка на всички тези борси, нещо, което намерих малко притеснително, бяха относително ниските нива на оборот във всяка от тези книги за поръчки. Това може да ограничи ликвидността на токена и следователно да затрудни изпълнението на по-големи блокови поръчки.

Binance LOOM

Регистрирайте се в Binance и купете LOOM Tokens

Тъй като LOOM е ERC-20 маркер, той може да се съхранява във всеки портфейл, съвместим с ERC-20. Той също така има поддръжка за портфейли BEP-2, ако бъдат конвертирани, а хардуерните портфейли Ledger и Trezor поддържат LOOM. Освен това екипът наскоро пусна роден портфейл LOOM, който може да се използва за съхранение на LOOM.

Развитие на тъкачен стан

Понякога може да бъде трудно да се определи колко точно е свършена работата по даден проект. Често има прекъсване на връзката между докладваното и действителния брой.

За мен доказателството често е в пудинга.

Един от най-добрите начини да добиете груба представа за разработката е да разгледате техните хранилища на публичен код и да наблюдавате кодиращата дейност.

Затова реших да скоча в GitHub на Loom Network и разгледайте последните им ангажименти. По-долу са общите ангажименти към трите им закрепени хранилища през последната година.

Loom Network GitHub

Ангажира за избрани репо сделки през последните 12 месеца

Както можете да видите, имаше много активност в тези хранилища. Също така си струва да се посочи, че има над 95 други хранилища в техния GitHub – толкова обширни.

Това е повече дейност, отколкото съм виждал в редица други проекти. Това показва, че разработчиците активно изграждат протокола и усъвършенстват технологията.

Този френетичен темп на развитие има смисъл, когато се разглежда в контекста на по-широкия проект пътна карта. Има вълнуващи неща, включително всичко, което идва с Plasmachain.

Ако искате да сте в крак с развитието, тогава винаги можете да следвате техните официален блог или техните Twitter.

Заключение

Точно както мащабируемостта се превръща в един от най-големите проблеми в блокчейн технологията, Loom Network разработва решение и го прилага към масово популярните сфери на игри и социални мрежи.

Тъй като игрите на блокчейн Ethereum продължават да набират популярност, Loom Network е готов да се превърне в Единството на разработването на блокчейн игри. Това е особено вярно, тъй като те вече добавят поддръжка за Ethereum и Tron dApps и имат планове за добавяне на EOS и други, за да се превърнат в универсален блокчейн на Layer 2.

Това не само би могло да създаде бъдещето на игрите, базирани на интернет и блокчейн, но като даде възможност за създаването на вечни вселени, които виждат многопосочни игри, обхващащи DApps и колекционерски доказателно оскъдни предмети, Loom Network може да създаде онова, което ще бъде огромен финансов стимул за развитието и на двамата и играйте в тези нови вселени.

Помислете и за възможностите на социалната мрежа, която плаща на своите потребители, вместо да ги кара да плащат, като се отказват от личните си данни, за да задоволят рекламодателите. Това е новата социална мрежа и игрална среда, задвижвана от блокчейн, която можем да видим през следващите години.

И накрая, Loom Network наскоро обяви, че навлизат в пространството на децентрализираните финанси (DeFi) и вече има няколко приложения на чертожната дъска, които ще направят Loom Network все по-ценна не само за игрите, но и в сферата на финансите.

Представено изображение чрез Fotolia

Отказ от отговорност: Това са мненията на писателя и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me