Coinbase vs. Uniswap – mikä vaihto on parempi?

>

Keskustelu siitä, ovatko hajautetut vaihdot parempia kuin keskitetyt vaihdot, on käynyt salausmaailmassa jo vuosia.

Teoriassa ja hengessä suurin osa kryptovaluutan käyttäjistä todennäköisesti kannattaa hajautettua vaihtoa, kun otetaan huomioon, että kryptovaluutta on hyvin hajautettu.

Eettisyys kaiken hajauttamiseksi tarkoittaa pääsyä pois alustoista, kuten Kolikkopohja sen sijaan, että siirtyisit kohti heitä. Käytännössä keskitetyt pörssit tarjoavat kuitenkin tasaisemman, nopeamman ja luotettavamman kaupankäyntikokemuksen.

Odota hetki – onko se edelleen totta? Nousu ja kehitys Poista vaihto, Ethereumilla käynnissä oleva voimakas hajautettu vaihto, on meille miettinyt, aloittaako DEX: n ikä nyt.

Joten, mikä on parempi Coinbase vs. Uniswap -vaihto-ottelussa? Katsotaanpa kunkin vaihdon tarjouksia sekä pari mielenkiintoista sivua koulutuksellesi.

Kopioi maailman parhaat kauppiaat

Kun johtajasi käy kauppaa, käydään kauppaa. Shrimpy päivittää salkun automaattisesti vastaamaan johtajanne. Selaa satoja kryptovaluutta-kauppiaita kopioidaksesi.

Hajautetun vaihdon nopea historia

Keskitetty vai hajautettu vaihto – mikä on iso juttu?

Yksinkertaisesti sanottuna, a keskitetty vaihto pakottaa sinut luottamaan välittäjään salaustuotteiden kaupankäynnissä ja varastoinnissa. Sitä vastoin hajautettu vaihto antaa itsensä isännöimiä salauslompakoita käyttäville vertaisryhmille nimettömän yhteyden ja käydä kauppaa kryptovaluutoilla.

Keskeinen usko siihen, että hajautetut vaihdot ovat parempia kuin keskitetyt, on jälkimmäisen taipumus hakata. Keskitetysti vaihdat salausvaluuttoja ns. Kuumina lompakkoina. Kuuma lompakko pitää salauksen ladattuna käytön helpottamiseksi, mikä tarkoittaa, että tällaiset lompakot ovat verkkoyhteydessä ja niin hakkeroittavissa.

Jos tarvitset esimerkkejä tällaisista hakkeroista, älä katso enää pahamaineisia 500 miljoonan dollarin + tappioita, jotka kerättiin hyökkäysten aikana Mt. Gox ja Coincheck.

Hajautettu pörssit ratkaisevat salauskauppaa vaikeuttavat tietoturvakysymykset mahdollistamalla p2p-kaupankäynnin omatoimisten krypto-lompakoiden välillä. Itsehuolto tarkoittaa yksinkertaisesti sitä tosiasiaa, että sinä, et pörssi tai kolmas osapuoli, tallentaa salauksesi.

DEX-formaattia on ollut lukuisia yrityksiä vuodesta 2014 lähtien, mutta kukaan ei todellakaan jumissa ennen kuin EtherDelta tuli mukaan. Vaikka EtherDeltalla oli erilaisia ​​ongelmia pörssin ketjun ulkopuolisesta arkkitehtuurista johtuen, se edisti omavaraisuutta kaupankäynnissä. Pörssin huono suorituskyky oli monien valitusten lähde – mutta taaksepäin katsottuna EtherDelta loi tilaisuuden merkittäville edistysaskeleille avaruudessa.

EtherDeltan jälkeen hajautettu vaihtoarkkitehtuuri haarautui edelleen kahteen suuntaan – ketjussa ja ketjussa. Jälkimmäinen johti 0x: n kaltaisten protokollien kehittämiseen, kun taas edellinen antoi meille AMM-muodon (automatisoitu rahanvalmistaja), jota Bancor, ja lopulta Uniswap.

Itse asiassa ketjun AMM-muoto on perusta melkein kaikille hajautetuissa rahoitusprotokollissa, kuten Yhdiste, Aave, ja Käyrä.

Mikä on Uniswap? Yhden minuutin selitys

Uniswap on hajautettu protokolla, jonka avulla voit vaihtaa tunnisteita yhdessä kaikkien muiden ihmisten kanssa suoraan itsesi ylläpitämästä salauslompakosta. Sinun ei tarvitse luopua tietosuojatiedoista tai yksityisistä avaimista käyttääksesi Uniswapia – kytke vain MetaMask-laitteesi ja olet valmis lähtemään.

Uniswapilla ei ole välittäjää. Kyseessä ovat vain sinä, ikäisesi ja älykkäät sopimukset. Uniswap-protokollalla on kaksi päätoimintoa.

 1. Vaihda ERC-20-rahakkeita

 2. Ansaitse kaupankäyntimaksuja tarjoamalla likviditeettiä protokollalle

Joten voit toisaalta käydä kauppaa samalla tavalla kuin muissakin pörsseissä, kun taas toisaalta voit voittaa tarjoamalla merkkilikviditeettiä.

Kuinka Uniswap toimii?

Uniswap saa paljon huutoja hajautetusta vaihdosta. Kuitenkin, jos me todella hajotamme hiuksia, on oikeudenmukaista täsmentää, että se ei ole hajautettu vaihto.

Sen sijaan oikea termi Uniswapille on automaattinen likviditeettiprotokolla. Automaattinen likviditeettiprotokolla tarkoittaa, että Uniswap helpottaa likviditeettiä elinkeinonharjoittajien välillä, mutta ei säilytä likviditeettiä tai ylläpidä tilauskantaa.

Sen sijaan Uniswap antaa osapuolille mahdollisuuden luoda likviditeettipooleja tallettamalla rahakkeita Ethereum-pohjaisiin älykkäisiin sopimuksiin. Nämä likviditeettipoolit muodostavat perustan rahamerkki-swapille.

Jos sinulla on vaikea kuvitella, mitä tämä kaikki tarkoittaa, tässä on esimerkki.

 1. Oletetaan, että olet juuri luonut ERC-20-tunnuksen. Jos haluat antaa sille arvon ja antaa muiden käydä kauppaa sen kanssa, uusi tunnuksesi tarvitsee pariliitoksen nestemäisen vaihtovälineen kanssa, kuten ETH.

 2. Joten käytät Uniswapia luodaksesi likviditeettipoolin tunnuksen ja ETH: n välille tallettamalla kunkin merkin X- ja Y-määrän.

 3. Koska olet ainoa, jolla on tunnuksesi, sen yhdistäminen ETH: hen Uniswap-likviditeettipoolissa antaa kaikille, joilla on ETH, yhteisen pohjan tunnuksen ostamiseen.

 4. Ihmiset pääsevät rahamarkkinoillesi Uniswapin kautta ja käyvät kauppaa ETH: lla lompakonsa ja älykkään sopimuksen mukaisen likviditeettipoolin välillä. Kun yhä useammat lompakot altistuvat kryptovaluutallesi, vaihtosopimukset alkavat mennä toiseen suuntaan, kun ihmiset vaihtavat takaisin ETH: han.

Jos olet vain hyvä vanhanaikainen altcoin-kauppias ja haluat ladata laukkusi uusimmalla kolikolla, Uniswapin käyttö on erittäin yksinkertaista.

 1. Pään yli uniswap.org, käynnistää verkkosovelluksen

 2. Yhdistä MetaMask-lompakko (varmista, että sinulla on ETH kaasumaksuja varten)

 3. Etsi avattavasta valikosta merkki, jonka haluat vaihtaa, tai kirjoita sopimuksen osoite

 4. Täytä ostamasi summa ja vaihda sitten likviditeettipoolia MetaMask-lompakostasi

Koko prosessi kestää vain minuutteja ja on melko intuitiivinen erinomaisen käyttöliittymäsuunnittelun ansiosta. Ainoa vaikeus, johon saatat törmätä, on saada kauppa käymään, kun valitsemallesi tunnukselle on paljon kauppaa. Korjaa tämä lisäämällä liukastoleranssin asetuksia.

Coinbase vs Kraken

Puhuessamme tapahtuu eeppinen taistelu. Tämä on taistelu välillä Kraken ja Kolikkopohja fiat-krypto-liiketoimien markkinaosuudelle.

Uniswapin ja Coinbasen käytön edut

Miksi käytät Uniswapia Coinbasen sijaan? On olemassa useita ilmeisiä etukäteen saatavia etuja.

 • Yksityisyys – Coinbase saa sinut jakamaan KYC-tietoja (tunne asiakkaasi). Nimi, osoite, syntymäpäivä – kaikki hyvät asiat. Uniswap ei vaadi tietoja, paitsi lompakkosi osoitetta.

 • Turvallisuus – Toki, Coinbase-lompakot ovat FDIC-vakuutettuja. Vaikka se on mukavaa ja kaikki, mikään ei voita oman salauksen tallentamista & käydä kauppaa omasta lompakostasi käyttämällä DEX: ää, kuten Uniswap.

 • Tunnuslistaukset – Coinbase on tunnetusti hidas lisäämään rahakkeita heidän vaihtoonsa. Viitteeksi Coinbase juuri listattu DNT, mutta DNT on jo useita vuosia vanha. Uniswap-listat ovat vertailussa välittömiä, koska tarvitaan vain likviditeettipoolin luominen.

 • Halpa maksu – Kaupankäyntimaksut ovat keskitettyjen pörssien, kuten Coinbase, leipää ja voita. Coinbase veloittaa 0,5%: n maksun kaupoista, joiden arvo on enintään 10 000 dollaria. He veloittavat myös Ethereumin siirroissa käytetyn kaasun, kun menee vaikeaksi. Sen sijaan Uniswap veloittaa 0,3% vaihdetusta määrästä riippumatta.

 • Itsehuolto – Oletko kuullut salakirjoituksen, ei avaimiasi, ei lompakkoasi? Se tarkoittaa, että ellet omista lompakon yksityisiä avaimia, se ei ole sinun. Vaihto säilyttää Coinbase-lompakot. Lompakon ja sen sisällä olevien varojen käyttö voidaan estää tai estää milloin tahansa. Uniswap ei säilytä salaustasi – se jättää sen sinulle, mikä tarkoittaa, että pidät aina salausvarasi omistajan.

Uniswapin ja Coinbasen käytön haitat

Kaikki Uniswapista ei ole ruusuja ja yksisarvisia. Kuten kaikilla muillakin, Uniswapilla on omat haittapuolensa.

 • Ennakoimattomat kaasumaksut – Yksi Uniswapin käytön haittapuolista on kaasumaksujen maksaminen. Uniswap toimii Ethereum-verkossa. Joskus Ethereum ruuhkautuu, varsinkin kun Uniswap-toimintaa tapahtuu paljon. Tämä johtaa korkeisiin kaasumaksuihin – joskus 30 dollaria tapahtumaa kohti tai enemmän. Kuitenkin, kun Ethereum ruuhkautuu, Coinbase veloittaa sinulta myös kaasumaksut. Kaasun osalta Uniswap ja Coinbase ovat pesuaineita.

 • Kulujen käyttäminen epäonnistuneilla tx: llä – Kun Uniswap on erityisen kiireinen, on melko helppo saada tapahtumasi hylätyksi käyttämällä vähän kaasua. Jopa suositelluilla kaasuasetuksilla Uniswapilla on tapana hylätä kaikki paitsi korkeimmat GWEI-alueet kaupankäynnin korkean tuntimäärän aikana. Vaikka tapahtumasi epäonnistuu, menetät silti kaasun. Koska Coinbase käyttää kaupankäynnissä säilytettyjä varoja ja tilauskantaa, sinun ei tarvitse huolehtia epäonnistuneista tapahtumista.

 • Matto-vetää – Matonveto on hyvin uusi ilmiö, joka viittaa Uniswapissa kiertäviin runsaisiin huijauskoodeihin. Koska Uniswapia ei ole säännelty, kenellekään voi lisätä likviditeettiä ja mahdollistaa kaupankäynnin ERC-20-tunnukselle. Pelottavaa on, että monet näistä rahakkeista ovat huijausprojekteja, jotka ilmestyvät yhtenä päivänä ja ovat poissa seuraavana. Coinbase huolehtii perusteellisesta huolellisuudesta kaikilla alustalle lisätyillä varoilla, mikä tarkoittaa, että voit käydä salakirjoituksia ehdottomasti luottavaisin mielin.

Jos käytät Uniswapia Coinbasen sijaan?

Hajautetut vaihdot ovat kulkeneet hyvin pitkän matkan EtherDelta-päivistä. Uniswap on lähes yhtä yksinkertainen kuin Square Cash -sovellus altcoineilla käymiseen ja talletettujen varojen palkkioiden ansaitsemiseen.

Milloin sinun pitäisi käyttää Uniswapia Coinbasen sijaan?

 • Haluat käydä kauppaa yksityisyyden kanssa etkä tunnista itseäsi

 • Altcoiinien saaminen heti, kun ne tulevat markkinoille, on sinulle tärkeää

 • Arvostat itsehoitovapaiden lompakoiden turvallisuutta

 • Haluat säästää rahaa kaupankäyntimaksuihin

 • Pidät huipputason salaustekniikan tukemisesta ja haluat kokeilla DeFi: tä

Milloin sinun pitäisi käyttää Coinbasea Uniswapin sijaan?

 • Haluat ostaa salauksen käteisellä

 • Haluat myydä salauksen käteisellä

 • FDIC-vakuutetun lompakon saaminen on sinulle tärkeää

 • Verotarkoituksiin haluat helposti viedyn kauppahistorian

 • Haluat pörssin suorittaa omaisuuden due diligence sinulle

 • Mobiilisovelluksen käyttäminen salauksen kaupassa on sinulle tärkeää

Peruuta usein kysytyt kysymykset

Toisin kuin Coinbase, Uniswapia ei säännellä valtion virastojen toimesta. Kuinka tämä vaikuttaa Uniswap-kauppojen laillisuuteen?

Käyttää Uniswap legalia?

Uniswapin käyttö on laillista, koska sitä vastaan ​​ei ole erityistä lainsäädäntöä. Uniswapia ympäröivä laki on kuitenkin hämärä, aivan kuten useimmille sääntelemättömille kryptovaluuttatyökaluille. Seuraa sellaisenaan Uniswap-kauppojasi, jos sinun on kirjattava ne maassasi.

Ovatko Uniswap-kaupat verotettavia tapahtumia?

Uniswapin avulla tehdyt kaupat ovat verollisia tapahtumia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Coinbasen avulla tehdyt kaupat. Toisin kuin Coinbase, Uniswap ei helpota kauppahistorian viemistä kirjanpitotarkoituksiin. Käytä portfolion seurantaohjelmaa pysyäksesi Uniswap-kauppojesi kanssa ja yksinkertaista asioita veropäivänä.

Kuka ylläpitää Uniswap-keskusta?

Uniswap on Ethereum-pohjainen protokolla likviditeetin luomiseksi ERC-20-tunnusten välille. Kuka tahansa voi integroida Uniswap-protokollan tai käyttää sitä uuden protokollan perustana. Joten, lyhyt vastaus on älykästä sopimusta käyttävät käyttäjät käyttävät Uniswapia, minkä vuoksi vaihto on hajautettua.

Onko kaupankäynti Uniswapissa turvallista?

Uniswap on hajautettu pörssi, joka mahdollistaa kaupankäynnin itse säilytettyjen lompakoiden välillä. Koska pörssiltä puuttuu tilauskanta eikä sillä ole omaisuutta, se on huomattavan turvallinen verrattuna perinteisiin pörsseihin.

Suurin riski Uniswap-kaupankäynnissä on huijausprojektien tai huijauskoodien ostamista. Huijausmerkki on yleensä tunnus, joka naamioidaan kuuluvan lailliseen projektiin. Tällaisten rahakkeiden ostamisen välttämiseksi, tarkista aina tunnuksen sopimusosoite tarkistaa sen laillisuus ennen kaupankäyntiä.

Onko Uniswap todella hajautettu?

Uniswap on avoimen lähdekoodin protokolla, joka toimii Ethereumilla, itsessään hajautettu lohkoketjuverkko. Ethereumin vaihdettua PoS-yksimielisyyteen ETH 2.0: n lanseeraamisen kanssa Uniswap on teknisesti ottaen pohjustettu entistä hajautetummaksi.

Kuka loi Uniswapin?

Vuonna 2018 Hayden Adams loi ja käynnisti Uniswapin Ethereumin mainnetissä. Tavattuaan Ethereumin perustajan Vitalik Buterinin ja osoittanut Uniswapin koodia, Buterin ehdotti, että hän kirjoittaisi Uniswapin uudelleen Vyperin avulla ennen ETH-säätiön apurahan hakemista.

Kuitenkin juuri Gnosis-tutkija Alan Lu suunnitteli ensimmäisen kerran Uniswapin käyttämän markkinatakaajan.

Mikä on DeFi?

Hajautettu rahoitus on jotain, mitä salauksen sisäpiiriläiset ovat harrastaneet intohimoisesti vuosien ajan ilman oikeastaan selittää käsite.

Muita hyviä lukuja

Kuinka tehdä salauskauppabotti Pythonilla

Helppo kryptovaluutan välitysmenettelyt

Script for Bitcoin Price Live Ticker (Websocketsin avulla)

Kynnyksen uudelleensuuntaus salaussalkun hallintaa varten

Salauskauppa 101: Salkun omaisuuden valinta

Sosiaalinen kaupankäyntialusta

Katkarapu on salausvaluutan sosiaalinen kaupankäyntialusta. Se on suunniteltu sekä ammattimaisille että aloitteleville kauppiaille tulemaan oppimaan kasvavasta salausteollisuudesta. Shrimpy-palvelussa käyttäjät voivat kopioida muiden kauppiaiden salkut ja kaupankäyntistrategiat.

Seuraa meitä Viserrys ja Facebook päivityksiä varten ja kysy kysymyksiä hämmästyttäville, aktiivisille yhteisöillemme Sähke & Erimielisyydet.

Kiitos käynnistä!

Katkarapuryhmä

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me