CoinGecko-vuosikertomus: Vuoden 2018 mielenkiintoisimmat oivallukset

2018 oli todellakin melko eeppinen vuosi kryptovaluutta-alalla. Oli vuosi muistaa äärimmäisistä markkinoiden liikkeistä hakkerien vaihtoon ja “institutionaalisen adoptoinnin” jatkuvaan houkutteluun.

Tämä kaikki dokumentoitiin nopeasti ja tiivistettiin a vuosikatsaus johti joukkue CoinGeckossa. Raportti on todella oivaltava ja kattaa lukuisia eri aiheita hyväksymisestä tekniikan kehitykseen ja sääntelyyn.

Päätin vetää joitain mielenkiintoisimpia oivalluksia raportista ja tiivistää nämä tilastot ja oivallukset ytimekkäästi. Katsotaanpa nopeasti yksi salauksen ikimuistoisimmista vuosista.

Markkinoiden dynamiikka

Vuonna 2018 Bitcoinin hinta laski 19000: sta 3100 dollariin, kun taas suurin osa Altcoineista menetti jopa 90% arvostaan. Salausmarkkinoiden markkina-arvo laski 78,85 prosentilla 700 miljardista 150 miljardiin.

Näistä luvuista huolimatta kaupankäynnin volyymi pysyi tasaisena suurimman osan vuodesta, mikä johtuu avaruuden pörssien kasvusta sekä maailmanlaajuisesta kiinnostuksesta salausmarkkinoille.

Kun monet sijoittajat myivät kolikoitaan, monet muut päättivät liittyä pörssiin ja tulla päivittäiskauppiaiksi hyödyntämällä suurta volatiliteettia, jota useimmat muut omaisuuslajit eivät vertaa. Tämä päivittäisen kaupankäynnin nousu todennäköisesti vaikutti tasaiseen kaupankäyntimäärään.

Hintatason salaus 2018

Markkinakapasiteetin kokonaiskehitys vuonna 2018. Lähde: KolikkoGecko

Vuoden 2018 neljännellä vuosineljänneksellä salausmarkkinoiden yläraja laski 44,25%. Tämä tapahtui silloin, kun Bitcoin oli lopulta rikkonut 6000 dollarin tukitason kuukausien spekulaation jälkeen. Monet laskeva kaupankäynnin analyysi (mukaan lukien suosittu salauskauppias Tone Vays) ennustettu että Bitcoinin hinta putoaa alle 6 000 dollarin ja saavuttaa 5 000 dollarin tason.

Jos $ 5k-taso rikkoutuisi, he odottivat voivamme mennä jopa 3000 dollariin. Tuolloin useimmat ihmiset ajattelivat, että 3 000 dollaria olisi liian alhainen, jotta sijoittajat eivät voisi hyödyntää sitä. Silti 2 kuukautta myöhemmin olemme edelleen välillä $ 3k ja $ 4k ilman selkeitä merkkejä purkautumisesta kumpaankin suuntaan.

Salausmarkkinoiden 5 parasta kolikkoa menetti 66–93% arvostaan:

 • BTC: -73%
 • ETH: -82%
 • XRP: -84%
 • BCH: -93%
 • EOS: -66%

Altcoins kärsi selvästi huonompia tappioita kuin Bitcoin. Alkuvuonna 30 parhaan kolikon bitcoin-määräävyys oli 44%. Vuoden loppuun mennessä se nousi 55 prosenttiin.

Viime kädessä, jos markkinoiden kannalta oli selvää yksi asia vuonna 2018, se kannatti pysyä laskevana.


Salausvaihdot

Kun lisää kauppiaita parveni salaustilaan vuonna 2018, salauspörssien määrä ja kaupankäyntimäärät räjähtivät.

Neljännellä vuosineljänneksellä 5 parasta pörssiä (sijoitettuna kaupankäyntimäärän mukaan) olivat Bithumb (1,42 miljardia dollaria), ZB.com (894 miljoonaa dollaria), Binance (778 miljoonaa dollaria), OKEx (599 miljoonaa dollaria) ja Exx (493 miljoonaa dollaria). On huomattava, että kaupankäynnin määrää ei ole aina helppo tarkistaa ja että se voidaan usein väärentää.

Itse asiassa toinen raportti Joulukuussa ilmestyneet yritykset listasivat useita suosittuja pörssejä sekä niiden todelliset kaupankäyntimäärät. Kaikista parhaista pörsseistä vain Binance Exchange (sijoitus # 3), Bitfinex (sijoitus # 16) ja Liquid (sijoitus # 29) osoittivat 100% todellista kaupankäyntimäärää.

Vaihtosijoitukset CoinGecko

Crypto Exchange Rankings vuonna 2018. Lähde: CoinGecko-raportti

Tämä asettaa kyseenalaiseksi, kuinka suuri osa salaustilan tilavuudesta on todellisten kauppiaiden luomaa orgaanisesti, eikä se ole seurausta pesukaupasta (kolikoiden myyminen edestakaisin itse kaupan määrän manipuloimiseksi).

Ei ole yllättävää, että siirrot ilmaisella kaivostoiminnalla olivat hallitsevampia vuonna 2018, koska elinkeinonharjoittajat kykenivät maksimoimaan voittoja, koska heidän ei tarvitse maksaa siirtomaksuja.

Neljännen vuosineljänneksen suuret tapahtumat

Useat suuret tapahtumat määrittivät salaustilan vuonna 2018. Vaikka muutama tarina oli takaiskuja, yleinen yksimielisyys oli, että olimme edistyneet lähempänä valtavirran salauksen käyttöönottoa.

Hallitus

Etelä-Korean sääntelyviranomaisista, jotka tunnettiin aikoinaan erittäin pro-salaukseksi, tuli enemmän rajoituksia ICO: lle, kun markkinat laskivat nopeasti ja monet Etelä-Korean parhaista ICO: sta eivät onnistuneet.

Arabiemiirikunnat suhtautuivat optimistisemmin ja päättivät omaksua ICO-mallin keinona lisätä pääomamarkkinoita..

Yhdysvalloissa Ohion osavaltio otti valtavan harppauksen sisään hyväksymällä Bitcoin verojen maksamisen muodossa. Tämä tarina oli vaikuttava, koska se osoitti, että jotkut lainsäätäjät ovat halukkaita panostamaan uusien tekniikoiden ymmärtämiseen ja omaksumiseen, mutta se oli myös ironista, koska BTC: tä on pitkään käytetty välineenä tulojen ilmoittamisen ja verojen maksamisen välttämiseksi..

Ohion lainsäätäjät todennäköisesti ymmärsivät tämän ja ajattelivat ainakin luovan ikkunan Bitcoin-haltijoille, jotka saattavat olla peloissaan muuntaa Yhdysvaltain dollareiksi ja saada tilintarkastuksen verojen vapaaehtoisesta maksamisesta BTC: n kautta.

Stablecoins alkoi nähdä valtavirran käyttöönoton Brasiliassa, kun maat Bank alkoivat käyttää Ethereum-lohkoketjua vakaan kolikon liikkeeseen laskemiseen.

Venezuela eteni suunnitelmillaan ottaa käyttöön oma kryptovaluuttansa – petrodollari, joka esiteltiin OPEC: ssä öljyn digitaalisena valuuttana.

Sveitsi jatkoi osoittamista, miksi he ovat mailia edellä muita maita, kun se tulee salauksen käyttöönottoon, paljastamalla laillisen lohkoketjun puitteet salauslaaksoyhdistyksen kumppanuudessa.

Salaus

Bitcoin-lohkoketju saavutti merkittävän läpimurron väittäen, että lohkon koon kasvu olisi nyt mahdollista ilman kovaa haarukkaa.

Bitcoin-käteisjako oli epäilemättä salauksen kiistanalaisin tarina vuoden 2018 aikana. Craig Wrightin ja Roger Verin välinen ego-taistelu käytiin molemmin puolin kovaa, ja lopulta se päättyi pysyvään jakoon ja kahden uuden kolikon luomiseen: BCHABC ja BCHSV . Nykyisten hintojen perusteella se ei näytä siltä, ​​että kumpikin kolikko olisi hiottu paremmin.

Elämäntapa

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai paljasti, että hänen teini-ikäinen poikansa on Ethereum-kaivosmies, kun taas suurten nimien julkkikset, kuten DJ Khaled ja Floyd Mayweather, syytettiin ja sakotettiin SEC: ltä vilpillisen ICO: n shillimisestä.

Mayweather suostui maksamaan 300 000 dollaria laiminlyönnistä, 300 000 dollarin sakon ja 14 775 dollaria ennakkomaksuista. Khaled suostui maksamaan 50 000 dollaria irtipistämisestä, 100 000 dollarin sakon ja 2725 dollaria ennakkomaksuista.

Upstarts

Useat salakirjoittajat pakotettiin lomauttamaan työntekijöitä, mukaan lukien suuret nimet, kuten Steemit, Civil, Consensys ja yksi Ethereum Classics -kehitystiimeistä.

Binance ilmoitti ensimmäisestä crypto-fiat -vaihdostaan ​​Ugandassa.

Salausvarkaudet

Blockchain-tekniikan tuomista turvallisuusetuista huolimatta salaustila kokee kymmeniä korkean profiilin hakkereita, jotka kyseenalaistavat yritysten ja yksityishenkilöiden kyvyn turvata varansa salauslompakkoihin paremmin kuin pankeissa.

Arvioitu tietoturvaloukkauksista ja huijauksista johtuva varojen menetys vuonna 2018 oli 867,5 miljoonaa dollaria, 50% enemmän kuin kaikki edelliset vuodet yhteensä.

Joitakin merkittäviä hakkerointeja ja huijauksia ovat:

 • Coincheck-varkaus: 400 miljoonaa dollaria (500 miljoonaa XEM) varastettiin
 • Coinhoarderin tietojenkalasteluhuijaukset: 50 miljoonaa dollaria
 • BitGrail-varkaus: 170 miljoonaa dollaria (17 miljoonaa NANO)
 • BTC Global Ponzi -huijaus: 50 miljoonaa dollaria
 • Bithumb Hack: (31 miljoonaa dollaria)

ICO Insights

ICO-markkinat saattavat vaikuttaa siltä, ​​että ne olivat saavuttaneet huippunsa vuonna 2017, mutta oikeastaan ​​vuosi 2018 näki enemmän rahaa useamman projektin ja suuremman määrän onnistuneiden projektien avulla. Valitettavasti keskimääräinen tuotto projektia kohden oli huomattavasti vähemmän vuonna 2018 verrattuna vuoteen 2017:

ICO-tilastot Coingecko

Joitakin ICO-tilastoja vuodesta 2018. Lähde: CoinGecko-raportti

Singapore oli maa, jolla oli eniten ICO: ta 228: lla. Yhdysvallat väitti toiseksi 195: llä, Iso-Britannia kolmannella 165: llä ja pieni Viro maa oli neljännellä 112 ICO: lla. Yhteensä 247 ICO: ta tuli satunnaisesta joukosta muita maita, mikä osoittaa, että ICO: n markkinoista oli todella tullut maailmanlaajuinen ilmiö.

Vuonna 2018 yhteensä 943 projektia sai päätökseen varainhankinnan keskimääräisellä kerätyllä summalla 17,59 miljoonaa dollaria. Vuoden 2018 menestynein ICO-rahoituksen kuukausi oli kesäkuu kerätyllä 5,89 miljardilla dollarilla. Tämä oli sama kuukausi, jolloin EOS päätti vuoden pituisen ICO-korotuksensa saadakseen vuoden suurimman varainhankinnan 4,2 miljardilla dollarilla. Vähiten onnistunut kuukausi oli joulukuu, jolloin kerättiin vain 305 miljoonaa dollaria.

Stablecoins

Stablecoineista tuli trendisuunta salaustilassa viime vuonna. Nämä ovat digitaalisia hyödykkeitä, joiden tarkoituksena on tarjota hintavakautta kryptovaluuttamarkkinoille heijastamalla perinteisten fiat-valuuttojen tai -varojen arvoa.

Ne toimivat ensisijaisesti arvon säilyttäjinä varsinkin kun salausmarkkinahinnat laskevat ja sijoittajat haluavat säilyttää Bitcoinin tai Altcoinsin nykyisen arvon. Nämä ovat myös helpompi laskentayksikkö, koska ne on sidottu yhteen fiat-valuuttoihin (joten voit laskea rahasi Satoshin valuutoissa sen sijaan, että laskisit sen dollareina tai euroina).

Viisi parasta vakaa kolikkoa markkina-arvoltaan vuonna 2018 olivat Tether (~ 2 miljardia dollaria ja 75%: n markkinaosuus), TrueUSD (~ 204 miljoonaa ja 7,4%: n markkinaosuus), USD-kolikko (~ 248 miljoonaa dollaria ja 9,1%: n markkinaosuus), Paxos Standard tai PAX (~ 144 miljoonaa dollaria ja 5,3% markkinaosuus) Dai (~ 69 miljoonaa dollaria ja 2,5% markkinaosuus).

TUSD, Dai, USDC ja PAX kasvoivat 30x, 20x, 15x ja 10x vuonna 2018. Tether (USDT) menetti merkittävän määräävän markkina-aseman vuonna 2018, kasvoi vain 1,5x. Tämä johtui suurelta osin monista skandaaleista, joita vakaa kolikko sai, mukaan lukien syytökset siitä, että sillä ei ollut tarpeeksi Yhdysvaltain dollarin varoja vastaamaan tulostamiensa Tether-kolikoiden määrää.

Bitcoin Cash Split

Bitcoin Cash -haarukka oli kiistaton yksi kriittisimmistä tapahtumista, jotka tapahtuivat salausalueella vuonna 2018. Bitcoin Cash oli tarkoitus haarauttaa blockchaininsa 6 kuukauden välein ja toteuttaa uusi ohjelmistopäivitys sisällyttämällä avoimen lähdekoodin kehittäjien ehdottamat muutokset.

Konflikti alkoi, kun Bitcoin ABC Lead Developer, Amaury Séchet ehdotti muutosta marraskuun haarukkaan

 • Uusi OP_CHECKDATASIG-niminen opkoodi, joka sallii lohkoketjun ulkopuolelta tulevien viestien validoinnin ja mahdollistaa oraakkelit ja ketjun ylittävät atomisopimukset.
 • Kanoninen tapahtumien tilaaminen (CTOR) suuria skaalausparannuksia varten tulevaisuudessa.

Craig Wright (NChainin perustaja) vastusti ehdotusta ja oli eri mieltä siitä, että Bitcoin Cashia tulisi käyttää muihin kuin käteisliiketoimiin.

Erimielisyys johti lopulta haarukkaan, joka hajotti Bitcoin Cashin ja loi 2 uutta kolikkoa: Bitcoin ABC ja Bitcoin SV. BCHABC käy nyt kauppaa 117 dollarilla, kun taas BCHSV käy kauppaa 66,69 dollarilla. Ennen jakamista Bitcoin-käteinen oli noin 500- 600 dollaria, joten on selvää, että toistaiseksi päätös kolikoiden jakamisesta ei ollut hyödyllistä BCH: n arvolle.

Hajautetut sovellukset

Yksi asioista, jotka tekevät blockchainista, kuten Ethereum, EOS ja Tron, niin suosittuihin, on niiden apuohjelma alustoina hajautettujen sovellusten (tai Dappien) käynnistämiseksi. Monet ihmiset uskovat, että nämä Blockchainit voivat olla Dappsille, mitä Apple App Store on Appsille. Vuonna 2018 luvut kuitenkin osoittivat, että salaustilalla on vielä pitkä tie kuljettavana, ennen kuin se pystyy vastaamaan App Storen tuottamaan aktiivisuustasoon.

Vuonna 2018 käynnistettiin vain 1432 Dappia (1045 Ethereumille, 235 EOS: lle, 97 TRONille ja 46 STEEMille). Yksittäisten Dapp-käyttäjien kokonaismäärä oli vain 1,4 miljoonaa, joista 279 miljoonaa oli tapahtumia ja 6,7 ​​miljardia dollaria. Vaikka nämä luvut saattavat tuntua suurilta, kun leviäminen ylittää 1432 Dappia, tarkastelemme vain ~ 977 käyttäjää Dappia kohden, 194 000 tapahtumaa Dappia kohden ja ~ 4,5 miljoonaa dollaria Dappia kohden.

Hyvä uutinen on se, että Dappsin painopiste alkoi levitä vuonna 2018. Tammikuussa pelien osuus sovellusten Dappeista oli hieman yli 50%, mutta joulukuuhun mennessä pelien hallitsevuus väheni noin 30%: iin, kun taas enemmän Dappeja keskittyi vedonlyöntiin, hajautettuun vaihtoon, sosiaaliseen verkostoitumiseen ja rahoituspalveluihin.

Suojausmerkit

Väitetysti toiseksi eniten innostettu innovaatio vakaan kolikon jälkeen olivat turvakoodit. Nämä ovat pohjimmiltaan digitaalinen esitys arvopaperista, kuten osake, joukkovelkakirjalaina, taideteos tai mikä tahansa muu perinteinen omaisuus.

Turvakoodit ovat luvanneet loputtomia mahdollisuuksia sijoittajille, koska ne kykenevät ottamaan omaisuutta, joka on perinteisesti ollut vain finanssieliitin ulottuvilla, ja muuttamaan ne salausvaluuttoiksi, joilla voidaan käydä kauppaa samalla tavalla kuin Bitcoin tai mikä tahansa muu Altcoin.

Tietoturvatunnuksen opinnäytetyö

Osa varoista, jotka voidaan tunnistaa. Lähde: HakkeriNoon

Security Token Offeringsin (ICO: n kaltaisen varainhankintamekanismin) kautta miljardit dollarit voivat tulla markkinoille rahoittamaan aiemmin yksinomaisia ​​perinteisiä varoja sekä rahoittaa liiketoimintaa ja aloitteita, joilla voi olla vaikeuksia hankkia rahoitusta perinteisten reittien kautta (IPO, riskipääoma jne.) ).

Masternodit

Masternodit ovat täysiä kryptovaluuttasolmuja tai tietokoneen lompakoita, jotka pitävät lohkoketjun koko kopion reaaliajassa. Pääsolmujen ja pääsolmujen kolikoiden määrä kasvoi merkittävästi neljännesvuosineljänneksellä kaksinumeroisen kasvun aikana Q2 ja Q3 ja kolminumeroisen kasvun Q1. Masternode-kolikot kasvoivat 57: stä 536: een, kun taas Masternode-kolikot kasvoivat 35 780: sta 250 307: een.

Vaikka master-solmujen ja masternode-kolikoiden määrä kasvoi, niiden arvo laski merkittävästi vuonna 2018, 12,5 miljardista dollarista 530 miljoonan dollarin markkina-arvoon Masternodes. Dash ja PIVX olivat kaksi ensimmäistä masternodia vuosina 2017 ja 2018.

Palamattomat rahakkeet

Lopuksi ei-vaihdettavat merkit (ERC-721-tunnukset, jotka tarjoavat ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä erilaiset jakamattomat ja digitaalisesti niukat) jatkoivat melua vuonna 2018.

Salauspaketit olivat ensimmäinen digitaalinen voimavara, joka osoitti skaalautuvuuden tärkeyden Ethereumin lohkoketjussa. Nämä vaihdamattomat rahakkeet osoittivat edelleen vahvaa kaupankäyntimäärää läpi vuoden 2018, 14,3 miljoonan dollarin kaupankäyntimäärällä.

Decentraland, virtuaalitodellisuusmarkkinapaikka kiinteistöjen ostamiseen, kävi kauppaa 27 miljoonalla dollarilla. Sammuttamattomat merkkikaupat tekivät myös otsikoita, kun Decentraland-alustan maata myytiin 175 578 dollaria ja Cryptokitty 172 794 dollaria. Lisäksi NFT-yhteisöjen kokonaismäärä kasvoi 10: stä 50: een.

Johtopäätös

Salausalue koki kaiken kaikkiaan erilaisia ​​jännittäviä tapahtumia ja kasvoi useilla alueilla, jotka eivät olleet suoraan yhteydessä hintaan.

Kun Dappien, suojaustunnusten, Stablecoinsin ja salauslainsäädännön kehittämiseen panostetaan enemmän, saavutamme lopulta paikan, jossa salausmarkkinoiden hinta alkaa heijastaa sen todellista arvoa.

Joten 2018 oli todellakin melko vuosi kryptovaluuttojen suhteellisen nuoressa elämässä. Itse asiassa, jos vuoden 2019 ensimmäinen kuukausi on menossa, todennäköisesti on uusi jännittävä ja tapahtumarikas vuosi.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me