Decred Review: Hybridi konsensus, hallinto ja yksityisyys

Salausvaluutan maailmassa Decred on yksi harvoista projekteista, jotka ovat kestäneet ajan testin. Lyhenne sanoista “hajautettu luotto”, Decred pyrkii ratkaisemaan muutaman vakavan ongelman, jotka sen ydinkehittäjät tunnistivat Bitcoinin hallinnossa, konsensusmekanismissa ja kaivos- / kehityskeskittymässä..

Lyhyesti sanottuna Decred on itsenäinen kryptovaluutta – se on “Bitcoin with governance”. Vaikka katimme Decredin jo vuonna 2018 ja uudelleen vuonna 2019 YouTube-kanavallamme, on korkea aika tarkastella tätä jännittävää projektia uudestaan.

Salamaverkon käyttö, hajautetun hallinnointialustan Politeian jatkuva kehittäminen ja Moneron kaltainen yksityisyysteknologioiden viimeaikainen integrointi ovat tehneet Decredistä vakavan ehdokkaan olemassa olevaan lopulliseen kryptovaluuttaan..

Decredin eeppinen historia

Decredin aikajana alkaa miehestä nimeltä Jake Yocom-Piatt. Yocom-Piatt on Conformal Systemsin (joka tunnetaan nyt nimellä Yritys 0), avoimen lähdekoodin ohjelmistoyritys, joka keskittyi yksityisyyteen ja turvallisuuteen. Hän osallistui kryptovaluuttaan kuultuaan Bitcoinista vuonna 2011 ja loi Bitcoin-kehittäjille työkalun nimeltä btcsuite seuraavina vuosina.

Decred perustaja

Yocom-Piatt btcsuite -yhtiön perustaja. Kuva Lähde

Työskennellessään muiden Bitcoin-yhteisön kehittäjien kanssa Yocom-Piatt oli kerrostettu keskittämisen ja heimoajattelun tasolla Bitcoin-ekosysteemissä. Erityisesti hän huomasi, että Bitcoinin kaivostoiminta oli keskittämässä vaarallisesti ja että sellaisilla yksiköillä kuin Blockstream, blockchain-teknologiayritys, oli uskomaton vaikutus Bitcoin-kehitysyhteisössä.

Kun Yocom-Piatt ilmaisi huolensa yhteisölle, hänet vältettiin käytännössä yhdessä btcsuiten kanssa. Tämä sai hänet pelaamaan ajatuksella luoda uusi kryptovaluutta, joka olisi aivan kuin Bitcoin, mutta ilman puutteita, jotka löytyvät työkonsenssimekanismin todistuksesta, kehitysyhteisön myrkyllisestä hallintorakenteesta, joka johti moniin haarukoihin, ja rehellinen rahoitus Bitcoin-kehittäjille.

Monero-salaus


Kuva Lähde

Vuonna 2014 tuntematon kehittäjä nimeltä _ingsoc lähestyi Yocom-Piattia Memcoin2 (MC2) -valokuvapaperi jossa esitetään yksityiskohtaisesti hybridi todiste panoksesta / todiste työn konsensusmekanismista. MC2-valkopaperin oli kirjoittanut toinen tuntematon kehittäjä nimeltä tacotime, joka loi kuuluisan yksityisyyden kolikon Monero samana vuonna.

Sen jälkeen, kun _ingsoc oli antanut kuukausien tutkia MC2-arkkitehtuuria, Yocom-Piatt lopulta luolasi, ja yritys 0 alkoi työskennellä uuden lohkoketjun rakentamiseksi hybridi-konsensusmekanismilla sekä _ingsocin että takotiimin tuella. Decred ilmoitettiin virallisesti vuonna 2015 ja pääverkko aloitettiin vuonna 2016.

Laski ICO

Toisin kuin monet kryptovaluutat, Decredillä ei ollut ICO: ta. Sen sijaan 8% kiinteästä 21 miljoonan DCR: n (sama kuin Bitcoin) toimituksesta kaivettiin ja jaettiin vuonna 2016, 4% annettiin kehittäjille ja loput 4% pudotettiin lähes 3000 projektin varhaiselle kannattajalle.

Decred vs. Bitcoin

Decred vs. Bitcoin. Kuva Lähde

Kun se julkaistiin, DCR: n hinta oli hieman alle 1 USD dollaria kolikkoa kohden. Vaikka Decred on saanut inspiraationsa Bitcoinista, Decred ei ole Bitcoinin haarukka eikä se ole myöskään merkki Ethereumissa tai missään muussa verkossa – se on oma itsenäinen blockchain.

Mitä DCR tekee?

DCR pyrkii viime kädessä olemaan vaihtoehto Bitcoinille arvovarastoksi kryptovaluutta-tilassa. DCR: ää käytetään myös Decredin ekosysteemissä äänestämiseen, panostamiseen ja virransyöttöön Decredin hajautettu vaihto (DEX), jotka ovat edelleen kehitteillä.

Koska Decredin kehitys on pohjimmiltaan yhteisölähtöistä, mitä DCR: ää voidaan ja tullaan käyttämään, muuttuu todennäköisesti vuosien myötä.

Kuinka Decred toimii?

Vaikka Decredin sisäinen toiminta on oikeutetusti monimutkaista, sen kehittäjät ovat tehneet erinomaisen työn selittääkseen niitä maallikoilla.

Kuinka Decred toimii

Kuinka Decred toimii. Kuva Decredin kautta

Jotta voisit ymmärtää, kuinka Decred toimii, on parasta aloittaa tutkimalla Pätetty perustuslaki joka julkaistiin yhdessä Decred-pääverkon kanssa. Tässä asiakirjassa esitetään 6 periaatetta, joita projektissa noudatetaan.

 1. Ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto
 2. Sananvapaus ja harkinta
 3. Usean sidosryhmän osallisuutta
 4. Lisääntynyt yksityisyys ja turvallisuus
 5. Kiinteä rajallinen syöttö
 6. Yleinen vaihdettavuus

Yksinkertaisesti sanottuna käytännössä kaikki Decredin osa-alueet on rakennettu näiden kuuden periaatteen ympärille. Nämä toteemit ovat innoittaneet sen ainutlaatuisen yksimielisyysmekanismin, kannustimet, hallintomenettelyn ja äskettäin kehitetyn yksityisyyden suojaprotokollan. Luota meihin, kun sanomme, että kehitystiimi on todellisia uskovia!

Hylätty hybridikonsensus

Decred käyttää työn todistamisen ja panoksen yhdistelmää saavuttaakseen väestönlaskennan lohkoketjussaan. Kuten ehkä jo tiedätte, työn todistamiseksi transaktiot pakataan lohkoihin, jotka kaivostyöläiset “ratkaisevat” sitten laskentateholla, ja oikeisiin lohkoihin lisätään lohkoketjuun. Todisteena panoksesta käyttäjät panostavat tietyn määrän kryptovaluutta mahdollisuuteen tuottaa lohko.

Decred Hybrid

Decred käyttää vaarnan ja työn todistusta. Kuva lähde

Decred sekoittaa nämä kaksi järjestelmää yhdessä ottamalla klassinen todiste työrakenteesta ja lisäämällä 5 validointilaitetta, jotka ovat kiinnittäneet DCR: n tarkistamaan kaivostyöläisen työn. Jos 3/5 vahvistajaa äänestää työn olevan hyvä, lohko lisätään Decred-lohkoketjuun.

Tämä tuottaa lohkopalkinnon (DCR: ssä), josta 60% myönnetään kaivostyöläiselle, 30% validoijille ja 10% onnistuneen Decred-kehityksen rahoittamiseen. ehdotuksia Politeiassa (lisää siitä myöhemmin).

Decred Staking

Decredin panostusmekanismi on ainutlaatuinen verrattuna muihin kryptovaluuttoihin, koska et panosta suoraan DCR: llä. Sen sijaan DCR: ää käytetään lippujen ostamiseen, joita käytetään panostamiseen.

Pienennetty inflaatio

Piilotettu inflaatioaikataulu. Kuva lähde

Decred on suunniteltu siten, että panospalkinnon saamisen todennäköisyys kasvaa ajan myötä, alkaa lähes nolla prosenttia ensimmäisten päivien aikana, kasvaa 50%: iin 28 päivän kuluttua ja lopulta 99,5%: iin 160 päivän kuluttua.

Kunkin lipun hinta vaihtelee kysynnän mukaan ja muuttuu 12 tunnin välein. Kirjoitushetkellä lipun hinta on 135 DCR tai noin 2300 USD USD. Lippujen hinnat löytyvät helposti Hylätty Estä Explorer, joka sisältää myös ennätyksen aiemmista lippujen hinnoista sekä ennusteen tulevista lippujen hinnoista. Panostaminen voi myös muuttua ajan myötä ja on tällä hetkellä noin 7,4% vuodessa. Yksityishenkilö voi pitää korkeintaan 20 lippua kerrallaan.

Decred Stake Pools

Decred Stake Poolin yleiskatsaus. Kuva Decredin kautta

DCR voidaan panostaa kahdella tavalla. Voit olla joko yksinäänestäjä, joka vaatii vähän teknistä tietoa ja jatkuvan internetyhteyden, tai voit käyttää Äänestyspalvelujen tarjoaja.

Tämä on hieno termi panostavalle altaalle. VPS: n käyttö vaarnassa ei vaadi teknistä tietämystä eikä jatkuvaa Internet-yhteyttä. VPS: iin pääsee helposti Decredin alkuperäisen Decrediton-työpöydän lompakon kautta. Voit lukea lisää Decred-panoksista ja muista kryptovaluutta-panoksista tuoreesta artikkelistamme.

Politeia

Lanseerattu vuoden 2018 lopussa, Politeia on hajautettu autonominen yksikkö (DAE), joka hallinnoi Decred-lohkoketjun hallintaa. Huomionarvoista on, että se on myös avoimen lähdekoodin ja se voidaan teoriassa integroida melkein mihin tahansa muuhun salausprojektiin. Decredin omin sanoin:

Politeia (Pi) on sensuuriresistentti lohkoketjuun ankkuroitu julkinen ehdotusjärjestelmä, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden jättää omia hankkeita omarahoitukseksi DCR: n lohkotuesta. Pi varmistaa, että ekosysteemi pysyy kestävänä ja kukoistaa.

Jos mietit kuinka Politeia toimii teknisellä tasolla, se on melko pirun monimutkainen. Pinnaltaan se on kuitenkin melko helppo tarttua. Jos haluat luoda tilin Politeiassa, pieni maksu 0,1 DCR.

Politeia-järjestelmäarkkitehtuuri

Katsaus Politeia-järjestelmäarkkitehtuuriin. Kuva lähde

Siinä vaiheessa voit lähettää kehitysehdotuksia. Järjestelmänvalvojaryhmä seuloo kaikki ehdotukset roskapostin kaltaisten asioiden varalta. Seulontaprosessin läpäisseet ehdotukset jaetaan sitten Politeia-yhteisön kanssa.

Muut Politeian käyttäjät voivat lähettää palautetta ehdotuksesta, ja ehdotuksen lähettäjä voi avata äänestysikkunan, joka kestää noin viikon. Käyttäjät, joilla on lippuja kyseisen viikon aikana, voivat päättää äänestää ehdotuksesta. Ainakin 20% kaikista “aktiivisista” lipuista on äänestettävä ja vähintään 60% niistä on äänestettävä Kyllä ehdotuksen hyväksymiseksi.

Politeia-osallistuminen

Perutut Politeia-ehdotukset & Osallistuminen. Kuva lähde

Kun ääni on annettu, alun perin lipun ostamiseen käytetty DCR-määrä palautetaan käyttäjälle plus pieni palkkio. Jos yhteisö äänestää ehdotuksen puolesta, kehitysrahastot annetaan manuaalisesti Decred valtiovarainministeriö kehittäjille, jotka toteuttavat muutoksen. Decredin ensisijainen kehitysurakoitsija on tietysti yritys 0.

Decred yksityisyys

Monien vuosien ajan Decredin suorapuheiset kehittäjät, pääasiassa Jake Yocom-Piatt ja Marco Peereboom (jonka haastattelimme vuonna 2018), olivat varovaisia ​​keskustellessaan yksityisyysteknologian toteuttamisesta. Tämä johtui tietysti siitä, että lopullinen päätös on viime kädessä yhteisön vastuulla. Aiemmin tänä vuonna Yocom-Piatt ilmoitti virallisesti Coinshuffle-nimisestä tietosuojatekniikasta++.

Decred yksityisyys

Vähennetty yksityisyys verrattu. Kuva lähde

Vaikka tämän tekniikan yksityiskohtainen arkkitehtuuri on tämän artikkelin ulkopuolella, Yocom-Piatt tekee melko hyvää työtä sen selittämiseksi tässä videossa. Pääajatus on, että kukaan osapuoli ei voi tunnistaa linkkiä Decred-lohkoketjun tapahtumien syötteiden ja lähtöjen välillä.

Vaikka Yocom-Piatt myöntää, että muut tietosuojatekniikat, kuten Zcashin zk-SNARKS, ovat parhaita, taustalla oleva arkkitehtuuri on liian monimutkainen, jotta edes kaikkein kokeneimmat salakehittäjät voivat tarkastaa sen oikein. Sellaisena hän loi Coinshuffle ++: n tarjoamaan optimaalisen yksityisyyden ja samalla helpottamaan kehittäjien tunnistamista virheistä tai haitallisista muutoksista koodissaan.

Decred etenemissuunnitelma

Decred asetti sen alkuperäinen tiekartta Vaikka päivitettyä etenemissuunnitelmaa ei ole toimitettu sen jälkeen, kehitys on edennyt vuonna 2017 esitettyjen virstanpylväiden mukaisesti vain muutamalla viiveellä.

Decred etenemissuunnitelma

Decred Urakoitsijan etenemissuunnitelma. Kuva Decredin kautta

Tämä on tärkeää huomata, koska Decredin kehitys on pohjimmiltaan yhteisölähtöistä, minkä vuoksi on melko vaikea tietää tarkalleen missä projekti on pitkällä aikavälillä. Vuoden 2017 tavoitteet olivat (ei erityisessä järjestyksessä):

 • Muunna Decred hajautetuksi autonomiseksi virastoksi (DAO) – valmis
 • Salli haarukka äänestys – valmis
 • Luo julkinen ehdotusjärjestelmä (Politeia) – valmis
 • Luo hajautettu kehitysrahoitusmekanismi – valmis
 • Salamaverkon tuki – valmis
 • Paranna Decred-lompakkoa – valmis
 • Laajenna ydinkehitystiimi – valmis
 • Ole enemmän läsnä kryptovaluutatapahtumissa – valmis
 • Lisää yksityisyyttä – valmis
 • Työskentele maksukauppiaiden kanssa integraation saavuttamiseksi – käynnissä

Yocom-Piattin sanoin, Decred-ydinryhmän lopullinen tavoite on “automatisoida itsensä työstä”. Sellaisena he ovat keskittyneet voimakkaasti työntämään Decredia yhä kauemmas Company 0: n pesästä ja enemmän yhteisön käsiin. Ehkä merkittävin kehitys oli siirto Decred Treasury LLC: stä Decred-ketjun älykkääseen sopimukseen vuonna 2019.

DCR: n valtiovarainministeriö

Viisi parasta DCR-saldoa. Kuva lähde

Decredin kehitys vuonna 2020 on keskittynyt Decred DEX: n ja niiden edellisessä osassa mainitun tietosuojakäytännön jatkokehitykseen. Niiden nykyiset tavoitteet ovat avoimia, ja ne löytyvät Decredistä Github ja Trello sivuja. Kuten näette, monet näistä tavoitteista ovat melko spesifisiä ja teknisiä, kun taas toiset ovat melko huvittavia (katso ”Harvinainen Pepe Stakey -kortti”).

DCR-hinta-analyysi

DCR: n hintahistoria on melko vakio. Pian sen jälkeen, kun se tuli markkinoille helmikuussa 2016, se nousi melkein 3 dollarin dollariin ennen kuin menetti höyryä ja laski noin 50 senttiin USD.

Vuonna 2017 se nousi hitaasti ja tasaisesti noin 30 USD: iin ja liikkui sivuttain kuuluisaan salaushärkäajoon 2017/2018 asti, jossa se saavutti kaikkien aikojen korkeimman tasonsa, vajaat 100 USD, mikä on vaikuttava 100-kertainen nousu ” ICO ”hinta 95 senttiä USD.

DCR-hintataso

DCR-hintataso. Kuva Lähde

Uskomatonta on, että DCR koki toisen rallin vuoden 2018 puolivälissä, mikä melkein nosti hintansa edellisen kaikkien aikojen korkeimmalle. Tämä tapahtui aikana, jolloin monet muut kryptovaluutat menettivät arvonsa.

Vaikka DCR kaatui muutama kuukausi myöhemmin, sen hinta on pysynyt selvästi yli 95 sentin USD: n alkuperäisen hinnan ja pomppinut 10-30 USD: n välillä vuodesta 2019 lähtien. Tämä yllättävän korkea ja vakaa hinta voi johtua sen vankasta konsensusmekanismista ja hallintorakenteesta.

Mistä voin ostaa DCR: ää?

DCR on saatavana kaupankäynnille noin tusinalla kryptovaluutan pörsseistä, mukaan lukien Binance, Huobi ja Bittrex. Valitettavasti näiden arvostettujen pörssien määrä näyttää olevan melko pieni. Lisäksi vaikka yli puolet DCR: n markkina-arvosta näyttää olevan kaupan päivittäin, lähes 90 prosenttia tästä volyymista tulee ilmeisesti vähemmän tunnetusta pörssistä.

Ottaen huomioon, että DCR: n todellinen 24 tunnin määrä voi olla melko pieni eikä kovin hajautunut, tämä jättää avoimen volatiliteetille, jos jokin Decred-valaista päättää tehdä roiskeita markkinoilla.

Binance DCR

Rekisteröidy Binancessa ja osta DCR

Ole varovainen kaupankäynnin aikana ja muista aina pitää rahasi turvassa omalla lompakollasi äläkä jätä kolikoitasi mihinkään pörssiin kauan. Mutta mihin voit tallentaa DCR-salauksen? Olemme iloisia, että kysyit!

DCR-lompakot

Kuten mainittiin, DCR on rakennettu omaan lohkoketjuunsa. Vaikka tämä tarkoittaa, että sillä on rajallinen tuki verrattuna muihin kryptovaluuttoihin, kuten Ethereumille rakennettuihin ERC-20-rahakkeisiin, koska Decred on jonkin verran veteraaninen kryptovaluutta, on itse asiassa melko vähän digitaalisia kryptovaluutta-lompakoita ja laitteistoja kryptovaluutta-lompakoita, jotka tukevat DCR: ää. Teimme todella kattavan luettelon DCR-kryptovaluutta-lompakoista, jolla on kaikki parhaat vaihtoehdot sinulle.

Niille teistä, jotka eivät halua napsauttaa linkkiä, DCR: n digitaalisiin kryptovaluutta-lompakkoihin kuuluvat Decrediton (työpöytä), Exodus lompakko (työpöytä / mobiili), Cobo lompakko (mobiili) ja Atomic Wallet (työpöytä / mobiili). DCR: n fyysiset kryptovaluutta-lompakot sisältävät valitut Ledger- ja Trezor-laitteet..

Meidän Take on Decred

Decredin tulevaisuus on vähän kaksiteräinen miekka. Sekä Jake Yocom-Piatt että Marco Peereboom ovat titaaneja avaruudessa, kun on kyse heidän tietämyksestään ja näkemyksestään. Ei vain sitä, mutta he ovat erittäin hyvin puhuttuja ja kuolleita varmistamaan, että Decredistä tulee Bitcoinin tarkoitus.

Voisimme helposti jatkaa siitä, kuinka vakavasti he suhtautuvat hajauttamiseen, yksityisyyteen ja hallintoon. Verrattuna muuhun kryptovaluuttatilaan ne ovat vähintään 10 askelta edellä.

Decred Rakenteen yleiskatsaus

Täydellinen yleiskatsaus Decredin rakenteesta. Kuva Lähde

Yocom-Piatt ja Peereboom eivät kuitenkaan ole ikuisesti. Jossain vaiheessa he joko vetäytyvät kehityksestä tai kuolevat kuolevaisina ihmisinä. Vaikka he ja muut Decred-kehittäjät ovat rakentaneet salausvaluutan, joka on melkein varmasti parempi kuin melkein kaikki muut olemassa olevat, käyttöönottamiensa protokollien vankkuus on vain yhtä hyvä kuin ihmiset, jotka ylläpitävät niitä.

Tämä on muunnelma Buterinin arvostelusta Decredille, joka väitti, että niin suuri hajautettu hallintomekanismi, kuten Politeia, ei ole läheskään yhtä tehokas kuin Decredin kehittäjät uskovat sen olevan. Yocom-Piattin vastaus tähän oli, että hyväntahtoinen diktaattori voi hallita vain niin kauan, mikä tarkoittaa tietysti, että Buterin on hyväntahtoinen diktaattori Ethereumin kehitystilassa.

Decred Team New York

Jotkut Decred-tiimistä New Yorkissa. Kuva Lähde

Mielenkiintoista on, että Decredin Achilles-kantapää ei ehkä ole suunnittelussaan, mutta se on demokraattisen filosofian taustalla. Kerran voisi väittää, että puolueet, jotka äänestävät ja panostavat DCR: ään Decred-ekosysteemissä, eivät välttämättä ole aina riittävän tietoisia tekemään oikeita päätöksiä. Lisäksi on melko helppoa päästä sopimukseen tänään Politeiassa, jossa yhteisö koostuu melkein kokonaan ankarista Decred-faneista.

On kyseenalaista, säilyykö Decredin loistavan Politeian eheys, jos Decredistä tulee kotitalouden nimi ympäri maailmaa. Tämä tekisi siitä välittömästi saman klassisen demokratian aiheiden, nimittäin propagandan levittämisen sekä Decred-ekosysteemin sisällä että sen ulkopuolella. Decredin hallintojärjestelmä on vahvuus, mutta siinä oletetaan, että ulkoiset kannustimet ovat edelleen objektiivisia.

Hallittu hallinto

Hallinto lohkoketjun aikakaudella. Kuva Lähde

Lopuksi, vaikka Yocom-Piatt toivoo suojautuvan näiltä ongelmilta toteuttamalla yhä enemmän yksityisyyttä Decredin eri elementteihin, fyysisessä maailmassa tapahtuu päinvastoin.

Sekä hallitukset että yritykset ympäri maailmaa ovat häpeämättömästi pakkomielle seuraamaan kansalaisia ​​ja kuluttajia. Mitä hyötyä on turvallisesta, hajautetusta ja yksityisestä Decred-hallintojärjestelmästä, jos suurin osa sen osallistujista vaarantuu ulkopuolelta?

Johtopäätös

Decred on saanut melkein kaiken oikein, kun se tulee kryptovaluuttaan. Sen ydinkehittäjät ovat visionäärejä, joilla on vakavasti isot aivot hartioillaan. Kunnioitus ja tuki, jota projekti on saanut jopa Bitcoin-maksimalisteilta on osoitus tämän projektin laillisuudesta.

Vaikka Decredillä on vakavia tulevaisuuden potentiaalia, taustalla olevat filosofiset virheet saattavat vain heikentää sen perusperiaatteita, kun kryptovaluutta väistämättä saavuttaa valtavirran käyttöönoton.

Esitelty kuva Shutterstockin kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map