DAOStack: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Blockchain-hallinnasta

Yksi mielenkiintoisimmista hankkeista, jotka pian käynnistävät ICO: n, on DAOStack. Tämä tarjoaa standardoidun ja kattavan kehyksen hajautettujen autonomisten organisaatioiden (DAO) rakentamiselle.

DAO: t ovat yksi mielenkiintoisimmista blockchain-tekniikan käyttötapauksista, koska ne tarjoavat keinot suurille henkilöryhmille tehdä yhteistyötä avoimella tavalla.

Kyky tehdä yhteistyötä suuressa määrässä yksilöitä ja ryhmiä on ollut voimakkain voima, joka on johtanut monimutkaisten yhteiskuntien kehitystä ja joka on mahdollistanut ihmislajien selviytymisen tuhansien vuosien ajan. Kuten Friedrich Hayek kerran sanoi

Taloustieteiden utelias tehtävä on osoittaa miehille kuinka vähän he todella tietävät mitä he kuvittelevat voivansa suunnitella

Ihmislajien historia voidaan nähdä pienistä metsästäjien ja keräilijöiden yhtyeistä heimojen liittoihin, järjestäytyneeseen uskontoon, kansallisvaltion rakentamiseen ja imperiumien pitämiseen yhdessä jatkuvan yhteistyön ja sosiaalisen koordinoinnin kehityksen edessä. muuttuvat olosuhteet muutosasteikossa.

Blockchain-hallinto ja miksi sillä on merkitystä

Vuoden 2008 maailmanlaajuisen finanssikriisin takia lohkoketjutekniikat ja julkiset hajautetut kirjanpidot loivat uuden kehyksen, jossa näytti olevan mahdollista koordinoida (taloudellista) sosiaalista toimintaa tehokkaammin ja oikeudenmukaisemmin maantieteellisten rajojen, kulttuuristen esteiden ja luottamuksen heikentämässä mittakaavassa. institutionaaliset lainkäyttöalueet.

IQ-vaihtoehdon kauppaluottokortti

Ratkaisujen uudella kielellä oli kuitenkin omat ongelmakokonaisuutensa, jotka parhaiden oikeiden kysymysten tarkentamisen aikana ovat yhdistäneet joukon tekniikoita.

Ja absoluuttisen järjestyksen kvantitatiivisen alueen ja joustavan demokraattisen organisaation kvalitatiivisen alueen väliset suhteet ovat alkaneet kiteytyä tällä hetkellä käynnissä olevien keskustelujen kanssa lohkoketjun hallinnasta siitä, kuinka nämä suhteet olisi sovitettava yhteen, jotta estetään virheiden toistuminen itse paradigmassa DLT: n pääsi ratkaisemaan ensinnäkin.

Tai kuten Vlad Zamfir laita se, koska tekniikka ei ole hyvä eikä huono, mutta aina neutraali, blockchain-hallinta on ehkä

tärkein tekijä, joka määrittää, ovatko lohkoketjut lopulta yleishyödyllisiä vai uhkaavia yleisölle

Näyttelijä-verkoston teoria

Ennen syvempää käsittelyä voi olla hyödyllistä määritellä joitain yleisiä termejä, joita käytetään järjestelmäsuunnittelun salaus-taloudellisessa valtakunnassa, jotta voidaan tarjota laajempi konteksti käsiteltävien kysymysten perustelemiseen..

Näyttelijä-verkko-teoria on metodologinen ja kuvaileva (pikemminkin kuin määrättävä) lähestymistapa yhteiskuntatieteeseen, joka asettaa kaiken sekä sosiaalisessa että luonnollisessa maailmassa olemaan jatkuvasti vaihtuvissa monimutkaisesti toisiinsa liittyvien suhteiden verkostoissa.

Bruno Latourin edelläkävijä, näyttelijä-verkko-lähestymistavan intuitiot ja peruskäsitteet soveltuvat hyvin ja soveltuvat tilanneanalyysiin siitä, kuinka “materiaali-semioottiset” verkostot kokoontuvat, muovaavat itseään ja toimivat yhdessä kokonaisuutena..

Mikä on virasto?

Esimerkki ANT-kartoituksesta

Lähde: diashare

ANT ei etuoikeuta ihmisen toimijoita ei-ihmisiin nähden, vaan näkee ihmisten, tekniikan, tieteen ja kulttuurin kietoutuneen monimutkaisiin suhteiden muuttuviin verkkoihin. Toimiston käsite ja se, mikä edustaa virastoa, on erityisen merkityksellinen käsiteltävässä asiassa.

ANT-tutkijat eivät etsi tahdonvapautta ihmisen “aiheista” tai ei-ihmisistä “esineistä” sinänsä, vaan ihmisten ja ei-ihmisten heterogeenisistä assosiaatioista. Eri todellisuuksien ja “maailmojen” joukko on tuntemattomasti suuri joukko – yksi jokaisen toimijan lähteille virasto ja hänen motivaationsa ja inspiraationsa toimintaan.

Agentuurista tulee siis tulos kääntämällä edestakaisin hybridikollektiivia, joka muodostaa joukon suhteita, linkkejä, keskinäisiä tunkeutumisia ja prosesseja. Kollektiivi sisältää kaiken, mitä se inspiroi, vaikuttaa ja koskettaa siihen, ja kaikki tämän verkon toimijat ovat tasa-arvoisia suorittaessaan merkityt roolinsa. Organismin – autonomisen kokonaisuuden – tunne on ilmaantuva ilmiö, joka ilmenee vain yhtyeen kollektiivisella tasolla.

Koneet ovat toisaalta erittäin hyviä liittolaisia ​​(poliittisia ja muutakin), koska niiden muuttumattomuus ja inertia (ts. Niiden vastustamisen puute) tekevät niistä erittäin tehokkaita pitämään muita liittolaisia ​​paikallaan, jolloin hallitsevat toimijat näyttävät vakailta ja lujittavat joukkoa järjestelyt ja suhteet.

Ja koska olemme tukeutuneet tekniikkaan korvaamaan muuten epäluotettava ihmisen toiminta luotettavasti, on tärkeää ottaa huomioon nämä tekijät kiinnittämättä vain kumpaankin komponenttiin, mutta pyrimme loitontamaan saadaksesi panoraamanäkymän kokonaismaisemasta.

Hajautetut autonomiset organisaatiot

DAOStack-logo

Yleiskatsaus DAO: sta. Lähde: iqoption.com

Lohkoketjujen avoin, ohjelmoitava kirjanpitojärjestelmä ulottuu luonnollisesti niin kutsuttujen hajautettujen autonomisten organisaatioiden (DAO) keksintöön. DAO on lohkoketjussa toimiva organisaation muoto. DAO: n perussäännöt sovitaan yhdessä kyseisen organisaation tavoitteiden mukaisesti ja koodataan ohjelmistoihin, mikä rajoittaa ihmisten johtamistoiminnan tarvetta..

Tunnettu esimerkki ja ensimmäinen tällainen kokeilu oli riskipääomarahoitus DAO Ethereumissa, joka käynnistettiin kesäkuussa 2016 ja josta hakkeroitiin ja tyhjennettiin 50 miljoonan dollarin Eetteri nopeasti sen jälkeen. Tämä johti lohkoketjun jakautumiseen ja poistumiseen ketjusta Ethereum Classic (ETC).

Tällä hetkellä esimerkki toimivasta DAO-virastosta, joka on muodostettu yhteisten etujen ja osaamisen ympärille ja joka toimii Ethereum-alustalla, on MakerDAO. MakerDAO kehitti tavoitetta suunnitella valuutan ja riskienhallinta-alusta, joka mahdollistaa vakausmekanismien suunnittelun.

Vakaus on epäilemättä houkutteleva valuuttamarkkinoilla, joilla volatiliteetti voi vaikuttaa tuottoon. Tässä pyrkimyksessä MakerDAO on muodostanut aktiivisen ja elävän yhteisön, joka houkuttelee erilaisia ​​ihmisiä, joilla on yhteiset edut, täydentämään taitoja ja tietoja ja koordinoimaan ponnisteluja yhdessä.

Päinvastoin ja laajemmin, muodollinen ketjun hallinta voi nopeasti suistua veteen kohti kiinnostamatonta inertiaa (tekniikan luontaisena ominaisuutena, kuten ANT: n kielellä) ja plutokratian sääntö (yksi ohjauspiste on myös yksi epäonnistumispiste).

Sen sijaan hallinto tulisi ymmärtää orgaanisena prosessina, joka riippuu mukana olevien toimijoiden aktiivisesta osallistumisesta. Näiden pelaajien tulisi tehdä resursseja hallinnoivia päätöksiä, jotka vaikuttavat tilanteeseen.

Tämä johtuu siitä, että nämä päätökset aiheuttavat usein systeemisten seurausten kaskadeja monimutkaisissa dynaamisissa järjestelmissä, kuten sellaisissa, jotka muodostavat globaalit hajautetut kirjanpitot yksimielisillä moottoreillaan.

 DAOStack

DAOStack-logo

Lähde: daostack.io

DAOStack-projekti, jonka on kehittänyt Israelin Technion-tiimi, käsittelee blockchain-hallinnon mutkikkaita asioita ja on omistettu avoimen, modulaarisen alustan ja operatiivisen pinon perustamiselle DAO: iden ohjelmalliseen käyttöönottoon. Hallintayksikkö on virasto tai DAO, ja se sallii konfiguroida tai valita parhaan tietylle organisaatiolle sopivan hallintamallin ja toteuttaa sen DAOStack-peruskerroksen avulla.

pohjakerros (älykäs sopimusmoottori nimeltä Arc) on universaali kehys hajautetulle hallinnolle ja kollektiiviselle arvonhallinnalle lohkoketjussa. Se on suunniteltu siten, että se varmistaa yhtenäisen vastustuskyvyn päätöksentekovallan keskittymiselle muutaman käsissä. Tämä tapahtuu säilyttäen joustavuus muuttuvissa olosuhteissa ja säilyttäen etujen ja luottamuksen osapuolten kesken.

Siten suurten järjestelmällisten vikojen mahdollisuus on paikallisesti rajoitettu ja estetty leviämästä ja epävakauttamasta verkon suurempia osia (tai mikä vielä pahempaa, leviämistä toiselle verkon rajalle). geopoliittinen taloudellinen sodankäynti).

Mittakaavan ja joustavuuden välinen jännite ratkaistaan ​​DAOStackissa salaamalla ja taloudellisesti rahoittamalla status quon ja (subjektiivisen) totuuden väliset aukot. Tämä tapahtuu GEN-tunnuksen apuohjelmatoiminnon avulla ehdotusten mainostamisessa ja huomion kutsumisessa. Tämä säätelee ehdotusten jättämisnopeutta.

Korkoa säännellään, kun enemmän ehdotuksia saapuu tiettynä ajanjaksona, sitä kalliimmiksi ne tulevat; mitä enemmän vaakalaudalla on, sitä enemmän huomiota ja osallistumista se luonnollisesti herättää. DAOStackin taustalla oleva suunnitteluperuste yrittää abstraktisti ja yhdistää markkinoiden tehokkuuden yleiset periaatteet pienyritysten, organisaatioiden ja yritysten yhteenkuuluvuuteen ja suuntautumiseen.

Holografinen konsensus

Interjektiivinen tai holografinen konsensus saavutetaan paikallisten kokoonpanojen tasolla (esim. alakulttuurit, älykkäät virastot jne.), jotka antavat organisaationsa tietyille alaryhmille mahdollisuuden tehdä päätöksiä tietyissä olosuhteissa. Nämä voivat olla esimerkiksi delegointi määriteltyjen rajoitusten mukaisesti, jotka ovat periaatteessa analogisia ketjun ulkopuoliset laskelmat tietojen eheyden takaamisessa, esim. kuten zkSNARK-merkinnöissä ja leimattuissa aitoustodistuksissa oraakkeleiden tapauksessa.

Tämä lähestymistapa sallii eksponentiaalisen radan äärimmäisen fraktaalisesta liittovaltion hallintomoodista. Perustavanlaatuinen DAO haarautuu muuhun DAO: han siirtyessään yleisestä konkreettiseen ja keskushallinnon sijasta edustajien välinen suora tai välillinen koordinointi.

DAOStack Genesis DAO käynnistetään Ethereum-mainnetissä tavoitteena mahdollistaa laajamittainen yhteistyö aloittamalla GEN-tunnusten jakaminen rakentajille ja varhaisille käyttöönottajille. Tämä tapahtuu luomalla asteittain erittäin skaalautuvia itseorganisoituvia verkkoja holografisten konsensushallintaprotokollien avulla.

Käytä koteloita ja sovelluksia

Yksi ensimmäisistä DApt-sovelluksista, joka käynnistetään DAOStackilla, on Alkemia, yhteistyösovellus ja hajautettu budjetointiympäristö avoimen lähdekoodin projekteille, joista löytyy DAOStackin toimitusjohtajan Matan Fieldin esittely tässä.

Holochain on myös käynnistänyt ICO: n (Holo), jonka tavoitteena on hyödyntää agenttikeskeistä hajautettua tietojenkäsittelyä. Tämä luo edellytykset kannustettujen verkkoverkkojen ja -yhteisöjen viestintäekosysteemille.

Johtopäätös

DAO: t ovat yksi hajautetun kirjanpitotekniikan huipentuneista saavutuksista, joita on ollut tekemässä viime vuosien ajan.

Ne muodostavat suunnitelman monien nykyisten ongelmien ratkaisemiseksi, mukaan lukien alttius kartellimuodostelmille ja huijausperäisten ICO: iden tulvien asteittainen sulkeminen ja nopean voiton tavoitteleva plagiointi.

DAO: t voivat auttaa meitä kohti rakentavampaa, yhteistyöhön perustuvaa ja sosiaalisesti suuntautunutta paradigmaa, jonka mukaan resursseja hallinnoidaan yhdessä eteenpäin suuntautuvalla ja oikeudenmukaisella tavalla.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me