Katsaus HCash (HC): Uusin Cross Platform Cryptocurrency

HCash on alustojen välinen projekti, joka on suunniteltu mahdollistamaan siirrot lohkoketjujen sekä lohkoketjujen ja lohkottomien kryptovaluuttojen välillä.

Se on ainutlaatuinen kryptovaluuttojen keskuudessa, koska se väittää jo ratkaisseensa kvanttiresistenssin. Se tukee myös älykkäitä sopimuksia, DAO-hallintoa ja yksityisiä liiketoimia.

Tässä Hcash-katsauksessa tarkastelen lähemmin mitä HCash on ja mitä sen on tarkoitus saavuttaa. Tarvitsen myös jonkin aikaa tutkia projektin kritiikkiä. Sen pitäisi olla hyvä johdatus HCashiin.

Sukelletaan sisään!

HCash-yleiskatsaus

Suoritettuaan ICO: n kesäkuussa 2017 HCashin arvo nousi nopeasti, ja marraskuuhun 2017 mennessä HCash (HSR) oli kolikoiden korkein markkina-arvo 14. HSR-tunnuksen kiipeily jatkoi, ja saavutti kaikkien aikojen korkeimman 37,33 dollarin 20. joulukuuta 2017.

Sittemmin merkintähinta on laskenut tasaisesti matalammaksi, ja 7. elokuuta 2018 alkaen se on 5,20 dollaria. Uuden pääketjun lanseeraamisen myötä 7. elokuuta voimme nähdä hintojen nousun lähipäivinä ja viikkoina.

HCash ei ole ollut kiistaton. Jotkut ovat uskovia ja edistävät edelleen HCash-tiimin lupaamien lohkoketjujen välisten liiketoimien etuja, mutta toisten mielestä tekninen haaste on liian suuri ja kaatui HSR-tunnus on yliarvostettu.

Itse HCash-tiimi toimii sekä Australiassa että Kiinassa. Heillä on vaikuttava joukko tukea ja neuvoja, mutta ydinkehitystiimi on edelleen tuntematon. Tämän vuoksi on mahdotonta tietää, mitä kokemuksia ja vahvuuksia tiimi tuo projektiin.

Hcash-tiimin jäsenet

HCash-tiimin jäsenet. Vasemmalta: Adam Geri (toimitusjohtaja), Andrew Wasylewicz (COO), Khal Achkar (CTO). Lähde: HCash-verkkosivusto

Minusta oli myös huolestuttavaa, että viime vuonna HCashin toimitusjohtajana toimi Dallas Brooks, jota kuvattiin “päteväksi, erittäin kysytyksi asiantuntijaksi rahoitus- ja sijoitusstrategiassa”, mutta tänä vuonna toimitusjohtajana toimii Adam Geri..

En löytänyt mainintaa milloin tämä vaihto tapahtui tai miksi se tapahtui. Lisäksi minusta oli outoa, että Dallas Brooksin tausta on taloudellisen lukutaidon televisio-ohjelmien isäntä. LinkedInissä ei ole hänelle aikaisempia tehtäviä, eikä mainita mitään yhteyttä HCashiin.

Hcash tuo ketjut yhteen

Kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, ja monet muut työskentelevät lohkoketjussa. He käyttävät jonkinlaista kaivostoimintaa luodakseen lohkoja, jotka pitävät kaupankäyntikirjaa. Haittapuoli on, että Bitcoin-lohkoketjulla ei ole mitään tapaa kommunikoida Ethereumin lohkoketjun kanssa. Arvon siirtämiseksi näiden kahden välillä tarvitaan vaihtopalvelu. Ja kirjaimellisesti tuhansien jo luotujen lohkoketjujen kanssa tämä ongelma kasvaa jatkuvasti.

Tehtävät ongelman entistä monimutkaisemmaksi ovat uudemmat kryptovaluutat, kuten Byteball ja IOTA, jotka eivät edes käytä blockchain-tekniikkaa. Sen sijaan nämä uudemmat kryptovaluutat käyttävät suunnattua asyklistä kaavioteknologiaa (DAG) luodakseen silmän tapahtumista, jotka todentavat toisiaan.

DAG-rakenne HCashissa

DAG-rakenne HCashissa. Lähde: Hcash keltainen paperi

Vaihtopalvelun välttäminen on varmasti kelvollinen tavoite, koska vaihto voi olla hidasta, kallista ja keskitettyä. Todella vähän parempi kuin perinteiset pankit, joista Bitcoin tehtiin vapauttamaan meidät. Joten tällä hetkellä milloin tahansa sinun on vaihdettava kryptovaluutoista, löydät itsesi jumissa vaihtopalvelun avulla, joka eroaa vähän hitaista, kalliista ja keskitetyistä pankkilaitoksista.

HCash-ratkaisu tähän on toimia sivuketjuna blockchain- ja DAG-valuutoille. Se tekee tämän luomalla kaksi samanaikaista verkkoa: yhden lohkoketjupohjaisen ja toisen DAG-pohjaisen verkon. Nämä kaksi verkkoa luovat yhdessä yhteentoimivuuden lohkoketjujen ja kryptovaluuttojen välillä.

On tärkeää huomata, että nykyinen pääversio ei sisällä DAG-verkkoa, ja HCashin äskettäin julkaiseman keltaisen paperin perusteella näyttää siltä, ​​että on jonkin aikaa ennen kuin he pystyvät toteuttamaan DAG-tekniikkaa.

Julkinen & Yksityiset osoitteet

Koska HCash aikoo olla sivuketju monille kryptovaluutoille, myös sellaisille, jotka ovat tietosuojakeskeisiä, sen on myös toteutettava tietosuojaominaisuudet itse. Tarvittavan yksityisyyden saavuttamiseksi HCash toteuttaa nollatietotodistuksia, jotka ZCash-lohkoketju on jo osoittanut.

Nollatietotodistukset peittävät tehokkaasti sekä lähettäjän että vastaanottajan henkilöllisyyden käyttämällä edistynyttä salausta todentamaan tapahtumat ja pitäen liiketiedot yksityisinä kaivostyöntekijöiltä. Tämä johtaa lohkoihin, jotka eivät sisällä henkilökohtaisia ​​tietoja.

Zero Knowledge Proof selitetty

Zero Knowledge Proof Grapihcally. Lähde: Slideshare

Pääverkon käynnistäminen ei vielä sisällä yksityisyyttä, ja keltaisessa kirjassa sanotaan, että joukkue pyrkii “kehittämään iteraation ZCASH: n nollatiedonkestävästä protokollasta”. Niin monen verkkoyhteyden kautta toimivan ratkaisun kehittämisen odotetaan olevan uskomattoman vaikeaa, joten voimme vain odottaa, kuinka hyvin HCash-kehitys ratkaisee tietosuojaongelman.

Kvanttiresistenssi

Yksi kryptovaluuttayhteisön pelko on kiertänyt kvanttilaskennan mahdollisen luomisen ympärillä. Kvanttilaskenta ylittäisi huomattavasti nykypäivän tietokoneiden prosessointitehon, ja se voisi asettaa blockchain-tekniikan vakavaan vaaraan.

Blockchain-tekniikassa käytetty salaus perustuu yksityisen ja julkisen avaimen väliseen yhteyteen. Näin ihmiset voivat lähettää rahaa tunnettuun osoitteeseen, mutta vain yksityisen avaimen omaava henkilö voi sallia kulutuksen.

Hyökkääjän on tällä hetkellä melkein mahdotonta laskea yksityistä avainta julkisesta avaimesta. Itse asiassa on arvioitu, että 128-bittisellä salauksella yksityisen avaimen löytäminen julkisesta avaimesta vie 10,79 miljardia vuotta. On kuitenkin myös arvioitu, että kvanttitietokone voisi murtaa saman koodin 6 kuukauden kuluessa.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että todennäköisesti kestää jonkin aikaa, ennen kuin kvanttilaskennasta tulee todellisuutta, mutta HCash-tiimi on valmis siihen tänään. He ovat jo rakentaneet kvanttiresistenssin koodiinsa ja ovat ensimmäisiä, jotka toteuttavat anti-kvanttiteknologian. HCASH sisältää kaksi suosituinta postkvanttisen allekirjoituksen mallia, BLISS [DDLL13] ja MSS / LMS [BDH11, LM95]. Tämä varmistaa, että kvanttitietokoneet, kun ne on kehitetty, eivät saa tarpeetonta vaikutusta Hcashin verkkoon.

DAO: n hallinta Hybrid PoW: n kautta & PoS

Yleisimmät lohkoketjujen käyttämät yksimielisyysmekanismit ovat työn todistaminen (PoW) ja todistus vaarnasta (PoS). PoW: n avulla lohkoja luovat kaivostyöläiset, jotka käyttävät laskentatehoa salattujen pulmien ratkaisemiseen. Kaivostyöläiset, jotka ratkaisevat ongelman ja luovat lohkon, saavat palkkion siitä.

PoS-konsensusmekanismissa järjestelmä ottaa huomioon kaikki osoitteet, joilla on salausvaluutta, ja verkko valitsee sitten osittain satunnaisesti osoitteen uuden lohkon tarkistamiseksi osuuden tai osuuksien koon perusteella. Sanon puoli satunnaisesti, koska mitä enemmän kolikoita sinulla on, sitä todennäköisemmin sinut valitaan vahvistamaan lohko.

Panostaminen Hcash-verkkoon

Panostaminen Hcash-verkkoon. Lähde: Keskitaso

Kun todentaja on koonnut ja sinetöinyt lohkon, muu verkko tarkastaa sen varmistaakseen sen olevan rehellinen. Todentaja saa pienen palkkion, jos se on. Jos lohko on petollinen, todentaja menettää kaikki kolikkonsa kyseisessä lohkoketjussa.

HCashin tapauksessa he ehdottavat yhdistettyä PoW / PoS-järjestelmää käyttäjien sitoutumisen lisäämiseksi ja laskentatehokkuuden parantamiseksi. PoW-komponentti kannustaa kaivostyöläisiä tuottamaan laskentatehoa, kun taas PoS-komponentti houkuttelee muita käyttäjiä houkuttelemaan ja kannustamaan pitämään kolikoita.

Tarkoitus on käyttää tätä hybridijärjestelmää äänestämisen mahdollistamiseksi ja luoda hajautettu autonominen organisaatio (DAO) HCash-verkon hallitsemiseksi.

Kunkin käyttäjän äänioikeus määräytyy heidän osuutensa ja laskentatehonsa yhdistelmänä, jonka he osallistuvat verkkoon. Sekä PoW: n että PoS: n käytössä on mielenkiintoinen vastapaino ja useita mahdollisia etuja. Idea käyttää tätä järjestelmää tuli Decred-lohkoketjusta, josta HCash on haarukka.

HCashin kritiikki

Kun HCash nousi 20 parhaan joukkoon Coinmarketcapilla, se joutui tiukan valvonnan alaiseksi, ja projektilla oli useita erittäin äänekkäitä vastustajia. Yhdessä Reddit-säikeessä käyttäjä meni niin pitkälle, että kutsui HCashia huijauskolikoksi, jolla ei ole muuta tarkoitusta kuin ansaita rahaa perustajille ja neuvonantajille ja että tiimillä ei ollut aikomusta koskaan toimittaa valkoisessa kirjassaan kuvattua tekniikkaa..

Itse asiassa valkoinen kirja itse koki kritiikkiä yhteisöltä, koska se oli liian yleinen. Jotkut sanoivat, että se ei tehnyt muuta kuin kuvaili olemassa olevia tekniikoita ja niiden ongelmia vastaamatta siihen, miten näitä tekniikoita parannettaisiin ja toteutettaisiin HCash-verkossa.

Lisäkritiikki oli, että HCashia ei kehitetty aktiivisesti, ja itse asiassa viimeinen GitHub sitoutu on peräisin 20. syyskuuta 2017. Pääverkon käynnistämisen jälkeen 7. elokuuta 2018 on selvää, että projektia ei yksinkertaisesti kehitetä avoimena lähdekoodina, mikä on toinen asia.

Lopuksi on tavallista, että uudet projektit ja salausvaluutat, jotka nousevat niin korkealle Coinmarketcapille, ovat kiivaiden keskustelujen kohteena online-foorumeilla. Näin ei ole ollut HCashin tapauksessa. Projektin subreddit on erittäin hiljainen, eikä muillakaan online-foorumeilla ole toimintaa. Ja puhumalla online-paikoista, on outoa, että kehitystiimillä ei ole aktiivisia profiileja millään tärkeimmistä sosiaalisen median alustoista.

HCash-tunnus

Viime aikoihin asti HCashin tunnus oli HShares (HSR), jonka hinta on laskenut joulukuusta 2017 lähtien ja oli 5,20 dollaria 7. elokuuta 2018, jolloin HCash aloitti pääverkonsa. Useita päiviä aiemmin tiimi ilmoitti testnet HSR -merkkien muuntamisesta HC-pääverkkoon. Nämä tunnukset muunnetaan 1: 1. Kun rinnakkain HyperExchange ketju käynnistetään, tälle ketjulle tulee HX-niminen apuohjelma, jossa on 1 HC, jonka arvo on 100 HX.

HC-tunnusten muuntaminen HX: ksi

HC-tunnusten muuntaminen HX: ksi. Lähde: HCash-verkkosivusto

Bithumbin kaupan volyymi kasvoi dramaattisesti uuteen uuteen HC-kolikkoon siirtymisen ja pääverkon lanseeraamisen jälkeen, mutta tällä hetkellä on vaikea sanoa, mihin hinta saattaa mennä, koska suurin osa pörsseistä on pysäyttänyt talletukset, nostot ja kaupankäynnin HSR: llä toistaiseksi HCashin ilmoituksen jälkeen:

Kaikki PoS- tai PoW-toiminnoista luodut HSR-tokenit lohkonkorkeuden 938888 jälkeen ovat korvaamattomia (ei vaihdettavissa).

Voit ostaa HSR-rahakkeita tällä hetkellä pörsseistä, kuten Bithump, Binance ja Huobi.

Johtopäätös

Lukemalla HCashin keltaista paperia projektilla on erittäin lupaava näkymä tulevaisuudesta, mutta mielestäni epävarma visio siitä, miten päästä sinne.

Projektin pääverkon käynnistäminen on varmasti lupaava siirto oikeaan suuntaan, mutta jäljellä on vielä monia elementtejä ja ominaisuuksia, jotka puuttuvat, ja vain vähän konkreettisia todisteita siitä, miten kehitystiimi ratkaisee niiden tekniikoiden ongelmat, joita he yrittävät muuttaa niiden käyttöön.

Se on erittäin kunnianhimoinen projekti, mutta se on ollut täynnä kysymyksiä ja huolenaiheita. Elokuusta 2018 lähtien harvoihin näistä kysymyksistä on vastattu, puhumattakaan vastauksista.

Oletan, että projekti etenee hyväksyttävästi pääverkon käynnistämisen perusteella, mutta mielestäni tarvitaan lisää todisteita, ennen kuin projekti nähdään vankkana.

Esitelty kuva Hcashin kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me