Ethereumin pähkinänkuoressa – helppo selitys Ethereumille

>

Ethereum. Nimi kuulostaa hyvältä, eikö niin?

Futuristisen nimen takana on kehittyvä teknologiaekosysteemi, joka on niin edistynyt, että siitä oppiminen muistuttaa paljon Matrix-punaisen pillerin hetkeä.

Saatuaan käsityksen joistakin asioista, joita Ethereum voi tehdä nyt, ja mihin Ethereum pystyy tulevaisuudessa, et koskaan katso enää taaksepäin, koska tulevaisuus on aivan liian kirkas.

1. Mikä on Ethereum?

Ensimmäinen asia on ensimmäinen – mikä on Ethereum?

Vaikka tämä kysymys on ulkopuolelta yksinkertainen, se on melko monimutkainen.

Ethereum voidaan kuitenkin tiivistää skaalattavana lohkoketjualustana älykkäät sopimukset. OK, se ei selitä paljon, jos et ole ensin perehtynyt niihin termeihin.

Haluatko tietää, mikä Ethereum on yksinkertaisesti? Pohjimmiltaan Ethereum on alusta hajautetun Internet-version luomiselle, jossa kolmannet osapuolet eivät enää hallitse, omista ja hallinnoi tietoja.

Käytetään nopeaa esimerkkiä, johon on helppo liittyä. Joka päivä käytät Internetiä. Ehkä luot asiakirjoja Google-dokumenteilla tai keskustelet kollegoiden kanssa Slack-sovelluksella tai ostat muutaman nopean perustavan Amazonista selaimella tallennettujen luottokorttitietojen avulla..

Kun teet jotain näistä asioista, kolmas osapuoli, riippumatta siitä, onko se Google, Slack tai Amazon, hallitsee itse sovellusta sekä lupia käyttää palveluitaan ja siinä olevia tietoja. Lisäksi kaikki on menemättä monimutkaisemmaksi, kun otetaan huomioon heidän käyttämänsä kolmannet osapuolet.

Kuten voit kertoa tästä lyhyestä esimerkistä, Internet koostuu loputtomista kolmansien osapuolten suhteista hyvissä ajoin ennen ensimmäistä hiiren napsautusta tai näppäimen painallusta.

Mitä se tarkoittaa sinulle? Se tarkoittaa, että sinulla ei ole omia tietojasi, ja että ilman minkäänlaista hallinnointioikeutta näihin verkkoihin, lupa niille voidaan peruuttaa milloin tahansa.


Viimeisen asian siirtämiseksi hieman pidemmälle on mahdollista kuvitella, että Slack päättää viedä sovelluksensa offline-tilaan, sensuroida sen maassasi tai muuttaa yksipuolisesti käyttöehtojaan.

Ethereum haluaa muuttaa tätä keskitettyä, kolmansista osapuolista riippuvaa paradigmaa hajautetulla alustallaan, jolle käyttäjäkeskeinen Internet voi nousta.

Mikä on DeFi?

Hajautettu rahoitus on jotain, mitä salauksen sisäpiiriläiset ovat harrastaneet intohimoisesti vuosien ajan ilman oikeastaan selittää käsite.

Sen sijaan, että keskitetyt sovellukset kontrolloivat käyttäjätietoja ja säilyttäisivät valtakunnan avaimet, Ethereum-sovellukset palauttavat kaiken tämän voiman käyttäjille antamalla johtamattomille sovelluksille mahdollisuuden luoda protokollatason sääntöjä niiden toiminnasta.

Kun ne on asetettu suoritettaviksi, nämä sovellukset toimivat täsmälleen samalla tavalla kuin käyttäjien liitännät ja irrotukset, ja jakavat vain tarvittavat tiedot, jotka tarvitaan yhteyden muodostamiseen sovellukseen.

Ajattele esimerkiksi, milloin viimeksi vuokrait auton. Lomakkeen jälkeinen lomake pyytää yksityiskohtaisia ​​henkilökohtaisia ​​tietoja, joista suurin osa on kyseenalaista keskeisen kysymyksen kannalta – voitko vuokrata ja ajaa autoa?

Kun luovutat henkilötietosi vuokrausyritykselle, heillä on nyt hallussaan ne ja he voivat tehdä sillä mitä haluaa. Ethereum-pohjaisessa skenaariossa, jossa on hajautettu autonvuokraussovellus, annat vain todistuksen vahvistamalla kyky vuokrata ja ajaa autoa antamatta mitään henkilötietoja.

OK – siistiä, mutta miten se kaikki toimii?

2. Kuinka Ethereum toimii

Ethereum on monimutkainen jopa koville tietotekniikoille.

Ohitetaan siis kvanttimekaniikka ja puhutaan konkreettisesti?

Jos olet perehtynyt Bitcoiniin tai lohkoketjuihin yleensä, Ethereum toimii pohjimmiltaan samalla tavalla. Konepellin alla on osoitus työkonsensusalgoritmista, joka vaatii kaivostyöläisiä validoimaan uudet lohkot ennen uusien eetterimerkkien lyömistä (kutsutaan nimellä ETH).

Pika sivuun tässä: Vaikka Ethereum on tällä hetkellä todiste työstä, se on siirtymässä eri konsensusalgoritmiin, jota kutsutaan kokonaisuudessaan panoksen todistukseksi. Siirtymä, joka on määrä suorittaa joka päivä, johtaa Ethereum 2.0: een, mutta lisää siitä myöhemmin.

Todellinen nouto ymmärtää miten Ethereum toimii, on älykkäät sopimukset.

Älykäs sopimus on kevyt ohjelma, joka suorittaa joukon toimintoja täsmälleen aiotulla tavalla protokollassa määritetyin aikavälein.

Ei iso juttu, sanot? Päinvastoin ystäväni, ja tässä miksi.

Älykäs sopimus tekee mahdolliseksi poistaa välittäjät kokonaan riippumatta siitä, ovatko ne taloudellisia vai muita.

Kuvittele esimerkiksi, että haluat lainata käteistä käyttämällä kryptovaluutta vakuudeksi.

Ethereum-pohjaisen hajautetun rahoitusprotokollan käyttäminen Yhdiste, luot lainapyynnön lainalle, jossa määritetään 1 vuoden takaisinmaksuaika, 50% LTV, ja kuukausimaksut. Lainanottaja hakee lainapyyntösi, ja hajautetun yhdistelmäsovelluksen avulla luodaan älykäs sopimus, joka sisältää lainan yksityiskohdat.

Älykäs sopimus tarttuu sitten vakuuksiin ja antaa lainan, panee sopimuksen täytäntöön ja tosiasiallisesti julkaistaan. Jos rikot lainan ehtoja jättämättä takaisinmaksua ajoissa tai ylittämättä 50 prosentin LTV-suhdetta, älykäs sopimus voi purkaa sopimuksen edellisen tapauksessa tai selvittää vakuuden jälkimmäisessä.

Jos kaikki on sopimuskauden loppuun mennessä mennyt suunnitellusti, älykäs sopimus palauttaa vakuutesi ja lainanantaja saa takaisinmaksun korkoineen.

Älykkäät sopimukset mahdollistavat totta peer to peer tapahtumia asioissa, jotka eivät ole pelkästään maksujen lähettämistä, kuten Bitcoinissa.

Nyt yksi älykäs sopimus ei pysty käsittelemään kaikkia toimintoja, joita tarvitaan esimerkiksi lyödä vetoa marraskuun 2020 presidentinvaalien tulokseen. Tarvitaan koko joukko älykkäitä sopimuksia, mutta koska älykkäät sopimukset voivat "puhua" toisilleen Ethereum-sovellukset voivat käynnistää kaikki älykkäät sopimukset, joita tarvitaan eri toimintojen suorittamiseen.

Uskokaa tai älkää, emme ole edes naarmuttaneet kaiken pintaa, johon Ethereum kykenee.

Vuonna 2016 Ethereumin kehittäjät kutsuivat sitä maailman tietokoneeksi – tämä kuvaus on vielä sopivampi tänään. Kutsuen Ethereumia maailman tietokoneeksi kehittäjät tekivät yksinkertaisen analogian.

Käytät henkilökohtaista tietokonetta paikallisten tehtävien suorittamiseen, mutta Ethereum-maailman tietokone on hajautettu ja kenen tahansa käytettävissä (koska kuka tahansa voi rakentaa sovelluksia ja käyttää näitä sovelluksia) on tietokone, jota koko maailma voi käyttää.

3. Ethereum Token (ETH) ja Ethereum 2.0 selitetty

Maailmantietokoneen luominen ja ylläpitäminen on vaikeaa työtä – varsinkin jos koko toiminta on hajautettu.

Kannustamaan verkon kehittämistä, ylläpitoa ja käyttöä Ethereum käyttää ETH: tä, natiivia tunnusta, joka on sekä digitaalinen valuutta että digitaalinen apuohjelma.

ETH: tä hallitaan ja lyödään paljon samalla tavalla kuin Bitcoinia – kaivostyöläiset käyttävät erikoistuneita tietokonelaitteistoja lohkojen validointiin.

Aivan kuten ajaessasi autoa, minkä tahansa tekeminen Ethereum-verkon kanssa vaatii kaasua. Ethereum käyttää ETH: ta sen sijaan, että käyttäisi tuhoavaa fossiilista polttoainetta, eteenpäin.

Mitä suurempi toiminta ja mitä pidempi kesto, sitä enemmän ETH: ssa maksettavaa kaasua tarvitaan. Öljyn kysynnän vaihdellessa myös kaasun hinnat muuttuvat – ja Ethereumin lohkoketjun kysynnän muuttuessa myös ETH-kaasun hinnat nousevat ja laskevat.

Voit seurata ETH-kaasun hintoja tarkistamalla ETH-huoltoasema. Se on hieno opas laskettaessa, kuinka paljon ETH: tä tarvitset lompakossasi ennen liiketoiminnan aloittamista.

Pian Ethereum on kuitenkin siirtymässä todistukseen panoksen yksimielisyydestä muuttamalla kaikkea verkonhallinnan käsittelystä ja muuttamalla ETH: n roolia ikuisesti.

Kaivostyöläisten sijaan Ethereum siirtyy huomattavasti hajautetumpaan hallintojärjestelmään, joka perustuu sidosryhmiin.

Sidosryhmä on henkilö, joka omistaa ja panostaa vähintään 32 ETH: ta Ethereum-verkon validoimiseksi.

32 ETH -minimi johtuu huomattavan määrän lisääntyneestä arvosta olemassa oleville ETH-rahakkeille. Panostajat saavat 4–10% tuottoa sidotusta ETH: sta, mikä luo runsaan kannustimen kaikille, jotka ovat kiinnostuneita auttamaan Ethereum-verkoston toimintaa.

Jos verkon validoijan havaitaan toimivan haitallisesti, heidän ETH-osuutensa leikataan, mikä tarkoittaa, että he menettävät osan tai kaikki sidoksissa olevat ETH-tunnukset.

4. Ethereumin (ETH) säilyttäminen

Ethereumin tallentaminen on erilaista kuin Bitcoinin tallentaminen.

Ethereum-verkko käyttää token-protokollastandardia nimeltä ERC-20 – joten tarvitset ERC-20-yhteensopivan lompakon, jotta voit tallentaa ETH: n ja kaikki Ethereum-pohjaiset tunnukset..

Nykyään valtaosa käytettävissä olevista kryptovaluutoista on ERC-20. Tämä johtuu siitä, että Ethereumin valtava suosio kehitysyhteisössä on johtanut tuhansien ERC-20-merkkien luomiseen.

Ethereumin tallentamiseksi kryptovaluutta-lompakkoon sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Ethereum Software Wallet – Ohjelmistolompakot ovat mobiilisovellus- tai työpöytäpohjaisia ​​lompakoita, jotka ovat ERC-20-ystävällisiä. Ne ovat yleensä turvallisia niin kauan kuin seisot luotettavan Ethereum-lompakon kanssa, ja tarjoavat enemmän joustavuutta lukemattomien varastoitujen varojen suhteen kuin laitteistolompakot.

  2. Ethereumin laitteistolompakko – Jos etsit tietoturvaa, älä etsi enää laitteistolompakkoa Ethereumin tallentamiseen. Laitteiden lompakot muistuttavat pieniä USB-muistitikkuja ja antavat sinun pitää Ethereum tallennettu offline-tilassa ja poissa suorista verkoista – ja hakkereista, jotka ovat riippuvaisia ​​heistä varastamaan kryptovaluutta.

Riippumatta siitä, minkä reitin valitset Ethereumin tallentamiseen, ainoa todellinen kiinnityskohta on, että lompakon on oltava ERC-20-yhteensopiva, mutta valittavissa on paljon vaihtoehtoja.

Parhaat ETH-panostusaltaat

Koska panostus on suhteellisen uusi käsite, et ehkä tiedä miten se toimii. Hyppää artikkeliin saadaksesi selville.

Muita hyviä lukuja

Tapaustutkimus: Koneoppimisen käyttö salkunhallinnassa

Kryptovaluuttakauppabotit – täydellinen opas

Kynnyksen uudelleensuuntaus salaussalkun hallintaa varten

Python-komentosarjat salauskauppaboteille

Script for Bitcoin Price Live Ticker (Websocketsin avulla)

Katkarapu on salausvaluutan sosiaalinen kaupankäyntialusta. Muodosta yhteys mihin tahansa 16 johtavasta salausvaihdosta, automatisoi salkkustrategiasi ja kopioi maailman parhaat kauppiaat.

Seuraa meitä Viserrys ja Facebook päivityksiä varten ja kysy kysymyksiä hämmästyttäville, aktiivisille yhteisöillemme Sähke & Erimielisyydet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me