iExec (RLC) -katsaus: Blockchain-pohjainen pilvipalvelu

iExec on saanut viime aikoina melko paljon suosiota ja näkyvyyttä. Se on projekti, jonka tarkoituksena on rakentaa ensimmäinen pilvipalvelujen markkinapaikka.

Jos et ole kuullut heistä aiemmin, älä huoli, monet ihmiset eivät ole, koska joukkue on keskittynyt tulosten saavuttamiseen pikemminkin kuin hyppimisen pumppaamiseen ja seuraajien saamiseen. He ovat kuitenkin siirtymässä erittäin kilpailukykyiseen tilanteeseen useiden vastaavien projektien kanssa.

Joten voiko iExec nousta vakiintuneiden vaihtoehtojen yläpuolelle??

Tässä iExec-katsauksessa tarkastelemme projektia perusteellisesti. Käsittelemme joitain tärkeimpiä näkökohtia, mukaan lukien tiimin jäsenet, tekniikka, hyväksymismahdollisuudet sekä RLC-tunnuksen pitkän aikavälin näkymät.

Mikä on iExec?

iExec-alusta on samanlainen kuin Amazon S3 tai Microsoft Azure, mutta sen sijaan, että kaikki palvelimet olisivat yhdessä keskitetyssä paikassa, se hajotetaan tuhansiksi solmuiksi, jotta ketjujen ulkopuolinen laskenta voidaan suorittaa blockchain-sovelluksille.

Hajautettu pilvipalvelutoiminta on kasvanut, kun blockchain-aloitusyritykset ilmaantuvat etsimään hyötyä kustannustehokkuudesta ja tehokkuudesta, joka saavutetaan blockchainiin rakennetulta alustalta.

IExecin yleiskatsaus

IExecin yleiskatsaus. Kuvalähde: iExec One -hakulaite

Muita samankaltaisia ​​hankkeita ovat Siacoin, Storj, Maidsafecoin ja Golem. iExec erottuu näistä muista keskittymällä pilvipalveluiden käyttämiseen prosessointitehoon, ei vain varastointiin.

iExec tähtää itse blockchain-ekosysteemiin ja hajautettujen sovellusten (dApps) kasvavaan alueeseen.

Pilvilaskenta tänään

Ennen kuin tarkastelen nimenomaan iExeciä, haluan tarkastella nopeasti pilvipalveluteollisuutta sellaisena kuin se nykyään on.

Hyvin lyhyessä ajassa pilvipalvelusta on tullut alan standardi tallennus- tai käsittelyvoiman hankkimiseksi kuluttamatta kalliiden IT-infrastruktuurien rakentamiseen. Esimerkiksi Netflixin kaltainen yritys isännöi ja toimittaa melkein kaiken sisällön Amazonin pilvi-infrastruktuurista. Sama pätee moniin muihin teknologiayrityksiin, jotka toimittavat sovelluksia ja tallentavat tietoja Microsoftin, Googlen, Amazonin ja IBM: n tarjoamille palvelimille.

Pilvilaskennan syntymiseen on erittäin hyvä syy. Jos näillä teknologiayrityksillä on kymmeniä tuhansia palvelimia, miksi et ulkoistaisi varaosavarastoa ja käsittelytehoa? Ja niin pienemmät yritykset saivat muuten kalliita tekniikoita murto-osalla kustannuksista.


iExec haluaa tarjota saman palvelun, mutta laittaa sen lohkoketjuun ja hajauttaa sitä. Tämä tekee siitä paljon turvallisemman ja edullisemman verrattuna perinteisiin pilvipalveluihin. Kun pilvipalveluteollisuuden ennustetaan saavuttavan 55 miljardin dollarin tulot vuoteen 2026 mennessä, miksi iExec ei haluaisi yrittää päästä osaan tätä teollisuutta.

iExec Blockchain -yleiskatsaus

Pilvilaskennan arkkitehtuuri iExecissä

IExec toteuttaa itse asiassa tätä hyvin älykkäästi. He tietävät, että Googlen, Amazonin ja muiden pilvipalvelujätteiden tykkääminen on todennäköisesti turhaa. Joten sen sijaan he keskittyvät blockchain-talouteen kohdistamalla hajautetut sovellukset. He haluavat olla looginen pysäkki blockchain-pilvipalvelulle.

Tämä helpottaa asiakkaiden hankkimista, koska blockchain-tekniikka ei lykkää dApps-palveluntarjoajia. Se voi myös asettaa vaiheen massiiviselle kasvulle, koska iExec todennäköisesti kasvaa koko blockchain-teollisuuden rinnalla.

Ja he tarjoavat kipeästi tarvittavan palvelun, koska dApp-alustat tarvitsevat pääsyn huomattavasti suurempaan laskentatehoon kuin mitä heidän omissa verkoissaan on.

Älykkäiden sopimusten ja dAppsin käyttöönoton ja käytön kasvaessa kehittäjät tarvitsevat tavan suorittaa kaikki laskelmat ja ohjeet. Niiden suorittaminen olemassa olevilla estoketjuilla aiheuttaisi verkon hidastumisen indeksointiin, mikä tekisi siitä turhan. Katsokaa vain mitä Ethereumille tapahtui CryptoKitties-villityksen aikana.

Pohjimmiltaan iExec haluaa rakentaa infrastruktuurin, joka tarjoaa Ethereumille ja muille dApp-alustoille tarvittavan laskentatehon tarpeen mukaan.

Kuinka iExec RLC toimii?

Jos dApps: ää isännöivät alustat eivät pysty vastaamaan laskentatehon tarpeisiin, miten iExec odottaa tarjoavansa tukea kaikille dApps: n ja älykkäiden sopimusten laskentatehoille? Ottamalla ne ketjun ulkopuolelta niin, että kaikki ketjun toiminnot jatkavat sujuvuutta.

Tämän saavuttamiseksi iExec käyttää avointa lähdettä Desktop Grid -ohjelmistoa nimeltä XtremWeb-HEP. Tämä sovellus yhdistää kaikki käytettävissä olevat laskentaresurssit ja asettaa ne sovellusten ja alustojen saataville.

IExecin julkaiseman julkaisun mukaan he voivat tehdä tämän mahdolliseksi maailmanlaajuisesti, mukaan lukien tuki vikasietoisuudelle, monisovelluksille, monikäyttäjille, julkisen ja yksityisen sektorin hybridi-infrastruktuurille, virtuaalikuvien käyttöönotolle, tiedonhallinnalle, turvallisuudelle ja vastuullisuudelle , ja paljon muuta.”

iExec dApps

iExec voi käyttää uuden sukupolven sovelluksia

Pohjimmiltaan ohjelmisto mahdollistaa minkä tahansa dApp: n mahdollisuuden käyttää mitä tahansa iExec-verkon laskentaresursseja. Tämä antaa kehittäjille ylellisyyden pystyä tarvittaessa ottamaan käyttöön niin suuren käsittelytehon kuin varastokokoinen palvelinkeskus. Tämä tekee dApps: n kehittämisestä joustavamman ja skaalautuvamman sekä vapaamarkkinoiden ohjaaman. Kehittäjät pystyvät löytämään oikean määrän resursseja mihin tahansa projektiin, josta he voivat haaveilla.

Ei ole yllättävää, että asiakkaan tarpeiden sovittaminen isännän saatavuuteen tapahtuu älykkäillä sopimuksilla. Joten iExec-alustan matchmaking-algoritmi vie verkkoresurssipyynnöt ja sovittaa ne tarvittaessa palveluntarjoajien kanssa. Ohjelma tarkastelee kutakin tehtävää ja päättää, mikä tietokoneresurssi on tarpeen ohjelman suorittamiseksi. Kun ottelu on tehty, se siirtyy seuraavaan tehtävään, ja niin edelleen ja niin edelleen.

IExec käyttää PoC-konsensusalgoritmia varmistaakseen, että käyttäjät saavat pyytämänsä resurssit. Näin laskentateho on protokolla, jota iExec käyttää yksimielisyyteen ketjun ulkopuolisesta laskennasta.

Luottamuksen tarjoamisen lisäksi PoCo järjestää myös erilaisia ​​maksuja iExec-verkkoon varmistaen, että maksut ovat aina oikeudenmukaisia ​​ja oikea-aikaisia. Lopuksi, se sisältää myös lupamekanismin, jota voidaan käyttää sovellusten, tietojoukkojen ja työntekijäpoolien pääsyn hallintaan.

Jokainen pala iExecin alustapulmaa

Etenemällä alustan teknisen toiminnan ulkopuolelle, katsotaanpa iExec-alustan toiminnalliset osat. Avainkomponentteja on kolme; resurssimarkkinoilla, dApp-kaupassa ja datamarkkinoilla.

Resurssimarkkinat: Täällä palveluntarjoajat voivat tarjota laskentaresurssejaan vastineeksi RLC: stä, ja kehittäjät, yksityishenkilöt ja muut yhteisöt voivat ostaa resursseja, joita he tarvitsevat sovellustensa tehostamiseksi. Se sisältää älykkään matchmaking-sopimuksen, jolla varmistetaan, ettei kukaan tarjoaja voi tarjota enemmän resursseja kuin mitä heillä on käytettävissä.

Pohjimmiltaan tämä antaa ostajille mahdollisuuden valita monenlaisista koneista (CPU, GPU, Trusted Execution Environments) ja määrittää samalla heidän mielestään sopivan luottamustason. Luonnollisesti korkeampi luottamus laskennan tulokseen tarkoittaa korkeampaa hintaa.

Jokaisen palveluntarjoajan luotettavuutta mitataan ja arvioidaan myös maine-älykkäällä sopimuksella. Tämän järjestelmän avulla luotettavammat palveluntarjoajat määräävät korkeammat hinnat, mutta käyttäjät voivat myös valita vähemmän luotettavia palveluntarjoajia alentaakseen kustannuksiaan. Tämä auttaa tekemään markkinapaikasta täysin vapaiden markkinoiden ohjaaman hinnoittelun päätettäessä kilpailun kautta.

iExec dApp Store

Näyttökuva iExec dApp Storesta

DApp-kauppa: Ajattele tätä Google Play -kaupan hajautettuna versiona, ja saatavilla on kaikenlaisia ​​iExecin avulla rakennettuja dApps-sovelluksia. Sen jo asunut, ja voit selata ja ostaa sovelluksia heti, jos haluat. Ja jos olet sovelluskehittäjä, voit lähettää dAppisi listattavaksi alustalla.

Data Marketplace: Sen lisäksi, että markkinoilla on sovelluksia ja resursseja, suunnitellaan myös datamarkkinoiden rakentamista. Tämä on paikka tietojen tarjoajille myydä tietojaan dApp-kehittäjille tai kenelle tahansa, joka haluaa ostaa sen.

Tämä voi olla valtion tietoja, osakemarkkinatilastoja, kiinteistötietoja ja mitä tahansa muuta dataa, jonka voit kuvitella. Data Marketplace julkaistiin äskettäin osana V3-päivitystä, joka tapahtui toukokuussa 2019.

IExec-tiimi

iExecillä on vahva tiimi, jolla on syvällinen tausta tutkimuksessa ja pilvipalveluissa. Itse asiassa ydinryhmällä on kuusi tohtoria, joista neljä on ollut pilvipalvelujen alalla yli vuosikymmenen ajan.

Nämä neljä ovat Gilles Fedak, Haiwu He, Oleg Lodygensky ja Mircea Moca. He ovat käyttäneet vuosia Desktop Grid -sovellusten kehittämiseen, ja iExec on heidän yhteistyökokemustensa tulos.

iExec-tiimin jäsenet

Jotkut iExecin vanhimmista tiimin jäsenistä

Gilles Fedak tapasi ensimmäisen kerran Ethereumin vuonna 2016, ja sen seurauksena tiimi pystyi ratkaisemaan jotain, jota he olivat kiistäneet vuodesta 2012 lähtien – kuinka luoda hajautettu pilvipalvelualusta, joka perustuu Desktop Grid -laskentaan.

iExec-kumppanuudet

IExec on viime aikoina solminut useita tärkeitä kumppanuuksia. Näihin kuuluu laaja joukko yrityksiä eri toimialoilla. Alla on muutama näistä viimeaikaisista kumppanuuksista:

  • Intel: iExec ja Intel ovat tehneet yhteistyötä 5G-palveluissa. Esimerkiksi heillä on äskettäin esitelty kuinka lohkoketjutekniikka ja Intelin luotettava SGX-toteutus voivat tarjota täysin hajautettuja ja itsenäisiä ratkaisuja älykaupungeille.
  • IBM: IBM-pilvi liittyi iExeciin ja IBM: n työntekijäpooli on ollut saatavana iExec-verkossa
  • EDF: iExec on äskettäin ilmoittanut yhteistyössä EDF: n kanssa optimoida pilvipalvelujen infrastruktuurinsa. EDF on Ranskan suurin palveluntarjoaja.

Todellakin on todennäköistä, että teollisuuden kanssa tehdään paljon enemmän yhteistyötä heidän iExec for enterprise -aloitteensa kautta, josta keskustelemme alla.

iExec RLC -hintahistoria

IExec ICO tapahtui 19. huhtikuuta 2017, ja joukkue keräsi 12 miljoonaa dollaria myymällä 60 miljoonaa kuponkia hintaan 0,2521 dollaria. IExec RLC: n hinta pysyi vaihtelevana koko loppuvuoden 2017 ajan ja nousi voimakkaasti koko kryptovaluuttamarkkinan kanssa ja nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 4,47 dollaria 13. tammikuuta 2018..

Siitä lähtien se on siirtynyt tasaisesti matalammaksi, kun kryptovaluuttatila kesti karhumarkkinat koko vuoden 2018 ajan. 29. toukokuuta 2019 alkaen hinta on 0,469 dollaria, mikä on lähes kaksinkertainen ICO-hintaan. Tämä hinta antaa sille markkina-arvon, joka on vain ujo 37 miljoonaa dollaria, ja sijoittaa sen Coinmarketcap.comin 141. suurimmaksi kolikoksi..

Binance RLC

Rekisteröidy Binancessa ja osta RLC-tunnuksia

Suurin osa iExec RLC: n kaupankäyntimääristä on Binance-pörssissä, vaikka myös Bittrexissä ja Upbitissä on vaatimaton määrä volyymia. On olemassa kourallinen muita pörssejä, joissa luetellaan iExec RLC, ja ne, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan Yhdysvaltain dollareilla, voivat tehdä sen Ethfinexissä.

Määrästä näyttää siltä, ​​että pörsseissä ja eri tilauskannoissa on kunnolliset tasot. Tämä voisi olla hyvä merkki merkin potentiaaliselle likviditeetille, jos joku haluaa suurempia tilauksia siirtämättä hintaa niin dramaattisesti.

IExec RLC -tunnus on ERC-20-yhteensopiva, joten se voidaan tallentaa mihin tahansa ERC-20-yhteensopivaan lompakkoon, kuten MyCrypto tai MyEtherWallet.

iExec-kehitys

Joskus voi olla vaikea saada käsitystä siitä, kuinka paljon työtä projektissa on tehty. Yksi tehokkaimmista tavoista tehdä tämä on kuitenkin tarkastelemalla koodaustoimintaa niiden julkisissa arkistoissa.

Siksi päätin sukeltaa iExec GitHub nähdä tarkalleen kuinka paljon koodia kehittäjät työntivät. Alla on koodi, joka sitoo niiden kolmen aktiivisimman repon GitHubissa.

iExec-koodi sitoutuu GitHubiin

Koodi Sitoudut valituille repoille viimeisten 12 kuukauden aikana

Kuten näette, näissä arkistoissa on ollut melko paljon toimintaa. On myös syytä huomata, että heidän GitHubissaan on yhteensä 56 repoa lisää! Monilla näistä on samanlainen kuukausittainen aktiivisuus.

Tämä on todella vaikuttava esimerkki iExec-tiimin tekemän kovan työn määrästä. He työntävät enemmän koodia kuukaudessa kuin vastaavat projektit vuodessa. Ehkä tämä on syy siihen, että joukkue on pystynyt saavuttamaan kaikki etenemissuunnitelmansa tavoitteet.

Kaikelle tälle toiminnalle voi olla hyvä syy. Tämä johtuu iExec-protokollan V3: n äskettäisestä käynnistämisestä …

iExec V3 -päivitys

15. toukokuuta 2019, iExec julkaistu heidän paljon mainostettu V3. Tällä oli useita päivityksiä protokollaansa, mikä tekee siitä nopeamman, turvallisemman ja joustavamman.

Yksi tämän päivityksen pääinnovaatioista oli Data Wallet. Tämän avulla tiedon tarjoajat voivat luetteloida tietojoukkonsa tai tekoälymallinsa. Sitten iExec-alustan kautta niitä voidaan käyttää etälaskennalla toimivassa sovelluksessa.

Päivityksen takia on myös joukko muita teknisiä parannuksia. Esimerkiksi hajautettu tietojenkäsittelyohjelmisto on päivitetty. IExec Core -nimellä tämä antaa henkilöille mahdollisuuden liittyä näihin julkisiin työntekijöihin ja tarjota laskentatehonsa.

V3 on myös parantanut iExec-markkinapaikan yleistä tehokkuutta. Tiimi on toteuttanut erillisen sillan, joka on yhteensopiva sivuketjujen ja hajautettujen oraakkeleiden kanssa.

Lopuksi iExec V3 sisältää myös “iExec for Enterprise” -palvelun. Tätä voidaan ajatella neuvonta- / tukipalveluna, jota tiimi tarjoaa yritysasiakkaille. Nämä yritykset voivat sitten päättää, haluavatko ne mukauttaa iExec-tekniikkaa omiin lohkoketjuihinsa.

Johtopäätös

Jos iExec-alusta toimii tarkoitetulla tavalla ja saa käyttöönoton, se voi alkaa kasvaa räjähdysmäisesti vastauksena hajautettujen sovellusten käytön kasvuun. Sen menestys kulkee käsi kädessä blockchain-käyttöönoton kasvun ja dApp-ekosysteemin lisääntymisen kanssa. On myös hyvä huomata, että iExec-ratkaisu on ympäristöystävällisempi verrattuna nykyisiin pilvipalveluratkaisuihin, koska resursseja käytetään vain tarpeen mukaan.

Vaikka jotkut saattavat sanoa, että projekti on liian kunnianhimoinen, joukkue on aiemmin käsitellyt hankkeita, jotka olivat yhtä kunnianhimoisia. Heillä oli tärkeä rooli kehitettäessä eurooppalaista työpöytäverkkoinfrastruktuuria, joka käytti yli 200 000 solmua yli miljoonan tehtävän suorittamiseen. Tämä projekti loi perustan iExec-projektille osoittamalla sen toteutettavuuden.

On aivan liian aikaista tietää, onnistuuko iExecillä, mutta tähän mennessä tapahtunut kehitys osoittaa, että joukkue on sitoutunut tekemään siitä menestyksen. Tiedon, älykkyyden ja kokemuksen yhdistelmällä tiimillä on tarvittava, jotta iExec-alusta saadaan todellisuuteen, ja menestys tässä projektissa auttaa tukemaan blockchainin tulevaa menestystä yleensä.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me