Cryptocurrency Dark Pool Trading: joukkolikviditeetti piilossa näköstä

Kryptovaluuttoja on ylistetty keinona lisätä avoimuutta finanssimarkkinoilla. Koko hajautetun lohkoketjun käsitteen oli tarkoitus vähentää joidenkin tapahtumien läpinäkymättömyyttä.

Syötä kryptovaluutan pimeät altaat, suuret likviditeettimassat, jotka kelluvat pinnan alla ja jotka ovat valmiita valaiden ja suurten hedge-rahastojen hyödyntämiseen. Tästä on tullut tosiasia yrityksen nimeltä Republic Protocol (REN) ansiosta.

Tämä on pohjimmiltaan suuri ja hajautettu tumma uima-allas, jota sijoittajat voivat käyttää rahakkeidensa kauppaan. Se käyttää atomiswapeja, jotka mahdollistavat kahden eri kryptovaluutan vaihtamisen lohkoketjusta.

ICO: n kautta projekti keräsi yli 35 000 ETH: ta vastineeksi vastaavista REN-tunnuksista. Projektin takana oleva tekniikka luo pimeän uima-altaan, jonka avulla suuret kryptovaluutta-kauppiaat voivat vaihtaa Bitcoin-, Ethereum- ja muita ERC20-rahakkeitaan.

Ennen kuin perehdymme pimeän uima-altaan kaupankäynnin vaikutuksiin kryptovaluuttamarkkinoilla, katsotaan miten perinteiset tummat altaat todella toimivat.

Mitä ovat pimeät altaat?

Pimeät poolit ovat olleet osakemarkkinoilla jo jonkin aikaa, ja ne ovat auttaneet helpottamaan OTC-kaupankäyntiä suurilla osakesarjoilla. Niitä käyttävät enimmäkseen suuret institutionaaliset sijoittajat, kuten hedge-rahastot, pörssien vaihtamiseen.

Tämä kaupankäyntimuoto on lisääntynyt huomattavasti vuosien varrella. Itse asiassa vuonna 2014 ulkomaanpörssin osuus oli lähes 40% kaikista kaupoista Yhdysvaltain osakkeissa. Tätä verrataan 16 prosenttiin, joka oli vasta 6 vuotta aiemmin.

Miksi pimeiden uima-altaiden tarve?

Esimerkki pääoman pimeistä altaista

Esimerkki pääoman pimeistä altaista

Sijoittajilla voi olla monia käyttötarkoituksia pimeille uima-altaille, eivätkä kaikki ole harvinaisia. Ensinnäkin yksityisyys voi olla tärkeää, kun ostat / myyt suuria tehtäviä rahanhoitajana. Tämä johtuu siitä, että nämä kannat ovat etusi ja et halua, että kilpailusi kopioi sinut.


Jos tekisit kauppaa keskitetyssä pörssissä, kilpailusi voisi helposti nähdä tekemäsi kaupat. Jos he pystyvät näkemään tämän, he voivat joko yrittää estää hankintasi (hallintaan liittyvistä syistä) tai yrittää johtaa asemiasi etukäteen.

Lisäksi kun vaihdat niin suuria osakemääriä markkinoilla, varsinainen tilauksesi voi vaikuttaa osakkeen hintaan. Kun osakekauppa toteutetaan keskitetyn pörssin kautta, suurista tilauksista saattaa puuttua likviditeetti.

Likviditeetin puuttuessa osakkeita ostavan tai myyvän yrityksen on joko mukautettava hintaa tai hyväksyttävä tilauksia, joita ei täytetä. Markkinoille vaikuttavan suuren tilauksen tekninen termi on ”liukastuminen”. Lisäksi on todennäköistä, että todella suuret tilaukset saattavat herättää markkinoita ja tehdä hinnasta epävakaan.

Sijoittajan on myös käytettävä useita erilaisia ​​pimeän altaan operaatioita. Siellä on välittäjäkauppiaiden pimeitä uima-altaita, sähköisiä markkinapaikkoja sekä toimistojen ylläpitämiä tai pörssin omistamia.

Vaikka tummia altaita on pidetty hyvänä tapana saada likviditeettiä, heitä on myös syytetty roolistaan, joka heillä on ollut joissakin markkinoiden flash-kaatumisissa. Koska kaupat ovat pörssin ulkopuolella, ne eivät vaikuta markkinoiden tunteisiin. Kuitenkin, kun niistä ilmoitetaan, niillä voi kuitenkin olla suuri vaikutus markkinahintoihin, kun kauppiaat ymmärtävät, kuinka paljon on vaihdettu omistajaa.

Pimeät altaat kryptovaluutassa

Salausvaluuttamarkkinoilla on myös suuri kysyntä maanalaiselle likviditeetille. Siksi pimeän altaan kauppa näillä markkinoilla on epäilemättä houkutteleva vaihtoehto. Tämä on ollut myös ennen tasavallan protokollaa.

Esimerkiksi Krakenin kryptovaluutanvaihto alkoi tarjoaa pimeän uima-altaan kryptovaluuttakauppa. Vaikka tämä oli tuolloin mielenkiintoista, kaupankäyntiin liittyi maksu. Lisäksi Kraken on kärsinyt paljon teknisiä häiriöitä.

Suuresta kryptovaluutanvaihdosta, Bitfinexistä, on myös ollut muita vaihtoehtoja. Vaikka tällä vaihdolla olisi epäilemättä ollut likviditeettiä, sitomisen ympärillä on edelleen monia huhuja ja huolenaiheita.

Salaus vs. Equity Dark Pools

Vaikka salausvaluutan tummat altaat suorittavat saman tehtävän kuin heidän veljensä, ne toteutetaan eri tavoin ja eri asiakasryhmille.

Kun on kyse suurien määrien kryptovaluuttojen ostamisesta, institutionaalisten ja suurten yksittäisten “valasijoittajien” on täytynyt hankkia likviditeetti itse. Tilausten koon vuoksi he yrittäisivät välttää keskitettyä vaihtoa, koska lipsahdus voi haitata heidän tilaustaan.

Ennen atomivaihtosopimusten käyttöönottoa ja käyttöönottoa keskitetyn välittäjän olisi pitänyt helpottaa ketjujen välisiä liiketoimia. Esimerkiksi yksi vastapuoli ilmoittaa kiinnostuksensa myydä suuri määrä ETH: ta BTC: lle.

Sitten välittäjä hankkii likviditeetin pimeässä altaassa ja sopisi ostajaan ja myyjään. Näin pimeät Kraken- ja Bitfinex-altaat olivat toimineet ennen ristiketjun atomivaihtoa.

Anna tasavallan protokolla

Tasavallan pöytäkirjan pimeät altaat

Kuva Fotolian kautta & Tasavallan pöytäkirja

Vaikka ketjujen väliset atomiswapit kehitettiin yksinkertaiseksi tapaksi käyttäjille vaihtaa kryptovaluuttansa alhaisiin maksuihin, Republic-protokolla oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka näki valtavat mahdollisuudet käyttää pimeässä pool-kaupassa.

Tämä tarkoittaa, että kryptovaluuttakaupan ostaja ja myyjä käsittelevät suoraan vastustajaa täysin nimettömällä mutta luotettavalla tavalla. Tämä tekee myös kaupasta halvemman, koska ei ole keskitettyä välittäjää hankinnan helpottamiseksi.

Tilausten toteuttaminen tasavallan kanssa on myös paljon edistyneempää. Aikaisemmissa malleissa ostajan ja myyjän välillä olisi suora yhteys suuriin omaisuuseriin. Tasavallan pöytäkirjassa käytetään kuitenkin vastaavaa moottoria, kuten niiden selitetään valkoinen paperi.

Teknisesti enemmän, se käyttää monen osapuolen laskennan protokolla (MPC) moottoreita. Se vie suuret kryptovaluuttatilaukset ja jakaa ne joukoksi pienempiä tilauksia. Sitten tämä yhdistetään useiden eri altaan ostajien kanssa.

Nämä pienemmät tilaukset toteutetaan sitten, ja kun kaikki on saatu päätökseen, ne käännetään takaisin tilaan, jossa ne olivat ennen niiden hajottamista..

Maksuvalmiuden helpottamisen lisäksi MPC ja tilausten pirstoutuminen palvelevat toista todella tärkeää tehtävää. Se varmistaa edelleen turvallisuuden ja nimettömyyden. Koska tilaukset on jaettu, voi olla vaikeaa tunnistaa aloittavaa tapahtumaa.

Näin ollen protokollalla on samanlaiset ominaisuudet kuin bitcoin-sekoittimilla, koska se piilottaa tapahtuman ja vastaavan vaihdon. Tämä on loistava ratkaisu niille suurille hedge-rahastoille ja valaille, jotka eivät halua muiden osallistujien tietävän salauksenvaihtosopimuksistaan.

Mitä vaikutuksia tällä on?

Kun otetaan huomioon Bitcoin-futuurikaupan vaikutus markkinoihin viime aikoina, monet yhteisössä ovat huolissaan tummien altaiden vaikutuksesta hintoihin. Vaikka tämä on perusteltua, vaikutus on todennäköisesti rajallinen.

Ensinnäkin kaikki liiketoimet ovat ketjun ulkopuolella ja tapahtuvat atomivaihtosopimuksilla. Markkinaosapuolet eivät tiedä, mitä pimeissä altaissa vaihdetaan. Niitä ei tarvitse tuoda keskitettyyn pörssiin.

Lisäksi arviot tasavallan pimeiden altaiden kautta toteutettavasta määrästä ovat vain noin 9 miljardia dollaria kuukaudessa. Tätä verrataan c: hen. 9 miljardin dollarin määrä, jonka Bitcoinilla on ollut yli viimeisten 24 tunnin aikana.

Joten vaikka pimeillä altailla ei todennäköisesti ole merkittävää vaikutusta hinnoitteluun, lisätty likviditeetti tarjoaa loistavan vaihtoehdon niille meistä, jotka ovat onnekkaita saamaan miljoonia Bitcoinia, jonka haluamme vaihtaa.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map