Kuinka Blockchain ja IoT muuttavat maailmaa

Olemme kaikki kuulleet IoT: stä ja Blockchain-tekniikasta.

Suurimmalla osalla meistä on hyvä käsitys siitä, miten nämä kaksi tekniikkaa määrittelevät uudelleen yhteyden, ja monissa tapauksissa itse Internet. Jotkut tekniikan harrastajat sanovat, että Blockchain ja IoT ovat uuden Internetin perusta, jota kutsutaan myös nimellä Web 3.0.

Hajauttaminen on tekniikan tulevaisuus. Tämä on ollut lähestymistapa, joka on herättänyt useimpien suurten toimijoiden kiinnostuksen tekniikkalajiin jo pitkään. Hajauttamisarkkitehtuuri tarjoaa useita etuja verrattuna perinteisiin keskitettyihin järjestelmiin, mikä tekee siitä ihanteellisen useimmissa verkkosovelluksissa nykyään.

Mutta mikä tekee Blockchainista ja IoT: sta erityisen? Miksi ne synnyttävät kokonaan uuden aikakauden tekniikassa yhdistettynä? Ja miksi sinun pitäisi saada koulutus ja sertifiointi esineiden internetissä ja Blockchain aloittaakseen yhtä kirkkaan uran kuin Sirius yötaivaalla?

Ennen kuin ryhdymme siihen, miten Blockchain ja IoT toimivat saumattomasti yhdessä, katsotaanpa näitä kahta tekniikkaa erikseen saadaksemme perustiedot jokaisesta.

IOT

Esineiden internet (IoT)

Kuva Fotolian kautta

Esineiden Internet on yksinkertaisesti fyysisten laitteiden verkko, joka on upotettu elektroniikkaan, ohjelmistoihin, antureihin, toimilaitteisiin ja liitäntälaitteisiin ja jota käytämme päivittäin.

Näiden laitteiden lisäosat mahdollistavat yhteyden ja tiedonvaihdon tarvittaessa. Kaikista syistä voimme pitää niitä älylaitteina, joihin melkein kaikki meistä ovat tottuneet.

IoT: n sovelluksia ovat:

 1. Älykotijärjestelmät
 2. Puettavat
 3. Yhdistetyt autot
 4. Älykkäät ruudukot ja paljon muuta

Tällä hetkellä useimmat IoT-arkkitehtuurit edellyttävät keskitintä tai palvelinta, joka mahdollistaa tietojen tallennuksen ja siirtämisen verkon useiden laitteiden välillä. Kuten voi olla, tämä lähestymistapa on loistava, mutta sillä on useita kohtalokkaita porsaanreikiä. Näemme, kuinka Blockchain käsitteli näitä asioita parantaakseen nykyisiä IoT-järjestelmiä.

Riippumaton tutkimus Forbes toteaa, että IoT: n maailmanmarkkinoiden odotetaan kasvavan kolminkertaiseksi 157 miljardista dollarista vuonna 2016 huikeaan 457 miljardiin dollariin vuoteen 2020 mennessä. Se on vain neljä vuotta!

Blockchain

Niille, jotka eivät ole tietoisia siitä, Blockchain on luettelo salauksista linkitetyistä ja suojatuista tietueista, jotka kasvavat ja tallennetaan jatkuvasti tietyn verkon kaikissa järjestelmissä.

Kuten määritelmä ehdottaa, tämä tekniikka tukee hajauttamisarkkitehtuuria tallentamalla tietoja ei keskuspalvelimelle, vaan kaikkiin verkon vertaisverkkoihin.


Blockchainia käytetään nykyään melkein kaikilla sektoreilla. Nämä sisältävät:

 1. Rahoitus ja kryptovaluutta
 2. Tietojen tallennus ja siirto
 3. Älykäs omaisuus
 4. Älykkäät sopimukset ja paljon muuta.

Mukaan a Gartner-tutkimus, Blockchain lisää 3,1 biljoonan dollarin liiketoiminnan arvoa vuoteen 2030 mennessä. Se on merkittävä määrä.

Web 3.0: Blockchain ja IoT

Katsotaan nyt, kuinka Blockchainin ja IoT: n sielut voidaan yhdistää luomaan kaivattu häiriö Internetin seuraavalle sukupolvelle.

Laajamittainen tiedonhallinta

Hajautettu verkko Blockchainin avulla

Hajautettu verkko Blockchainin avulla

On selvää, että kun verkossa on useita eri laitteita ja kukin niistä kerää jatkuvasti tietoja, datan määrä on valtava. Tämän lisäksi IoT-järjestelmää hallinnoi keskuspalvelin, joka vastaa tuhansista, ellei miljoonista laitteista.

Tämän vuoksi on erittäin tärkeää asettaa kolme asiaa – riittävän suuri tallennusjärjestelmä, jotta kaikki tiedot voidaan käsitellä, käsittelyjärjestelmä, joka kykenee toimimaan tietojen kanssa, ja tehokas keruu- ja jakelujärjestelmä.

Vaikka tämä saattaa tuntua melko suoraviivaiselta, kaikkia näitä kolmea resurssia on melko vaikea hankkia ja ylläpitää.

Blockchain ratkaisee tämän ongelman melko sulavasti. Blockchain-verkossa ei ole keskusta, joka hallinnoi tietoja. Sen sijaan jokaisella solmulla on kopio tiedoista ja ne voivat käsitellä niitä itsenäisesti.

Kun argumentti on välitetty, verkko yrittää saada yksimielisyyden kaikista muista järjestelmän solmuista. Heti kun tämä saavutetaan, tapahtuma käsitellään. Tätä samaa lähestymistapaa voidaan käyttää IoT: ssä poistamaan keskuspalvelimen osallistuminen ja kaikki siihen liittyvät rajoitukset.

Ajantasaisuus, turvallisuus ja yksityisyys

Yksi keskitetyn järjestelmän suurimmista haitoista on, että kaikki kerätyt ja käsitellyt tiedot tallennetaan keskuspalvelimelle. Jos keskuspalvelin menee alas, kaikki laitteet lakkaavat vastaamasta, koska ne vaativat signaaleja ja komentoja tältä. Lisäksi, jos palvelimeen hakkeroidaan, kaikki läsnä olevat tiedot vaarantuvat. Tämä voi johtaa ei-toivottuihin seurauksiin.

Vertaisviestintä

Vertaisviestintä

Blockchain-verkkoa on käytännössä mahdotonta hakata. Kaikki verkkoon tallennetut tiedot ovat salattuja, ja vain verkossa olevat henkilöt voivat käyttää niitä. Tämän lisäksi konsensusalgoritmin vuoksi näitä tietoja ei voida muuttaa.

Lisäämällä tosiasia, että tietoja ei ole tallennettu keskitetysti, ei seisokkeja tai vastaamattomia laitteita esiinny palvelinviiveiden jne. Vuoksi. Tämä on mahdollista, koska IoT-laitteiden ei tarvitse muodostaa yhteyttä kolmannen osapuolen kautta. He voivat luoda vertaisyhteyksiä luottamuksen luomiseksi.

Taloudellisesti kannattavampi ja ympäristöystävällisempi

Nykyisen IoT-infrastruktuurin palvelimet ovat erikoistuneita. Ja loogisesti, erikoistumisessa suurin osa tuotteista on melko kalliita. Hajautetun kirjanpitojärjestelmän käyttö sulkee pois keskuspalvelimen käytön, mikä puolestaan ​​vähentää asennuksen kokonaiskustannuksia.

Tämän lisäksi näillä palvelimilla on korkeat ylläpitohinnat niiden suunnittelutavan ja toimintojen takia. Tämä on myös valtava säästö, jos käytät hajautettua järjestelmää keskitetyn sijaan.

Kun IoT: n toteutus Blockchainissa on vihreää, keskuspalvelimet ovat yleensä hyvin nälkäisiä ja vaativat joskus lisälaitteita jäähdytykseen ja muihin tarkoituksiin.

Tämä laite voi aiheuttaa ei-toivottuja ympäristövaikutuksia, kuten päästöjä jne. Myös palvelimen käyttämiseen käytetty teho mitätöidään hajautettua lähestymistapaa käytettäessä..

Johtopäätös

Nämä ovat muutamia tapoja, joilla Blockchain ja IoT voivat yhdessä muuttaa modernin tekniikan toimintaa. Kerrataan lyhyesti ja katsotaan, kuinka Blockchain käsittelee kaikki vanhat IoT: n ongelmat yksitellen:

 • Blockchain on erittäin turvallinen ja sitä voidaan käyttää anturitietojen mittausten seuraamiseen. Se voi myös estää tietojen päällekkäisyyden muiden haitallisten tietojen kanssa.
 • IoT-laitteiden käyttöönotto on yleensä monimutkaista. Hajautettu pääkirjajärjestelmä voi helposti tarjota IoT-laitteen tunnistamisen, todennuksen ja saumattoman, turvallisen tiedonsiirron. Tämä tekee käyttöönotosta paljon yksinkertaisempaa.
 • IoT-anturit voivat vaihtaa tietoja ilman kolmannen osapuolen häirintää Blockchainin avulla
 • Ekosysteemissä ei ole yhtä epäonnistumisen lähdettä. Tämä suojaa IoT-laitteen tietoja peukaloinnilta
 • Blockchain mahdollistaa laitteen autonomian ja nimettömyyden. Henkilökohtainen henkilöllisyys ja tietojen eheys on suojattu, ja järjestelmä tukee myös vertaisviestintää
 • Koska välittäjältä ei vaadita, IoT-laitteiden käyttöönotto-, käyttö- ja ylläpitokustannuksia voidaan vähentää paljon Blockchainin avulla

Tämä osoittaa, että erikseen blockchainin ja esineiden internetin lupaukset ovat vaikuttavia. Kun nämä kaksi tekniikkaa yhdistetään, ne tarjoavat kuitenkin rajattomat mahdollisuudet.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map