Katsaus Quarkchainiin (QKC): Suurikapasiteettinen kaupallinen estoketju

QuarkChain (QKC) yrittää ratkaista yhden asiaankuuluvimmista ongelmista, joita salausvaluutat kohtaavat tällä hetkellä, lohkoketjun trilemman.

Projekti on saanut melkoisen pidon siitä lähtien, kun heidän onnistunut ICO oli aiemmin tänä vuonna. Ihmisiä kiehtoi lupaus 1 miljoona tapahtumaa sekunnissa, joka rakennettiin kaksikerroksiselle lohkoketjulle, joka toteuttaa sirpaloitumisen.

Ovatko nämä vain yksinkertaisia ​​lupauksia toisessa valkoisessa paperissa?

Tässä QuarkChain-katsauksessa sukelamme syvällisesti projektiin analysoimalla paitsi ehdotettua tekniikkaa myös sen käytännöllisyyttä. Tutkimme myös tiimin jäseniä, hyväksymistä, etenemissuunnitelmaa ja pitkän aikavälin QKC-tunnisteita.

Siitä huolimatta, siirrytään heti QuarkChain-tyyppisen ratkaisun tarpeeseen.

Mikä on QuarkChain?

QuarkKetju on hajautettu lohkoketju, joka on myös ilman lupia ja turvallinen, mutta mikä tärkeintä, se on skaalautuva. QuarkChain-tiimin yhtenä tärkeimpänä tavoitteena on käyttää sirpaletekniikkaa ja toimittaa yli miljoona tapahtumaa sekunnissa.

Siitä on tulossa suuren kapasiteetin läpivientiketju, joka tarjoaa riittävän turvallisen ja nopean ratkaisun laajasti käytetyille hajautetuille sovelluksille (dApps).

QuarkChain-ominaisuudet

QuarkChainin pääominaisuudet. Lähde: keskipitkällä

Skaalautuvuus on ollut yksi suurimmista esteistä, joita lohkoketjut kohtaavat vuonna 2018, ja QuarkChain luotiin nimenomaan ratkaisemaan lohkoketjujen kohtaamia skaalautuvuusongelmia. Tästä on tullut alan kiireellinen asia, ja tiimin mielestä se ei yksinkertaisesti voi odottaa enää.

He ovat ryhtyneet tarjoamaan ratkaisua, joka voi olla erilainen kuin aiemmin esitetty, mutta voisi myös toimia parhaiten. He eivät pelkää tarvitsevansa kovaa haarukkaa, jos se vaatii menestymistä.

QuarkChainin skaalautuvuus

QuarkChainin sirpaletekniikka mahdollistaa jopa miljoonan tapahtuman sekunnissa. Vertailun vuoksi Bitcoin voi toimittaa vain 4 tapahtumaa sekunnissa, kun taas Ethereum toimittaa 10 tapahtumaa sekunnissa. Jopa Visa-verkko pystyy toimittamaan vain 45 000 tapahtumaa sekunnissa.

Jos QuarkChain pystyy saavuttamaan tavoitteen, joka on miljoona tapahtumaa sekunnissa, se on ylivoimaisesti nopein verkko planeetalla. Tämä saattaa nähdä sen ohittavan Ethereumin, kun dApp-kehittäjät siirtyvät QuarkChainiin tukemaan lisääntynyttä käyttöä.


QuarkChain-tapahtumat p / s verrattuna

QuarkChain-tapahtumanopeudet muihin ketjuihin verrattuna. Lähde: Hackernoon

Sirpoutuminen on ensisijainen syy siihen, että QuarkChain pystyy tarjoamaan niin nopean verkon, mutta koska se on lohkoketju, se tuo kuitenkin hajauttamisen ja turvallisuuden. Kehitystiimillä on kokemusta suurista teknologiayrityksistä, mikä antaa heille mahdollisuuden luoda ja toimittaa laajamittainen hajautettu järjestelmä. Se antaa myös tiimille skaalautuvuuden luomiseen tarvittavan tiedon laajentamalla keskitettyjen järjestelmien tuntemusta hajautettuun QuarkChain-järjestelmään.

QuarkChain korkean TPS: n ulkopuolella

QuarkChain on huomauttanut, että on muitakin projekteja, joiden tapahtumasekuntinopeus on suurempi kuin Visa 65k sekunnissa, mutta huomauttaa sitten, että TPS ei ole ainoa mittari, joka on otettava huomioon verkossa.

QuarkChain-tiimi mainitsee erityisesti Alipayn, joka on saavuttanut 200 000 tapahtumaa sekunnissa, mutta on tehnyt niin uhraamalla hajauttamisen ja turvallisuuden. QuarkChain pyrkii skaalautuvuuteen, joka sisältää hajauttamisen ja turvallisuuden, mikä tekee siitä ylivoimaisen verkon, jos joukkue menestyy.

Miksi QuarkChain on erilainen

Nopeaan läpimenoon keskittymisen lisäksi QuarkChain-verkossa on muita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä eron muista hajautetuista blockchain-projekteista.

Yksi näistä ominaisuuksista on heikkojen kaivostyöntekijöiden kannustaminen osallistumaan verkostoon liittymättä kaivosalueeseen. Tämä kannustin perustuu peliteoriaan ja toimii antamalla kaivostyöläisille kannustimen jakaa hajautusvoimaa tasaisesti sirpaleiden kesken. Tämä lisää myös hajauttamista.

Collaberative Mining Quarkchain

Kuva Collaberative Miningista QuarkChainissa. Lähde: Valkoinen paperi

Toinen tapa, jolla hajauttamista kannustetaan, on useiden halpojen solmujen käyttö, jotka on yhdistetty klusteriin supertäydellisen solmun muodostamiseksi. Käyttämällä halpoja solmuja klustereissa supertäydellisten solmujen luomiseksi projekti välttää suuret kulut, joita supertäydellisille solmuille aiheutuu suurissa tapahtumissa sekunnissa..

Verkko lisää turvallisuutta tarjoamalla jokaiselle tapahtumalle suojauksen 50% verkon hajautustehosta. Yhdistämällä tämä suojaus verkon hajauttamiseen huonosta näyttelijästä on melkein mahdotonta suorittaa kaksinkertaisen kulutuksen hyökkäys.

QuarkChainin rakenne perustuu kahteen kerrokseen. Ensimmäinen kerros koostuu sirpaleisista lohkoketjuista, joita kutsutaan sirpaleiksi, ja toinen kerros on juurilohkoketju, jota käytetään sirpaleiden vahvistamiseen ja turvallisuuden tarjoamiseen koko verkolle..

Quarkchain-verkon rakenne

Quarkchain-verkon rakenne. Lähde: Whitepaper

QuarkChainilla on myös sisäänrakennettu tuki ristikkäistapahtumille, ja se on rakennettu siten, että yhtä sirua voidaan käyttää kaikille sirpaleille. Se on myös suunniteltu siten, että yhtä älylompakkoa käytetään pitämään kaikki salausvaluutat, jotka voidaan liittää erilaisiin sirpaleisiin.

Ristikkäistapahtumien etuna on, että ne voidaan antaa milloin tahansa ja ne voidaan vahvistaa muutamassa minuutissa. Silkkien välinen transaktioteho kasvaa myös lineaarisesti, kun sirpaleiden kokonaismäärä kasvaa, mikä tarjoaa skaalautuvuuden.

Kuinka olla mukana QuarkChainissa

QuarkChain on tarjonnut yhteisölle useita tapoja osallistua projektiin. Projektin testiverkko aloitettiin vasta toukokuussa 2018, mutta ennen käynnistämistä he rekrytoivat aktiivisesti 100 vapaaehtoista yhteisöstä beetatestaajiksi. Se toivottaa myös tervetulleeksi kaikki, joilla on blockchain-kehityskokemusta ja vahva tekninen tausta, osallistumaan projektiin.

Joukkue teki koodinsa 17. syyskuuta 2018 avoimen lähdekoodin Githubissa jotta kuka tahansa voi tarkastaa sen. Lisäksi he käyvät kehittäjäkilpailun selvittääkseen kuka voi rakentaa QuarkChain-testiverkon suorittamalla omia solmuja / klustereita ja saavuttaa suurimmat tapahtumat sekunnissa käyttämällä tarjottua kuormitustestiä. Voittaja saa 1 BTC: n ja lisäpalkintoja paikoista 2-10.

Tällä hetkellä testnetin huippu suorituskyky on 14 755,25 tapahtumaa sekunnissa.

QuarkChain-tunnukset (QKC)

QuarkChain-tunnuksilla on tunnussymboli QKC, ja ne ovat tällä hetkellä Ethereum-lohkoketjussa ERC-20-yhteensopivia tunnuksia. Kun QuarkChain-mainnet on käynnistetty, ne muunnetaan alkuperäisiksi rahakkeiksi premiinin kautta, ja tulevaisuudessa kaivostyöläiset tuottavat QKC-tunnuksia.

QuarkChain piti ICO: ta kesäkuussa 2018 keräten 20 miljoonaa dollaria merkintähintaan 0,0197. Luotuja merkkejä oli yhteensä 10 miljardia, joista 20% kohdistettiin ICO-myyntiin. Loput tunnuksista jaettiin seuraavasti: 15% kehitystiimille, 5% projektin neuvonantajille ja 15% QuarkChain -säätiölle.

Loput 45 prosenttia kohdennetaan markkinointiin, kaivostoimintaan ja yhteisölle. QuarkChain-tiimi on jo todennut, että kaivostoiminta aiheuttaa todennäköisesti jonkin verran inflaatiota tulevaisuudessa.

Quarkchainin hinta

QKC: n hintakehitys ICO: sta lähtien. Kuvan lähde: Kolikkomarkkinat

QKC: n hinta nousi 0,268 dollariin vain yhden päivän ICO: n jälkeen, mutta 9. kesäkuuta mennessä se laski yli puolet 0,129677 dollariin. Nopean nousun jälkeen korkeampi kesäkuussa se laski tasaisesti alimmalle tasolle 0,021378 dollaria 14. elokuuta mennessä, mutta on toipunut hitaasti, mutta varmasti siitä lähtien ja 8. lokakuuta 2018 lähtien se käy kauppaa 0,0594 dollarilla, mikä on edelleen erittäin mukava tuotto 3. kesäkuuta ICO-hinta.

Jos olet kiinnostunut ostamaan joitain QKC-tunnuksia, ne ovat saatavana Binancesta joko BTC: lle tai ETH: lle. On myös useita pienempiä pörssejä, jotka tarjoavat QKC: tä, kuten Gate.io ja KuCoin, mutta et silti voi ostaa niitä fiat-valuutalla.

Binance QKC

Rekisteröidy Binancessa ja osta QKC-tunnuksia

Koska QKC on ERC-20-yhteensopiva tunnus, sitä voidaan tallentaa mihin tahansa ERC-20-yhteensopivaan lompakkoon, kuten MyEtherWallet tai MyCrypto, MetaMask ja muut. Turvallisin tapa säilyttää on kuitenkin laitteiston lompakko.

dApps QuarkChainissa

Yksi QuarkChainin keskeisistä näkökohdista on sen tuki dApps: lle. Se on avoin suurelle määrälle dApps: ää, ja on erityisen hyvä niille, jotka vaativat suurta suoritustehoa. Tämä sisältää pelaamiseen, tekoälyyn, peer-to-peer-talouksiin, esineiden internetiin, big data -palveluun ja jopa mainontaan liittyvät sovellukset.

QuickChain olisi voinut olla erinomainen ratkaisu CryptoKitties-jännityksen aikana, ja sen mielestä se voi tarjota erinomaisen kodin useille dApps: ille, jotka ovat olleet pidossa odottaessaan lohkoketjua, joka voi tarjota skaalautuvuuden, joka tarvitaan heidän täyden potentiaalinsa tuottamiseen..

QuarkChain-tiimi & Neuvonantajat

QuarkChainilla näyttää olevan melko kokeneita tiimin jäseniä ja vahva neuvonantaja. Esimerkiksi, Qi Zhou (Perustaja) on ohjelmistosuunnittelija, joka työskenteli aiemmin Googlessa ja jolla on yli 15 vuoden kokemus. Hänellä on myös tohtorin tutkinto Georgian teknillisestä instituutista.

Quarkchain-tiimin jäsenet

Quarkchain-tiimin jäsenet

Liittyminen hänen kanssaan on Zhaoguang Wang joka on myös ohjelmistoinsinööri ja hajautettujen järjestelmien asiantuntija. Hän työskenteli aiemmin Facebookissa ja Googlessa, ja hänellä on tietojenkäsittelytieteen maisteri Michiganin yliopistosta. Ryhmän täydentää myös joukko muita tutkijoita.

Neuvonantajien puolella heillä on muun muassa Paul Veradittakit, joka on kumppani Pantera Capitalissa, ja Bill Moore, joka on insinööri Sun Microsystemsissä..

QuarkKetjun etenemissuunnitelma

Suurin osa QuarkChainin työstä alkoi vuoden 2017 puolivälissä, kun kehitystiimi alkoi tutkia lohkoketjun skaalautuvuuteen liittyviä kysymyksiä. Vuoden 2017 loppuun mennessä tiimi oli laatinut valkoisen paperin, ja helmikuussa 2018 julkaistun muokkauksen ja tarkistusten jälkeen he saivat valmiiksi vahvistuskoodin 0.1. Vain kuukautta myöhemmin testiverkon ja lompakon 0,1 versiota julkaistiin.

Quarkchain-etenemissuunnitelma

Quarkchain-etenemissuunnitelma. Lähde: Whitepaper

Vuoden 2018 toiselle vuosineljännekselle mennessä tiimi työskenteli testnet 1.0: lla ja julkaistiin heinäkuussa 2018. He työskentelivät myös älykkään sopimuksen 0.1 kanssa. Etenemissuunnitelman mukaan QuarkChain Core 1.0, mainnet 1.0 ja SmartWallet 1.0 julkaistaan ​​ennen vuoden 2018 loppua. Vuoden 2019 toiselle vuosineljännekselle on suunniteltu olevan QuarkChain Core ja SmartWallet sekä 2.0 -versioissa..

Johtopäätös

Vuonna 2018 keskityttiin valtavasti skaalautuvuuskysymyksiin koko lohkoketjun ekosysteemistä. Vaikka skaalautuvuusongelman ratkaisemiseksi on useita muita hankkeita, QuarkChain-sirpparatkaisu on tiellä luomaan lohkoketju, jossa ei ole skaalautuvuusongelmia.

Jos he saavuttavat tämän, se olisi suuri läpimurto blockchain-tekniikalle, koska monia suunnitelluista blockchain-tekniikkaa käyttävistä sovelluksista vaikeuttavat skaalautuvuus.

On totta, että projektia on vielä paljon kehitteillä, mutta he ovat edistyneet hyvin ja ovat lyöneet suunnitellut valmistumispäivänsä säännöllisesti. Tämä johtaa luottamukseen joukkueeseen ja projektiin, ja jos mainnet käynnistyy ennen vuoden 2018 loppua, siitä voi tulla yksi puhutuimmista blockchain-projekteista vuonna 2019.

Esitelty kuva Quarkchainin kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me