Digibyte-arvostelu: Todella hajautettu UTXO-lohkoketju

Digibyte on yksi vanhimmista käynnissä olevista blokchainsista, joka on julkaistu tammikuussa 2014. Viime aikoina kiinnostus on alkanut tulvia takaisin projektiin ja sen DGB-valuutaan.

Ei yritystä, toimitusjohtajaa eikä hallitsevaa keskusvoimaa. Se alkoi vapaaehtoisena perustuvana projektina ja on edelleen täysin vapaaehtoinen, ja se on myös globaali yhteisön tukema projekti. On ollut myös haasteita, kuten laajempi vaihto-tuki.

Joten, onko se todella harkitsemisen arvoinen?

Tässä Digibyte-katsauksessa yritämme vastata juuri siihen. Tarkastelemme myös DGB: n pitkän aikavälin potentiaalia ja käyttötapauksia.

Mikä on Digibyte?

Yksi takana olevista tarkoituksista Digibitti on ohittaa johtavat kryptovaluutat Bitcoin ja Ethereum. Joissakin piireissä Digibyte tunnetaan jopa nimellä “Bitcoin steroideilla” sen skaalautuvuuden vuoksi. Viime kädessä Digibyte toivoo korvaavan Bitcoinin kansainvälisesti käytettynä kryptovaluuttana, kun Digibyten kannattajat pitävät sitä paljon parempana kaupallisena valuuttana, kun taas Bitcoin toimii parhaiten arvon säilyttäjänä.

Digibyten edut

Digibyten edut

Ethereumiin verrattuna Digibyte tarjoaa myös lohkoketjun, johon voidaan luoda hajautettuja sovelluksia (dApps), sekä alkuperäisen valuutan (DGB). Toisin kuin Ethereum Digibyte tarjoaa maailmalle massiivisen ketjun skaalautuvuuden ja yhden nopeimmista lohkoketjuista maailmassa, ja kyky käsitellä 2000 tapahtumaa sekunnissa.

Kuten edellä mainittiin, Digibyte on paljon nopeampi lohkoketju, ja se on myös turvallisempi kuin Bitcoin. Projektin ensisijainen tavoite oli saavuttaa suurempi hajautettu yhteisö kuin Bitcoin. Yli kuuden vuoden kuluttua projektissa on saavutettu ristiriitaisia ​​tuloksia.

Tunnuksen arvo pysyy markkina-arvoltaan oikeassa paikassa # 35 useita vuosia, mikä osoittaa pysähtyneisyyttä, mutta solmuja on myös ladattu lähes 300 000, mikä osoittaa, että verkko leviää melko onnistuneesti. Itse asiassa se on valtava verrattuna Bitcoin-verkkoon, jolla on alle 10000 täyttä solmua toukokuusta 2020 Bitcoin-verkon seurantasivuston mukaan Bitnodes.io.


Digibyte-tilastot

Digibaititilastot verkossa

Digibyte hyötyy myös maksujen puutteesta ja välittömistä tapahtumista. Jos Bitcoin-tapahtumien vahvistus voi kestää jopa 10 minuuttia, Digibyte on lyhentänyt vahvistusaikansa vain muutamaan sekuntiin. Se tekee siitä yhden nopeimmista kaupallisista estoketjuista maailmassa. Käyttäjät voivat lähettää DGB: n muille käyttäjille kaikkialla maailmassa maksamatta mitään maksuja tai edes tarvitse rekisteröityä.

Nämä parannukset nykyisiin lohkoketjuihin verrattuna eivät ole hidastaneet Digibyten kehitystahtia. Jopa yli kuuden vuoden kuluttua Digibyte-kehittäjät jatkavat parannuksia lohkoketjuun. Digibyte on edelleen yksi edistyneimmistä ja huippuluokan lohkoketjuista jatkuvien parannusten ansiosta, jotka on tehty maksimoimaan Digibyten tehokkuus, turvallisuus, nopeus ja suorituskyky.

Kun keskitytään turvallisuuteen, suorituskykyyn ja hajauttamiseen, Digibyte on ilmeisesti sopiva ratkaisu kyberturvallisuuteen, turvallisiin hajautettuihin sovelluksiin ja vertaisverkkokauppaan.

Digitaaliset käyttökotelot

Vuosien varrella monet ovat väittäneet, että Digibytellä ei ole todellista ainutlaatuista käyttötapaa muihin suosittuihin blockchain-ratkaisuihin verrattuna. Digibyte-kehitystiimi väittää kuitenkin, että yli 6 vuoden eteenpäin suuntautuvan kehityksen jälkeen,

DigiBytestä on tullut yksi turvallisimmista, nopeimmista, pisin ja hajautetumimmista UTXO-lohkoketjuista.

Vaikka ajattelemme usein blockchain-ratkaisuja tapana vaihtaa ja tallentaa arvoa, Digibyte tarjoaa paljon enemmän, mukaan lukien uusien tunnusten luominen, henkilöllisyyden vahvistus, notaarin vahvistamien asiakirjojen lisääminen blockchainiin ja paljon muuta. Ja se voi tehdä kaiken tämän ilman käyttäjien tarvetta huolehtia siitä, että kissapeli hidastaa verkon indeksointia.

Digibytelle on monia käyttötapauksia, mutta lohkoketjun nopeuden ja turvallisuuden vuoksi se sopii parhaiten turvaominaisuuksien ja uusien resurssien luomiseen. Kaksi parhaillaan kehitteillä olevasta käyttötapauksesta ovat Digi-ID ja Digi-Assets

Digi-ID

Digi-ID on Digibyte-lohkoketjulle kehitetty todennusmenetelmä, joka sisältää turvallisuuden ja nopeuden menetelmässä, joka korvaa salasanojen tarpeen laulaa sovelluksiksi.

Se toimii käyttämällä blockchain-pohjaista allekirjoitusta, samalla tavalla kuin tapahtumat allekirjoitetaan siirrettäessä varoja. Joten käyttäjät voivat pohjimmiltaan käyttää yksityisiä avaimiaan todentamaan itsensä online-sovellukselle tai muille alustoille.

Digi ID -vaiheet

DigiID: n edellyttämät vaiheet

Digi-ID: n ilmeinen etu on mahdollisuus käyttää yhtä sovellusta sisäänkirjautumiseen useisiin sovelluksiin, mutta antamatta niille samaa tietosarjaa kuin salasanoillasi. Tämä on mahdollista, koska allekirjoitukset ovat ajallisesti herkkiä, ja yksilöllinen allekirjoitus luodaan aina, kun Digi-ID: tä käytetään.

Tämä tarkoittaa, että vaikka hakkeri pystyy rikkomaan verkkosivuston suojauksen ja käyttämään kirjautumistietoja, he eivät voi tehdä mitään heidän kanssaan, koska ne ovat kertakäyttöisiä.

Sen lisäksi, että Digi-ID käytetään kirjautumiseen sovelluksiin, se voisi lopulta korvata pääsykortit turvallisuuden parantamiseksi. Digi-ID hyötyy siitä, että se on täysin tuntematon, se ei tallenna henkilökohtaisia ​​tietoja eikä välitä niitä. Se ei käytä minkäänlaista tiedonkeruuta tai tallennusta, joten se on ihanteellinen ratkaisu noudattaa Euroopan GDPR-määräyksiä.

Digi-omaisuus

Digi-Assets-järjestelmä istuu Digibytes-lohkoketjun toissijaisessa kerroksessa turvallisena ja skaalattavana tapana antaa tunnuksia, omaisuutta, älykkäitä sopimuksia, digitaalisia identiteettejä ja paljon muuta. Kaikki, mitä löydät todellisesta maailmasta, voidaan digitalisoida ja esittää salauksellisesti Digi-Assetsin avulla.

Tämä sisältää ilmeisiä kaltaisia ​​osakkeita, joukkovelkakirjoja ja valuuttoja oikeudellisiin asiakirjoihin, kuten asuntolainoja, tekoja ja testamentteja. Se on hyödyllinen myös esimerkiksi ostotilauksissa ja kaikenlaisissa laskuissa, ja sitä voidaan käyttää jopa tavaramerkkien, tekijänoikeuksien ja mainostietojen suojaamiseen.

DigiAssets-yleiskatsaus

Sisällön luominen Digitbyte-lohkoketjuun

Digi-Assetsin ilmeinen käyttö on uusien digitaalisten resurssien lanseeraaminen. Ne voivat olla joko vaihdettavissa tai ei-korvattavissa tekijän tarpeiden mukaan. Ja joustavuuden helpottamiseksi on mahdollista käyttää sekä selainta että mobiilisovellusta (Android tai iOS) uusien tunnusten myöntämisessä. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi luoda uuden omaisuuden suoraan matkapuhelimestaan ​​ja tuntea olonsa turvalliseksi tietäen, että omaisuus on turvattu Digibyte-lohkoketjulla.

Kaikki Digi-Assetsin avulla luodut varat pysyvät vahvistettuina Digibyte-lohkoketjussa, ja niistä tulee muuttumattomia ja anteeksiantamattomia, mikä johtaa omaisuuden omistajuuden, aitouden ja toimituksen avoimuuteen. Käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa näitä resursseja vapaasti.

Tämän ansiosta DigiAssets on turvallisempi, skaalautuva ja hajautettu kuin mikään muu markkinoilla vielä nähty alusta. Koska muut lohkoketjut kamppailevat kapasiteetin tai keskitetyn validoinnin kanssa, DigiByte tekee DigiAssetsistä täydellisen alustan minkä tahansa omaisuuden käynnistämiseen. DigiBytellä on ketjun skaalautuvuus, todistettu turvallisuus ja kadehdittava hajauttaminen kaikilta osin.

Network Stack -tekniikka

Digibyte-lohkoketjussa on kolme kerrosta: sovellukset, digitaalinen omaisuus ja ydinprotokolla. Tämä mahdollistaa sovellusten ja älykkäiden sopimusten käyttöönoton ja kehittämisen sekä keskitetyssä että hajautetussa muodossa.

Digibyte-arkkitehtuuri

Digitavuinen sovelluskerros & Ydinprotokolla

Keskimmäinen digitaalinen omaisuuskerros koskee ensisijaisesti verkon turvallisuutta, kun taas ydinprotokollakerros tukee koko verkon infrastruktuuria. Koska Digibytellä on kyky ottaa käyttöön älykkäitä sopimuksia, se on paljon hyödyllisempi verrattuna Bitcoiniin.

Yläkerros – sovellukset

Digibyten ylimmäinen kerros on samanlainen kuin sovelluskaupassa, mikä antaa lohkoketjulle todellisen käytön. On mahdollista luoda kaikenlaisia ​​digitaalisia resursseja ja hajautettuja sovelluksia Digibyte-lohkoketjun ylimmälle kerrokselle. Se sallii myös älykkäiden sopimusten käytön, joka hyödyntää Digibyte-lohkoketjun turvallisuutta.

Keskikerros – digitaaliset varat

Lohkoketjun turvallisuus ja hallinta tulee keskikerroksesta. Täällä julkinen pääkirja istuu, ja tässä pidetään lohkoketjun muuttumattomuutta. Kaikki tapahtumat kirjataan julkiseen pääkirjaan, eikä niitä voi hakkeroida, kopioida, väärentää tai muuttaa. Tämä ylläpitää luotujen digitaalisten resurssien turvallisuutta.

Pohjakerros – ydinprotokolla

Digibyte-verkon alin kerros on paikka, jossa verkon käyttöjärjestelmä ja tietoliikenne sijaitsevat. Digitaaliset globaalisolmut välittävät tietoja tässä kerroksessa. Kaikki protokollan ohjeet ovat tässä kerroksessa. Sadat tuhannet globaalit solmut auttavat välittämään tapahtumia täällä ja auttavat samalla suojaamaan verkkoa.

Kaivosalgoritmit

Digibyte luotiin Proof-of-Work-lohkoketjuksi, ja syyskuussa 2014 se haarautui lisäämään ominaisuutta nimeltä MultiAlgo, joka mahdollistaa kaivoksen viidellä eri salausalgoritmilla. Viisi käytettyä algoritmia ovat Sha256, Scrypt, Skein, Qubit ja Odocrypt.

Tämä viimeinen, Odocrypt, on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se muuttuu 10 päivän välein ASIC-resistenssin ylläpitämiseksi. Viisi algoritmia käyttävät reaaliaikaista vaikeuksien säätöjärjestelmää estääkseen haitallisen kaivoskeskittymisen ja haihtuvien hajautusvoiman vaihtelut..

Digibyte-kaivosalgoritmit

5 kaivosalgoritmia Digibytessä

Monialgoritminen louhinta tuli Myriadcoinin koodista, ja se lisättiin luomaan joustavuutta kaivostyöläisille tarjoamalla useita PoW-kaivosmenetelmiä. Nykyään kaivostyöläiset voivat käyttää ASIC-, GPU-, CPU- tai FPGA-kaivoksia auttaakseen käsittelemään tapahtumia ja suojaamaan lohkoketjun. Kehittäjät halusivat tällaisen asennuksen, koska se mahdollistaa lohkoketjun hajauttamisen lisäämällä käyttäjille useita tapoja Digibyten louhintaan.

Digibyten kaivos on hieman monimutkaisempi kuin muut lohkoketjut, kun otetaan huomioon algoritmien ainutlaatuinen luonne. Jos haluat yleiskuvan, voit lukea vaiheittaisen oppaan Digibyten louhintaan.

Tiimi & Historia

Digibyten luoja ja perustaja on kehittäjä ja yrittäjä Jared Tate. Hän on kehittänyt Digibytea kokopäiväisesti lokakuusta 2013 lähtien..

Siitä lähtien hän on saanut Harvardilta, MIT: ltä ja Yhdysvaltojen hallitukselta kutsun puhua blockchain-tekniikasta. Hän on myös kirjoittanut kirjan Blockchain 2035: The Digital DNA of Internet 3.0, joka oli ensimmäinen blockchain-perustajan kirjoittama kirja.

Jared Tate Digibyte

Jared Tate Harvardissa & Kongressi. Kuva kautta Digibyte Twitter

Yksi Digibyte-tiimin määrittelevistä ominaisuuksista on heidän eheys ja luotettava luonne. Koska he ovat kaikki palkattomia vapaaehtoisia, ei oteta huomioon ahneutta tai taloudellista hyötyä, ja kaikilla tiimeillä on vain parhaat aikomukset luoda paras blockchain.

Se on virkistävä otos teollisuudessa, jossa kalliit ICO: t ja kaivostoiminta voivat usein luoda ilmapiirin, jossa jäsenet keskittyvät enemmän taloudellisiin voittoihin kuin projektin tulevaisuuteen.

DigiByte-kehittäjät

Kaikki Digibyte-kehittäjät ovat palkattomia vapaaehtoisia, jotka käyttävät aikaa ja tarjoavat taitojaan edistääkseen projektia, johon he uskovat vahvasti. Kuka tahansa voi lainata taitojaan Digibyte-projektiin, ja kaikki kehittäjät voivat vapaasti rakentaa oman sovelluksensa päälle Digibyte-lohkoketju.

DigiByte Awareness Team

Kaikki eivät ole kiinnostuneita lisäämään koodaustaitoja Digibyte-ponnisteluihin. Ne, jotka eivät ole teknisiä, voivat lisätä kykynsä Digibyte Awareness Teamin (DGBAT) luomaan yhteisövetoon..

Digitavuinen tietoisuus

Kuva kautta Digitavuinen tietoisuussivusto

Ryhmän jäsenet koostuvat kehittäjien lisäksi myös kirjailijoista ja kouluttajista. Ryhmä levittää sanaa Digibyte-projektin eduista sosiaalisen median ja muun tyyppisen tiedottamisen avulla.

DigiByte -säätiö

Toisin kuin muut hankkeet, joilla on säätiö, joka valvoo hanketta keskitetysti, Digibyte Foundation on vapaaehtoisten hallinnoima voittoa tavoittelematon organisaatio. Se pyrkii edistämään ja suojelemaan hajauttamisen perusteita.

Koska Digibyte-projektissa työskenteleville ei ole taloudellista kannustinta, ei ole myöskään ollut merkkejä petoksista tai korruptiosta. Olemme aiemmin nähneet, että Digibyte-yhteisön hajautettu luonne johtaa itseään parantavaan järjestelmään.

Aina kun jollakin on väärät aikomukset tai jos järjestelmä epäonnistuu toistuvasti, koko yhteisö huomaa sen ja sulkee kyseisen henkilön tulevasta osallistumisesta projektiin.

DGB-kolikko

Digibyte-kolikkoa (DGB) ei koskaan kaivettu valmiiksi, eikä sillä ollut ICO: ta. Niitä tuotetaan vain kaivostoiminnalla. Lopulta DGB: n kokonaismäärä on 21 miljardia, minkä jälkeen ei enää luoda. Lohkoketju luotiin tällä tavalla 1000x enemmän kolikoita kuin Bitcoin, jotta DGB: n jakauma olisi suurempi ja helppokäyttöinen tapahtumavaluuttana.

Digibyte vs. Bitcoin

Digibyte-verkon tilastot vs. Bitcoin

DGB eroaa myös BTC: stä tavalla, jolla se vähentää blockchain-palkintoja. Sen sijaan että puolittaisi palkkiot 210 000 lohkon tai noin 4 vuoden välein, kuten Bitcoin, se vähentää lohkopalkkionsa 1% kuukaudessa. Vuoteen 2035 mennessä kaikki DGB on kaivettu ja kaivostyöläiset luottavat yksinomaan transaktiopalkkioihin.

Kun kyseessä on DGB: n tallennus, kun otetaan huomioon, että Digibyte on ollut olemassa niin kauan, sitä tukee paljon lompakoita. Tarkastelimme äskettäin joitain parhaita Digibyte-lompakoita erillisessä postissa.

DGB: n hintahistoria ja valuutanvaihtolistat

Digibyte on nähnyt alkuperäisen DGB-tunnuksen piikin arvon useita kertoja olemassaolonsa aikana. Ensimmäistä kertaa tämä tapahtui kesäkuussa 2017, jolloin hinta nousi hetkeksi 0,0566 dollariin oltuaan noin 0,00035 dollaria edellisten 12 kuukauden aikana.

Toinen piikki oli vuoden 2017 lopussa ja vuoden 2018 alussa saman piikin aikana, joka vei melkein jokaisen kryptovaluutan massiivisesti korkeammalle. Tämä piikki päättyi siihen, että DGB osui kaikkien aikojen korkeimpaan hintaan 0,142889 dollaria 14. tammikuuta 2018.

Hinta laski tuosta korkeudesta ja jatkoi trendin laskua, kunnes saavutti vuoden 2016 tason, joka oli noin 0,00035 dollaria maaliskuun puolivälissä 2020. Ja siellä alkoi kolmas piikki.

DGB: n hintataso

DGB: n hintataso. Kuva kautta CMC

Toukokuun alussa 2020 DGB-rahakkeet ovat nousseet 0,018921 dollariin ja nousevat edelleen tämän teoksen kirjoittamisen jälkeen. Tunnus on noussut lähes 700% kuuden viikon aikana, mutta ei ole selkeää viitteitä siitä, miksi piikki esiintyy.

Digibyten vaihtolistauksista löydät sen OKEx, DigiFinex, Bittrex ja kirjaimellisesti kymmeniä muita pörssejä. Et löydä sitä Poloniexista, kun pörssi poisti DGB: n joulukuussa 2019 DigiByten perustajan Jared Taten useiden twiittien jälkeen. kritisoi vaihtoa.

TRONin perustaja ja toimitusjohtaja Justin Sun sekä Binancen perustajat ja toimitusjohtaja Changpeng Zhao. Sitä ei myöskään ole listattu Binancessa, koska pörssi on kieltäytynyt listattamasta DGB: tä, vaikka se voitti Binance-yhteisön kyselyn, joka pyysi sen listalle ottamista.

Digitavuinen tiekartta

Projektin etenemissuunnitelma on täysin hajautettu ja vapaaehtoinen ajaa lohkoketjuna, ja kuka tahansa voi tehdä ehdotuksia muutoksista tai parannuksista. Vaikka tämä saattaa tuntua siltä, ​​että se voi hajota, totuus on, että Digibyte on nähnyt erittäin tasaista ja vankkaa edistymistä kuuden vuoden olemassaolonsa aikana.

Koska DigiBytea kehittää ja tukee ydinryhmä ja yhteisö (kaikki palkatonta vapaaehtoista), he eivät voi koskaan sitoutua päivämääriin tulevien projektien toteuttamiseksi. Siksi pidä tulevia hankkeita ajoissa joustavina.

Digitavuinen tiekartta

Joitakin suurempia toimintakehityskohteita. Kuva GitHubin kautta

Etenemissuunnitelman sijasta ydinryhmä ylläpitää a Putki Githubissa, joka näyttää kohteet, jotka he haluaisivat saavuttaa, tarjotaanko palkkioita ja onko sillä parhaillaan töitä.

Toukokuussa 2020 parhaillaan käsiteltäviin kohteisiin kuuluvat ProgPoW algoritmi GPU-kaivoksen tueksi ja DigiAssets-osingot.

Johtopäätös

Digibyte on mielenkiintoinen projekti, kun otetaan huomioon projektin ymmärtämisen puute yhteisön ulkopuolella, yhdessä mainitun yhteisön vahvan sitoutumisen ja suuren koon kanssa. Se on vapaaehtoisten kehitystiimi, joka on monin tavoin edistynyt paljon enemmän kuin muut blockchain-projektit, jotka yrittävät luoda liiketoimen salausvaluutan, joka syrjäyttää Bitcoinin.

Tarkasteltaessa tapaa, jolla DGB-tunniste nousee toukokuusta 2020, on mahdollista, että Digibyte on vihdoin valmis hyväksymään ja arvostamaan omaa yhteisöään. Kolikon markkina-arvo on melkein saavuttanut 250 miljoonaa dollaria ja nousee edelleen voimakkaasti.

On sääli, että perustaja Jared Tate on joutunut vastakkainasetteluun Binancen ja TRONin perustajien kanssa, mutta kun otetaan huomioon DGB-tunnuksen nykyinen nousu, ei vaikuta siltä, ​​että Binance-listan puuttuminen pidättää DGB: tä.

Yli kuuden vuoden kehityksen kanssa on selvää, että Digibyte on täällä jäädäkseen, ja aivan yhtä selvää, että yhteisö jatkaa lohkoketjun kehittämistä ja parantamista samalla kun saamme sanan Digibyten ilmeisistä eduista turvallisuuden, skaalautuvuuden, tehokkuus ja nopeus.

Esitelty kuva Shutterstockin kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map