Haven Protocol Review: Digitaalinen offshore-pankkitoiminta

Mitä tulee mieleen, kun ajattelet offshore-pankki? Luultavasti kuvittelette Bahaman hiekkarantoja, Seychellien auringonpaistetta tai ehkä Sveitsin lumisia vuoria.

On paikka, jossa voit varastoida huomaamattomasti valuuttoja ja omaisuuseriä ilman, että hallitus valvoisi vain vähän tai ei lainkaan, on todellisuus suurelle osalle maailman eliittiä, mutta tavalliselle ihmiselle se ei ole tavoitettavissa.

Nykyisen rahoitusjärjestelmän ulkopuolisena omaisuuslajina ajateltiin, että kryptovaluutta palvelisi tätä roolia. Kuten olemme kuitenkin nähneet, Bitcoin ja monet muut kryptovaluutat näyttävät sulautuvan sen sijaan, että status quo erottuisi siitä. Haven Protocol toivoo muuttavansa tätä ottamalla käyttöön protokollan, jonka avulla kuka tahansa voi todella siirtää omaisuutensa “offshore-alueelle”.

Haven-protokollan historia

Haven Protocolilla on eräänlainen kivinen historia, joka on ominaista monille parhaimmille kryptovaluutoille. Kaksi tuntematonta kehittäjää ilmoitti projektista 21. helmikuuta 2018 on Bitcointalk. Haven Protokollaa kuvattiin Moneron haarukaksi, joka mahdollistaisi kolikoiden luomisen, jotka edustavat erilaisia ​​omaisuuksia, kuten vakiomallit ja jalometallit.

Haven Protocol Bitcointalk

Alkuperäinen viesti Haven Protocolista Bitcointalk-foorumilla.

Tuolloin tämän uskottiin olevan mahdotonta tehdä yksityisillä lohkoketjuilla, kuten Monero. Tämä johtuu siitä, että lohkoketjut, kuten Monero, eivät tue tokenointia kuten Ethereum, ja vaihtoehto tokenisaatiolle (värilliset kolikot) vaatii jonkin verran läpinäkyvyyttä, jota ei ole saatavana yksityisissä lohkoketjuissa.

Haven Protocol Original

Haven-protokollan alkuperäiset julkaisutiedot.

Käsiteltävän tehtävän mahdottomuus sen lisäksi, että hankkeella ei ollut yksityistä rahoitusta, ICO: ta ja vain pieni premine, johti Haven-protokollan käynnistämiseen paljon vetovoimaa. Valitettavasti kaksi nimetöntä kehittäjää tajusivat pian, etteivät he pystyneet täyttämään lupaamiaan. He polkivat premined-rahakkeensa markkinoille ja hylkäsi projektin vuoden 2018 lopussa.

Haven-pöytäkirja 2019

Keskisuuri viesti ilmoitti yhteisön Haven-protokollan haltuunotosta.

Tammikuussa 2019 muutama Haven-yhteisön ydinjäsen otti projektin haltuunsa. He uskovat, että kaksi tuntematonta perustajaa oli yrittänyt hyvässä uskossa toimittamaan lupauksensa. Tämän oletettiin paljastuneen alkuperäisessä koodissa, jonka nimettömät kehittäjät olivat jättäneet jälkeensä.

Uusi joukkue haarautui Haven Protocolin alkuperäiseen koodiin ja käänsi sen avoimen lähdekoodin projektiin. He antoivat tehtävänsä toteuttaa alkuperäisen visionsa yksityisenä offshore-pankkina, joka on kaikkien Internet-yhteyden omaavien käytettävissä.

Haven-protokollan käynnistys

Joidenkin Moneron huippukehittäjien avulla Haven Protokollan uudet kehittäjät onnistui lisäämään värillisiä kolikoita yksityiselle lohkoketjulle toukokuussa 2020 – valtava virstanpylväs molemmille hankkeille. Haven Protocolin ensimmäinen synteettinen omaisuus, xUSD, julkaistiin heinäkuussa 2020. Siitä lähtien on lyöty yli 4,5 miljoonaa xUSD.

Mikä on Haven-protokolla?

Haven-pöytäkirja on Moneron haarukka, joka tukee sekä vakaa että haihtuva omaisuus edustavien yksityisten kolikoiden luomista. Haven-protokollalla voidaan luoda käytännöllisesti katsoen mikä tahansa omaisuus, mukaan lukien valuutat ja hyödykkeet. Kaikki nämä ovat oletusarvoisesti yksityisiä. Tarkoituksena on mahdollistaa oman luominen digitaalinen offshore-pankki se on hallitusten ja sääntelyviranomaisten ulottumattomissa.

Haven Protocol Offshore

Toisin kuin monet krypto-valuutat, joita näemme tänään, Haven Protocolilla ei ollut preminejä, sillä ei ollut alkuperäistä kolikoiden tarjoamista eikä saanut siemenrahoitusta. Sen sijaan, 5% kaikista lohkopalkinnoista jaetaan automaattisesti kehitystiimille.

Haven Protokollaryhmä

Haven-pöytäkirja kaksi ydinkehittäjää mene salanimillä Dweab ja Neac. Dweab on matemaatikko ja Neac salaustekijä. Molemmat ovat myös ohjelmistokehittäjiä ja yli 20 vuoden kokemuksella omilla aloillaan.

Caymansaaret

Nauti tästä kuvasta Caymansaarista.

Haven Protocol -tiimi ilmoitti syyskuussa 2020 Haven-säätiö. Caymansaarille rekisteröity Haven-säätiön tehtävä lisätä Haven Protokollen alkuperäisen kryptovaluutan XHV: n käyttöönottoa yhdessä sen eri omaisuuserien (lähinnä xUSD) kanssa. Tähän sisältyy vaihdon helpottaminen (mikä edellyttää laillista allekirjoittajaa) ja fiat-crypto-off-ramppien luominen.

Kuinka Haven-protokolla toimii?

Vaikka Haven Protokollaa kuvataan Moneron haarukaksi, on tarkempaa kutsua sitä Moneron klooniksi. Haven Protocolilla on samat tapahtumat sekunnissa (1700 – teoreettisesti rajoittamaton mukautuvat lohkokoot), samat peruskurssimaksut (alle 1 sentti), sama estoaika (2 minuuttia) ja sama kaivosalgoritmi (työn todiste – RandomX).

Värilliset kolikot kryptovaluutta

Kuva kautta NewsBTC

Ensisijainen ero (ja ehkä ainoa ero) on se, että Haven Protocol on pannut täytäntöön ns Värilliset kolikot. Värilliset kolikot on tekniikka, joka on alun perin suunniteltu Bitcoinille vuonna 2013 ja jonka avulla voit määrittää tietyn attribuutin Bitcoinille (tai bitcoinille). Tämä antaisi Bitcoinille mahdollisuuden edustaa omaisuutta, kuten Teslan osaketta tai jopa yhtä Yhdysvaltain dollaria.

Yksiväriset kolikot

Moneron kehittäjien tutkimuspaperi, joka auttoi värillisiä kolikoita Haven-protokollassa.

Kuten aiemmin todettiin, tämän uskottiin olevan mahdotonta tehdä Monerolla, koska sinun on pystyttävä näkemään Bitcoin (tai bitcoinin osa), jota “väritetään” blockchainin attribuutin kanssa. Kuinka tarkalleen Haven Protokollan kehittäjät onnistuivat ottamaan käyttöön värillisiä kolikoita, on suoraan sanottuna tämän artikkelin ulkopuolella, mutta on yksityiskohtaisesti Haven Protocol Keskipitkä toukokuusta 2020.

Monero-liiketoimet

Yksinkertainen yleiskatsaus Monero-tapahtumasta. Kuva kautta Kolikkokeskus

Yksinkertainen selitys on, että Monero käyttää tuotoksen summaa selvittääkseen tapahtuman pätevyyden, ja Haven Protokollan kehittäjät onnistuivat löytämään keinon sisällyttää erilaisten kolikoiden arvot tarkasti tähän summaan.

Haven Protocol XHV Mining

Kuten Monero, Haven Protocol käyttää todistusta kutsutusta kaivosalgoritmista RandomX. Toisin kuin muut todisteet kaivosalgoritmeista, RandomX on suunniteltu kestämään erikoistuneita kaivoslaitteita (ASIC-kaivostyöläisiä). Sinänsä tarvitset Haven Protokollen alkuperäisen valuutan XHV louhintaan vain tavallisen tietokoneen, vaikkakin mieluiten uudemman.

Haven Protocol Mining Pool

Yksi Haven Protocolin viidestä kaivosaltaasta.

XHV on yksi kannattavimmista kryptovaluutoista juuri nyt. Kaivostoiminnan tuotto on noin 1 $ päivässä, ja se voi olla 2-3 kertaa suurempi, jos sinulla on halpaa sähköä. Jos olet kiinnostunut XHV: n louhinnasta, voit tehdä sen liittymällä johonkin viidestä Haven Protocol -kaivosaltaat. Voit oppia Haven Protocol -solmun määrittämisestä ottamalla yhteyttä tiimiin Erimielisyydet tai Sähke.

Haven-protokollan tietosuoja

Haven Protocolilla on samat yksityisyysominaisuudet kuin Monerolla. Vaikka näiden taustalla oleva tekniikka on myös tämän artikkelin ulkopuolella, sinun on tiedettävä kolme.

Rengasallekirjoitus kryptovaluutta

Kuva kautta Tutkimusportti

Ensimmäinen on Rengasallekirjoitukset jotka piilottavat tapahtuman lähettävän lompakon identiteetin. Soittoallekirjoitustapahtumassa kaikki samaan lompakkoryhmään kuuluvat lompakot voivat allekirjoittaa lähtevän tapahtuman. Tämän vuoksi on mahdotonta kertoa, mistä lompakosta tapahtuma todella tuli.

Soita CT-kryptovaluutta

Kuva kautta Hyvä yleisö

Toinen on RingCT mikä peittää minkä tahansa tapahtuman yhteydessä lähetettävien kolikoiden määrän. Sen sijaan vain tulojen ja lähtöjen summa otetaan huomioon. Jos et voinut kertoa, tämä on tietosuojaominaisuus, joka tekee värillisten kolikoiden käyttöönoton niin vaikeaksi Monerossa.

Stealth-osoitteen kryptovaluutta

Kuva kautta Hackernoon

Kolmas on Stealth-osoitteet jotka piilottavat tapahtuman vastaanottavan lompakon henkilöllisyyden. Tähän sisältyy kertaluonteisen osoitteen luominen, joka tekee tapahtuman yhdistämisen mahdottomaksi vastaanottajalle, vaikka he käyttävät yhtä, vakaa osoitetta. Koska vain lähettäjä ja vastaanottaja tietävät, mitä kertaluonteinen osoite on, vain he voivat selvittää, lähetettiinkö tapahtuma.

Haven-protokolla xUSD

xUSD on yksityisyyttä suojaava stablecoin. Se toimii myös Haven-protokollan kulmakivinä xAsset, jota käytetään lyömään muun tyyppiset xAssets.

Synteettiset omaisuuserät

Huomaa, että Haven Protocol ei toimi näin, mutta se on yleinen ajatus. Kuva kautta DeFiPrime

xUSD on synteettinen stabelcoin. Tämä tarkoittaa, että teknisesti mikään ei tue sitä. Sen sijaan se yksinkertaisesti heijastaa sen omaisuuden hintaa, jota sen on tarkoitus edustaa. xUSD kuuluu tähän luokkaan, ja Haven Protocol käyttää sitä Chainlink ja Band Protocol tarkistaa XHV: n, xUSD: n ja muiden xAssets-tuotteiden hinta. Tämä tarkoittaa sitä, että toisin kuin muut kolme muuta vakiomallia, xUSD ei voi menettää kiinnitystään 1 dollariin.

Haven-protokolla xUSD

Haven Protocolin oma selitys xUSD-rahan lyömisestä.

Jos xUSD: n taustalla ei ole mitään, niin mistä se saa arvonsa? Tässä on Haven Protocol lyöminen ja polttaminen mekanismi tulee sisään. Jotta voit lyödä xUSD: tä, sinun on poltettava vastaava USD-määrä XHV: tä. Joten esimerkiksi, jos 1 XHV on 1 $ arvoinen, 100 xUSD: n lyöminen edellyttäisi 100 XHV: tä.

Täällä asiat muuttuvat hieman hulluiksi. Voit myös polttaa xUSD: n lyödä vastaava määrä XHV: tä Yhdysvaltain dollareina. Joten esimerkiksi, jos XHV: n hinta laskee vain 50 senttiin USD, 100 xUSD: n polttaminen antaisi sinulle 200 XHV. Voisit sitten myydä tämän XHV: n pörssissä saadaksesi 100 dollaria USD fiatina (jos etsit sitä, emme tuomitse sinua).

Haven Protocol Banking

Kuva kautta YouTube

Mitä tämä käytännössä tekee, on, että sen avulla voit luoda oman jäljittämättömän USD-pankkitilisi xUSD: lle. Kiitos lyömiseen ja polttamiseen, voit itse vaihtaa xUSD: n todelliseksi USD: ksi XHV: n kautta kryptovaluutanvaihdon avulla. Tämä järjestelmä ylläpitää tasapainoa Haven Protokollan ainutlaatuisten tapahtumien ja palkkioiden ansiosta, joista keskustellaan hetkellisesti.

Haven Protocol xAssets

xAssets ovat synteettisiä esityksiä todellisesta omaisuudesta Haven-protokollassa. Kirjaimellisesti ei ole rajoituksia sille, mitä varoja voidaan edustaa, eikä kyseisen omaisuuden likviditeetille ole rajoituksia (eli voit ostaa niin monta synteettistä Teslan osaketta kuin haluat). Tämä johtuu siitä, että kuten xUSD, mikään xAssets ei ole teknisesti mikään. Ne vain heijastavat oraakkeleiden tarjoamia hintoja.

Haven Protocol xAssets

Lyödä toinen xAsset, sinun on poltettava xUSD. Ei ole mahdollista siirtyä suoraan XHV: stä mihinkään muuhun xAssetiin kuin xUSD. Tämä on ensisijaisesti kehittäjäpuolen yksinkertaisuuden vuoksi, ja se on perusteltua myös sillä, että suurin osa hyödykkeistä (esim. Öljy, jalometallit) on yleisesti arvostettu Yhdysvaltain dollareina.

Siitä huolimatta voit lyödä muita synteettisiä valuuttoja, kuten xEUR tai xGBP, käyttämällä xUSD: tä. xAssets-tiedostoja ei ole otettu käyttöön kirjoituksen aikana, ja ensimmäinen tuettava xAssets-sarja on kuvattu tämän artikkelin etenemissuunnitelmassa. Voi ja tietysti kaikki xAsetit ovat täysin yksityisiä, kuten XHV ja xUSD.

Haven-protokollan tapahtumat

Aiemmin mainittujen tietosuojaominaisuuksien lisäksi Haven Protocol on lisännyt tapahtumiinsa muutamia lisäominaisuuksia varmistaakseen, että xUSD: n minttu- ja polttomekanismi pysyy vakaana. Ensimmäinen on jotain nimeltä “Muistiinpanot”.

Haven-protokollan tapahtumat

Voit ajatella seteleitä vastaavan fyysisiä seteleitä (käteistä). Haven-protokollan liiketoimet on suunniteltu siten, että mitään tiettyyn seteliin liittyvää muutosta ei voida käyttää tai siirtää ennen kuin tapahtuma on suoritettu.

Oletetaan esimerkiksi, että ostit 100 XHV: tä pörssissä ja lähetit sen lompakkoon. Ellet jaa tätä määrää manuaalisesti lompakossa, sitä käsitellään yhtenä setelinä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haluat lähettää 50 XHV yhdelle henkilölle ja toinen 50 XHV toiselle, sinun on odotettava, kunnes ensimmäinen 50 XHV-tapahtuma on suoritettu, ennen kuin lähetät toisen.

Haven-protokollan avaus

Tämä saattaa tuntua typerältä, kun otetaan huomioon, että Haven-protokollan tapahtumat vievät vain muutaman minuutin, mutta on järkevää, kun otat huomioon toisen ominaisuuden: lukituksen avausaika xUSD: n ja XHV: n välillä. Tämä lukituksen avaamisaika voi vaihdella 6 tunnista 7 päivään. Tämä estää ihmisiä manipuloimasta xUSD-minttu- ja polttomekanismia (joka tapahtui julkaisun kahden ensimmäisen kuukauden aikana).

Jotta estettäisiin mahdolliset ristiriidat lukituksen avaamisjakson aikana, muunnosmaksu ja hinta, jolla ostit omaisuuden, lukitaan, kun suoritat tapahtuman. Esimerkiksi, jos aloitit muuntamisen 100 XHV: sta 100 xUSD: ksi, mutta XHV: n hinta laski vain 50 senttiin USD, saat silti 100 xUSD valitsemastasi lukitusajasta riippumatta.

XHV-kryptovaluutta-analyysi

XHV: llä on nykyinen tarjonta noin 14,25 miljoonaa euroa. Koska XHV: llä on sama päästöaikataulu kuin Monerolla, tämä tarkoittaa, että 2 XHV: tä louhitaan jokaisessa lohkossa (2 minuutin välein) toukokuuhun 2021 asti, jolloin lohkopalkkio lasketaan 1 XHV: ksi lohkoa kohti.

Haven-protokollan päästöt

Toukokuun 2022 jälkeen Haven Protocol tulee ns hännän päästöt, jolloin lohkopalkkio on 0,6 XHV loputtomiin tulevaisuuteen. Monero (ja laajennuksella Haven Protocol) voisi muuttaa kaivosalgoritmiaan ja estää palkkion, jos uuden havaitaan lisäävän yksityisyyttä ja hajauttamista (vastus ASIC-kaivostyöläisille).

Haven-protokollan inflaatio

Vaikka Haven Protokollan pyrstöpäästöt tekivät siitä teknisesti inflaation, XHV: n todellinen tarjonta muuttuu päivästä toiseen, kun ihmiset polttavat XHV: n mintuksi xUSD: ksi ja päinvastoin. Tämä tarkoittaa, että XHV: llä on teknisesti kaksi päästöaikataulua / kiertotarvetta Offshore-laitteella (mukaan lukien xUSD ja xAssets) ja ilman Offshore-järjestelmää (pois lukien xUSD ja xAssets). Nämä näkyvät yllä olevassa kuvassa.

Haven Protocol XHV ICO

Kuten aiemmin todettiin, Haven Protocolilla ei ollut ICO: ta, ei premineä eikä siemenrahoitusta millään riskipääomayrityksillä. Edellä mainittu Haven-säätiö sai kuitenkin Miljoonan dollarin lahjoitus tuntemattomalta yksiköltä syyskuun lopulla, pian sen jälkeen, kun heidät virallisesti perustettiin Caymansaarille.

XHV-salausvaluutan hinta-analyysi

Jos luulet, että XHV: n hintakaavio näyttää hieman oudolta, olisit oikeassa. Massiivinen pumppu loppuvuodesta 2018 oli ilmeisesti aiheuttama sähke-ryhmä. Se, että se tapahtui samaan aikaan, kun alkuperäiset kehittäjät myivät alkuperäisen XHV: nsä, johti Haven Protocol -yhteisön syytöksiin poistumishuijauksesta.

XHV-salausvaluutan hinta

Kuva kautta Coingecko

On sanomattakin selvää, että jos alennat hintatoiminnan ennen vuotta 2019 (mikä on väitetysti perusteltavissa tapahtuneen perusteella), se tarkoittaa, että XHV on nähnyt 30-kertaisen siirtymän kaikkien aikojen alimmasta 10 sentistä syyskuussa 2019. XHV näyttää alkaneen parabolinen siirto toukokuussa, noin siihen aikaan, kun Haven-protokollan kehittäjät ilmoittivat löytäneensä tavan toteuttaa värillisiä kolikoita.

Mistä saada Haven Protocol XHV

Jos haluat perustaa oman offshore-pankkitilisi Haven-protokollalla, tarvitset XHV: tä. Valitettavasti vaihtoehtosi ovat toistaiseksi melko rajalliset – sen Bittrex tai rintakuva. Kaupankäyntimäärä siellä ei ole paras, mutta on kasvanut viime viikkoina.

XHV-salausvaluutanvaihto

Kuva kautta KolikkoMarketCap

Tämän artikkelin kirjoittamisen aikana, Bittrex ilmoitti he poistavat kourallisen yksityisyyden kolikoita. Vaikka XHV: tä ei ole nimetty, se voi vaikuttaa. Vaikka hinta on laskenut viimeisen päivän aikana, se näyttää parantuneen vaikuttavasti, koska useimmat XHV-haltijat näyttävät päättäneen vaihtaa xUSD: n sen sijaan, että myisivät XHV: tä pörssissä.

XHV-salausvaluutan lompakot

Jos haluat tallentaa XHV-salausvaluuttasi, ainoa vaihtoehto on natiivi Haven Vault (verkkolompakko). Vaikka Haven-lompakko on saatavana myös mobiililaitteille, arvostelujen mukaan käyttökokemus ei ole paras.

XHV-salausvaluutta

Haven Protocol -tiimi kehittää parhaillaan vakaampaa versiota matkapuhelimesta sekä ladattavan työpöydän lompakon.

Haven-protokollan tiekartta

Haven Protocolilla voi olla yksi kaikkein jännittävimmistä tiekartoista mistään kryptovaluutasta. Ja vielä parempi, Haven-protokollan tiekartta on selkeästi määritelty heidän verkkosivuillaan.

Haven Protocol Travala

Ensinnäkin Haven Protocol on parhaillaan integroimalla Travalaan, mikä tarkoittaa, että on mahdollista käyttää XHV: tä lomien maksamiseen (ei kuitenkaan paras ajoitus). Haven Protocol toivoo lopulta lisäävänsä myös xUSD: n maksuvaihtoehtona.

XHV WooCommerce -laajennus

Haven Protocol on myös parhaillaan integroitumassa WooCommercen kanssa. Tämä mahdollistaa XHV: n käyttämisen maksutapana useiden kauppiaiden kanssa WooCommercea käyttäen. Tämä ei olisi erityisen huomionarvoista, ellei se, että ne aikovat antaa mahdollisuuden maksaa myös palveluista käyttämällä xUSD: tä ja muita xAssets.

Haven-protokollan tiekartta

XAssetsistä puhuen Haven Protocol aloittaa niiden käyttöönoton vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Ensimmäiset tuettavat xAssets-tuotteet ovat kulta, hopea, Kiinan yuan ja euro.

Havenin pöytäkirjan hallinto

Haven Protocolin blogikirjoitus Haven Foundationin ilmoittamisesta näyttää myös vihjaavan, että he aikovat rakentaa maksuvälineitä, kuten salausvaluutan maksukortteja, jotka tukevat XHV: tä, xUSD: tä ja muita xAssets-tuotteita. Se vihjaa myös, että sen tarkoituksena on muuttaa projekti hajautetuksi itsenäiseksi organisaatioksi. Kumpaakaan näistä kahdesta ei ole mainittu heidän etenemissuunnitelmassaan tällä hetkellä.

Vaikka nämä kehitystavoitteet ovat lupaavia, ne ovat vaaleat verrattuna pyhään graaliin: luottamattomat omaisuudenvaihdot. Kuten jotkut teistä tietävät, monet Monero-yhteisössä uskovat, että on vain ajan kysymys, ennen kuin Monero poistetaan useimmista pörsseistä ja siitä ei yleensä pääse kaupankäynnin kohteeksi..

Atominvaihto-salaus

Kuva kautta WallstreetMojo

Suojautuakseen tältä monet Monero-kehittäjät ja yhteisön jäsenet ovat työskennelleet tapaa, jolla olisi mahdollista vaihtaa XMR: n ja BTC: n välillä luotettavasti atomivaihtosopimuksilla. Myös Haven Protocol keskittyy tällä hetkellä työskentely ThorChainin kanssa jotta XHV voidaan vaihtaa muiden kryptovaluuttojen kanssa.

Koska Haven Protocol on pohjimmiltaan Moneron klooni, jos ja kun tämä atomivaihtotekniikka tulee saataville Monerolle, siitä tulee myös Haven Protocol. Sama pätee todennäköisesti Moneroon Haven-protokollan ja ThorChainin suhteen. Tämä antaa mahdollisuuden vaihtaa BTC: täsi Moneroon ja xUSD: hen, yksityisyyttä suojaavaan stablecoiniin, ilman kolmannen osapuolen käyttöä, kuten vaihtoa.

Otamme Haven-pöytäkirjan

Haven Protocol voi olla vain yksi arvokkaimmista projekteista kryptovaluutta-tilassa. Salausmarkkinoista on tullut uskomattoman riippuvaisia ​​keskitettyjen osapuolten, nimittäin Tetherin (USDT), liikkeeseen laskemista vakiomallisista kolikoista. Kun huhut kiertävät, että sääntelyviranomaiset voisivat mennä näiden stablecoin-liikkeeseenlaskijoiden jälkeen, on korkea aika tutkia salauspohjaisia ​​vaihtoehtoja.

MakerDao USDC -vakuus

Suurin osa DAI-stablecoinia tukevista Ethereum-rahakkeista on itse asiassa USDC. Kuva MakerDAO-blogi.

Ylivakautettuja ja algoritmisia stablecoineja ei todennäköisesti kehitetä riittävästi täyttämään tyhjät keskitetyt stablecoiinit, jotka lähtevät. Harkitse tosiasiaa, että huomattava määrä kryptovaluutta, joka tukee DAI-stablecoinia on itse asiassa USDC! Vaikka näissä leireissä todennäköisesti tapahtuu parannuksia, kumpikaan näistä kahdesta ei voi riittävästi säilyttää yksityisyyttä.

Monet teistä tietävät, että niitä on kymmeniä blockchain-yrityksiä jotka ansaitsevat elantonsa seuraamalla Bitcoinin ja Ethereumin julkisten lohkoketjujen julkisia liiketoimia hallitusten ja sääntelyviranomaisten puolesta. Vaikka USDC ja USDT pysyisivät ympäriinsä, heitä valvotaan samalla tavalla, koska ne on rakennettu julkisiin lohkoketjuihin. Lisäksi he voivat napsauttaa sormiaan milloin tahansa ja jäätyä vakaa omaisuutesi.

Jos kryptovaluutta haluaa tulla finanssijärjestelmän ulkopuolelle, sen on otettava takaisin yksityisyys, joka sillä oli, kun se syntyi ensimmäisen kerran Bitcoinin kanssa vuonna 2009. Keskitettyihin, ylikuormitettuihin ja algoritmisiin vakiomuotoisiin rahoihin luottaminen ei ole tapa tehdä tämä. xUSD näyttää olevan ratkaisu tai ainakin edeltäjä sille, mistä ratkaisu tulee.

Haven-säätiön lahjoitus

Kukaan ei saa vain miljoonan dollarin lahjoitusta.

Siitä huolimatta on olemassa muutamia asiaan liittyviä seikkoja. Ensinnäkin ei ole selvää, mistä 1 miljoonan dollarin rahoitus tuli, ja huolimatta siitä, mitä blogikirjoituksessa sanotaan, rahalla on epäilemättä merkkijonoja. Toiseksi Haven Protokollan luottamus julkisiin oraakkeleihin on heidän Achilles-kantansa. Jos he menettävät pääsyn noihin oraakkeleihin, projekti voi kaatua ja palaa. Tämän riski on kuitenkin melko pieni.

Lopuksi, Haven Protocol ei ole epäilemättä vielä testannut heidän protokollaansa. On todennäköisiä monia muita hyväksikäyttöjä rahapajan ja polttamisen mekanismista, jota he eivät ole vielä löytäneet, ja on todennäköisesti pitkä matka ennen kuin siitä tulee jotain luotettavasti hyödyllistä.

Se on kuitenkin vain ajan kysymys, ennen kuin Moneron kehittäjät selvittävät miten tehdä atomivaihtoja Bitcoinin kanssa. Kun tämä tapahtuu, yksityisyyttä suojaavan stablecoinin arvo toteutuu. Haven Protocolista voisi siis tulla yksi avaruuden arvokkaimmista hankkeista, mutta sitä on vielä pitkä matka.

Esitelty kuva Shutterstockin kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me