Kuinka älykkäät sopimukset voivat mullistaa laillisen teollisuuden

Jokainen, joka on koskaan joutunut kamppailemaan oikeusjärjestelmän kanssa (tunnustetaan tosin, on useimmat meistä jossain vaiheessa tai muussa tilanteessa), on todennäköisesti huomannut, että sillä ei ole tapana liikkua niin nopeasti.

Tähän on useita syitä, ja sinun on oltava asiantuntija ymmärtääksesi kaikki ne täysin, mutta kyynikko kertoo sinulle, että ehkä periaatteessa järjestelmässä on aivan liian paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat leikkausta. Liikaa välittäjiä.

Tämä yksinkertaistaa asiaa jossain määrin yliarvostetusti, mutta on totta, että mikä tahansa toimiva oikeusjärjestelmä on luonteeltaan raskas kone, jossa on suuri määrä osatekijöitä, joita tarvitaan käsittelemiesi tietojen käsittelyyn ja tutkimiseen.

Nyt, kuten kasvava määrä muita aloja, laillisella teollisuudella on edessään mahdollinen ravistelu lohkoketjun muodossa – Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen takana oleva tekniikka.

Älykkäät sopimusratkaisut

Älykkäät sopimukset – blockchain-koodatut sopimukset, jotka aktivoituvat automaattisesti, kun niiden määrätyissä olosuhteissa on sovittu tai rikkottu – ovat suosion kasvussa, kun blockchain-tekniikka kukoistaa. Nick Szabo, älykkäiden sopimusten ajatuksen takana oleva guru vertaa niitä käytännössä hyvin yksinkertaisiin myyntiautomaateihin: asetat kolikon ja kone antaa sinulle automaattisesti koksipurkin. Kolikon asettaminen laukaisee sinun ja koneesi välisen sopimuksen, ja kun kone luovuttaa tölkin, sopimus on täytetty.

Täällä on paljon yksinkertaistamista, mutta periaate on edelleen vakaa. Älykkäiden sopimusten potentiaali voidaan todellisuudessa mitata tällä yksinkertaisuudella – sopimus toteutetaan nopeasti ja suoraviivaisesti ilman ulkopuolisten ulkopuolisten vahvistusten tarvetta. Välittäjä on leikattu.

Kirjoittamalla blockchainille, älykkäällä sopimuksella on sama muuttumattomuus ja läpinäkyvyys kuin sen isäntäalustalla. Tämä antaa heille luotettavuuden jatietojen täydellinen symmetria“Mikä tekisi niistä kiistattomasti sitovia.

Vaikutukset lailliseen teollisuuteen

Älykäs sopimuslaillinen teollisuusSeuraukset lakialalle ja monille muille aloille ovat selvät. Sisäänrakennettujen todentamismenettelyjen myötä kolmansien osapuolten tarve olla sovittelijana sopimusasioissa vähenee huomattavasti. Esimerkiksi notaarin ei tarvitse todistaa sopimuksen allekirjoittamista, koska lohkoketju kirjaa kaikki sopimuksen näkökohdat ja sen ehdot muuttumattomassa muodossa. Tämä selvästi näkyvä tieto torjuisi minkä tahansa osapuolen yrityksen rikkoa sopimuksen ehtoja. Paperityöt ja lomakkeiden täyttäminen voivat olla vanhentuneita ja tarpeettomia.

Kun koodattu lohkoketjuun, tapahtuman inhimillinen elementti (ja sen mukana suuri osa mahdollisesta hämärtymisestä tai viiveestä) poistetaan yhtälöstä. Sopimukset toimivat lähinnä “jos” sitten -olosuhteista: Jos tietty määrä bitcoinia talletetaan, sovittu tuote vapautetaan vastineeksi. Talletuksen ja vapauttamisen ajoitukset voidaan määritellä ja tehdä läpinäkyviksi – jommankumman osapuolen kaikki yritykset muuttaa näitä ehtoja näkyvät estoketjussa. Kaikki riidat mitätöidään sopimuksen ehdoilla.

Täällä Isossa-Britanniassa kiinteistöjen ostaminen on tunnetusti bysanttilainen menettely, jota prosessi jatkuu usein kuukausia, kun sopimukset ja paperityöt ovat sidoksissa asianajajiin. Tämä on tietysti suunniteltu osittain suojaamaan osapuolia, mutta siitä tulee liian usein keino useille lakimiesammattilaisille tehdä valinta. Älykkäillä sopimuksilla tämä prosessi voisi olla yksinkertaistettu ja virtaviivainen, tarjoten samalla suojaa sekä ostajille että myyjille. Älykkään sopimuksen protokollien ollessa sekä loukkaamattomia että avoimia, asianajajien ja kuljettajien aikaavievien ja kalliiden toimenpiteiden tarve olisi paljon vähemmän todennäköinen. Koko prosessi voitaisiin tehdä nopeammaksi ja turvallisemmaksi kaikille osapuolille.

Silti tarvetta asianajajille

Jos kaikki tämä herättää joukko-irtisanomiset koko lakimiehen ammatissa, tarvitaan jonkinlainen näkökulma. Tarkka jäsentäminen ja sisältö älykkäistä sopimuksista on edelleen päätettävä lakimiesammattilaisten toimesta, ja jonkinlaisen sääntelyjärjestelmän on oltava käytössä, jotta ne saataisiin vastaamaan eri maiden oikeusjärjestelmiä. Käyttäjät tarvitsevat edelleen oikeudellista neuvontaa varmistaakseen, että älykkäiden sopimusten sisältö on todellakin oikeudenmukainen kaikille osapuolille.

Älykkäiden sopimusten mahdollisia sovelluksia on kuitenkin alkanut tutkia perusteellisesti. Vielä on tutkittava paljon laillisia keinoja, ennen kuin älykkäistä sopimuksista tulee kaikkialla, eikä nykyistä oikeusjärjestelmää muuteta yhdessä yössä. Mutta potentiaalia on olemassa ja kuka tietää – ei kovin kaukaisessa tulevaisuudessa ehkä suostumuksemme oikeusjärjestelmään ole loppujen lopuksi niin mutkikkaita.


Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map