EUR Bitcoinin hintaennuste – aika uudelle nousulle?

Asiat ovat epäilemättä olleet epävarmoja Bitcoinille viime kuukausien aikana.

Monet niin kutsutut “asiantuntijat” ovat väittäneet, että seuraava härkätaistelu on ollut aivan nurkan takana. Mutta aina kun ajattelemme, että hinta rikkoutuu ja alkaa rallata, se putoaa ja rikkoo lisää tukilinjoja.

Joten milloin seuraava iso BTC – EUR nousu todella alkaa? Ja pidetäänkö tätä rallia vai haihtuuko se myös hitaasti?

Tällä hetkellä Bitcoinin hintaa pidättää muutama avaintekijä. Pääasiassa epävarmat markkinatunnelmat, takaiskut institutionaalisille sijoittajille, uhkaava sääntely ja jatkuvat teknologiset ongelmat.

Tarkastellaan kutakin näistä tekijöistä sen selvittämiseksi, onko Bitcoin todennäköisesti palautumassa milloin tahansa pian.

Epävarma markkinoiden mielipide

Juuri nyt Bitcoinia ympäröivä hype on aivan erilainen kuin vuoden 2017 lopussa. Viime vuoden härkätaistelun aikana mediahyökkäys auttoi ruokkimaan paljon FOMOa (pelko puuttumisesta). Aloittelijoiden ostajat, institutionaaliset sijoittajat ja uutiset eivät vain saaneet tarpeeksi digitaalista omaisuutta.

Bitcoin kaatuu

Kuva Fotolian kautta

Hinta vahvistui itsestään ja ajoi edelleen kertomusta siitä, että Bitcoin oli “hyvä sijoitus”. Kun hinta alkoi nousta hyperboliseksi, monet sijoittajat alkoivat miettiä, jatkuuko ralli todella. Se ei ollut kestävä ja hinnat alkoivat kääntyä melko nopeasti tammikuun alussa ja ovat olleet laskusuuntauksessa siitä lähtien.

Tällä hetkellä markkinoiden ilmapiiri on päinvastainen kuin viime vuoden joulukuun euforiassa.

Toistuvien pettymysten jälkeen vuonna 2018 tapahtuneesta purkautumisesta suurin osa ihmisistä on nyt paljon varovaisempia hyppäämällä takaisin markkinoille. Yksi Wall Streetin analyytikko teki jopa indeksin mitattavaksi Bitcoin-kurjuus jota käytetään barometrina kertomaan kauppiaiden olot. Tämän mukaan BTC: n haltijat ovat nykyisten hintojen perusteella tällä hetkellä selvästi kurjaa.

Se saattaa kuulostaa huonolta uutiselta, mutta historiallisesti pelon, epävarmuuden ja epäilyjen ajat ovat paras aika ostaa Bitcoin. Kun media kirjoittaa jatkuvasti paljon FUD-artikkeleita, on todennäköisempää, että kolikon hinta aliarvioidaan. Ja saman “kurjuus” -indeksin mukaan Bitcoin näkee aina parhaan hintakehityksensä vuonna sen jälkeen, kun indikaattori osuu.

Takaiskut institutionaalisille sijoittajille

Yksi tekijä, joka todennäköisesti ajaa seuraavaa valtavaa Bitcoin-nousua, on institutionaalisen rahan virta. On paljon suuria sijoitusrahastoja, varainhoitajia ja rahoituslaitoksia, jotka haluavat osallistua Bitcoin-markkinoihin. He kaikki etsivät ihanteellista pääsymahdollisuutta.


Tähän asti Bitcoin on ollut aivan liian riskialtista näille laitoksille riskin saamiseksi asiakkaan rahoilla. Vaikka monet yksityissijoittajat ovat mielellään ottaneet riskin omalla rahallaan Bitcoin-rallin toivossa, rahanhoitajilla on luottamusvelvoite.

Voimme myös lisätä tähän epäonnistuneet yritykset luoda tärkeitä sijoitusvälineitä, kuten pörssinoteeratut rahastot. Kaikki tämä tarkoittaa, että kryptovaluutat ovat pysyneet ulottumattomissa useimmille institutionaalisille sijoittajille.

Jotta iso raha pääsee Bitcoiniin, se tarvitsee paljon paremman suojan sijoittajille. Yksi tärkeimmistä vaiheista tässä suhteessa olisi, että sääntelyviranomaiset astuvat rikkomukseen ja antavat joitain selkeitä lakeja ja asetuksia, jotka liittyvät digitaaliseen omaisuuteen.

Sääntelyviranomaiset suhtautuvat siihen vakavasti

Suurin epävarmuus Bitcoinin suhteen on tällä hetkellä sääntely. Sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa ovat olleet erittäin kiinnostuneita Bitcoinista ja muista kryptovaluutoista. He ovat tarkastelleet hajautettujen järjestelmien ja lohkoketjuteknologian teknisiä etuja.

Useimmat Bitcoin-käyttäjät suhtautuivat sääntelyyn perinteisesti epäilevästi. Tämä johtuu siitä, että se on kehitetty nimenomaan nykyaikaisen rahoituksen rajojen poistamiseksi ja sen käyttäjien vapauttamiseksi keskitetyistä järjestelmistä.

Huolimatta siitä, mitä monet näistä ankarista Bitcoinereista ajattelevat, sääntely ei kuitenkaan välttämättä ole huono krypto-valuutalle, etenkään hinnalle. Sääntely ei välttämättä tarkoita omaisuuden ja sen kaikkien käyttäjien purkamista.

Hallituksen elimet voivat laatia tehokkaan sääntelyn, joka suojaa käyttäjiä riittävästi ja antaa samalla tekniikan kehittää ja innovoida suhteellisen vapailla markkinoilla.

Hester Pierce SEC: stä

Hester M.Pierce. Lähde: Wikipedia.org

Tämän todistivat äskettäin yhteisössä myönteiset arvostelut arvopaperi- ja pörssikomission (SEC) jäsenen Hester M. Piercen puheesta. puhe, otsikolla “Rannat ja Bitcoin” esitti näkemyksensä siitä, kuinka SEC voisi säännellä markkinoita.

Hän vertasi SEC: tä hengenpelastajaan rannalla. Tämä hengenpelastaja sallii innovaatioiden vapauden markkinoilla, mutta astuu tarvittaessa pilliin. Sääntelyviranomaiset Euroopassa ovat myös esittäneet yhtä positiivisia lausuntoja Bitcoinista ja yleisestä kryptovaluutan ekosysteemistä.

Tasapainoisessa sääntelyvalvonnassa Bitcoin-markkinat voivat ravistaa paljon sääntelemättömien markkinoiden negatiivisia vaikutuksia. Näitä ovat esimerkiksi markkinoiden manipulointi ja kryptovaluuttapetokset.

Kun institutionaaliset sijoittajat tietävät, että heidän asiakkaidensa rahoille on suojattu, he sijoittavat paljon todennäköisemmin. Voisi toivoa, että tämä voisi avata ylimääräisen pääoman tulvat, mikä hengittäisi salaustuotemarkkinat.

Kasvava luottamus skaalautuvuuteen

Toinen Bitcoinia vaivannut asia on sen kyvyttömyys skaalata. Nykyisellä verkon nopeudella Bitcoin pystyy käsittelemään noin 2-3 tapahtumaa sekunnissa. Visa puolestaan ​​pystyy käsittelemään 56 000 tapahtumaa sekunnissa.

Näin ollen, jos Bitcoin todella haluaa kilpailla vakiintuneiden yritysten kanssa, sen on parannettava transaktioidensa skaalautuvuutta. Tämä on selkeä este, jonka Bitcoinin on voitettava, jos sen tavoitteena on saavuttaa massa. Palkkiot ovat myös osa ongelmaa. Bitcoinin viimeisimmän nousun aikana palkkiot nousivat melkein 50 dollariin tapahtumaa kohti.

Hyvä uutinen on, että skaalautuvuusratkaisut ovat nyt näkyvissä. Tutkijat työskentelevät innovatiivisten tekniikoiden, kuten Lightning Networkin, parissa. Tämä ratkaisu lisää “toisen kerroksen” Bitcoin-lohkoketjuun, jonka avulla suurin osa tapahtumista tapahtuu “ketjun ulkopuolella”.

Tämä auttaa suuresti skaalauksessa, koska se tarkoittaa, että kaikkia tapahtumia ei tarvitse sijoittaa Bitcoin-lohkoketjuun. Vastaavasti, koska nämä liiketoimet tapahtuvat erillisinä kanavina, kaivostyöläisten transaktiomaksuja ei tarvitse maksaa.

Jos se toteutetaan onnistuneesti, se lisäisi Bitcoin-verkon kapasiteettia eksponentiaalisesti. Tämä voisi antaa sysäyksen uudelle omaksumiselle, mikä johtaisi myönteisiin tunteisiin ja hintojen nousuun.

Korjaus pian?

On paljon toivoa siitä, että seuraava Bitcoin-nousu on kulman takana. Markkinat tarvitsevat joitain myönteisiä uutisia, jotka voisivat hengittää “joukkomuuntauksen” toiveisiin.

Hyvin harkittu sääntely, joka pystyy suojaamaan sijoittajia tukahduttamatta innovaatioita, tarjoaa oikean ympäristön. Se antaisi institutionaalisille sijoittajille mahdollisuuden ostaa kryptovaluuttaomaisuuksia massaan ilman pelkoa asiakasjutuista.

Lisäksi, jos Bitcoin-solmut pystyvät toteuttamaan salamaverkon kokonaan ja antamaan sen laajentua, se voisi auttaa tätä käyttöönottoa. Ihmiset voisivat aloittaa Bitcoinin käytön uudelleen keinona kaupankäyntiin eikä vain arvon säilyttäjänä.

Tietysti on myös riskejä, joita markkinoilla voi olla lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä. Ei ole todellista yksimielisyyttä siitä, kuinka pitkälle Bitcoin voi pudota, ennen kuin kysyntä alkaa piristyä uudelleen. On ollut paljon vähittäiskauppiaita, jotka ovat palaneet viime myyntiin, ja heillä on huonoja muistoja.

Siksi sijoita vain se, mitä olet valmis menettämään, ja varmista, että teet oman tutkimuksen (DYOR).

Kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me