Kiinan Bitcoin Miners valmistautuu poistumiseen Crackdown-huhujen jälkeen

Kiinan aktiivisen kryptovaluuttayhteisön jäsenten työ jatkuu, kun maan sääntelyviranomaiset vastustavat kaikkia kryptovaluuttoihin liittyviä toimintoja. Syyskuussa kiinalaiset sääntelyviranomaiset sulkivat yritykset ja yksityishenkilöt, jotka keräävät varoja merkkimyynnin kautta.

Kiinan keskuspankki julisti alkuperäiset kolikoiden tarjoamisen laittomiksi ja vaati käytännön välitöntä lopettamista. Tätä seurasi pian päätös sulkea Bitcoin-pörssit, ja Kiinan viranomaiset ilmoittivat, että kaikki Pekingin ja Shanghain Bitcoin-pörssit määrättiin toimittamaan suunnitelmansa toiminnan lopettamiseksi 20. syyskuuta mennessä.

Kiinan poliittisen järjestelmän sisäisen toiminnan asiantuntijat odottivat asioiden muuttuvan syksyllä, kun Kiinan kommunistinen puolue (KKP) piti 19. puoluekongressinsa Pekingissä 18. – 25. Lokakuuta. puolueen ylin johto ja asettaa myös puolueen kansalliset poliittiset tavoitteet.

Odotettiin, että ennen kongressia sovitut tiukat politiikat kumotaan kongressin jälkeen ja korvataan vähemmän rajoittavilla politiikoilla. Odotettiin myös, että kongressi johtaisi valtion sääntelyn lisääntymiseen koko toimialalla.

Tätä ei ole vielä tapahtunut, ja ennen politiikan muutosta Kiina oli hallitseva kansa salakirjojen maailmassa. Ennen syyskuuta Kiinan juan hallitsi Bitcoin-kauppamarkkinoita samoin kuin kiinalaiset pörssit, kuten OKCoin, Huobi Pro ja BTC China. Laittamalla ICO: t ja vaihdot viranomaiset saivat tämän määräävän aseman nopeasti loppuun ja näyttää siltä, ​​että painopiste on nyt kääntynyt kaivostoimintaan.

Crackdown-huhut

Kiina ryösti Bitcoin Minersia

Kuva kautta Luotettavat solmut

Aiemmin tällä viikolla alkoi levittää raportteja, joiden mukaan kaivostoiminnalle määrättiin seuraamus seurauksena sen liiallisesta vesivoiman kulutuksesta. Sichuanin maakunnassa sijaitsevan State Grid Corporationin tytäryhtiön levittämässä asiakirjassa kehotettiin pieniä vesivoimalaitoksia lopettamaan tuki kaivosaltaiden toiminnalle. Tämä oli huolestuttavaa, koska Sichuanin maakunnassa on monia suuria Bitcoin-kaivoslaitoksia alueen suuren vesihuollon takia, joka tuottaa runsaasti halpaa vesivoimaa.

Sichuan Electric Power Company ilmoitti, että Kiinan valtionverkko oli lähellä kaiken Bitcoinin louhinnan kieltämistä Sichuanin maakunnassa. Yrityksen tuottamassa asiakirjassa ilmoitettiin, että “Bitcoinin louhinta on laitonta toimintaa”.

Myöhemmin vahvistettiin, että asiakirja on peräisin Dan Ba ​​-maakontakolta Sichuanissa, ja paikalliset johtajat ovat sittemmin muuttaneet selventämään lausuntojaan. Vaikka he myöntävätkin, että raportti on osittain totta, Dan Ba ​​-maakontaktin virkamiehet korostavat, että julkaisu oli sisäinen asiakirja, jolla ei ollut todellista yhteyttä mihinkään valtion tukemaan kattavaan sääntelyyn ja joka sisälsi myös useita vahvistamattomia vaatimuksia.

Dan Ba: n virkamies selitti tilanteen kiinalaiselle julkaisulle Caixin

Energiasektorimme on vain liiketoimintayksikkö, ei valtion virasto, eikä sillä ole valtaa luonnehtia, onko Bitcoinin tuotanto laitonta vai ei, ja asiakirjan esittämisessä saattaa olla paljon epäselvyyttä

Myös Kiinan uutistoimisto CnLedger muutti selvittääkseen huhut ja ilmoitti siitä

Kyseisen yrityksen johtaja on selventänyt, että he tekivät virheitä lausunnossa, koska he eivät ole valtionhallinnon yksiköitä, eikä heillä ole oikeuksia selvittää, onko Bitcoin-kaivostoiminta laiton

Nyt uskotaan, että hallituksella ei ole vielä aikomusta kieltää Bitcoin-kaivostyötä tai mitään muuta kryptovaluuttakaivostoimintaa alueella vielä. Itse asiassa koko tilanne voi edustaa jotain vallitsevaa taistelua alueiden vesivoimalaitosten ja Bitcoin-kaivostoiminnan välillä.

Kaivostyöläiset aiheuttavat kitkaa

Vaikka varhaiset raportit ovat osoittautuneet pelkkiksi huhuiksi, koko tapaus on kyseenalaistanut maan kyvyn ylläpitää Bitcoin-kaivostoimintaa. Tähän asti useat sidosryhmät ovat hyödyntäneet alueiden luonnonvaroja Sichuan Electric Power Companyn toimiessa alueen tärkeimpänä kokonaisuutena.

Sichuan Electric kansallisena toimittajana Lounais-Kiinan Chengdu-alueella mahdollisti paikallisten vesivoimalaitosten ansaita rahaa tarjoamalla kaivostyöläisille halpaa sähköä. Tämä sähkö ylitti usein tarpeet, koska alueen sateella nämä valtion tukemat vesivoimalaitokset tuottavat usein liikaa sähköä.

Jotkut verkkoon liitetyistä voimalaitoksista ovat kuitenkin päättäneet ohittaa valtion sähköyhtiön ja myydä sen sijaan sähköä suoraan kaivostyöläisille, jotka sijaitsevat usein voimalaitosten vieressä. Noin kuuden alueen yhdeksästä asemasta epäillään ohjaavan virtaa pienistä vesivoimalaitoksista tukeakseen kaivostoimintaa sähkösopimusten vaatimusten vastaisesti.

Bitmainin kaivostila Mongoliassa

Kuva Bitmainin kautta

Tämä on johtanut kitkaan Sichuan Electric Power Companyn ja joidenkin pienempien kaivostyöläisten välillä, jotka perustuvat väliaikaisesti Sichuaniin. Suuremmat kaivostoiminnot, kuten Bitmain ovat sopineet ostavansa halpaa sähköä suoraan valtion verkosta ja tehneet sopimuksia paikallishallinnon kanssa etuuskohteluun oikeuttavien markkinahintojen takaamiseksi.

Uskotaan myös, että alueilla, joilla on runsaasti vesivoimavaroja, kuten Sichuanissa ja Yunnanissa, valtio keskittyy siirtymään kohti suuria patohankkeita ja rajoittamaan pienempien vesivoimaloiden toimintaa. Tämän seurauksena Sichuan Electric Power Company -yrityksestä tulevat jyrinät saattavat liittyä läheisemmin yleiseen sähköpolitiikan muutokseen kuin Bitcoinin kaivostoiminnan ylimääräiseen tukahduttamiseen maassa..

Poistumissuunnitelmat

Bitcoin-kaivostoimintaa tapahtuu yleensä alueilla, jotka voivat tarjota halpaa työvoimaa ja edullista sähköä, ja seurauksena hashpower on keskitetty näille alueille. Lisäksi kaivostyöläiset ovat yhdistäneet voimavaransa suuriin kaivostiloihin pyrkiessään hyötymään kilpailuedusta. Tällä hetkellä kiinalaisten kaivostyöläisten osuus on yli 70% kaikesta Bitcoinin hashowerista, kun taas Intia, toiseksi sijoittunut maa, on vain 4% hashpowerista. Yhdysvaltojen, Islannin ja Venezuelan osuus on vain 5% niiden välisestä kokonaissatamasta.

Siksi vesivoimaloiden kielto myydä kaivostyöläisille tai mikä tahansa merkittävä muutos sähkön säätelypolitiikassa johtaisi halvan Bitcoin-kaivoksen loppumiseen Kiinassa. Kaivostyöläisten on pakko löytää uusia, halpoja voimanlähteitä, mikä voi johtaa kaivostoiminnan täydelliseen siirtämiseen pois Aasian maasta.

Tämä voi kuitenkin osoittautua hyödylliseksi myös Bitcoin-verkostolle, koska kaivostoiminta olisi levinnyt useille maantieteellisille alueille, kun kaivostyöläisten toimintaedellytykset olivat tosiasiallisesti tasaantuneet ympäri maailmaa..

Nämä viimeisimmät huhut lisäävät vain Kiinan kaivosyhteisön motivaatiota yrittää etsiä vaihtoehtoisia paikkoja. On ollut tunne, että kiinalaiset kaivostyöläiset haluavat hypätä alukseen, ja ilmoitus, jonka mukaan huomattava määrä kaivosyhtiöitä on hakenut kaivoslaitteet Venäjällä vain tukee tätä mielipidettä.

Viimeaikaiset sääntelymuutokset ovat johtaneet lukuisiin salausprojekteihin, jotka ovat siirtyneet Hongkongiin ja Japaniin. Vesivoimalaitosta koskeva nykyinen epävarmuus voi hyvinkin johtaa siihen, että suurimmat kiinalaiset kaivospoolit siirtävät toimintaansa ulkomaille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me