Katsaus Aelfiin (ELF): Cloud Computing Blockchain Network

Aelf (ELF) on epäilemättä yksi mielenkiintoisimmista hankkeista tällä hetkellä. Se on hajautettu ja itsensä kehittyvä pilvipalvelulohkoketju, joka yrittää kehittää uuden käyttöjärjestelmän yksinomaan lohkoketjuille.

Projekti on myös juuri siirtynyt testiverkkovaiheeseen heinäkuussa, ja protokollaan on tehty joitain myönteisiä parannuksia. Voiko Aelf kuitenkin todella ylittää väkijoukon ja erottua kilpailijoistaan?

Tässä Aelf-katsauksessa tarkastelemme perusteellisesti projektia, mukaan lukien teknologia-, kilpailu-, tiimi- ja merkkimahdollisuudet.

Blockchain-käyttöjärjestelmä

Blockchains on tuonut meille sovelluksia ja jopa sovellusalustoja, mutta ei täysimittaista käyttöjärjestelmää, kuten Windows tai Linux. Mutta nyt on Aelf, joka lupaa olla lohkoketjuille suunniteltu käyttöjärjestelmä. Itse asiassa joukkue on sanonut luovansa blockchain-ekosysteemin “Linux-järjestelmän”.

Aelf Linux-lohkoketjut

Voiko itsestä tulla Blockchainien “Linux”?

Se vain korostaa kuinka nopeasti innovaatio tapahtuu blockchain-tilassa. Ensin meillä oli Bitcoin, peer-to-peer digitaalinen valuutta, jota voidaan pitää myös yksinkertaisena sovelluksena. Sitten Ethereum tuli mukaan ja mahdollisti hajautettujen sovellusten (dApps) koodaamisen älykkäillä sopimuksilla. Se on pohjimmiltaan sovellusalusta. Joten seuraava looginen vaihe on luoda blockchain-käyttöjärjestelmä.

Tätä tarvitaan, koska nykyiset käyttöjärjestelmät eivät pysty tehokkaasti suorittamaan dAppsia ja estoketjuilla on omat haittansa. Lohkoketjujen on vielä ratkaistava skaalautuvuusongelma, he ovat nähneet ongelmia älykkäiden sopimusten toteuttamisessa, eikä ole olemassa konsensusprotokollaa, joka olisi joustava ja mukava mukautumaan sujuvasti uuteen tekniikkaan. Nämä ovat ongelmia, joita Aelf pyrkii ratkaisemaan.

Kuinka Aelf toimii

Itse tiimi keskittyy etsimään kahta pääinnovaatiota ratkaisemaan nykyisen blockchain-tekniikan ongelmat. Ensimmäinen on sivuketjujen luominen ja käyttö, ja toinen on uuden ja ainutlaatuisen hallintojärjestelmän luominen.

Aelf suunnittelee älykkäiden sopimusten ja muiden resurssien erottamista sivuketjujen avulla, mikä auttaa myös skaalautuvuutta. Lisäksi he käyttävät Delegated Proof of Stake -konsensusmenetelmää joustavamman hallinnon tarjoamiseksi.

Aelf-sivuketjut

Aelfillä on pääketju ja monia sivuketjuja, joita käytetään älykkäiden sopimusten tekemiseen. Pääketju on tietysti koko verkon selkäranka, mutta se pystyy myös olemaan vuorovaikutuksessa kunkin sivuketjun kanssa. Sivuketjut on omistettu erikseen tietylle älykkäälle sopimukselle, eivätkä ne voi olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Sen sijaan ne välittävät tietoa kommunikoimalla pääketjun kautta.

Sivuketjut yhdistyvät pääketjuun hakemistojärjestelmän avulla, joka luokittelee ketjut kahteen ryhmään:


  • Ulkoiset ketjut erittäin tärkeitä (Bitcoin, Ethereum jne.)
  • Sisäiset sivuketjut Aelf OS: ssä

Sisäiset sivuketjut itsessään

Sivuketjujen sisäinen käyttö Aelfissä. Lähde: Viserrys

Kuten näette, pääketjulla voi olla sivuketjuja moniin tarkoituksiin. Bitcoin ja Ethereum voisivat kumpikin hankkia omat sivuketjunsa, toinen sivuketju voitaisiin luoda vakuutuksille ja toinen digitaalisille varoille. Sitten nämä sivuketjut voisivat jopa haarautua edelleen aliketjuihin. Esimerkiksi digitaalisen omaisuuden sivuketjussa voisi olla aliketju kutakin digitaalisen omaisuuden tyyppiä varten, ja nämä ketjut voitaisiin jakaa edelleen edelleen.

Tämä strategia ei ole täysin uusi, koska se on samanlainen kuin Ethereumin sirpaleinen idea. Sen pitäisi pyrkiä parantamaan verkon skaalautuvuutta dramaattisesti. Erottamalla toiminnalliset alueet sivuketjuiksi Aelf varmistaa, että kaikki ongelmat yhdellä alueella eivät vaikuta koko verkkoon.

Aelfin Token-ekosysteemi

ELF-tunnusta käyttävät sivuketjut maksamaan transaktiomaksun pääketjulle indeksoinnista. Palkkarakenteeseen on myös sisällytetty järjestelmä, jossa sivuketjut maksavat pienempiä transaktiomaksuja, kun heidän panoksensa verkkoon kasvaa. Sivuketjut voivat myös veloittaa maksuja aliketjuistaan.

Aelfin konsensusmenetelmä

Aelf ei voi käyttää perinteistä työtodistusta tai vaakalaudan konsensuksen menetelmää, koska sen on tallennettava tietoja useista sivuketjuista sekä pääketjusta. Sen sijaan Aelf-verkko käyttää Delegated Proof of Stake -konsensusmekanismia.

Jokainen Aelf-tunnuksen haltija voi äänestää siitä, mistä solmuista tulee kaivosolmuja. Sitten kaivosolmut määrittävät, kuinka kaivosbonukset jaetaan kaikille muille solmuille ja sidosryhmille.

Aelf määrittää verkon kaivostyöläisten lukumäärän yhtälöllä:

Kaivostyöläiset = 2N + 1

Missä “N”Alkaa klo 8 ja kasvaa yhdellä vuodessa. Nämä kaivosolmut ovat vastuussa tapahtumien välittämisestä ja vahvistamisesta, pakkauslohkoista ja tietojen siirtämisestä.

On suositeltavaa, että sivuketjut yhdistävät kaivostyönsä pääketjuun ja että he kehittävät myös oman yksimielisyysprotokollansa. Tämä antaa sivuketjuille mahdollisuuden mukauttaa konsensusprotokolla vastaamaan omia ainutlaatuisia tarpeitaan.

Aelf-tunnuksen (ELF) tarjonta

Aelf järjesti yksityisen merkkimyyntinsä joulukuussa 2017 jakamalla 250 000 000 rahaketta eli 25% ELF-rahakkeiden miljardista kokonaismäärästä. Loput 750 000 000 rahaketta jaetaan seuraavasti:

  • 25% tai 250 000 000 Aelf-säätiölle, kolmen vuoden ansaintajakso;
  • 16% tai 160 000 000 Aelf-tiimille, kahden vuoden ansaintajakso;
  • 12% tai 120 000 000 markkinoinnissa / ilmapisaroissa, 3 vuoden jakso;
  • 12% tai 120 000 000 kaivostoimintaan, 100 vuoden jakso;
  • 10% tai 100 000 000 neuvonantajalle / kumppanuudelle, kahden vuoden ansaintajakso.

Kaivostoiminnan palkkiot on suunniteltu vähentämään lineaarisesti 100 vuoden ajan. Elokuussa 2018 vain merkkikaupan ELF-rahakkeet ovat liikkeessä.

Aelf-tiimi, neuvonantajat ja yhteistyökumppanit

Aelf-projektin perusti Ma Haobo, joka aiemmin perusti Hoopoxin sekä toimi GemPayn ja AllCoinin teknologiajohtajana. Haobo oli varhainen blockchain-käyttöönottaja ja häntä pidetään alan asiantuntijana. Hänen joukossaan on joukko teknisiä ja rahoitusalan ammattilaisia ​​luomaan hyvin pyöristetty joukkue.

Aelf-tiimin jäsenet

Aelf-tiimin jäsenet. Vasemmalta: Ma Haobo, Chen Zhuling, Rong Peng, Yang Yalong

Aelfin neuvontapuolella TechCrunchin perustaja ja toimitusjohtaja J.Michael Arrington ja FGB Capitalin perustajakumppani Zhou Shouji tukevat tiimiä neuvottelukunnan jäseninä..

On myös syytä huomata, että Aelf-projekti on saanut tukea useilta ylimmän tason pääomasijoitusyhtiöiltä. Draper Dragon, Blockchain Ventures, FGB Capital ja yli 10 muuta sijoituspalveluyritystä osallistui merkkikauppaan. Yksityinen token-myynti saavutti kovan ylärajansa, 55 000 ETH, kahden viikon kuluessa, ja sen oli pakko sulkea monet kiinnostuneet sijoittajat tuolloin.

Aelf on edelleen nuori projekti ja sinänsä on keskellä tuotettaan, mutta silti he ovat herättäneet paljon huomiota ja ovat solmineet kumppanuuksia muun muassa U Networkin, Thetan ja Decentin kanssa..

ELF-tunnuksen hinta

Kun merkkimyynti tapahtui joulukuussa 2017, ELF-tunnus aloitti kaupankäynnin melko myrskyisän ajan kryptovaluuttamarkkinoilla. Hinta nousi noin 0,87 dollarin avaushinnasta kaikkien aikojen korkeimpaan 2,61 dollariin viikkojen aikana, mutta laski sitten taas nopeasti, kun koko kryptovaluuttamarkkinat joutuivat paineeseen..

ELF: n hintataso

ELF-tunnuksen suorituskyky CoinMarketCapissa

Sittemmin tunnuksen näki jälleen piikin olevan hieman yli 2 dollaria huhtikuun 2018 lopussa. Siitä lähtien se on laskenut hitaasti ja tasaisesti laajempien markkinoiden mukana ja 21. elokuuta lähtien se käy kauppaa vain 0,35 dollarilla merkkiä.

Mistä ostaa ELF

ELF-tunnus on saatavana monissa eri pörsseissä. Suosituimmat ovat Binance Exchange, OKEx ja Huobi. Binance sallii vain BTC- ja ETH-vaihdot, mutta OKEx ja Huobi hyväksyvät myös USDT: n.

Binanace ELF

Rekisteröidy Binancessa ja osta ELF-tunnuksia

Siellä on myös palkitsemisjärjestelmä, jonka Aelf käynnisti useita kuukausia sitten nimeltä Candy. Candy-järjestelmässä ansaitset pisteitä, jotka ovat vaihdettavissa ELF: ksi tekemällä yksinkertaisia ​​tehtäviä joka päivä. Näihin tehtäviin kuuluu uusien ihmisten kutsuminen Telegram-kanavalle, Aelf-twiittien uudelleentwiittaminen ja muut myynninedistämistoimet. Rekisteröidy Candy-ohjelmaan tässä.

ELF: n säilyttäminen

Tällä hetkellä ELF-rahakkeet ovat ERC-20-rahakkeita, ja niitä voidaan tallentaa mihin tahansa ERC-20-yhteensopivaan lompakkoon, mukaan lukien MetaMask, MyEtherWallet ja suojattu laitteistolompakko Ledger Nano S.

Kun Aelfin pääverkko käynnistyy, ELF-tunnukset siirtyvät ERC-20-tunnuksista natiiviin Aelf-pääketjun tunnuksiin. Ei ole mitään viitteitä siitä, kuinka vaihdat ERC-20-rahakkeita tällä hetkellä, eikä ole myöskään mitään lompakosta alkuperäisten ELF-tunnusten tallentamiseen. Voin vain arvata, että tietoja on tulossa, kun pääverkko on lähellä käynnistämistä.

Johtopäätös

Aelf on melko uusi projekti ja kilpailija dApp-ekosysteemissä, mutta se ei ole estänyt sitä saamasta hyvää tukea pääomasijoitusalueelta. Se saa myös hyviä kumppanuuksia sen tukemiseksi kehityksen edetessä. Tämä osoittaa, että sen ainutlaatuinen hallintomalli ja sivuketjujen käyttö resurssikäytön ohjaamiseksi lohkoketjussa hyväksytään soveltuvaksi lohkoketjun käyttöjärjestelmälle.

Tietysti projekti on muiden kehittyneempien vastaavien projektien takana, mutta se ei tarkoita, että sen ratkaisu voisi päätyä parhaaksi vaihtoehdoksi sivuketjuun perustuvan käyttöjärjestelmän kehittämiselle. Lisäksi Aelf voisi nähdä suuria etuja verkon joustavuudesta ja skaalautuvuudesta.

Kolikon hinnan lasku voi olla pettymys niille, jotka pääsivät sisään, kun merkki lanseerattiin, mutta se ei ole ristiriidassa tappioiden kanssa, joita kryptoarvomarkkinoilla nähtiin vuoden alusta lähtien. On varmasti liian aikaista sanoa, että on liian myöhäistä tälle kunnianhimoiselle hankkeelle.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me