Katsaus RChainiin (RHOC): Skaalautuvien lohkoketjusovellusten rakentaminen

Nykyinen blockchain-alustaryhmä on tuonut uuden hajautetun maailman, mutta niillä on myös joitain ongelmia, jotka on ratkaistava.

Nopeuden, skaalautuvuuden ja turvallisuuden ongelmat estävät lopulta blockchain-tekniikkaa saavuttamasta laajaa käyttöönottoa ja sen todellisia mahdollisuuksia, ellei niitä käsitellä ja korjata.

Yksi tiimi, joka haluaa tehdä juuri tämän, on RChain-osuuskunta, joka on työskennellyt vuodesta 2016 lähtien paremman lohkoketjuarkkitehtuurin rakentamiseksi. Tässä RChain-katsauksessa tarkastelemme perusteellisesti projektia, mukaan lukien tiimin jäsenet, tekniikka ja merkkipotentiaali.

RChainin Blockchain-parannukset

RChain työskentelee nopeuden, kehittäjien työkalujen, yhteisön ja luottamuksen parantamiseksi. Joukkueen mielestä nämä parannukset antavat heille merkittävän edun blockchain-kilpailijoihinsa. Huomattavin muutos tulee olemaan nopeudessa, kun verkko suunnitellaan käynnistyvän kapasiteetilla käsittelemään 40 000 tapahtumaa sekunnissa, ja kyky skaalata jopa 100 000 tapahtumaan sekunnissa.

Rchain vertaili lohkoketjuja

RChain Blockchain verrattuna. Lähde: RChain-dokumentit

Kehittäjien työkalujen osalta suunnitellun työkalupaketin on tarkoitus olla parempi kuin mitä tällä hetkellä tarjotaan. Niiden avulla eri taustoista, koodauskielistä ja lohkoketjuista tulevat kehittäjät voivat helposti liittää minkä tahansa rakentamansa sovelluksen RChain-lohkoketjuun.

Tiimi rakennettiin ajatuksella, että yhteisö ja luottamus saisivat aikaan vahvimman ja parhaan mahdollisen lohkoketjun. RChainin yhteistyösuunnittelu mahdollistaa sen avoimen lähdekoodin ohjelmiston kehittämisen ja antaa jokaiselle jäsenelle mahdollisuuden vaikuttaa RChainin tulevaisuuteen.

Tämä kooperatiivinen rakenne edistää myös turvallisen, skaalautuvan ja nopean hajautetun ratkaisun kehittämistä..

RChain-osuuskunta

RChainille muodostettu osuuskunta on ainutlaatuinen kehitys- ja hallintoryhmä. Osuuskunnan jäsenet omistavat, kehittävät ja hallitsevat avoimen lähdekoodin RChain-alustaa. Se sijaitsee Seattlessa Washingtonissa ja antaa yhteisölle organisoidun ja sääntöihin perustuvan rakenteen, josta monilla blockchain-alustoilla puuttuu.

Osuuskunta on avoin kaikille, mutta kertajäsenmaksu on 20 dollaria. Palkkio asetettiin niin alhaiseksi, että taloudellisen taustan omaavat ihmiset voisivat auttaa muokkaamaan RChainin tulevaisuutta.

Liittymällä RChain Osuuskunnan jäsenet saavat seuraavat edut:

 • Pääsy kaikkiin RChainin Discord-kanaviin
 • Kyky valita hallituksen jäseniä
 • Antaa jäsenten osallistua hallintokomiteoihin
 • Antaa jäsenten äänestää hankkeiden hyväksymisestä ja budjettivarauksista.

Kuinka RChain toimii?

RChain-arkkitehtuuri on suunniteltu maksimaalista skaalautuvuutta silmällä pitäen, ja se perustuu matematiikan osaan, joka tunnetaan nimellä mobiiliprosessilaskenta. Alusta pystyy tukemaan useita sekä julkisia että yksityisiä lohkoketjuja ja jopa samassa solmussa. Lohkoketjut varmistetaan Proof of Stake (PoS) -konsensusmekanismilla.

Yleiskatsaus RChain-arkkitehtuuriin

Yleiskatsaus Rchain-arkkitehtuuriin

Rho-virtuaalikone

Yksi RChain-alustan pääkomponenteista on Rho-virtuaalikone, joka mahdollistaa samanaikaisuuden ja antaa RChain-sovelluksille uskomattoman skaalautuvuuden ja nopeuden.

Rho-virtuaalikoneen suoritusympäristö käyttää myös useita Rho-virtuaalikoneen ilmentymiä ja voi luoda uusia ilmentymiä milloin tahansa käsittelemään lisäkuormia.

RChain-lohkoketju on ainutlaatuinen siinä mielessä, että sillä on moniketjuinen rakenne, jonka avulla lohkoketjut voivat toimia rinnakkain ja koordinoidusti. Jokainen Rho-virtuaalikone voi suorittaa itsenäisesti erillisissä lohkoketjuissa ja verkoissa erillisellä älykkäillä sopimuksilla. Lisäksi solmut ovat monisäikeisiä ja kevyitä, mikä tekee niistä kykeneviä käsittelemään useita instansseja samanaikaisesti, jolloin RChain-sovellus saavuttaa menestystuloksia.

RChain älykkäät sopimukset

Kuten monet teistä tietävät, Ethereumin älykkäät sopimukset on koodattu omalla kielellä, jota kutsutaan vakavuudeksi. RChain käyttää kehittyneempää kieltä.

RChain-älykkäät sopimukset kirjoitetaan ohjelmointikielellä, joka tunnetaan nimellä Rholang, joka tarkoittaa heijastavaa korkeamman järjestyksen kieltä. Se tukee sisäistä samanaikaista ohjelmointia ja tekee älykästä sopimuksesta erittäin monipuolisen ja nopean suunnittelun.

Älykkäät sopimukset ovat erittäin skaalautuvia muodollisen todentamismenetelmän ansiosta. Vahvistamisen jälkeen Rho VM kokoaa ja toteuttaa sopimukset.

RChain-nimitilat

Suurin osa lohkoketjuista on suunniteltu käyttämään julkisia avaimia erottamaan virtuaaliset osoitetilat, mutta RChain jakaa virtuaaliset osoitetilat nimitiloissa. Nämä nimitilat ovat joukko nimettyjä kanavia, jotka voivat viestiä verkon resurssien sijainnista. Nimitilojen käyttö mahdollistaa yhden lohkoketjun älykkäiden sopimusten näkyvän muille verkon sopimuksille. Tämä antaa kehittäjille mahdollisuuden parantaa järjestelmän salausta ja protokollia.

RChain-tunnuksen myynti

RChain järjesti elokuussa 2017 yksityisen merkkikaupan, joka myytiin loppuun vain 2 viikossa ja tuotti 15 miljoonaa dollaria. RHOC-rahakkeita myytiin hintaan 0,20 dollaria per tunnus ja vähimmäisostotarve oli 50000 dollaria. Kun pääverkko käynnistyy, kaikki RHOC-tunnukset muunnetaan REV-tunnuksiksi 1: 1-nopeudella.

On myös mahdollista, että RChain järjestää julkisen ICO: n REV-tunnuksille, kun pääverkko käynnistyy, mutta tällä hetkellä ei ole mitään konkreettista. Kuten kaikissa hallintokysymyksissä, hallituksen ja osuuskunnan on äänestettävä sen määrittämiseksi, pidetäänkö ICO: ta. Varhaisin mahdollinen ICO-päivämäärä olisi vuoden 2018 loppu.

Kaupankäynti RHOC-tunnuksilla

RHOC-rahakkeita myytiin 0,20 dollaria kukin yksityisen myynnin aikana, ja ne ovat nousseet huomattavasti korkeammalle. 9. tammikuuta 2018 ne olivat korkeimmillaan 2,99 dollaria, mutta ovat trendinneet alhaisempia siitä lähtien, kun laajemmat kryptovaluuttamarkkinat ovat olleet masentuneita koko vuoden 2018.

Rchain vertaili lohkoketjuja

RHOC-hintataso. Lähde: CoinMarketCap

Tunnus näki hyvää tukea 0,80 dollarin tasolla kuukausien ajan, mutta elokuussa 2018 se on pudonnut tuen läpi ja käy kauppaa 0,638822 dollarilla..

Mistä ostaa RHOC

Jos olet kiinnostunut ostamaan RHOC: ta jälkimarkkinoilta, vaihtoehtosi ovat hieman rajalliset. KuCoin on suurin RHOC-pörssi, jonka voit ostaa sinne BTC: llä tai ETH: lla.

ChaoEX näkee melkein yhtä suuren kaupankäyntimäärän, mutta voit käyttää siellä vain BTC: tä RHOC: n ostamiseen. Yksi toinen vaihtoehto, joka hyväksyy sekä BTC: n että ETH: n, on BitMart.

Mihin RHOC: tä säilyttää

RHOC-tunnus on ERC-20-merkki, ja se voidaan tallentaa mihin tahansa yhteensopivaan lompakkoon. MyEtherWallet on suosittu valinta samoin kuin MetaMask. Mielestäni paras valinta turvallisuussyistä on Ledger Nano S.Kun pääverkko käynnistyy ja RChain siirtyy REV-tunnukseen, he julkaisevat oman natiivilompakonsa.

RChain-tiimi

RChainin takana oleva joukkue on hyvin pyöristetty ja jolla on paljon kokemusta. Tämä antaa varmuuden siitä, että ne täyttävät annettavat tekniset lupaukset.

Tiimin jäsenillä on kaksi päävahvuutta. Ensinnäkin heillä on useita vahvoja ydinjäseniä, joilla on kokemusta blockchain-projekteista. Heillä on myös vahva neuvoa-antava ryhmä. Erityisesti heillä on Vlad Zamfir joka on tutkija, joka työskentelee myös Ethereumin POS-protokollan parissa

Rchain-tiimin jäsenet

RChainin jäsenet. Vasemmalta: Greg Meredith, Kenny Rowe, Evan Jensen, Vlad Zamfir

Haittapuolena on kuitenkin, että joillakin ydinryhmän jäsenillä on kyseenalainen maine salausyhteisössä. Tekninen tiimi näyttää kuitenkin erittäin vahvalta, ja voimme vain toivoa, että kaikki ristiriidat jäävät menneisyyteen eivätkä vaikuta projektiin kokonaisuutena..

RChainin tulevaisuus

RChain-tiimi haluaa korvata Bitcoinin ja Ethereumin, mikä tarkoittaa, että he kamppailevat valtavilla markkinoilla. Menetelmä huipulle pääsemiseksi perustuu nopeampiin ja skaalautuvampiin lohkoketjuihin, joita voidaan käyttää suurissa sovelluksissa.

RChain-mahdollisuudet

 • Osuma 100 000 tapahtumaa sekunnissa;
 • Kukaan ei keskustele samanaikaisuudesta, joka voisi olla RChainin salainen ase;
 • Verkkoefektin rakentaminen ketjuun DApps: n kautta ja vastaava kuin ERC20-standardilla.

RChainin haasteet

 • Ei ole todisteita siitä, että he voisivat osua 100 000 tapahtumaan sekunnissa.
 • Tapahtumia sekunnissa on muita skaalauskertoimia;
 • Ei-tekninen tiimi on varsin kiistanalainen kryptovaluuttayhteisön keskuudessa;
 • Selkeyden puute merkkitarjonnassaan ja varainhankinnassaan;
 • Epävarmuus samanaikaisuuden eduista.

Johtopäätös

RChain yrittää rakentaa paremman ja nopeamman version Ethereumista sekä parantaa lohkoketjun ympärillä olevaa yhteisöä. RChainin julkaisupäivän toistaiseksi toistaiseksi sen on todennäköisesti oltava jossain määrin häiritsevää, jos se haluaa ottaa osuuden pois Ethereumilta ja saada vankan jalansijan.

Sen skaalausstrategiat eivät kuitenkaan näytä todella häiritseviltä, ​​ja skaalautumisratkaisuilla työskentelee useita hankkeita. Projektin alkaessa voimme jo nähdä vastaavia ratkaisuja skaalautuvuudessa ja nopeudessa kuin muut projektit.

RChainin dokumentaatio saattaa näyttää sen kauas kilpailustaan, mutta se on blockchainien nykytilassa. Jotkut teorioivat, että RChainin pääverkko saattaa viivästyä merkittävästi, on mahdollista, että Ethereum toimittaa Serenity-päivityksen suunnilleen samaan aikaan kuin RChain toimittaa pääverkon.

Näyttää olevan melkein varmaa, että Ethereum voittaa Rchainin sirpaleiksi, Panoksen todistukseksi, sivuketjuiksi ja valtion kanaviksi. Kaiken tämän edessä RChain ei tuota estoketjua, joka on paljon parannusta Ethereumiin verrattuna.

Tämä jättää RChainin ainutlaatuisen ominaisuuden, samanaikaisuuden, parempaan lohkoketjuun. Mutta he eivät ole tehneet selväksi, kuinka samanaikaisuus hyödyttää sovelluksia, jotka on räätälöity Ethereumin muuhun kuin samanaikaiseen käyttöönottoon. Ei ole todennäköistä, että monet dApps siirtyisivät Ethereumista RChainiin välittömästi, mutta odottavat todennäköisemmin asennetta.

Teknisesti tiimi näyttää hyvältä, ja kehittäjien kokouksissa annetut päivitykset näyttävät korostavan projektissa työskentelevien insinöörien osaamista. Ei-teknisen tiimin ympärillä on kuitenkin edelleen kiistoja, eikä ole myöskään selvää, että joukkue pyrkii ratkaisemaan oikeita ongelmia menestyäkseen, tai jos se voi tehdä niin riittävän nopeasti menestyksen varmistamiseksi.

Yksi viimeinen punainen lippu on projektin taloudellinen historia ja epävarma taloudellinen malli, josta merkki toimii. Tietojen puute siitä, kuinka paljon joukkue on kerännyt Synereo AMP -vaihdosta, ja yksityiskohtien puute siitä, kuinka monta REV: ää luodaan, kuinka paljon kehitystiimi pitää itselleen ja onko REV: ille ICO: ta kaikki hankalaa sijoittamisen kannalta.

Esitelty kuva RChainin kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me