Kryptovaluutan kieli – salauksen fanien murteiden dekoodaus

Niille, jotka ovat uusia kryptovaluutassa, siirtyminen kaikilla monimutkaisilla termeillä ja ammattikieltä voi tuntua aluksi ylivoimaiselta. Sekä todellisten että keksittyjen sanojen lukumäärä voi melkein tuntua aivan eri kieleltä, ellei ainakaan toisesta murteesta.

Salausvaluutan kansainvälisen luonteen vuoksi sen ympärille on myös syntynyt eräänlainen pidgin-murre. Tämä murre on osittain vastuussa monista suosituista meemeistä, joita näemme Internetissä.

Tässä artikkelissa käymme läpi kriittisen valuutan tärkeitä sanoja ja tarkastelemme myös tätä ainutlaatuista uutta murretta, joka kehittyy eri yhteisöissä.

Tekniset ja kauppiasehdot

Monet näistä sanoista ovat peräisin osakekauppiailta ja muilta, joilla on merkittävä kokemus perinteisiltä rahoitusmarkkinoilta. Mutta jos olet uusi sekä kryptovaluutassa että osakemarkkinoilla, nämä ehdot voivat olla hämmentäviä, joten käymme läpi muutama niistä.

ATH

Tämä tarkoittaa kaikkien aikojen korkeinta. Kuten termi viittaa, se tarkoittaa korkeinta hintaa, jonka kukin tietty omaisuus on koskaan osunut. Esimerkiksi tällä hetkellä bitcoinin kaikkien aikojen korkein arvo on noin 19 800 dollaria. Elinkeinonharjoittajat kuvaavat omaisuuserän usein erolla sen nykyisen hinnan ja kaikkien aikojen korkeimman arvon välillä. Esimerkiksi omaisuus X on laskenut ATH: stä 10%.

Härkä- ja karhumarkkinat

Näitä käytetään kuvaamaan markkinoiden kehitystä. Esimerkiksi härkämarkkinat ovat suuria, yleisiä ylöspäin suuntautuvia liikkeitä, ja karhumarkkinat ovat päinvastaisia. Jos joku kuvailee mielipiteensä nousevaksi, se tarkoittaa, että hän uskoo markkinoiden tai tietyn omaisuuden nousevan. Jotkut voivat esimerkiksi sanoa olevansa hyvin nousussa Litecoinissa tai Bitcoin Cashissa.

Kaatua

Kaatumisella tarkoitetaan erittäin suurta, lyhytaikaista arvonlaskua joukossa erilaisia ​​omaisuuseriä. Koska monilla vaihtoehtoisilla kryptovaluutoilla käydään kauppaa bitcoinia vastaan, kun bitcoin putoaa, myös monet muut vaihtoehtoiset kolikot laskevat. Tätä voidaan kutsua kaatumiseksi. Näimme tällaisen kaatumisen viime vuoden joulukuun lopussa, mutta markkinat ovat sittemmin toipuneet. Jos vain yksi omaisuus putoaa, kauppiaat sanoisivat “X kaatui eilen kovasti”.

Keinottelu

Keinottelu on ajatus siitä, että hinnat nousevat vain seurauksena siitä, että monet ihmiset ostavat niitä. Esimerkiksi Ripple on nähnyt massiivista nousua ei siksi, että pankit käyttävät sitä massiivisesti, vaan keinottelun vuoksi. Henkilöä, joka ostaa ja myy kryptovaluutta saadakseen voittoja hinnaneron perusteella, voidaan kutsua spekulaattoriksi.

Tämä eroaa sijoittajasta, joka on joku, joka ostaa ja aikoo pitää hallussaan pitkään ja uskoo omaisuuden erityisiin liiketoiminnan tavoitteisiin.

Yhteisön sanat ja meemit

Vaikka meemejä ja vitsejä on tarpeeksi stadionin täyttämiseen, keskitymme muutamiin luovampiin, joita kohtaat Redditissä, sähke-chatissa tai Slack-ryhmässä.

Vaikka jotkut ovat väittäneet, että meemit ovat tuhoisia, ne ovat silti välttämättömiä ymmärtämään, mitä yhteisessä keskustelussa tapahtuu. Koska erittäin suosituista ja tunnetuista meemeistä, kuten “kuu” ja “lambo”, on jo merkittävää tietoa, ohitamme ne tällä kertaa.

Nissan Micra

Jotkut elinkeinonharjoittajat haluavat tietää, milloin kryptovaluutta antaa heidän ansaita tarpeeksi rahaa kiiltävän uuden Lamborghinin ostamiseen, toiset vain miettivät, milloin heillä on varaa kompakti taloudellinen auto, kuten Nissan Micra (tunnetaan myös nimellä Nissan March). Nissan Micra -meemi on satiirinen otos Lamborghini-meemistä.

Kun Nissan Micra ?!

Satoshin todellinen visio

Satoshi

Satoshin “True Vision”

Jos krypto-valuutan harrastajat haluavat tehdä jotain, se kiistelee keskenään siitä, mikä oli Satoshi Nakamoton “todellinen visio”. Esimerkiksi termiä todellinen visio käytettiin viime kesänä tapahtuneen bitcoin-käteisvieraan aikana.

Monet väittivät, että bitcoin-kaupankäynnin kustannuksista tuli liian hankalia, joten bitcoin ei enää edusta Satoshin “todellista näkemystä” sähköisestä vertaisvertaisesta käteisestä. Myöhemmin nimettiin satiirinen valuutta Bitcoin Clashic ilmestyi ja käytti “todellisen vision” meemiä useita kertoja.

Klassinen

Kun puhutaan “klassisesta”, termiä käytetään usein leikissä kuvaamaan erilaisia ​​suosittujen valuuttojen kovia haarukoita. Tämä tulee omaisuudesta, joka tunnetaan nimellä Ethereum Classic. Ironista kyllä, Ethereum Classic ei ole itsestään kovan haarukan tulos.

Tämä kunnia kuuluu sille, mitä tunnemme tänään nimellä Ethereum. Termiä klassikko on kuitenkin käytetty muissa valuutoissa, kuten Zclassicissa ja aiemmin mainitussa Bitcoin Clashicissa. Monet Redditorsit vitsailevat ja sanovat, että jos et pidä XYZ-omaisuudesta, tee haarukka ja kutsu sitä XYZ-klassikoksi.

Shill

Shill on joku, joka markkinoi altistumattomasti altcoinia Internetissä. Yksi henkilö, jota syytetään usein shillistä, on Barry Silbert. Jotkut yhteisössä ovat jopa kutsuneet häntä “Shillbertiksi”. Hän osti tunnetusti valtavia määriä Ethereum Classicia alle dollarilla, ja Twiittasi kunnes hinta on osunut, se on nykyisin 35–40 dollaria.

Pumppu

Vaikka näennäisesti samankaltainen kuin shill, pumper on syytös kuvata henkilöä, joka markkinoi altcoinia saadakseen sen hinnan ylös, jotta he voivat myydä omat osakkeensa suurella voitolla. Tyypillisesti “pumppaaja” on loukkaus.

Maksimalistinen

Maximalistia käytetään yleensä kuvaamaan bitcoinin, mutta joskus muiden kryptovaluuttojen kannattajia, ja on joku, joka uskoo, että pitkällä aikavälillä on vain yksi voittaja. Lisäksi kaikki muut kryptovaluutat ovat “roskaa”, ja investoida tulisi vain tiettyyn omaisuuteen, johon maksimalisti uskoo.

Uuden rajat ylittävän kielen muodostaminen

Koska kryptovaluutta ei rajoitu vain yhteen maahan, kieleen tai kulttuuriin, näemme uuden kulttuurienvälisen viestinnän törmäyksen, jota ei todennäköisesti olisi tapahtunut, ellei kryptovaluutta. Lopputulos on uusi murre, jota kutsumme “Crypto Pidginiksi”. Tämä viittaa kieleen tai murteeseen, jota käytetään tyypillisesti kryptovaluuttakeskeisissä keskusteluhuoneissa tai foorumeilla, jotka eivät noudata englannin kielioppisääntöjä. Crypto Pidgin on johtanut rakenteen luomiseen, joka tyypillisesti seuraa tätä rakennetta:

“Milloin” + X (substantiivi / verbi)

Kun kodittomia salaus

Esimerkiksi, kun lambo, kun kuu, kun Nissan Micra, kun vaihdot, kun ICO ja niin edelleen

Vaikka Crypto Pidgin ei rajoitu vain kun + X -rakenteeseen, tämä on melkein yleisesti toistuva teema.

Mielenkiintoista tässä rakenteessa on myös se, että sitä ei näy paljoakaan muualla Internetissä. Tässä mielessä Crypto Pidginiä ei pidä hylätä vain huonona englantina.

Sen sijaan se on todellakin uusi yksinkertaistettu kansainvälinen murre, jonka avulla ihmiset, jotka eivät puhu kovin hyvin englantia, voivat osallistua kryptovaluuttaan liittyviin keskusteluihin ja esittää yksinkertaisia ​​kysymyksiä.

Englanninkielinen yhteisö on myös hyväksynyt Crypto Pidginin monien meemiensa kankaisiin. Esimerkiksi “milloin kuu” ja “kun Lambo” eivät ole vain Crypto Pidgin, vaan ne ovat myös meemejä itsessään. Myös muita meemejä on ilmestynyt käytettäessä milloin X-rakennetta, kuten “kun kodittomia” ja “kun suru loppuu?”

Pidgin-murteet ovat tiedossa muodostua, kun kaksi tai useampi keskenään erottava kieliryhmä kokoontuu, ja kryptovaluutta ei ole erilainen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me