Fetch.AI-katsaus: tekoälypohjainen autonominen koneen talous

Fetch.ai (FET) on blockchain-pohjainen tekoälyhanke, joka on parhaillaan valmistumassa ICO-väkijoukon myyntiä.

Tarkemmin sanottuna Fetch yrittää automatisoida useita eri markkinoita, jotka tällä hetkellä toimivat vain valtavan manuaalisen työn kanssa. He ovat myös herättäneet paljon kiinnostusta viime aikoina, koska he ovat vasta toinen projekti, joka on suorittanut ICO-korotuksensa Binance Exchange Launchpad -sovelluksessa.

Onko hype kuitenkin perusteltu ja pitäisikö sitä harkita?

Tässä Fetch (FET) -katsauksessa annamme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää projektista, tarkastelemalla heidän tekniikkaansa, tiimin jäseniä ja etenemissuunnitelmaa. Analysoimme myös FET-tunnusten pitkän aikavälin hyväksymispotentiaalia.

Mikä on Fetch.ai?

Hae. AI on visio maailmasta, jossa taloudellista toimintaa voidaan harjoittaa ilman ihmisen toiminnan puuttumista. He rakentavat hajautettua verkostoa, joka koostuu erilaisista itsenäisistä tekijöistä, jotka voivat edustaa itseään, muita ihmisiä tai laitteita ja palveluja.

Mikä on Fetch.ai

Katsaus Fetch.ai-ekosysteemiin

Nämä agentit oppivat ja kehittyvät tekoälyn algoritmien avulla ja pystyvät työskentelemään itsenäisesti tai muiden agenttien kanssa tarjotakseen ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin.

Se on luvaton järjestelmä, ja Fetch.AI-tiimi aikoo sallia itseoppivan verkon suorittaa miljoonia tapahtumia sekunnissa, mikä mahdollistaa maailmanlaajuisen käytön ja lukemattoman määrän käyttötapauksia.

Hae tekniikka

Fetch.AI-tekniikka koostuu kolmesta pääosasta: autonomiset talousagentit (AEA), avoimet taloudelliset puitteet (OEF) ja Fetch Smart Ledgers. Kaiken tämän taustalla on Hyödyllinen työtodistuksen konsensusmalli ja Fetch-lohkoketjun käyttämä tekoälyn koneoppiminen..

Autonomiset talousedustajat on luotu digitaalisina kansalaisina. Heillä on kaikki mahdollisuudet toimia yksilöiden, organisaatioiden ja laitteiden puolesta. AEA: t on yhdistetty tietolähteisiin ja laitteistojärjestelmiin, mikä antaa heille mahdollisuuden navigoida Hae-ekosysteemissä ja poimia arvoa sen ennakoivasta luonteesta ja tiedonhakutoiminnoista.

Tämän ansiosta AEA: t voivat käyttää yksityiskohtaisia ​​tietoja ja ennustusmalleja parhaan ratkaisun löytämiseksi todellisiin ongelmiin. He voivat myös oppia tekemistä virheistä, mikä parantaa heidän suorituskykyään ajan myötä.

Avoin talouskehys on adaptiivinen simulaatio, joka toimii tarjoamaan AEA: lle maksimaaliset yhteydet ja vuorovaikutuskapasiteetti. OEF tallentaa tietoja ja käyttää tekoälyä optimoimaan tietojen käytön ennustamiseen ja tukemaan AEA: ta. AEA: t voivat kerätä tietoja OEF: ltä ja solmuoperaattorit saavat merkkipalkkioita luotettavan ja yhdenmukaisen tiedon ja palvelujen tarjoamisesta.

Fetch.ai-tekniikka

Avainkerrokset Fetch.ai-tekniikan takana. Lähde: Valkoinen paperi

Fetch Smart Ledgers on ainutlaatuinen verkkorakenne, joka yhdistää lohkoketjun suunnatun asyklisen kuvaajan (DAG) elementteihin. Fetch kerää tapahtumia sirpaleiseen järjestelmään ja käsittelee ne ketjuina. Toisin kuin perinteiset sirpaleet, Fetchissa voidaan määrittää useille tapahtumakaistoille samanaikaisesti.

Fetch-järjestelmän siirtokapasiteetti kasvaa ajan myötä ketjuhaarukan avulla. Haarukan sattuessa jokaiseen vanhaan kaistaan ​​viitataan kahdella uudella kaistalla, ja näiden uusien kaistojen ensimmäiset tapahtumat viittaavat takaisin vanhaan kaistaan. Tämä antaa Fetch-lohkoketjulle mahdollisuuden seurata uusien ketjujen alkuperää.

Hae konsensuksen malli

Fetch Smart Ledgers ovat järjestelmän näyttöjä, jotka tukevat, arvioivat ja seuraavat AEA: iden välistä vuorovaikutusta. Tätä varten Fetch käyttää ainutlaatuista Hyödyllinen työtodistus (uPoW) konsensuspöytäkirja.

Fetch-tiimi uskoo, että tällä konsensusmekanismilla on useita etuja perinteiseen PoW-mekanismiin verrattuna. Perinteisissä PoW-solmuissa on ladattava jokainen lohko ja lisättävä ne ketjuun peräkkäin. Tämä on hyvin aikaa ja energiaa kuluttavaa. PoW-järjestelmät voivat myös johtaa kaivostyön keskitykseen.

DAG-järjestelmä pitää mitä tahansa tapahtumaa kelvollisena, kun se on vahvistettu kahdella solmulla, jolloin laskennalliset resurssit voivat vapaasti kouluttaa tekoälyä. UPoW-solmut, joilla on vähemmän virtaa, voivat silti ansaita palkintoja vahvistamalla pieniarvoiset tapahtumat. Tämä on tehokkaampi järjestelmä, joka skaalautuu hyvin ja kannustaa solmuja levittämään enemmän.

Koneoppiminen ja tekoäly

Fetch sisältää koneoppimisen ja tekoälyn protokollan kaikissa kolmessa kerroksessa. Niitä käytetään luottamustietojen toimittamiseen neljässä eri kerroksessa:

  • Luota siihen, kuinka normaali jokin tapahtuma on
  • Luota muihin verkon solmuihin saatuihin tietoihin
  • Luota asianosaisiin heidän historiansa perusteella
  • Kehittyvä markkinoiden ja tietojen älykkyys

Jokaisen yllä olevan kerroksen toteuttamiseen käytetään syvällisiä oppimismenetelmiä. Fetch käyttää prosessin louhintaa, pitkäaikaista muistia ja toistuvia hermoverkkoja. Näiden luonnollisten kielenkäsittelymenetelmien käyttö antaa Fetchille mahdollisuuden ennustaa tulevaisuuden aitous arvioimalla AEA: n aikaisempaa käyttäytymistä järjestelmässä.

Fetch.AI-tiimi

Fetch.AI-tiimiä johtaa kolme perustajaa ja heidän neljä ylimääräistä divisioonipäällikköään. Humayun Sheikh johtaa Fetch.ai: n toimitusjohtajana ja hänellä on pitkä historia tekoälyn alalla, sillä hän on ollut varhainen sijoittaja tekoälyyhtiöön DeepMind, jonka Google myöhemmin hankki. Hänen aikaisempaan yrittäjyyskokemukseensa kuuluvat tekoälyn startup itzMe ja drone-yritys uVue.

Fetch.ai-tiimin jäsenet

Jotkut Fetch.ai-tiimin jäsenistä

Fetch.AI: n tekninen johtaja on Toby Simpson, joka tulee yritykseen, jolla on yli vuosikymmenen kokemus CTO: n roolista muissa teknologiayrityksissä. Hän oli myös mukana DeepMindissä, ja siellä palvelevat ohjelmistosuunnittelun päällikkö.

Kolmas Fetch.AI: n perustaja ja tieteenjohtaja on Thomas Hain. Hänellä on PhD Cambridgen yliopistosta ja hän on koneoppimisen asiantuntija. Fetch.AI: n roolinsa lisäksi hänellä on myös professori Sheffieldin yliopistossa.

Perustajajäsenten lisäksi johtoryhmään kuuluvat myös Jonathan Ward (tutkimusjohtaja), Troels F. Rønnow (ohjelmistotuotannon johtaja), Maria Minaricova (liiketoiminnan kehitysjohtaja) ja Arthur Meadows (sijoittajasuhdejohtaja) . Loput Fetch.AI-tiimistä koostuu 10 kehittäjästä, 11 tutkijasta ja 5 hallintohenkilöstöstä.

Fetch.AI-yhteisö

Fetch-tiimi on keskittynyt eniten projektin teknisiin näkökohtiin ja antaa yhteisönsä kasvaa orgaanisesti. Tämä on johtanut pienempään, mutta intohimoisempaan tukijayhteisöön. Binancessa tulevan merkkikaupan myötä Fetchiä ympäröivien sosiaalisten yhteisöjen odotetaan kasvavan.

Ylivoimaisesti suurin sosiaalinen ryhmä on Telegram-käyttäjäryhmä, jolla on nyt yli 10000 käyttäjää. Muuten Fetch näkee vähäisen sitoutumisen sosiaalisilla alustoilla. Heidän Twitter-tili on vain 3850 seuraajaa, sekä Facebookilla että Mediumilla on vain 56 seuraajaa, vaikka heitä onkin ollut enemmän aktiivinen Mediumissa äskettäin.

YouTube-kanava on 477 tilaajaa ja 27 videota viimeisen vuoden aikana. Redditillä, joka on yleensä erittäin tärkeä sosiaalisen median kanava blockchain-projekteille, on vain 67 lukijaa, ja melkein koko sen toiminta on tapahtunut viimeisten 7 päivän aikana, todennäköisesti hyökkäyksenä ICO: n ympärillä.

Kehitys ja tiekartta

Kun otetaan huomioon ICO: n nyt suorittama valvonta, on todella tärkeää, että tiimillä on selkeä etenemissuunnitelma kehitystavoitteiden ja toiminnan kanssa.

Yksi parhaista paikoista saada käsitys siitä, kuinka paljon työtä projektissa tehdään, on tutkia heidän GitHub-arkistojaan. Tämä antaa suoran ilmoituksen työnnettävän koodin määrästä ja siten kehitystyöstä.

Hae.ai GitHub on neljä julkista arkistoa, jotka ovat melko harvinaisia ​​viimeaikaisten tekojensa suhteen. Tämän Binancen mukaan tutkimusraportti, heidän yksityisissä repoissaan tehtävän työn määrä ylittää selvästi tämän. Esimerkiksi alla on neljä aktiivisinta yksityistä arkistoa:

Fetch.ai GitHub sitoutuu

GitHub sitoutuu yksityisiin repoihin. Lähde: Binanssitutkimus

Itse asiassa, jos katsot heidän verkkosivustoaan, näet, että he väittävät työntäneensä 100k riviä C ++ -koodia. Tämä on todellakin varsin vaikuttavaa projektille, joka on vasta viimeistelemässä julkista ICO: ta. Vertailun vuoksi on monia hankkeita, jotka suorittivat ICO: n viime vuonna ja joilla on edelleen harvat GitHubs-toiminnot käytännössä ilman kooditoimintaa.

Mitä voimme odottaa projektilta vuonna 2019, he ovat laatineet etenemissuunnitelmansa verkkosivustollaan. Alla on joitain tärkeimpiä kehityksen virstanpylväitä vuosineljännestä kohti vuonna 2019:

  • Kehitystiedote (Q1): Käyttäjät kutsutaan testiverkkoon. Sovelluksille on myös beeta, jotta ne voivat osallistua verkkoon ja lompakkoihin.
  • Konsensus, huutokaupat, synerginen laskenta (Q2): Keskitytään ketjukonsensukseen ja parempaan avoimeen talouskehykseen. He toivovat myös sisältävänsä moniriippuvaisia ​​huutokauppoja ja parannettua hajautettua pääkirjalaskentaa.
  • Alfa & Beetaversio testissä (Q3): Kolmannella vuosineljänneksellä joukkue toivoo vapauttavansa verkon Alpha-version, joka sisältää kaikki ominaisuudet. Tässä Alpha-julkaisua käytetään mahdollisuutena parantaa suorituskykyä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, heidän pitäisi vapauttaa Beeta, joka sisältää kaikki normaalisti toimivat ominaisuudet. Verkossa tehdään täysimittainen toimintatestaus.
  • Pääverkon vapauttaminen (Q4): Olettaen, että alfa / beeta-testausvaiheessa ei ollut esteitä, joukkue vapauttaa pääverkon Q4: ssä. Tämä toimii natiivilla FET-tunnuksella.

Tämä näyttää kohtuulliselta aikataululta eikä ole liian tarkka. Sen avulla tiimi voi kehittää tekniikkaa suhteellisen joustavasti ja sopeutua, jos muutoksia on tehtävä. Jos haluat pysyä ajan tasalla kehitysilmoituksista, sinun tulee seurata heidän keskipitkän bloginsa.

FET-tunnus & Crowdsale

FET-tunnus on Fetch-verkon vaihtoväline, jonka avulla AEA: t voivat käydä kauppaa keskenään ja vaihtaa FET-tunnuksia palveluiksi ja tiedoiksi tai muiksi tavaroiksi. Tämä mahdollistaa koneiden väliset liiketoimet saumattomasti.

FET-tunnus on aluksi ERC-20-tunnus, mutta myöhemmin tiimi aikoo luoda natiivin tunnuksen. Kun tämä natiivi merkki on vapautettu, ERC-20-tunnukset vaihdetaan kiinteällä muuntokurssilla natiiville tunnuksille ja ERC-20-tunnukset poltetaan. Kun main-netillä on suunniteltu julkaisu vuoden 2019 4. vuosineljänneksellä, natiivimerkit käynnistyvät samanaikaisesti, vaikka tämä tuntuu aggressiiviselta aikataululta.

FET-kolikoiden alkutarjous on suunniteltu 25. helmikuuta 2019 klo 14.00 UTC, ja se on toinen ICO, joka järjestetään Binancella Launchpad-alusta. Ensimmäinen oli BitTorrent (BTT) -kolikkotarjous, joka myytiin loppuun vain 15 minuutissa ja on nähnyt BTT-tunnuksen pitävän arvonsa melko hyvänä huolimatta cryptocurrency -markkinoiden jatkuvista karhumarkkinoista.

FET Token Sale Economics

Toketin myyntiekonomia FET: stä. Lähde: Binance-käynnistyslevy

ICO: n aikana yksityiset sijoittajat voivat ostaa FET-rahakkeita käyttämällä alkuperäistä Binance BNB -merkkiä. Tunnuksen korkean profiilin käynnistämisen Launchpadilla ja sen jälkeen Binance-listalle antamisen odotetaan antavan tunnukselle välittömän arvon. Lisäksi Fetch.AI on mainittu niin tunnetuissa uutisjulkaisuissa kuin Forbes, Tech Crunch, Business Weekly ja Huoltaja. Tämä altistuminen voi auttaa nostamaan FET-tunnuksen hintaa sen julkaisemisen jälkeen.

FET-tunnus myydään hintaan 0,0867 dollaria per merkki, vähimmäisostokseksi 20 dollaria. Fetch-tiimi on asettanut myös enintään 3 000 dollarin henkilökohtaisen ostorajan, jotta kukaan ei pääse lukitsemaan FET-tunnuksen ostamista, jos hän haluaa tehdä niin. Se oli ongelma BTT-tunnuksessa, joten Fetch-tiimillä on viisasta asettaa enimmäisostoraja.

Tunnus luotiin äärettömän jaettavaksi, mikä helpottaa käyttöä jopa pienimmissä mikrotapahtumissa. Tämä on erittäin hyödyllistä AEA: n toiminnalle ja antaa projektille mahdollisuuden pitää kolikoiden tarjonta haluttaessa.

Johtopäätös

Fetch.AI on yksi kunnianhimoisimmista blockchain-projekteista, koska se yrittää myös integroida tekoälyä. Menestyksestä on suurta toivoa, sillä tiimillä näyttää olevan taitoja, tietoa ja kokemusta luoda jotain, joka voi ratkaista lukuisia reaalimaailman ongelmia useilla toimialoilla toimitusketjusta energiaan ja moniin muihin.

Siitä huolimatta on edelleen hyvin todellisia riskejä, että projekti ei pysty toteuttamaan visioaan todellisuudessa. Kehityksen odotetaan olevan pitkä prosessi ja myös kallis. ICO auttaa kattamaan nämä kustannukset, mutta olisi hyvä, jos Fetch saisi vahvoja yrityskumppanuuksia tiimin jatkotoimien tukemiseksi.

Yksi hyvä uutinen on, että projektista on tullut avoimempi ja läpinäkyvämpi. Aiemmin oli arvostelijoita, jotka sanoivat, että projekti oli mahdollisesti huijaus julkistetun tiedon puutteen vuoksi. Se on muuttunut viime kuukausien aikana, ja tämä lisätty avoimuus tekee Fetchistä paljon lupaavamman projektin.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me