ChainX-katsaus: Rakenna ketjujen välinen yhteentoimivuus

Lyhyessä ajassa lohkoketju on ollut olemassa, ja kirjaimellisesti on luotu satoja uusia ratkaisuja vanhempiin ongelmiin, kun innovatiiviset kehittäjät ja yrittäjät käyttävät uutta tekniikkaa odottamattomilla tavoilla. Vaikka tämä on ollut erinomainen ongelmien ratkaisemisessa, se on johtanut myös useiden linkittämättömien järjestelmien olemassaoloon, jotka voisivat hyötyä yhteyksistä.

Esimerkiksi, vaikka Bitcoin voi olla erinomainen arvovarasto, se kärsii hitaista tapahtumanopeuksista. Moneron kanssa saamme yksityisyyttä, mutta älykkäitä sopimuksia puuttuu. Ethereum antaa meille älykkäitä sopimuksia, mutta toistaiseksi kamppailee skaalautuvuuden kanssa.

Vaikka nämä yksittäiset projektit työskentelevät heikkouksiensa parissa, on syntynyt uusia hankkeita, jotka yrittävät ratkaista kysymyksen siitä, kuinka voimme jakaa tietoja luotettavasti ja turvallisesti lohkoketjujen välillä kullekin ominaisen verkon puutteen korjaamiseksi. Tällä tutkimuspolulla on monia puolia, ja yksi vaikeimmista on tähän mennessä ollut kysymys natiivimerkkien jakamisesta eri ketjujen välillä.

Yksi projekti, joka käsittelee tätä ongelmaa, on Ketju X koska se keskittyy blockchain-varojen ketjujen väliseen vuorovaikutukseen. Katsotaanpa syvemmälle projektiin nähdäkseen, miten se saavuttaa tämän ja miten voimme kaikki hyötyä.

ChainX-tausta

ChainX-projektin juuret ulottuvat vuoteen 2016, jolloin perustajat törmäsivät Parity-tiimin työhön ja alkoivat tutkia Polkadot-valkopaperia. Alustustyöt alkoivat vuonna 2018, ja 25. toukokuuta 2019 mennessä julkaistiin ensimmäinen ChainX mainnet -versio.

Itse projekti koskee tarvetta tehdä alkuperäisistä lohkoketjuvaroista yhteentoimivia muiden lohkoketjujen kanssa. Hajautettuna järjestelmänä ChainX-verkko on mahdollistanut ketjujen välisen omaisuuden vaihdon vertaisverkolla. Tämä eliminoi suurimman osan inhimillisistä virheistä ja petosmahdollisuuksista.

Digital Asset Gateway

Digitaalinen omaisuusyhdyskäytävä ChainX: n suunnittelemalla tavalla. Kuva kautta ChainX-valkopaperi.

Vaikka ChainX seurasi Bitcoinia monessa suhteessa, joukkue huomasi jo varhaisessa vaiheessa, että työn todistamiseen perustuvan konsensuksen mekanismin hajauttaminen kärsii kaivostyöläisten keskittämisestä. Tällä hetkellä suuret kaivostoiminnot pääsevät pyramidin huipulle, ja ainoa tapa uusille tulokkaille saada palkkio on suurten investointien avulla tehokkaisiin kaivoslaitteisiin.

Valitettavasti panosnäyttö voi olla vähän parempi silloin, kun varhaissijoittajat tai kehitystiimi pitävät suurta osaa rahakkeista. Tämä jättää vain murusia uusille tulokkaille, jotka ovat avoimien markkinoiden armoilla ja joilla ei ole todellista valtaa verkon hallinnassa. Pohjimmiltaan se asettaa nämä verkostot keskitetyksi johtuen varhaissijoittajien suurista kolikoista verkossa.

ChainX on mennyt Proof-of-Stake-konsensuksen kanssa, mutta se on toteutettu eri tavalla, mikä tekee siitä oikeudenmukaisen kaikille verkon käyttäjille. Tämän katsauksen aikana näet, miten tämä erottaa ChainX: n muista projekteista ja kuinka se parantaa verkon hallintaa.

Mikä on ChainX

Yksinkertaisesti, ChainX on blockchain-järjestelmä, joka sallii natiivivarojen jakamisen muista blockchain-järjestelmistä. Se tekee tämän käyttämällä laskuvarjohyppyjä, ja yksimielisyyden saavuttamiseksi käytetään vaakalaudan konsensusmekanismia.

Tämä mahdollistaa myös kolikoiden, kuten tyypillisesti natiivipinoamisen, tukemisen, kuten Bitcoin. ChainX lanseerattiin alun perin yhden järjestelmän ketjuna, päivitettiin myöhemmin kaksiketjuiseksi verkoksi, ja vuodesta 2021 lähtien se toimii moniketjuisena järjestelmänä, joka tukee useita muita lohkoketjuja.


ChainX-rakenne

ChainX: n monimutkainen rakenne – pohjana Substrate 2.0: lle. Kuva ChainX-paperilla.

ChainX: n nykyisessä moniketjuisessa versiossa se toimii kerroksen 2 välitysverkkona Polkadot-lohkoketjussa. Tällä hetkellä sillä on neljä suurta moduulia:

 • PCX-moduuli – Moduuli perustuu natiivimerkkiin PCX. Suurimmaksi osaksi se sisältää PCX: n suorittamia toimintoja, kuten panostus, palkkioiden maksaminen, ketjun hallinta, ketjun sisäisen kaivostoiminnan jakaminen ja Bitcoin-rahoitusjohdannaisten tukeminen. PCX liittyy useimpiin ChainX: llä toimiviin ohjelmiin.
 • DEX-moduuli – Omaisuuserien välinen transaktiomoduuli, joka edistää omaisuuden liikkumista eri ketjuissa minimoiden transaktiokustannukset.
 • Ketjujen välinen moduuli – Tämä on “ketjun sisäänpääsyn tai poistumisen” moduuli eri ketjukohteille ja X-merkkeille. Se sisältää ketjunvälisen tapahtumien todentamisjärjestelmän, ketjun rahapaikkaohjelman, edunvalvontaohjelman sekä X-Tokenien talletus- ja nostojärjestelmän.
 • Releyksikkö – Ikkuna tietojenvaihtoon ja todentamiseen ChainX: n ja ulkopuolisten ketjujen välillä, se koostuu pääasiassa ketjun tietojen päivitysohjelmasta, ketjunvalvontaohjelmasta ja ketjunvälisestä tiedonkeruu- ja lähetysohjelmasta.

Alusta käyttää panostusmuotoa, jota se kutsuu omaisuuden louhinnaksi. Vaikka ChainX voi hyväksyä omaisuutta monista erilaisista hajautetuista lohkoketjuista käyttämällä mitä tahansa määrää konsensusalgoritmeja, mikä tuo taustalle paljon monimutkaisuutta, omaisuuden louhinnan käsite on edelleen melko yksinkertainen.

Se alkaa ajatuksesta, että jokaisella alustalle talletetulla omaisuudella on vain yksi ääni. Tämä mahdollistaa kaiken ChainX-alustan tukeman omaisuuden sijoittamisen. Käyttäjät voivat tallettaa myös BTC: n tai ETH: n ja monia muita kryptovaluuttoja vastaanottaen PCX: n vastineeksi. Koska ei ollut kaivosta tai ICO: ta, joka jakoi suuria määriä PCX: tä varhaisille sijoittajille, tämä järjestelmä pitää panoksensa ja hallintansa oikeudenmukaisena, tasaisena ja tasapainoisena.

ChainX-protokollassa laskentateho syntyy äänten kautta. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät palkitaan järjestelmässä olevien äänien perusteella. Suurempi äänimäärä tarkoittaa suurempaa laskentatehoa, mikä johtaa suurempaan panokseen.

ChainX Mining

Kuten yllä mainittiin, ChainX käyttää kaivostoimintaan ”One Asset One Vote” -mallia. Se jakaa sen myös kahteen eri muotoon: äänikaivos ja ketjujen välinen omaisuuden louhinta. PCX: tä käytetään järjestelmän laskentatehona.

Kaivosäänestys on yksinkertaisesti todellisen PCX: n varsinainen panostus kaivokseen osallistumiseen. Ketjujen välinen omaisuuden louhinta on kuitenkin melko erilaista, koska siihen liittyy useiden muiden omaisuuserien, kuten BTC: n tai ETH: n, tallettaminen tai kartoittaminen kaivokseen osallistumiseksi. Näillä varoilla on virtuaalinen laskentateho, joka lasketaan useiden tekijöiden, kuten kiinteän laskentatehon laskennan, markkinahintaalennuksen laskennan ja muiden perusteella, jotka kuvataan yksityiskohtaisemmin ChainX-valkopaperi.

ChainX Mining

Kaivosteho kuvassa ChainX. Kuva ChainX-paperilla.

ChainX-alusta käyttää Proof-of-Stake-konsensusta, joka yhdistää PCX-äänestys- / kaivosvoiman laskentatehon ja ketjujen välisen omaisuuden lisäysäänen / kaivosvoiman. Verkon turvallisuus taataan PCX: llä, kun entistä useampi PCX lisää verkon yleistä turvallisuutta.

Koska ChainX toimii myös yhdyskäytävänä ketjunvälisille omaisuuserille, se yhdistää omaisuuserät muista lohkoketjuista ja kasvaa arvoa, kun lisää omaisuuksia kytketään. Sekä PCX että ketjujen välinen omaisuus osallistuvat kaivosprosessiin.

Jotta vältettäisiin ketjujen välisten varojen massiivinen lisääntyminen, joka ylittää järjestelmän alkuaikoina, on otettu käyttöön dynaaminen kaivosmalli ketjunvälisen omaisuuden äkillisen tulon kompensoimiseksi. Tähän liittyy myös kiinteä laskentatehosuhde näiden kahden välillä, jota voidaan säätää ketjun hallintaa koskevalla kansanäänestyksellä.

Laskentateho

Ketjujen väliset varat diskontataan, kun ne osallistuvat kaivostoimintaan. Ketjunvälisen omaisuuden ja PCX: n nykyinen suhde kaivostehoon on asetettu 1: 9, jota voidaan säätää yhteisöäänestyksellä, mikä tarkoittaa, että kaikkien ketjujen välisten omaisuuserien suurin kaivosteho on asetettu 10 prosenttiin, jotta PCX: n äänivaltainen kaivosvoima olisi suurempi kuin tai yhtä suuri kuin 90%.

ChainX-konsensus

ChainX käyttää hybridia Proof-of-Stake-konsensusmekanismia, joka tunnetaan nimellä ”Babe + Grandpa”, jonka merkittävin piirre on lohkojen luonti ja vahvistus ovat nyt erilliset. Babe-moduuli käsittelee lohkojen luomisen, uusia lohkoja luodaan 6 sekunnin välein, kun taas isoisä-moduuli käsittelee lohkojen vahvistukset.

ChainX-tiimi on todennut, että perinteisessä Proof-of-Work-konsensusmallissa on heikkoja yksittäisiä solmuja, jotka eivät pysty luomaan lohkoja yksin. Tämä edellyttää kaivospoolien luomista tai niihin liittymistä, jolloin tuloksena on pieni määrä kaivosalasolmuja kussakin ketjussa.

PoS: ssä alkuketjussa voi olla noin 7 solmua, ja myöhemmin seurantaketjut voivat kasvaa kymmeniin solmuihin. Kaikki tämä estää blockchainin hajautetun luonteen pitämällä tavallisia käyttäjiä tulemasta solmuiksi ja varmistamalla, että suuret organisaatiot voivat hallita blockchainia.

Yhteisymmärrys

Isoisä estää vahvistuksen. Kuva kautta Polkadot Wiki

Babe + isoisän konsensusmekanismin avulla on jo useita kymmeniä konsensussolmuja, kun lohkoketju käynnistettiin. Tämä määrä kasvaa vähitellen, kun ChainX-yhteisö kasvaa ja kehittyy. Vaikka totta on, että pilvipalvelimia vaadittiin alkusolmujen rakentamiseen, myöhemmin solmut voidaan luoda työpöydän lompakon kautta.

Nämä solmut tarvitsevat kuitenkin edelleen jatkuvan Internet-yhteyden ja riittävän laskentatehon, muuten lohkot voivat viivästyä, mikä johtaa solmun rangaistukseen. Jos rangaistus syntyy, varat toimitetaan valtiovarainministeriöön, jossa myöhemmät kansanäänestykset voivat päättää näiden varojen käytöstä.

Solmun käyttämiselle on kannustin, koska solmulla on voittomalli, joka sisältää 10% kaivostulojen saamisen käyttäjiltä, ​​vaikka tätä osuutta voidaan muuttaa milloin tahansa kansanäänestyksellä. Solmujen pudottamisesta tai haitallisesta käyttäytymisestä rangaistaan ​​vähentämällä palkkioita. Vahvistussolmut seuraavat vain tunnin pituista vaalisykliä, ja solmut luokitellaan saamiensa äänten määrän mukaan.

Solmusta, joka ei saa tarpeeksi ääniä tullakseen vahvistussolmuksi, tulee sen sijaan synkronointisolmu. Sekä konsensussolmujen että synkronoivien solmujen äänet osallistuvat kaivospalkkioiden jakamiseen samalla hyötyosuudella, jotta synkronoivien solmujen eteneminen ei vaarannu.

ChainX ja Polkadot

Jos lohkoketjuprojektien välinen yhteys halutaan saavuttaa, on välttämätöntä olla vuorovaikutuksessa ChainX: n ja Polkadotin kanssa, ja tämä tapahtuu monin tavoin. Ensinnäkin näemme kuitenkin, että ChainX hoitaa blockchain-varojen vuorovaikutuksen, kun taas Polkadot hoitaa tietojenvaihdon eri lohkoketjujen välillä.

Ketju X Polkadot

ChainX ja Polkadot ovat tehokas yhdistelmä. Kuva ChainX-blogin kautta.

Yhdistämällä nämä kaksi järjestelmää ChainX toimii toisen kerroksen releenä Polkadotilla. Nämä kaksi kootaan yhteen laskuvarjojärjestelmän kautta, joka sisältää seuraavat moduulit:

 • ChainX-releketju – Vastaa koko toisen kerroksen verkon suojaamisesta
 • Silta Para-ketjut – Jakaa eri siirtosiltojen vastuut eri laskuvarjoihin parantaa suorituskykyä ja parantaa skaalautuvuutta.
 • Kaupan pariketju (DEX-moduuli) – Tarjoaa vastaavan palvelun alustan resursseille, mikä lisää läpimenoa matkan varrella.
 • Dapp Para-ketjut – Tämä käsittelee ChainX-yhteisön kehittämiä hajautettuja sovelluksia (Dapps).

ChainX Bridge vs.Polkadot Bridge

ChainX Bitcoin -siirtosilta tarjoaa läpinäkyvät toiminnot yksisuuntaisen valosolmun välitystilan kautta. Tämä on mahdollista isännöimällä käyttäjien varoja useisiin luottosolmuihin. Lisäksi on olemassa kaksi kuumaa ja kylmää julkista multi-sig-osoitetta.

ChainX Polkadot verrattuna

Tärkeimmät erot ChainX- ja Polkadot-siltojen välillä. Kuva ChainX-blogin kautta.

Polkadotia käytetään tiedonsiirtoon laskuvarjohyppyjen välillä, mutta milloin tahansa sen alla olevaa ketjua täytyy kommunikoida ekosysteemin ulkopuolella, on käytettävä siirtosillaa. Yhdensuuntaisen ketjusillan avulla on mahdollista toteuttaa yksi tai useampi siirto tällä tavalla. On tärkeää huomata, että koska Polkadot sallii viestin laskuvarjohyppyjen välillä, mikä tahansa sillan toteutus palvelee kaikkia muita laskuvarjoja ja luo verkkoefektin.

Laskuvarjohyppyjen lisäksi Polkadot-ketju on myös täydellinen pääketju. Tämä sallii toissijaiset aikavälit ja koska pääketjun aukot ovat rajalliset ja rinnakkaiset ketjut voivat olla kalliita, toissijaiset Polkadot-ketjut tarjoavat edullisen ratkaisun.

ChainX-tiimi on jo ennakoinut, että kun Polkadot-ekosysteemiin kytkettyjen siltojen määrä kasvaa, tulee aika, jolloin ensimmäinen laskuvarjo-kerros ei riitä vastaamaan tarpeisiin, ja tuolloin toissijainen releketju tarjoaa tapa kehittää uusia siltoja.

Lisäämällä ChainX-siirtosillan Polkadotiin, joka tarjoaa kauppapalveluja kaikille välitysketjun varoille, ChainX: llä on etuna pääsy kaikkiin verkkoon liitettyihin varoihin.

Tämä antaa ChainX: n tarjota kaikki verkon haluamat rahoituspalvelut, mukaan lukien vakiomallit, ZEC-pohjainen yksityinen kaupankäynti, vedonlyönti BTC: llä ja riskinvastaiset työkalut, kuten vakuutukset, lainat, indeksit, optiot, futuurit ja muut DeFi-työkalut. ChainX on myös jaettu moniketjuisiin kehyksiin suorituskyvyn parantamiseksi, ja kokonaisuutena Polkadotin toisen tason välitysverkko.

ChainX-tunnus (PCX)

ChainX luotiin yhteensä 21 miljoonalla PCX-tokenilla ja alkuemissiolla 50 PCX per lohko. Halkaisu tapahtuu kahden vuoden välein, ja perustajaryhmän hallussa on 20 prosenttia kolikoista kahden ensimmäisen toimintavuoden jälkeen.

PCX-tunnuksen päästö

PCX-päästöt hidastuvat puoleen kahden vuoden välein. Kuva ChainX-paperilla.

PCX-tunnuksen käyttö

 • Kaivosmaksujen maksaminen
 • Toimii markkina-arvoyksikkönä
 • Sekä yksimielisyyden että edunvalvojan solmujen vakuudeksi
 • Vakiona PoS-konsensusvaalien aikana
 • Muodostaa perusvaluutan ja vaihtovälineen

ChainX luotiin 0,0001 PCX: n transaktiomaksulla, mutta verkon suorituskyvyn ja suorituskyvyn parantuessa maksut on suunniteltu pienentämään siihen pisteeseen, josta ne tulevat merkityksettömiksi. Kun verkko kehittyy myöhempiin vaiheisiinsa, uusien laskuvarjojen liikkeeseenlasku hidastuu, ja kaivostulot tulevat pääasiassa näistä pienistä tapahtumamaksuista ja verkon rangaistuspalkkioista.

Myös PCX: ään liittyy kaasumaksu, joka on välttämätön DDOS-hyökkäysten välttämiseksi. Kaasumaksut perustuvat suoritettavien toimintojen monimutkaisuuteen. Käyttäjillä on myös mahdollisuus nopeuttaa tapahtumia verkon ruuhkien perusteella.

Vaikka tämä saattaa näyttää siltä, ​​että käyttäjät maksavat maksuja verkon käytöstä, tämän voi kompensoida PCX: n pitämisestä ja panostamisesta syntyvä kaivostulo. Joten useimmat käyttäjät voivat silti käyttää verkkoa ilman nettokustannuksia, vaikka verkon raskaat käyttäjät todennäköisesti maksavat nettomaksuja tapahtumien määrän vuoksi.

ChainX-hintataso

Noin 18 kuukauden ajan siitä, kun PCX-token on käynyt julkista kaupankäyntiä, se on nähnyt melkoisen volatiliteettia, kaikkien aikojen korkein $ 19,73, joka on lovettu 27. elokuuta 2020 ja kaikkien aikojen alin $ 0.5446 osuma 13. maaliskuuta2020 . Tunnukselle on ollut useita muita piikkejä, kuten alla olevasta kaaviosta voidaan nähdä.

PCX-hintataso

ChainX on havainnut epävakaata käyttäytymistä. Kuva kautta Coinmarketcap.com

Markkina-arvon suhteen ChainX on noin 300 miljoonan dollarin markkina-arvossa, noin 120 miljoonaa dollaria. Koska verkon alkaessa tapahtuu suhteellisen suuria PCX-tunnisteiden päästöjä, PCX: n odotetaan nousevan nopeasti markkina-arvon suhteen olettaen, että hinta ei romahda takaisin kaikkien aikojen alimpaan tasoonsa.

Kuinka panostaa PCX: ää

PCX: n paneminen ja purkaminen ei ole monimutkaista, ja alla oleva lyhyt opas auttaa kaikkia, jotka haluavat luoda lompakon ja panostaa PCX-merkkejä. Kaikki lisäkysymykset voidaan osoittaa ChainX-sähkeryhmä.

Vaihe 1: Luo lompakko

Mene dapp.chainx.org ja napsauta Lisää tili. Nimeä lompakko tässä ikkunassa, tallenna muistitikku. Anna lompakollesi salasana ja toista se. Napsauta sitten Seuraava.

Lisää Wallet

Lompakon tilin lisääminen on ensimmäinen askel PCX: n panostamisessa. Kuva kautta ChainX-blogi.

Napsauta seuraavassa ikkunassa Tallenna ja tallenna varmuuskopiotiedosto tietokoneellesi. Tämä on JSON-tiedosto, jossa on salasanalla salattu yksityinen avain ja jota voidaan käyttää lompakon palauttamiseen, jos jokin menee pieleen.

Lompakon varmuuskopio

Älä unohda varmuuskopioida lompakkoasi. Kuva ChainX-blogin kautta.

Vaihe 2: PCX: n kiinnittäminen

Napsauta Staking ja Stak. Yli.’.

Panostaminen

Tässä voit päättää, kuinka paljon PCX: tä panostetaan. Kuva ChainX-blogin kautta.

Etsi solmu, johon haluat panostaa, ja napsauta Äänestä. Täytä haluamasi summa äänestysikkunassa ja vahvista valinta napsauttamalla Äänestys. Varmista, että jätät 0,01 Tx-maksuihin. Kirjoita lompakon salasana ja lähetä se.

Äänestys

Älä unohda äänestää validointisolmuja. Kuva ChainX-blogin kautta.

Vaihe 3: Lunasta kiinnostuksesi

Napsauta ruudun yläosassa kohtaa Oma panos (Vaihtoehtoisesti napsauta kohtaa Panos – Oma panos). Täällä voit tarkastella nykyistä panostustasi valitsemillesi solmuille. Napsauttamalla ”Lunasta kiinnostusta” ja vahvistaaksesi salasanallasi, solmuusi tallennettu vaatimaton korko lähetetään lompakkoosi.

Lainan korko

Palaa aika ajoin takaisin vaatiaksesi tai panostaaksesi panoksesi uudelleen. Kuva ChainX-blogin kautta.

Kun napsautat Äänestys-painiketta, voit panostaa kiinnostuksesi uudelleen. Se toimii samalla tavalla kuin solmun äänestäminen ensimmäistä kertaa ja yksinkertaisesti lisää sen olemassa olevan panoksen päälle.

Vaihe 4: Vapauttaminen (Ei sitoumuksia)

Vapauta panos napsauttamalla Ei sitoumuksia ja täytä summa, jonka haluat poistaa. Vahvistettuasi salasanalla summa jäädytetään kolmeksi päiväksi. Tämän jälkeen voit vapauttaa PCX: n palauttamalla lompakkoon napsauttamalla Lunastus-painiketta.

Vailla

Vapauta, kun olet äänestänyt. Kuva ChainX-blogin kautta.

ChainX-hallinto

ChainX 2.0: sta lähtien ChainX-verkosto on ottanut käyttöön Polkadotin kaltaisen kolmikamarisen hallintorakenteen, johon kuuluu kansanäänestysjaosto, neuvosto ja tekninen komitea. Lisäksi ChainX on perustanut valtiovarainministeriön ja X-Association-nimisen yhteisöorganisaation.

ChainX-hallinto

Ketjutettu hallinto, joka välttää keskittämisen. Kuva ChainX-blogin kautta.

Kansanäänestysjaosto

Kansanäänestyskammio koostuu kaikista PCX: n haltijoista, ja kaikkien blockchain-ajonaikaisen logiikan muutosten on käytävä läpi kansanäänestyksen, josta kansanäänestyskamarin jäsenet äänestävät. Jokainen äänestysprosessin läpäissyt kansanäänestys lähetetään verkkoon ja se pannaan automaattisesti täytäntöön 7 päivän säätöviiveen jälkeen.

Neuvosto

Koska hallinnon tehokkuus kärsii tiukasti kansanäänestykseen perustuvasta hallintotavasta, myös ChainX-verkostolle on olemassa neuvosto, joka hoitaa rutiiniasiat. Tässä neuvostossa on 11 varsinaista jäsentä ja lisäksi 7 toista sijaa, jotka valitaan ketjun yhteisöäänestyksellä. Neuvoston jäsenet palvelevat 24 tuntia, ja uudet vaalit pidetään päivittäin, mutta neuvoston jäsenet vaihtuvat vain satunnaisesti normaaleissa olosuhteissa.

Kuinka äänestää ChainX-neuvostolle. Kuva ChainX-blogin kautta.

Mahdollisten neuvoston jäsenten on pantattava hakemushakemuksensa yhteydessä 10 PCX: ää, ja jos heitä ei valita neuvostoon, he menettävät tämän 10 PCX-lupauksen. Jos he voittavat, PCX pidetään ja palautetaan aina, kun he peruuttavat ehdokkuuden.

Yhteisö äänestää neuvoston jäseniä ja voi valita enintään 16 yksittäistä jäsentä äänestämään lukitsemalla merkkien määrän äänen painon ollessa lukittujen merkkien lukumäärän kanssa. Minimilupauksen määrä on 0,01 PCX, joka voidaan nostaa milloin tahansa poistamalla äänestys.

Neuvostolla on useita tehtäviä, joihin kuuluvat (mutta eivät rajoitu niihin) seuraavat:

 • Kansanäänestyslaskujen jättäminen julkista äänestystä varten.
 • Kansanäänestyksen peruuttaminen hätätilanteessa kahden kolmasosan jäsenistä on suostuttava;
 • Verkon poikkeavuuden aiheuttaman panosrangaistuksen kumoamisesta vähintään puolet hallituksen jäsenistä on samaa mieltä.
 • Varainhoitovaroja käyttävistä ehdotuksista äänestäminen edellyttää, että vähintään 3/5 jäsenistä hyväksyy ehdotuksen ja yli puolet jäsenistä hylkää sen suoraan..

Tekninen komitea

Tekninen komitea muodostetaan ChainX-kehitystiimin jäsenistä. Ne toimivat neuvoston täydennyksenä neuvoja teknisissä asioissa, ja heidän vastuualueisiinsa kuuluvat pääasiassa:

 • Hätäehdotuksen tekeminen muutosten nopeuttamiseksi hätätilassa;
 • Veto hallituksen kansanäänestysehdotus, jos se voi vahingoittaa verkkoa, jokaisella jäsenellä on vain yksi mahdollisuus vetoa tietty ehdotus, ja se voi kestää vain 7 päivää.

ChainX-valtiovarainministeriö

ChainX Treasury luotiin samalla tavalla kuin Polkadot Treasury. Se kerää maksuja seuraavista lähteistä:

 • Solmun leikkaavat määrät;
 • TR-laskentateho (kaivosjakauma);
 • Menetettyjen neuvoston ehdokkaiden talletukset.

Kuka tahansa käyttäjä voi hakea valtiovarainministeriön varojen käyttöä useilla tavoilla, jotka sisältävät muun muassa seuraavat:

 • Infrastruktuurin käyttöönotto, käyttö ja ylläpito;
 • Verkon turvallisuus, kuten seurantapalvelut tai auditointi;
 • Ekologinen tuki, kuten yhteistyö kolmansien osapuolten lohkoketjujen (siltojen) kanssa;
 • Markkinointitoimet, kuten mainonta tai kumppanuudet;
 • Yhteisön toimet, kuten tapaamiset ja tervehdykset, ChainX-puolueet tai muut digitaaliset tai henkilökohtaiset muodot;
 • Ohjelmistokehitysluokka, kuten lompakot tai asiakkaat.

X-yhdistys

X-Association on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on perustettu tukemaan ChainX: n kehittämistä ja siihen liittyvien järjestelmien rakentamista. X-Association koostuu asiantuntijoista ja harrastajista, jotka tuntevat ChainX: n, blockchain-yhteisön hallinnan, tekniikan, kehityksen ja ovat valmiita käyttämään aikaa ChainX: n kehittämiseen pitkällä aikavälillä.

Johtopäätös

ChainX: llä on monia mahdollisuuksia, mutta sen painopiste on kaikkien blockchain-varojen yhteentoimivuudessa. Tähän sisältyy myös mahdollinen panostaminen muihin kuin panostuksiin, kuten Bitcoin. ChainX on avannut monia mahdollisuuksia digitaalisten valuuttojen soveltamisessa ja käytössä.

Avain tähän kaikkeen on ollut ChainX: n ja Polkadot-lohkoketjun välinen vuorovaikutus. ChainX: n käyttöön ottamien uusien panostus- ja hallintamallien myötä sekä hallinnoinnista että rahakkeiden liikkeeseenlaskusta on tullut oikeudenmukaisempaa varhaissijoittajien ja myöhempien yhteisön jäsenten välillä.

Käyttäjillä on mahdollisuus hyötyä ilmaisista vaihtotapahtumista, ja kehittäjät voivat käyttää protokollaa kehittämään monia erilaisia ​​taloudellisia malleja ja skenaarioita.

ChainX-protokollan kehitys on vielä varhaisessa vaiheessa, joten on mahdotonta sanoa, onnistuvatko he saamaan käyttöönsä hajautetun rahoituksen mallinsa vai eivät. Vuodesta 2021 lähtien avaruudessa on paljon kilpailua, mutta ChainX noudattaa ainutlaatuista lähestymistapaa, jota voidaan suosia avaruuden kehittyessä..

Esitelty kuva Shutterstockin kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me